Gönderen Konu: Corolla D-4d Ve Megan Dİzel Farki  (Okunma sayısı 5773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Corolla D-4d Ve Megan Dİzel Farki
« : Aralık 17, 2006, 02:47:57 »
ÖNCELİKLE MERHABA BU SİTEYE İLK GİRİYORUM.
SIFIR COROLLA SEDAN D-4D ALDIM.ŞUAN 1000 KMDE. UZUN YOLDA 100-130 ARASI HIZDA KULLANIMDA 125-135 YTL ARASI YAKIYOR. AKRABAMDA 2005 MEGAN SEDAN DİZEL(80 BG ARAÇ 7000 KM DE) VAR. AYNI YOLDA AYNI HIZDA(100-130 ARASI HIZDA  KULLANIM) MEGAN 95-105 ARASI YAKTI.
BEN TOYATAYI PİSAYADA EN AZ YAKAN ARAÇ OLARAK BİLİYODUM.
ŞİMDİ KEŞKE MEGAN ALSAYDIM DİYORUM. ÇÜNKİ BENİM İÇİN ARACIN AZ YAKMASI ÖNEMLİ. MEGANDA KONFORLU GÜZEL BİR ARAÇ.
corolla d-4d(eski kasa)

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 17, 2006, 02:47:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2006, 09:12:37 »
Öncelikle hoş geldiniz Dediğiniz doğru ama toyotayı şu an satsanız fazla zararınız  olmaz ama megan için aynı şeyler söylenemez toyota her zaman prim eder ilerde anlarsınız masraf açtığı zaman meganın iyi olup olmağını ama toyota aldığınız için pişman olmazsınız
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2006, 10:16:50 »
Merhabalar sitemize hoş geldiniz ! Sizi öncelikle forum kuralları hakkında uyarmak istiyorum, lütfen küçük harf kullanalım !
Sorununuza gelince ki bence sorun değil , 1000 km bi araç şu an içi ne yakıt olarak ne performans olarak tam randımanlı değildir ,  şöyle 7000 8000 km ye gelsin o zaman tekrar değerlendirin bunları.Megan için konuşacak olusak evet konforlu güzel araç ama o bahsettiğiniz motor bence beş para etmez aynı motoru kullanan Kangoo DCİ kullanıyoruz biz şirketimizde şu an 115000 km de ve çekiş inanılmaz düştü feci biçimde yağ yakıyor 3 günde 3 lt gibi özel bir serviste aracı baktırdık bu motor bitmiş rektifiye olması laım dediler ee masraf deyinde 5000 ytl masraf çıktı   Biraz daha araştırdım baktım dışardan motor ithal ediliyor sıfır sandıkta oda 5000 ytl şaşırdık kaldık 115000 km de 1 yılda oldu bu olay araç 2006 model varın gerisini siz düşünün artık.Ha bu arada sanırım bizim Corolla'ların motor ömrü 800.000  1.000.000 km olması lazım  
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2006, 11:02:47 »
teşekkürler, göüşlerinizi paylaştığınız için
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2006, 11:05:37 »
Varsın o kadar yaksın be kardeşim yakıt farkı sana servis ve bakım-onarım masrafları olarak cebine döner merak etme.Bugünü değil yarını düşün doğru karar vermişsin üzülme....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2006, 11:27:03 »
söylendiği gibi araç daha 100km'de bekleyin ve iyi dediğiniz megane limitlerine biraz yaklaşıldığı zaman arka kısmı adeta bağımsızmış gibi hareket etmeye başlıyor bide elinizin altında hacıyatmaz gibi sallanan bir vites kolu da cabası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2006, 13:22:55 »
Sen megane a ıkı kişi varken klima açık bir şekilde ufak bir rampada çıksan aradaki farkı anlarsın. Ayrıca senin araban rodaj süresini tamamlamamış. 5000 km den sonra gerçek yakıt değerlerine kavuşursun. Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2006, 17:06:37 »
K9K kodlu 1.5 DCi motor piyasadaki en dandik, en sorunlu en rezil dizel motorlardan biridir. Turbo'dan tut, enjektörlerine, kasnaklarına kadar arıza çıkartır, piyasaya yurtdışından en çok sandık içinde komple getirilen motordur. Biraz büyük Renault yedek parçacılarına gidin neredeyse hepsinin stoğunda vardır en az bir tane.

