0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5 liranın 1 lirasını AHMET'e veriyorum borcum 24 liraya düşüyor,aynı şekilde MEHMET'ede 1 lira veriyorum,borcum 24 liraya
Gerçi, sizin bunu, kinayi anlamda sorduğunuzu tahmin ediyorum
*** Cüneyt abi, motosikletlere karşı özel ilginiz var mı? (Belki bununla ilgili bir konu açabiliriz)
işim muhasebe değil zaten matematik zayıf olmasa cözerdim bilmeceyi
Hesaplama yolunda yanlışlığın var hocam Senin borcun 45 lira, toplamda 50 borç aldın, bunun 45'ini geri ödedin. Yani elinde 5 lira var ve toplam borcun 50 lira. 1'er lira geri ödedin, elinde 3 lira var ve toplam borcun 48 lira. önceden toplam borcun 45 lira idi ama şimdi 48 lira, yani 3 lira fazla borçlanmış oldun (ama o 3 lira senin elinde) "48-3 = 45"Soru sadece seni yanlış yönlendiren bir kelime oyunu
cevap gercekten bumu bulamadım diye uyuz olmustum
aynen böyle paradoks konularında verilen bir örnek ve hatta çok da güzel bir örnek
Vardı bir zamanlar Mehmet. Birkaç yıl önce, sıcak bir Ağustos akşamında öyle bir sözleşmeye, öyle bir imza attım ki, o andan itibaren bu ilgi bana yasaklandı Eşim istemiyor Mehmet, tehlikeli diye. Haklı da aslında. Hele İstanbul gibi bir şehirde. Ama aramızda kalsın, bir gün bir Goldwing alamazsam, gözüm açık gider. O da zaten motorsiklet sayılmaz aslında dimi?