Gönderen Konu: MOBESE ile Trafik Denetimi  (Okunma sayısı 6002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
MOBESE ile Trafik Denetimi
« : Ekim 16, 2009, 13:28:34 »
Artık şehir içinde güvenlik için konulan MOBESE kameralarına radar da yerleştirilecek. Hızlı araç kullanan ya da kırmızı ışıkta geçen sürücüler,MOBESE kameraları ile tespit edilecek, gerekli trafik cezası yazılacak.

Trafikte sürekli gözetlendiğini düşünen sürücünün daha az hata yapacağı düşüncesinden yola çıkan Emniyet, MOBESE kameralarına radar yerleştirilmesi için çalışma başlattı. MOBESE kameralarının hızlı araç kullanmayı önleyebileceği düşünülüyor.

Trafikte yakalanma riski olunca sürücünün daha az hız yaptığını dile getiren üst düzey bir emniyet görevlisi, mobeselere radar takmanın hızı azaltacağını, hızın azalmasının da kaza sayılarını düşüreceğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı, MOBESE'lere radar takmanın yanı sıra bir de kırmızı ışık algılayıcı sistemi de MOBESE' lere yerleştirecek. Hızlı araç kullanan ya da kırmızı ışıkta geçen sürücüler bu sayede yakalanmış olacak. Bazı yol ve kavşaklarda saatleri de verilerek kontrolün yapılacağını bildirecek olan polis, bu uygulamayı ceza kesmek için değil trafikte güvenli araç kullanmanın bir alışkanlık haline getirilmesi için gerçekleştirdiğini bildiriyor.

Trafikte ceza kesmenin bir çözüm olmadığına işaret eden yetkililer en büyük cezanın yaşanan bir kaza sonrasında yaralanma ve ölüm vakaları olduğunun altını çizdiler..

Öte yandan ;İstanbul' da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Dernek Başkanı Sami GÜLEÇYÜZ, TBMM Başkanlığına sunulan trafik yasa tasarısından önce İçişleri Bakanlığına başvurarak, il ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin MOBESE merkezlerinde kameralar ile izleme yapan polislere de trafik cazası kesme yetkisi verilmesi istemişti.

Başkan GÜLEÇYÜZ, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün MOBESE kameralarını kullanarak,trafik denetimi yapmasını çok olumlu ve doğru bir karar olduğunu söyleyerek, " İnsanlar yanılabilir, ama teknoloji yanılmaz, en ufak bir hataya mahal vermez, fotoğraflar sabit olduğu için, mahkemelik olma durumu olmaz. Trafikteki sürücüler kameralar tarafından izlendiğini bilirlerse, daha dikkatli olacaklardır.Maddi yönden kayıp yaşayacaklarından, bir daha aynı hatayı yapmamaya özen göstereceklerdir.Ayrıca ; Trafik cezalarının Avrupa ülkelerindeki gibi, caydırıcı olabilmesi için mutlaka artırılması gereklidir." dedi.

http://www.polis.web.tr/article_view.php?aid=4168

Çok yeni bir haber değil, lakin bir çoğumuzun haberi olmadığını düşünüyorum. Sadece EDS uyarı levhalı kamera sistemleri değil, yol çevresindeki tüm kameralar artık ceza yazma yetkisine sahip olabilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

MOBESE ile Trafik Denetimi
« : Ekim 16, 2009, 13:28:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: MOBESE ile Trafik Denetimi
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2009, 14:16:25 »
Paylaşım için teşekkürler.

bu uygulama baya caydırıcı olacak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2009, 14:59:23 »
E hadi bakalım, Ankara'da eskişehir yoluna kamera koydular. Şimdi her akşam iş çıkışı eskişehir yolunda trafik sıkışıyor. Polis çeviriyordu bir ara sürekli. Şimdi vaz geçtiler herhalde kaç gündür hiç polis görmüyorum. Kim bilir baktılar olmadı ya kaldırırlar kameraları ya da hız limitini yeniden ayarlarlar. Planlamada çok iyi oldukları söylenemez :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2009, 18:13:23 »
E hadi bakalım, Ankara'da eskişehir yoluna kamera koydular. Şimdi her akşam iş çıkışı eskişehir yolunda trafik sıkışıyor. Polis çeviriyordu bir ara sürekli. Şimdi vaz geçtiler herhalde kaç gündür hiç polis görmüyorum. Kim bilir baktılar olmadı ya kaldırırlar kameraları ya da hız limitini yeniden ayarlarlar. Planlamada çok iyi oldukları söylenemez :)
alper o kameralar nerde? ben genelde 06 plakaları takip ediyorum, frene basınca ben de basıyorum :) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2009, 18:16:46 »
Umitköy tarafına doğru giderken tam Beysukent/Beytepe köprüsüne gelmeden. Zaten görürsün yolun üstündü, 8-9 tane kamera var, her yöne bakıyor. Atom kurumuna gelmeden yavaşlamak gerekiyor, karşı taraf için de Beysukent köprüsüne gelirken.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2009, 18:20:08 »
Umitköy tarafına doğru giderken tam Beysukent/Beytepe köprüsüne gelmeden. Zaten görürsün yolun üstündü, 8-9 tane kamera var, her yöne bakıyor. Atom kurumuna gelmeden yavaşlamak gerekiyor, karşı taraf için de Beysukent köprüsüne gelirken.
kaçla yakalıyorlar peki? ben çok baktım o taraflara göremedim :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2009, 19:02:22 »
Bilginiz olsun, limiti dünden itibaren 50'den 70'e çıkardılar. Bu da bir İstanbullu olarak, Ankaralılara hediyem olsun!  :D
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2009, 19:25:05 »
kaçla yakalıyorlar peki? ben çok baktım o taraflara göremedim :(
türkay abi belki yardımcı olur yerleri :D