Ancak bir Toyota motorunu bulamazsınız çünkü kimse sormaz, istemez gerek duymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2006, 19:05:13 »
Aynı şartlarda yol alındığından çoğunlukla emin olamazsınız. İkincisi, teknik tabloları kullanarak son vites toplam oranları(ya da son vites 1000d/d'de hız) arasında ciddi fark var mı bir kontrol edin.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2006, 01:23:21 »
pek bilimsel bir test olmamış gibi.
iki aracında yol bilgisayarındaki değerler nasıl acaba ?
benzin tuketim olcumunde  Litre/100km yani  5L/100km gibi değerler kullanmak daha anlaşılır ve uzun vadeli oluyor.

bu h sonu uzun yoldan geldim.
giderken 90-95 le gittim  4.5L/100km yaktı.  donerken 110'un altına pek inmedim. 5.5L/100km yaktı.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2006, 12:33:55 »
aracınız ile biraz daha yol yaparak duygusal bağ kurduktan sonra yakıt tüketiminiz düşecektir.100 kmde 4,2 lt/100 km değeri kendim gördüm.sonuçta hem megane için hem kendi aracınız için vakit gerekiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2006, 23:16:04 »
arkadaşlar megan kullanan bir çok kişi ile görüştüm.(işyerinde bir arkadaşımında var megan dizeli) bu forumda corolla dizeli olan arkadaşlar yakıt miktarlarını yazmışlar.  karşılaştırdığımda megan ın az yaktığı kesin.
ancak uzun vadede corollanın daha kaliteli bir araç olduğunu kabul ediyorum...
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2006, 02:24:57 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Yahu o alet az yaksa ne olur çok yaksa ne olur.. [/quote]

Çok doğru !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2006, 23:40:51 »
Megane 2 arıza çıkarır, bütün yakıt parasını fazlasıyla geri alır  

Beni batır dı da
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2006, 19:49:47 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
K9K kodlu 1.5 DCi motor piyasadaki en dandik, en sorunlu en rezil dizel motorlardan biridir. Turbo'dan tut, enjektörlerine, kasnaklarına kadar arıza çıkartır, piyasaya yurtdışından en çok sandık içinde komple getirilen motordur. Biraz büyük Renault yedek parçacılarına gidin neredeyse hepsinin stoğunda vardır en az bir tane.

Ancak bir Toyota motorunu bulamazsınız çünkü kimse sormaz, istemez gerek duymaz.
[/quote]

Murat abi o motorlar ne kadar tahminince bize bi tane lazım bu aralar
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2006, 20:19:34 »
tarkan bey,
megan 2 beni batırdı demişsiniz. hangi kilometrede ne gibi arızalar verdi, para olarak nekadar masraf açtı?
paylaşırsanız seviniriz?
corolla d-4d(eski kasa)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Aralık 21, 2006, 12:12:16 »
ALINTI
Sorununuza gelince ki bence sorun değil , 1000 km bi araç şu an içi ne yakıt olarak ne performans olarak tam randımanlı değildir , şöyle 7000 8000 km ye gelsin o zaman tekrar değerlendirin bunları.[/quote]

Valla arkadaşlar bende de dizel var ama 1000 km de aynıydı şimdi 14.000 de yine aynı sabit 90 la düz yolda 4.0 yakıyo. bu yazın 3.8 di. Sabit 100 ile 4.2 yakıyo. ve 30 ytl mazotla 3 gün önce test ettim 270 km yol gitti. buda 0,112 ykr ye geliyo km başına.

