Gönderen Konu: Corolla Mavi Yol Bilgisayarı  (Okunma sayısı 6956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla Mavi Yol Bilgisayarı
« : Ekim 13, 2009, 23:49:50 »
Merhaba Arkadaşlar,
Mavi bir kadran aydınlatmasından sonra ot yeşili bir yol bilgisayarı tabiki uyumsuz bir durum yaratıyordu ve bunu uydurmak gerekti, ortaya çıkan sonuç gerçekten harika oldu, yanlız baştan bir uyarıda bulunmak istiyorum, bu yol bilgisayarı aydınlatmasının değiştirilmesi biraz sabır, biraz beceri, biraz elektronik bilgisi, bir miktar havya kullanmışlık ve biraz zaman gerektiriyor ve bu sefer baştan söylüyorum, ben yaptım sizde yapın demiyorum, tamamen kendi hayal gücümün ve uğraşımın sonucu olan bu çalışma yanlızca fikir vermektir, aracınıza ya da kendinize verebileceğiniz zararlardan asla beni sorumlu tutmayın, şimdi başlayalım resimlere,

öncelikle yol bilgisayarımızı tutan vidaların olduğu bölüme ulaşmak için göğüste bulunan hava kanalını dikkatlice çıkarıyoruz ve iki adet vidamızı söküyoruz

yol bilgisayarımızı yerinden nazikçe çıkarıyoruz ve arkasındaki soketi çıkarıyoruz

işte özgür yol bilgisayarımız :D

en büyük problem görsellik, aracınızı sıkışık trafikte kullanıyorsanız bazı meraklı gözler ön göğüsteki boşluğa meraklı gözlerle bakıyorlar,
zaman problemi yüzünden projemi hemen bitiremedim ve bir süre böyle kullanmak zorunda kaldım çünkü

söktükten sonrasında çok çok dikkatli olmak gerekli devre kartı üzerinde neyi nereye bağlayacağınız, ekran aydınlatmasının sağlanması, led direnç uyumluluğu, neyi nereye bağlayacağınız çok önemli onun için bir ölçü aletiniz olmasında yarar var

bir sürü lehim, ölçüm, arabaya in çık, git gel uğraş, o malzemeyi al bunu al vs. sonrasında yol bilgisayarı soketini taktığımda ilk aldığım görüntü

bakalım mode tuşu hala çalışıyor mu denemesi sonucu görüyoruz ki ekran söndü ve herşey yolunda ;)

artık herşeyi yavaş yavaş toplamın sırasıdır

gündüz gözüyle bir görüntü alalım şöyle yakından

güneş hafif hafif batarken çok daha rahat görmeye başlıyoruz

hava karardığında bir görüntü

evet arkadaşlar yorumu size kalmış, umarım beğnemişsinizdir

Toyota Club Türkiye

Corolla Mavi Yol Bilgisayarı
« : Ekim 13, 2009, 23:49:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Mavi Yol Bilgisayarı
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2009, 00:06:27 »
Oğuz Abi büyük resimlerle daha güzel gözüküyor özellikle gündüz görünümü çok başarılı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2009, 00:14:08 »
 !!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2009, 00:21:45 »
Gerçekten çok güzel olmuş arkadaşım emeklerine sağlık :) hiç bir araçta görmediğim kadar şık olmuş, ön tarafta şahane bir bütünlük var, mavi rengin insana huzur verdiğine inanırım gerçekten insanın gözünü tırmalayan bir hata göremedim ben, internette gördüğüm bir çok çalışma hep bir kusur vardı ancak böylesini ilk defa gördüm, bilgine ve yeteneğine sağlık arkadaşım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2009, 00:29:20 »
Oğuz Abi büyük resimlerle daha güzel gözüküyor özellikle gündüz görünümü çok başarılı :)
Ceyhun kardeşim yorumuna ve ilgine sağlık, yine ilgisiz kalmadın, sağol, gece görüntüsüde çok güzel ama benim telefon bunu pek yanısıtamadı resimlere :D

