0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2011 corollamızda (benzinli düz) aynı sorun mevcut. ilk çalışınca 1200 devirde ısındıkdan sonra 1000'in altına düşüyo ve titreme yapıyo. araç daha 62. km'sinde
Hakan senden önce birşey istiyorum.akünün eksi yani şase kafasını sök,bir iki dakika bekle yerine tak.sonra arabayı çalıştır bir fark varmı paylaş.
Arkadaşlar benim aracımda titreme falan yok ama ben bu ilk çalıştırmadaki yüksek devire taktım ya.Bence ne akla hizmet olursa olsun ilk çalıştırmadaki devrin sesi Toyota'ya hiç ama hiç yakışmıyor.Normal devrine inene kadar yaktığı benzinde küçümsenemez herhalde.Bu arada arabanın bir şeyini açık bıraktığımdan alarm çalmaya başladı.Ve ben farkına varana kadar akü sizlere ömür.Şimdi kontağı çeviriyorum;kimse yok.Bu ne iş ya!!!!
Bildiğim kadarıyla vvt- i motorlu toyotalarda rölanti ayarı yok.Benim aracımda 2000 model vvti 1,6 corolla.Serviste aynı şeyi söyledi.Titreme olayı(hafif bir işekilde) ben dede var.Sagılarımla,not: rölantiyi etkileyen faktörlere dikkat etmek lazım, mesela klima, kalorifer gibi...
Boğaz kirlliliği ve sensör kirliliği ben de de çok oluyo.İki defa sensör değiştirdim, iki defa da boğazı temizlettim.Çok sık hava filtresi değiştirmeme rağmen.Herhalde bu motorların özeelliği...
Arkadaşlar bende 2000 model 1.4 VVT-İ Terra (Japon Göz) corolla var. ilk çalışmada 1200 devirde ısınınca 600 düşüyor rolantisini kendi ayarlıyor (Otomatik jikle) ama aracımda her hangi bir titreme yok. hatta 600 devir'deyken ön kaputu açtım ve baktım motor bile sarsılmıyor. Sizde nasıl böyle bir sorun var anlayamadım. Üstelik aracım 113.000 km de. Yanlız klima açıkken bakıyorsanız motor güç yetiremediğinden sarsıntı yapabilir diye düşünüyorum. Çünkü benim aracımda klima yok.