Gönderen Konu: klıma düğme sorun  (Okunma sayısı 1160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
klıma düğme sorun
« : Ekim 19, 2009, 23:40:23 »
selam  arkadaslar. benım arabanın klımanın üfleme derecesini ayarladıgımız dugmenın yukseltme kısmı basmıyo. o dugmeden bulmamız mumkunmudur. ve fıyatı ne kadardır acaba.
TUFAN BAHÇIVAN 2012 AURİS CONFORT EXTRA

Toyota Club Türkiye

klıma düğme sorun
« : Ekim 19, 2009, 23:40:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: klıma düğme sorun
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2009, 23:47:32 »
Basmamasının nedenini öğrenmeyi denesen daha iyi bence. :)
Orayı söküp klima düğmesinin hangisi basmıyorsa açıp temizlemekte fayda var.Elektronikçilerde temizleme spreyleri vardır sorarsan da yardımcı olurlar.
Sorun da bence altının tozdan vs iletime geçmemesidir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2009, 23:54:40 »
aklısın en guzelı senın dedıgın gıbı bı onceden baktırmakta fayda var. servıse goturecektım servıs hemen degıstırelım dıcek bılıyorum.. yarın bı elektronıkcıye baktırım en guzelı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2009, 00:00:27 »
Tufan bence de servise götürme bizimde aracın tuşlarına kahve dökülmüş, aldığımızda zor basılıyordu veya işlemiyordu servise götürdük değişmesi lazım dediler ben kendim tıraş makinesinin temizleme fırçasıyla yanlarını temizledim, biraz köpük yardımıyla biraz uğraş istedi ama düzeldi bütün tuşlar, bir elektrik ustası da kontak spreyden bahsetmişti bana kullanabilirsin diye, belki bir fikir olur senin için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2009, 00:04:00 »
ceyhun nerden temın edebılırız o spreylerden acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2009, 00:04:39 »
hocam o dügmeyi tek bulamazsın cıkmacıda tek evrmez sana.Serviste o gögüs 600 tl falan demişte geçen bir arkadaşta küllügün üstündeki kapak kırık demişti.Oda satılmıyormus.Kardes sende yapabilirsin.Gögüsü sökmen lazım.Tuşların temazs ettigi arkada butonlar var incecik bir plastik zaten orayı temizlersen çalıştı çaşılt çalışmazsa yapacagın bişey yok ama.Serviste söküp temizlemelerini isteyebilirsin.tuş çalımıyorsa arkada ki beyni çıkmacılardan bulabilirsin.
İlk önce vites topuzu söküyorsun sonra vites körügünü.Sonra cakmagı cıkar.sonra küllügü sökmen lazım.Daha sonra vitesiin altındaki yeri cekiyorsun kendine dogru tırnaklı zaten cektıgınde gelır.Sökerken küllügün lambasının  cakmagın 3 tane fişi var onu çıkart.Ön gögüsü alt tan tut kendine dogru çek.Çıkmayacak gibi duruyor ama çektiginde gelir. soket var kenar tırnaklarından bastırıp soketleri kurtardıgında gögüs elinde.O tuşlara ulaşabilmen saatin camını klima göstergesini sökmen içinarka daki beynin içini açıman lazım 6 8 vida tutuyor.Yavaş yavaş sökerek ulaşırsın.
Bukadar anlattım ama sen serviste basmıyor tuş de temizleyin de en iyisi :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2009, 00:09:24 »
ceyhun nerden temın edebılırız o spreylerden acaba.

Ankara da otomobil elektrikçilerin de varmış, öyle söylemişti bana almama gerek kalmadığı için pek araştırmadım. Sanırım İstanbul'daki elektrikçilerde de vardır en azından sorarsın bir fikrin olur belki tahmin ettiğinden kolay halledersin. İnşallah 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2009, 00:03:08 »
arkadaşım aynı sorun bende de vardı. teyipçiye götürdüm. orayı tuncayın tarif ettiği şekilde söktü. düğmeyi yerine yeniden lehimledi ve olayı halletti. eli düzgün bi ustyaya götürürsen işini çözerler.
şuanki aracım "tabanvay"