Merhabalar,
bir süre önce 2000-2002 rası modelde araç alacaktım orta kasa denilenden. Malasef adana bölgesinde 2.eli çok yüksek. Burda millet çok korkak. Biri ne alırsa iyi derse herkes ondan alıyor ve de tutulan araç yüksek fiyatlara gidiyor. Ben de 2 milyar fazla vermektense farklı modellere yöneldim. Aradan geçen zamanda önceliğim değişti.
Birinci önceliği az yakması ve eşya taşımaya uygun olması, içinin geniş olması. 25000 TL'ye kadar çıkabilirim.
En az özellik olarak ABS ve çift hava yastığı istiyorum ama daha fazlası tercihimdir.
Corolla HB çok hoşuma gitti. Dizeller hakkında ses ve motor bakımı konusunda iyi şeyler duymadım ama sürüşü çok rahattı. Benzinli araç gibi zıplamak yerine sakin sakin kalkıyor ve vites değişimleri farkedilmiyordu. ayrıca araç kesikti ama iç genişliği istediğim gibi idi.
Fakat piyasada birçok yıl aralığı ve model var var. Ben içi geniş ve HB gibi bagajı genişler az yakan istiyorum. Bu noktada hangi yılların hangi modelleri en az yakıt tüketir?
Benzinli aracı LPG'siz kullanamam. Dizel ile kıyaslarsak ve araya bakımlarını da eklersek hangisi daha ekonomik olur?
Alım satımcı birisi değilim ve ilk aracım olacak. Uzun yıllar binmek istiyorum.
Sitesinden 2010 modellerin yakıt tüketimi var. Eski yılların araçları nasıl tüketiyor? LPG'li 2005 ve üzeri araçların tüketimi nasıldır?
Orta kasa 200-2002 1,6 sol gibi araçlar LPG ile daha mı az yoksa daha mı fazla tüketir üst modellere göre.
Tecrübelerinizi bekliyorum. Verso alacaktım son anda vazgeçtim çok fazla tüketiyormuş.
Teşekkürler.