TAEK in yakınında

Resimler alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2009, 20:47:40 »
bu tip kameralardan yollarda çok var bunlar cidden radar mı ?
yandık o zaman.
hele yalova - izmir yolunda en az 10 yerde var.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2009, 21:47:11 »
bu tip kameralardan yollarda çok var bunlar cidden radar mı ?
yandık o zaman.
hele yalova - izmir yolunda en az 10 yerde var.
Limitlere uyarsanız yanmanıza da gerek kalmaz Yaman bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2009, 22:39:53 »
evet radar, kameranın yanındaki zımbırtılar radar galiba, 77'den sonra kamerayı aktive ediyorlar ve plakınız ile beraber sizin resminizi çekiyorlar :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 17, 2009, 23:43:42 »
Limitlere uyarsanız yanmanıza da gerek kalmaz Yaman bey :)

limitler içler acısı.
70-90 o hızda gidilmiyor. ideali 105-110
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 18, 2009, 00:02:53 »
limitler içler acısı.
70-90 o hızda gidilmiyor. ideali 105-110
O zaman limitleri kendinize uyduracaksınız. :)
Bir-iki mesaj öncesinde yazmıştım, limitleri 50'den 70'e çıkardılar diye. Bu değişikliğin sebebi, kimsenin 50 limitine uymamış olmasıdır. Dilekçe yazın, imza toplayın ya da bunun gibi bişeyler yapın. Çok ciddiyim bu konuda, etkili olma ihtimali hiç de az değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 18, 2009, 10:38:53 »
bu yolun zaten ekspres olması lazım, dolayısıyla hız limitinin de 90km/s

zamanla akşam trafik yoğunluğuna takılan vekiller veya üst kademe yöneticiler bunu değiştirirler zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 18, 2009, 13:22:48 »
ay sağolsunlar 70 olmuş :) canlarım benim nasıl sevindirdiler anlatamam,  70le de ne gidilir o yolda ama, allaah artık şöyle bir çıkıp hız yaparım 70km ye çıkarım, iyi oldu bu, üstelik sollama toleransımla beraber 77km hıza çıkabileceğim..bu işi sevdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #15 : Ekim 18, 2009, 14:25:12 »
yani tamam radar uygulansın bi şöför olarak tabi isterim ama bu kadar saçma bi düzende olamaz arkadaşlar torosa vermişin 90 ı benim transitin hız sınırı 80.absli tdci motorlu garibim artık bıkıyorum git git geçen ay gaziantepte 7800 km yol yapmışım ve antepte her yerde radar var sokak aralarında bile koyuyolar.yani yavaş gitmek tabiki iyi ama bazen sıkıyor bayıltıyor.ben çok ama çok yanlış bi uygulama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 18, 2009, 15:41:40 »
Değerli arkadaşlar mobesa kapsamında alıntı olarak resimleri koyulan kamera sistemleri PTS- yani plaka tanıma sistemlerine ait bu kameralar radar olarak çalışmıyor sadece çalıntı, aranan, hacizli v.b. araçların şehir genelinde tespiti için kullanılıyor. İstanbulda biz bu PTS sistemlerini bir araya getirerek koridor hız tespit sistemi haline getiriyoruz yani aman kamera var burada yavaşlayalım ile iş bitmiyor sistem sizin yol boyunca yaptığınız ortalma hızı hesaplıyor... Nasip oursa bu hafta Ankara 'ya gidip EDS sisteminin de tanıtımını Emniyete yapacağız toplam hedeflene 78 EDS noktası var. Şunu unutmayalım ki her yıl trafik kural ihlali sebebi ile binlerce vatandaşımız canından oluyor. Bu sistemler vatndaşı cezalandırmak için değil sürücü bilncinin kazandırılması için kullanılıyor.... Herkese iyi forumlar .. Hız felakettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2009, 20:01:36 »
Değerli arkadaşlar mobesa kapsamında alıntı olarak resimleri koyulan kamera sistemleri PTS- yani plaka tanıma sistemlerine ait bu kameralar radar olarak çalışmıyor sadece çalıntı, aranan, hacizli v.b. araçların şehir genelinde tespiti için kullanılıyor. İstanbulda biz bu PTS sistemlerini bir araya getirerek koridor hız tespit sistemi haline getiriyoruz yani aman kamera var burada yavaşlayalım ile iş bitmiyor sistem sizin yol boyunca yaptığınız ortalma hızı hesaplıyor... Nasip oursa bu hafta Ankara 'ya gidip EDS sisteminin de tanıtımını Emniyete yapacağız toplam hedeflene 78 EDS noktası var. Şunu unutmayalım ki her yıl trafik kural ihlali sebebi ile binlerce vatandaşımız canından oluyor. Bu sistemler vatndaşı cezalandırmak için değil sürücü bilncinin kazandırılması için kullanılıyor.... Herkese iyi forumlar .. Hız felakettir.
hocam iyi yazmışsın hoş yazmışsında bazende hız hayat kurtarır bunu unutmayalım derim ben..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2009, 23:42:50 »
hocam iyi yazmışsın hoş yazmışsında bazende hız hayat kurtarır bunu unutmayalım derim ben..
??? Kusura bakmayın, ben tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 19, 2009, 12:47:22 »

Bende anlayamadım :)