Gönderen Konu: 'Eski otomobiler daha sağlam' mı?  (Okunma sayısı 3720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
'Eski otomobiler daha sağlam' mı?
« : Ekim 02, 2009, 18:00:37 »

Sohbet ne zaman arabalardan açılsa 'Eski arabalar daha sağlam abi' cümlesini çok duymuşsunuzdur. Gerçekten öyle mi? Chevrolet'in eski ve yeni modelleri çarpıştı sürücülerden biri öldü, biri dizinden yaralandı. İşte sonuçlar:

Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir çarpışma testinde otomotiv endüstrisinin güvenlik konusunda 50 yılda ne kadar yol katettiği açıkça görülüyor.

Testte yüzde 50 örtüşme ile önden çarpıştırılan 1959 Chevrolet Belair ve 2009 Chevrolet Malibu'dan elde edilen veriler incelendiğinde bir tabu da yıkıldı.

Testin sonuçları incelendiğinde eski otomobillerin sanıldığı kadar güvenli olmadığı ve böyle bir kazada Chevrolet Malibu sürücüsünün dizinden önemsiz bir yara ile aracından yürüyerek çıkabileceği görülürken, Belair sürücüsünün ise olay yerinde hayatını kaybedeceği anlaşılıyor.

video :
http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=2175

Link:
http://www.haber7.com/haber/20091002/Eski-otomobiler-daha-saglam-mi.php

Toyota Club Türkiye

'Eski otomobiler daha sağlam' mı?
« : Ekim 02, 2009, 18:00:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: 'Eski otomobiler daha sağlam' mı?
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2009, 18:05:14 »
iyide o cümledeki eski arabalar daha sağlam sözüyle bunun alakası yooki erdi... yeni araçlrda bi dünya donanım var eskideki sürücün ölmesi normal yenideki tabiki kurtulur... eski chevy lerde bak alt şase var tamamen yenilerde 2 direk vs vs gder bu böyle o cümledeki sağlamlık o değil yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2009, 18:08:54 »
iyide o cümledeki eski arabalar daha sağlam sözüyle bunun alakası yooki erdi... yeni araçlrda bi dünya donanım var eskideki sürücün ölmesi normal yenideki tabiki kurtulur... eski chevy lerde bak alt şase var tamamen yenilerde 2 direk vs vs gder bu böyle o cümledeki sağlamlık o değil yani...

Ben abi haberin yalancısıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2009, 18:10:35 »
ımpala ile denemek lazım kabine gelene kadar ooo
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2009, 18:37:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2009, 20:49:19 »
Saglamlikla pek ilgili degil, adasimin dedigi gibi, Erdi. :)
Maksat surucuyu korumaksa yeniler daha guvenli. Ama konustugumuz, arabanin metal agirligi falansa eskiler agir. Kapiyi kapatinca cikan ses bile farkli.Simdiki arabalar teneke. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2009, 22:31:03 »
Şimdikilerde güvenlik önlemleri fazla.. Ama eskilerin yerini hiçbişey tutmaz.. Çünkü onlar günümüze göre klasik araba :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2009, 13:16:15 »
eski arabalar yani klasik dediklerimiz motor yönünden falan daha sağlam yoksa bi kazada falan tabiki ezik büzük olurlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2009, 14:04:04 »
diğer husus 2009 model aracı 2059 da bir çarpıştıralım bakalım ne olacak?