Meganmı güzel araba.    O zaman sat, megan al. Bakalım onu satabilecemisun?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2006, 13:44:41 »
Alıntı yapılan: muzafferyalcin
tarkan bey,
megan 2 beni batırdı demişsiniz. hangi kilometrede ne gibi arızalar verdi, para olarak nekadar masraf açtı?
paylaşırsanız seviniriz?
[/quote]

1.6 benzinliydi
Garanti süresi içinde sol ön aks ve elektronik beyin değişti. (garanti kapsamında)
Direksiyondan ve rottan gelen sesleri kabul ettiremedim, normal dendi.
34000 de direksiyon kolon kilidi bozuldu. Serviste 750+işçilik+kdv. Bozulunca da bir yere gitmiyor alet, kitliyor kendisini. Aküsü bitti (90 YTL), rot kolunu ben garanti bittikten sonra sanayide değiştirtim ses biraz azaldı (180 YTL). Marş motoru bozuldu (400+işçilik), silecek suyu motoru  (80 YTL). Eksantrik seti bozuldu en son 600 YTL. Sonra da 39000 kmde sattım.

Elektronik işi iyi değil . Parçaların soketleri var kodlarla beynin onları tanıması için. Parça bozulunca alet kitleniyor.
Yeni parça takılıyor, sonra beyin hafızası sıfırlandığından tekrar yazılım yükleniyor. Yükleme sırasında hata verirse veya kitlenirse sil baştan.

Normal bakımları zamanında yaptırdım. Ama bence güvenilir bir araba değil.

diğer arızalardan dolayı takmadığım ama genelde gözlemlediğim diğer sorunlar
1. Kapılardan gelen çıtırtılar (servis hallediyor)
2. Döşeme kumaşı kalitesiz, tiftikleniyor
3.Kapı kolçakları soyuluyor
4. HB de halı plastiğin altından çıkıyor, garip bir görüntü

Sadece memnuniyetsiz olduğum yanları yazdım, beğendiğim yönleri de vardı tabi ki
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 22, 2006, 09:24:37 »
Megane 2 bir derginin yaptığı 100 bin km. testinde dökülmüştü resmen, fazla yazmadılar ama sektörden duyduğumuza göre şanzımanı bile kırılmıştı arabanın.

K9K motorlara boş olarak 2500-3000 YTL istiyorlarmış. Boştan kastım, marş motoru, alternatör v.s. gibi şeyler yok üzerinde, tesisat falanda yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 22, 2006, 17:28:00 »
Alıntı yapılan: Tarkan İldeniz
1.6 benzinliydi
Garanti süresi içinde sol ön aks ve elektronik beyin değişti. (garanti kapsamında)
Direksiyondan ve rottan gelen sesleri kabul ettiremedim, normal dendi.
34000 de direksiyon kolon kilidi bozuldu. Serviste 750+işçilik+kdv. Bozulunca da bir yere gitmiyor alet, kitliyor kendisini. Aküsü bitti (90 YTL), rot kolunu ben garanti bittikten sonra sanayide değiştirtim ses biraz azaldı (180 YTL). Marş motoru bozuldu (400+işçilik), silecek suyu motoru  (80 YTL). Eksantrik seti bozuldu en son 600 YTL. Sonra da 39000 kmde sattım.

Elektronik işi iyi değil . Parçaların soketleri var kodlarla beynin onları tanıması için. Parça bozulunca alet kitleniyor.
Yeni parça takılıyor, sonra beyin hafızası sıfırlandığından tekrar yazılım yükleniyor. Yükleme sırasında hata verirse veya kitlenirse sil baştan.

Normal bakımları zamanında yaptırdım. Ama bence güvenilir bir araba değil.

diğer arızalardan dolayı takmadığım ama genelde gözlemlediğim diğer sorunlar
1. Kapılardan gelen çıtırtılar (servis hallediyor)
2. Döşeme kumaşı kalitesiz, tiftikleniyor
3.Kapı kolçakları soyuluyor
4. HB de halı plastiğin altından çıkıyor, garip bir görüntü

Sadece memnuniyetsiz olduğum yanları yazdım, beğendiğim yönleri de vardı tabi ki
[/quote]
  Yorum yapamıyorum.  

hatta...

Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan