Gönderen Konu: ae 101 arka amortisör değişti.  (Okunma sayısı 4920 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: ae 101 arka amortisör değişti.
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2011, 17:41:04 »
benim doğanım vardı ona monrö amortisör takmıştık çok sert bir amortisördü toyotalara takılan monrö amortisörler dahamı yumuşaktır onu öğrenmeye çalışıyorum artı sert bir amortisör taksam tümseklerde araç fazla esnemicenden sürtme sorununa çöüzüm bulmuş olurmuyum diye düşünüyorum ama sert amortisörde arabaya çok zararlı onuda biliyorum çukurlardan çat çut zamanla arabanın kaportasıda çat çut olurmu acaba onu merak etmiştim:)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2011, 17:41:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2011, 17:47:31 »
selam arkadaşlar
97 gli aracımın arka amartisörleri 1 yıla yakın zamandır patlaktı. patlak olan amartisörelerimi nihayet bugün monroe amartisörle değiştim,marka olarak iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ama değişim sonrasında aracın arka kısmında yükselme. frenlerde bir miktar iyileşme oldu, en iyi yanı ise artık amartisör tıkırtısı yok  :D

amartisör değişimi düşünen arkadaşlara yardımcı olması için maliyeti paylaşmak istedim.

monroe arka amartisör sağ- sol 160 tl
uno amartisör körüğü  10tl
sağ z rot kolu    15tl
işçilik (rot ayarı dahil) 50 tl

toyotalarımız rengine kadar aynı..
ben de yakın zamanda arka amortisörleri değiştiridim.
resmen aşkımız tekrar körüklendi. hatta 15 gün önce mıchelın marka lastiklerle gt2 olan lastiklerimi değiştirdim.  Aşkımız daha bir körüklendi. Kabin içinde ses muhteşem azaldı.
ben amortisörleri kyb kullandım. hali hazırda bir sorun ya da olumsuzluk yaşamadım.
umarım sizde memnun kalır tecrübeleriniz parylaşmaya devam edersiniz. :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2011, 20:31:20 »
benim doğanım vardı ona monrö amortisör takmıştık çok sert bir amortisördü toyotalara takılan monrö amortisörler dahamı yumuşaktır onu öğrenmeye çalışıyorum artı sert bir amortisör taksam tümseklerde araç fazla esnemicenden sürtme sorununa çöüzüm bulmuş olurmuyum diye düşünüyorum ama sert amortisörde arabaya çok zararlı onuda biliyorum çukurlardan çat çut zamanla arabanın kaportasıda çat çut olurmu acaba onu merak etmiştim:)

O konuda hicbir fikrim Mustafa Bey. Ben de Selcuk gibi KYB taktirdim. (Onlere, arkalar orijinal hala)
Corolla icin Monroe amortisor kullananlar yumusak surus getirdigini soyluyor. KYB'de olmasi gerekenden daha konforlu bir surus hissetmiyorum. KYB almamin sebebi Japon mali olmasi.
Fe... :-)