Gerçekten çok güzel olmuş arkadaşım emeklerine sağlık :) hiç bir araçta görmediğim kadar şık olmuş, ön tarafta şahane bir bütünlük var, mavi rengin insana huzur verdiğine inanırım gerçekten insanın gözünü tırmalayan bir hata göremedim ben, internette gördüğüm bir çok çalışma hep bir kusur vardı ancak böylesini ilk defa gördüm, bilgine ve yeteneğine sağlık arkadaşım :)
Efe bey sizede çok teşekkür ederim gerçekten güzel bir yorum olmuş, yorumunuza, ilginize ve mesaj yazan ellerinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 00:29:45 »
Böyle birşey yapmayı bende düşünüyorum ama Yarislerdeki dijital gösterge hep yeşil olarak sırıtacak. Uygulama çok iyi olmuş elinize sağlık. Klima kontrol düğmelerinede bi el atarsanız tam olacak.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 00:32:04 »
Böyle birşey yapmayı bende düşünüyorum ama Yarislerdeki dijital gösterge hep yeşil olarak sırıtacak. Uygulama çok iyi olmuş elinize sağlık. Klima kontrol düğmelerinede bi el atarsanız tam olacak.
sıra onlara geliyor yavaştan, aslında ilk düşüncem hep beyaz renkti, onun için havalandırma panelinin arkasına bir kaç led koymuştum ama mavinin dinlendiriciliği ve estettiğine kapıldım, onlarıda en yakın zamanda hallediceğim, onlarda burada olacak, dijital gösterge dediğin sanırım km devir bilgilerinin görüntülendiği ekran, o ekranın aydınlatmasınında değiştirilmesi mümkün ve biraz uğraşı ile yapılabilir, birde kontrast ayarını yaptınız mı harika durur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 00:36:07 »
gece görüntüsüde çok güzel ama benim telefon bunu pek yanısıtamadı resimlere :D

Oğuz abi ben özellikle gündüz dedim çünkü ışıkların canlılığı belirgin hiç solgun bir yer yok diye yoksa gece görüntüsü de kusursuz.   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 00:38:36 »
çok başarılı bravo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 00:47:21 »
sağol Ceyhuncum teşekkür ederim, saygına, seviyene ve yorum yazan ellerine sağlık

çok başarılı bravo
teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 00:54:46 »
sıra onlara geliyor yavaştan, aslında ilk düşüncem hep beyaz renkti, onun için havalandırma panelinin arkasına bir kaç led koymuştum ama mavinin dinlendiriciliği ve estettiğine kapıldım, onlarıda en yakın zamanda hallediceğim, onlarda burada olacak, dijital gösterge dediğin sanırım km devir bilgilerinin görüntülendiği ekran, o ekranın aydınlatmasınında değiştirilmesi mümkün ve biraz uğraşı ile yapılabilir, birde kontrast ayarını yaptınız mı harika durur

Yol bilgisayarı teyp ekranı corolladakiyle aynı yanlız km devir saatinin ekranındaki digitler direk yeşil yanıyor. Soküp bakmak lazım ama orayı nasıl sökerim onu bilmiyorum.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 01:05:56 »
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.  :alkis: Yalnız neden resimlerde yazı var anlayamadım.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2009, 09:02:58 »
Emeğinize sağlık, güzel olmuş. Gerçi Ceyhun benzer bir soru sormuş ama ben daha açık sormak istiyorum; mavi ışık kuvvetli bir renk tonudur, gece gözlerinizi rahatsız etme durumu oluyor mu? Yoksa o parlaklık fotoğraf makinesinden mi kaynaklanıyor (belki normalde çok parlak değildir)?
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2009, 17:40:06 »
Birisi mavi  renk mi  dedi  :o   Hayallerimin  ve şu an  arabamın iç  mekanındaki  her  tuşun  rengi... Çok süper olmuş arkadaşım. Helalinden sana  :alkis:
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2009, 20:04:44 »
süper olmuş başkan güle güle kullan
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2009, 00:03:47 »
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.  :alkis: Yalnız neden resimlerde yazı var anlayamadım.
Resimlerdeki yazıların nedeni "2000 Model VVT-i Corolla Kadran Işıklandırması" başlığı altında bulunmakta,

