0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E hadi bakalım, Ankara'da eskişehir yoluna kamera koydular. Şimdi her akşam iş çıkışı eskişehir yolunda trafik sıkışıyor. Polis çeviriyordu bir ara sürekli. Şimdi vaz geçtiler herhalde kaç gündür hiç polis görmüyorum. Kim bilir baktılar olmadı ya kaldırırlar kameraları ya da hız limitini yeniden ayarlarlar. Planlamada çok iyi oldukları söylenemez
Umitköy tarafına doğru giderken tam Beysukent/Beytepe köprüsüne gelmeden. Zaten görürsün yolun üstündü, 8-9 tane kamera var, her yöne bakıyor. Atom kurumuna gelmeden yavaşlamak gerekiyor, karşı taraf için de Beysukent köprüsüne gelirken.
kaçla yakalıyorlar peki? ben çok baktım o taraflara göremedim
bu tip kameralardan yollarda çok var bunlar cidden radar mı ?yandık o zaman.hele yalova - izmir yolunda en az 10 yerde var.
Limitlere uyarsanız yanmanıza da gerek kalmaz Yaman bey
limitler içler acısı.70-90 o hızda gidilmiyor. ideali 105-110
Değerli arkadaşlar mobesa kapsamında alıntı olarak resimleri koyulan kamera sistemleri PTS- yani plaka tanıma sistemlerine ait bu kameralar radar olarak çalışmıyor sadece çalıntı, aranan, hacizli v.b. araçların şehir genelinde tespiti için kullanılıyor. İstanbulda biz bu PTS sistemlerini bir araya getirerek koridor hız tespit sistemi haline getiriyoruz yani aman kamera var burada yavaşlayalım ile iş bitmiyor sistem sizin yol boyunca yaptığınız ortalma hızı hesaplıyor... Nasip oursa bu hafta Ankara 'ya gidip EDS sisteminin de tanıtımını Emniyete yapacağız toplam hedeflene 78 EDS noktası var. Şunu unutmayalım ki her yıl trafik kural ihlali sebebi ile binlerce vatandaşımız canından oluyor. Bu sistemler vatndaşı cezalandırmak için değil sürücü bilncinin kazandırılması için kullanılıyor.... Herkese iyi forumlar .. Hız felakettir.
hocam iyi yazmışsın hoş yazmışsında bazende hız hayat kurtarır bunu unutmayalım derim ben..