aslında burdaki sağlamlıktan kasıt araç kabini ve sürücünün sağlam kalması.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2009, 14:09:47 »
 Seneler önce F1 ile ilgili bir belgesel izlerken bir mühendisin sözü bu olayı net açıklar heralde. " Eskiden arabalar sağlam kalırdı ama sürücüler çok ağır yaralanır ya da ölürdü, şimdi ise arabalar parçalanıyor ama sürücüler yaralanmıyor." tarzında bir cümle kurmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2009, 14:47:51 »
  İnsanlarda değişik bir düşünce söz konusu.aracın sağlamlığını sadece kaporta ile özdeşleştiriyorlar.Önemli olan kaporta değil güvenlik kafesidir.Bu nedenle kaza yapan bir araba gördüklerinde yada başlarından bir kaza olayı geçtiğinde eğer aracın kaportasında da fazla bir hasar yok ise "sağlam arabaymış" yorumlarıda beraberinde gelir.Eskiden kaporta sacları daha kalındı  ve kaza anında kolay  kolay zarar görmezdiler.Akıllarda kalan sadece budur.
   Bazı önden yapılan kazalarda bildiğiniz gibi motor kaputu yolcu kabinine kadar eğrilmeden girerdi.Bu önde oturanların ciddi bir şekilde yaralanmalarına hatta ve hatta ölümlerine bile neden oluyordu.Üreticiler bu tarz kazalarda yaralanma ve ölümleri aşağıya indirgemek için motor kaputlarını daha esnek ve kaza anında akordiyon gibi katlanmasını tasarladılar.Böylece önden çarpmalı kazalarda kaput katlanıyor ve ön kısımdaki yolcuların görecekleri zararı daha aza indiriyor.Bu nedenle yeni nesil bir aracın motor kaputunu kapatırken belli bir mesafeden sonra serbest bırakın.Asla kaputu yerine koyup üzerine baskı ile kapatmayın.Kaput elinizde kalabilir.Tecrübe ile sabittir.Showroomda sıfır bir İdea elimizde kaldı :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2009, 18:45:57 »
Paylaşım için teşekkürler Erdi :)

Maksat surucuyu korumaksa yeniler daha guvenli. Ama konustugumuz, arabanin metal agirligi falansa eskiler agir. Kapiyi kapatinca cikan ses bile farkli.Simdiki arabalar teneke. :D

+1
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2009, 18:53:27 »
arkadaşlar, yeni corollada eskisinden malzeme olarak daha düşük kalitede.
tüm aksamlar plastik, bakalit üstüne boya. döşeme kumaşları dahi zevksiz.
bence araba nesilleri değiştikçe, geri dönüşüm malzeme kullanımı artıyor.
yeni corollanın kullanma kılavuzunda kullanım ömrü 10 yıldır yazıyor.
Kullanılan teknoloji yeni olsa dahi aracın, eski modelden daha sağlam olduğu asla
söylenemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2009, 19:04:00 »
5 sene boyunca 2002-2007 kasa corolla sol sedan otomatik kullandım. Arabaya doyamadım.
yenilemek için gözüm kapalı gittim 2010 corolla aldım. pişmanım.
araç eski çevikliğini ve ataklığını kaybetmiş. Yol tutuşu ve yüksek hızlarda performansı çok
iyi olmakla birlikte, şehir içinde iyice hantallaşmış. Tüm kasis ve lakaları hissedebiliyorsunuz.
Süspansiyon sistemi sert, esnek değil. direksiyon 205 lastik ebadından dolayı olduğunu tahmin ediyorum, iyice ağırlaşmış.
netice olarak yeni corolla sınıf değiştirmiş, otoban arabası olmuş. şehir içi ve karışık kullanımdaki sürüş zevki ve
rahatlığı kalmamış. Tabi bu benim kıyaslamam eski aracımla ve yeni aracımda tam otomatik.
Netice olarak yeni nesil corollayı test etmeden eski corollanız gibi zannederek benim gibi atlamayın.
Eski arabanızı mumla arasınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2009, 19:08:29 »
Cİhangir abi şimdi öncelikle araçların motorları aynı sanırım hal böyle olunca yeni kasanın agırlıgını göz önüne alırsanız az cok tahmin etmeliydiniz yada test sürüşü olmadımı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2009, 20:01:36 »
Bence şöyle: Evet eski arabalar daha sağlam daha dayanıklı çarpınca dağılmıyor, ezilmiyor ama, ortaya çıkan gücü, şiddeti dağıtamıyor. Araç içindekilerin daha sert darbelere maruz kalmalarına sebep veriyor. Yeni araçlarda ise, içerisinde bulunan kişileri korumak amaçlı absorbe olabilen gövdeleri, esneyebilen şaseleri, airbağleri falan filan sayesinde yaralanmaların, ölümlerin ( Allah Korusun ) azalmasını sağlıyor. 