Emeğinize sağlık, güzel olmuş. Gerçi Ceyhun benzer bir soru sormuş ama ben daha açık sormak istiyorum; mavi ışık kuvvetli bir renk tonudur, gece gözlerinizi rahatsız etme durumu oluyor mu? Yoksa o parlaklık fotoğraf makinesinden mi kaynaklanıyor (belki normalde çok parlak değildir)?

yol bilgisayarı ışığı gece sürüşünde bir rahatsızlık vermiyor, zaten istediğinizde MODE tuşuna 2 saniye süre ile basarak söndürülebiliyor, yol bilgisayarı üzerindeki tuşların ledlerini ayarlarken kullandığım direnç ve açı sayesinde parlama yapmıyor ve göz alması olası değil, ayrıca oldukça dinlendirici bir renk gibi geldi bana ve sürüşte güzel görünüm yanında göstergelerde kullanılan mavi renk görüş anlamında kolaylıklar sağlıyor, diğer bir yönden zaten ayar için kullanılan düğme ile kadranlarında parlaklığını düşürmek mümkün, son alternatif olarak koyduğum buton sayesinde göstergelerde ki ışıkları söndürmem de olası, mavi söndüğü zaman göstergeler beyaz oluyor, bu özelliği ne olur ne olmaz diye koymuştum, pek kullanmasamda enteresan oldu :)

Birisi mavi  renk mi  dedi  :o   Hayallerimin  ve şu an  arabamın iç  mekanındaki  her  tuşun  rengi... Çok süper olmuş arkadaşım. Helalinden sana  :alkis:

çok teşekkür ediyorum, sizden aldığım ilhamla kapı kollarınada koymayı düşünüyorum,

süper olmuş başkan güle güle kullan
sağol Ferhat teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 15, 2009, 00:20:20 »
çok teşekkür ediyorum, sizden aldığım ilhamla kapı kollarınada koymayı düşünüyorum,

Oğuz Abi kapı kolları derken iç dış hangisi yeni kasa BMW'lerde dış kapı kollarının altında var o tarz bir şeymi çok beğeniyorum da :) sormadan edemedim kusura bakma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
« Yanıtla #17 : Ekim 15, 2009, 01:14:23 »
Arkadaşım hakikaten çok güzel olmuş eline sağlık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 15, 2009, 06:25:32 »
yol bilgisayarı ışığı gece sürüşünde bir rahatsızlık vermiyor, zaten istediğinizde MODE tuşuna 2 saniye süre ile basarak söndürülebiliyor, yol bilgisayarı üzerindeki tuşların ledlerini ayarlarken kullandığım direnç ve açı sayesinde parlama yapmıyor ve göz alması olası değil, ayrıca oldukça dinlendirici bir renk gibi geldi bana ve sürüşte güzel görünüm yanında göstergelerde kullanılan mavi renk görüş anlamında kolaylıklar sağlıyor, diğer bir yönden zaten ayar için kullanılan düğme ile kadranlarında parlaklığını düşürmek mümkün, son alternatif olarak koyduğum buton sayesinde göstergelerde ki ışıkları söndürmem de olası, mavi söndüğü zaman göstergeler beyaz oluyor, bu özelliği ne olur ne olmaz diye koymuştum, pek kullanmasamda enteresan oldu :)

Teşekkürler, yani arkadaşlar hiç düşünmeden (eğer yapabiliyorlarsa) uygulayabilirler :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2009, 09:27:01 »

Ne mutlu  bana.  Arkadaşların da  dediği  gibi tek  eksik kalorifer düğme aydınlatmaları  kalmış. Onları da yaptınızmı tam bir  bütünlük  olacak, daha güzel olacak.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -