Gönderen Konu: Toyota Servislerindeki onarım işlemleri..  (Okunma sayısı 1385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: AB+
Toyota Servislerindeki onarım işlemleri..
« : Ekim 24, 2009, 23:35:13 »
Selamlar,
Geçen hafta arazide, geri geri giderken arka tamponumla bir ağaca girdim, ağaç kırıldı, tampon hafif içeri göçtü. Tamamen benim dikkatsizliğim >:( (Toyota Hilux'ın tamponu son derece sağlammış bunu test etmiş olduk bu vesileyle.)
Doğal olarak canım sıkıldı, pick up araçlarda en nefret ettiğim şey başıma geldi, tampon göçüğü..  |-\

Çok belli olmasa da, nasıl bir işlem uygulatabileceğimi merak ediyorum, önce toyota servisine göstermek istiyorum, ancak daha önce hiç bir onarım için serviste bulunmadım, sizlerden bulunan varsa, servislerdeki onarım kabiliyetlerini ve fiyatların nasıl olduğunu paylaşırsanız ben de bir çözüm üretmeye çalışacağım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
- The Incredible Hilux -

Toyota Club Türkiye

Toyota Servislerindeki onarım işlemleri..
« : Ekim 24, 2009, 23:35:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Servislerindeki onarım işlemleri..
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2009, 01:13:35 »
Valla yeni nesil corolla ile hiluxun tampon yapısı farklıdır tabii bilmiyorum ama gene de bilgi mahiyetinde yazayım... Benim yeni nesil corolla aracımı hanım kullanmaya başladığından beri sağ arka tamponda felaket bir kaç çizik, sol arka tamponda bir yumruğumun sığacağı kadar içeri göçük ve sağ arka marşpiyelde çizikler oldu...

Sizi ilgilendiren kısmı ise sağ arka tampondaki göçüğü servise gitsem herhalde tampon değişecek derlerdi... Tabii bundan emin değilim ama ben oto döşemecisi (yanlışlık yok, bu adamın elinden gelmeyen iş yok) bir arkadaşıma gösterdim... Tamponun arkasındaki kapak gibi bir şeyi çıkardı, saç kurutma makinesine benzer tabanca gibi bir şeyi tamponun arkasına soktu, çalıştırdı, tampon aynen eski şekline geri döndü...

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2009, 01:17:56 »
Ben gecen hafta autoking e gittim 17 tane kasko şirketi ile anlaşmalılar eğer sizin kaskonuz bunlardan biri ise sınırsız tampon tamiri hakkınız var randevu alıyoruz o gun sabah goturyorsunuz ertesi gun akşam arabanız teslim ediyorlar bence autokingi bir duşunun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2009, 10:59:38 »
Cevaplara teşekkür ederim,
Autoking'e gittim, ancak benim kamyonetin tamponu kalın saç olduğu için, normal kaportaya yapılacak işlem işe yaramaz dediler, ki bunu tahmin etmiştim, bariz bir kalınlık farkı var. Çekiçleyerek olur dediler ama kendilerine güvenemediler bu işlemde de sanırım. Zaten autoking'in ağzından çıkan klasik laf %60-70 geçer.. :)
Dün de toyota'nın sitesinde gezinirken, onarım bölümünü gördüm, direk servise götürsem uygun da bi fiyat alsam yaptırayım diye düşünüyorum. Olmadı İstanbula gidince sanayileri gezicez :)
Servisi düşünmemin sebebi, sahiden hafif bir göçük, tamponu değiştirmeyi falan teklif etmezler bence..
- The Incredible Hilux -