Düşünün; Bir tankın içindesiniz, karşıda bir kale. Komutan dedi ki ' tankla kale duvarını yık asker. ' Enayi gibi Emredersiniz komtanım dediniz. Son hız kaleye gidip çarptınız, kale yıkılmadı, tank bükülmedi! Eee? Ortaya çıkan çarpışma şiddeti nereye gidecek? Bir bakmışsın amele ....... gibi gösterge tablosundasın... :D
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2009, 22:48:08 »
Ahmet kardeş,
eski araç 110 hp, yeni araç 124 hp. ancak arada hissedilir bir güç farkı yok. Hatta diyebilirimki 110 hp lik motor daha ataktı. Daha çabuk kendini topluyordu. Çok yüksek devirler istemiyordu. Ancak yeni motor da düz yolda canavar. Sürate bindikçe şahlanıyor. Şehir içinde idare ediyor. Yakıt aynı.
Test sürüşüne gelince; tam otomatik versiyon daha önce yoktu. Düz vites dizeli kaymak asfaltta denedim. performansı iyiydi. M/M şanzumanı ise beğenmedim. O nedenle  bundan 6 ay önce almaktan vazgeçmiştim. Fakat yeni tam otomatik şanzıman gelince, markada corolla olunca hiç tereddüt etmeden gidip aldım. ÖTV indiriminide kaçırmak istemedim. biraz acele ettim.
Yeni kasa ile eski kasa arasında çok fazla bir kg farkı olduğunu sanmıyorum. Yeni kasanın çizgileri biraz daha şişkin olduğundan
ağır imajı veriyor. Ancak yeni kasanın asfaltta yol tutuşu mükemmel. Teknik verilerinin üzerine dahi çıktı. Fazla sıkıştırmadan 190 km.yi gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 04, 2009, 00:13:24 »
Cihangir Bey, yeni arabaniz hayirli olsun, gule gule kullanin. Her seye ragmen bence cok iyi bir tercih yapmissiniz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 04, 2009, 18:16:52 »
5 sene boyunca 2002-2007 kasa corolla sol sedan otomatik kullandım. Arabaya doyamadım.
yenilemek için gözüm kapalı gittim 2010 corolla aldım. pişmanım.
araç eski çevikliğini ve ataklığını kaybetmiş. Yol tutuşu ve yüksek hızlarda performansı çok
iyi olmakla birlikte, şehir içinde iyice hantallaşmış. Tüm kasis ve lakaları hissedebiliyorsunuz.
Süspansiyon sistemi sert, esnek değil. direksiyon 205 lastik ebadından dolayı olduğunu tahmin ediyorum, iyice ağırlaşmış.
netice olarak yeni corolla sınıf değiştirmiş, otoban arabası olmuş. şehir içi ve karışık kullanımdaki sürüş zevki ve
rahatlığı kalmamış. Tabi bu benim kıyaslamam eski aracımla ve yeni aracımda tam otomatik.
Netice olarak yeni nesil corollayı test etmeden eski corollanız gibi zannederek benim gibi atlamayın.
Eski arabanızı mumla arasınız.

yukarda belirtilen görüşe kesinlikle katılmıyorum
2006 kasa corollayı 1 seneden fazla kullandim, hic dusunmeden gittim 2009 duz vites benzinli elegant corolla aldım
Aldigima cok mutluyum, eskisi ile arada daglar kadar fark var
Yoltutus, konfor, guvenlik, guc, virajlara daha rahat girme, daha az yakıt yakma direksiyon kontrolu vb
Otobanda inanılmaz rahat ve guvenli, eski aracla kıyaslanamaz bile
Zaten iki aracta corolla ama corolla yazmasa kimse ikisine corolla demez
Teknik acilardan olsun tasarım olsun cok farkli ve cok gelistirilmis
ic plastik aksam once guvenlik dusunuldugunden kotu gibi kalite acisindan ama gorunus acisindan cok iyi
Ayrica bu yeni otomoatik vites aracin verilerine bakarsaniz duz vitese gore cok daha kotu oldugunu gorursunuz
Son hız duz viteste 195 iken otomatikte 185, ayrica yakit tuketimi otomatikte cok fazla
Ayrica dikkat ettiniz mi bilmiyorum duz vitesler simdi 132 beygir ama otomatikler 124 beygir
Benim arac duz vites ve 124 beygir dolayısıyla simdiki oıtomatikle daha iyi karşılastirilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2009, 00:50:29 »
  Alper bey Corolla'da 132 Hp'lik motor yok.Tüm motor ve vites seçenekleri 124 Hp.132 Hp sadece Aurıs'te var.Nereden çıkardınız onu.Otomatik her zaman fazla yakar,her zaman geç hızlanır,her zaman az daha yavaş gider(VW DSG şanzıman hariç) Ayrıca benim Corolla tam otomatik vites testinde sanki sistem vitesleri çok az adaha geç değişitiriyor.Yada bana öyle geldi.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR