Gönderen Konu: Amfim çok ısınıyor ne yapmalıyım?  (Okunma sayısı 21023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Amfim çok ısınıyor ne yapmalıyım?
« : Eylül 19, 2009, 17:22:20 »
10 dakika yüksek sesle dinlediğimde amfiye el değdiremiyorum bu normalmi değilse ne yapmalıyım.

Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Toyota Club Türkiye

Amfim çok ısınıyor ne yapmalıyım?
« : Eylül 19, 2009, 17:22:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Amfim çok ısınıyor ne yapmalıyım?
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2009, 19:17:59 »
:(
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2009, 19:32:11 »
Aydın abi fotodaki anfi biraz küçük gibime geldi, o woofer pioneer' in ( free air ) açık hava tipi ürettiği büyük anfilerle beslenmesi gereken bir hoparlördü diye hatırlıyorum, konuya daha hakim arkadaşların yorumlarını bende merak ediyorum...Ne yapmalısınız büyük anfi alabilirsiniz, yada 25 cm lik kabin içi woofer yada şu jbl in 1000 w yazan kutu içi woofer' larından alabilirsiniz...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2009, 19:33:16 »
bende alper kardeşimin konuya bakmasını bekliyorum bende merak ettim cidden
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2009, 19:46:20 »
Aydın abi fotodaki anfi biraz küçük gibime geldi, o woofer pioneer' in ( free air ) açık hava tipi ürettiği büyük anfilerle beslenmesi gereken bir hoparlördü diye hatırlıyorum, konuya daha hakim arkadaşların yorumlarını bende merak ediyorum...Ne yapmalısınız büyük anfi alabilirsiniz, yada 25 cm lik kabin içi woofer yada şu jbl in 1000 w yazan kutu içi woofer' larından alabilirsiniz...
o eski resimdi birde şimdi bak bakalım bu uygun woofer mu? ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2009, 19:49:09 »
ısınmayı hangisinde yapıyordu bu cihaz ? Güç yetiremediğinden dolayı ısınır, bende 25 cmlik kenwood var pioneer inde 344 anfisi var tek çıkış sadece woofer'i besliyorum saatlerce dinlesem yinede ısınmıyor mesela... Ayrıca yeni ekledğiniz fotoğraftaki wooferin modelinide söylerseniz yardımcı olabilirim. eskisi 303 F efsane seri :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2009, 19:54:57 »
ısınmayı hangisinde yapıyordu bu cihaz ? Güç yetiremediğinden dolayı ısınır, bende 25 cmlik kenwood var pioneer inde 344 anfisi var tek çıkış sadece woofer'i besliyorum saatlerce dinlesem yinede ısınmıyor mesela... Ayrıca yeni ekledğiniz fotoğraftaki wooferin modelinide söylerseniz yardımcı olabilirim. eskisi 303 F efsane seri :)
eski olanı değiştirdim şimdi bunu kullanıyorum champion series pioneer !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2009, 19:56:31 »
benim amfi de çok ısınıyor, el değdiremeyecek kadar değil ama yine de fazla ısınıyor aldırmıyorum çünkü amfiyle hem komponentleri hem de 38cm wooferımı besliyorum yetişememesi çooook normal
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2009, 19:57:59 »
benim amfi de çok ısınıyor, el değdiremeyecek kadar değil ama yine de fazla ısınıyor aldırmıyorum çünkü amfiyle hem komponentleri hem de 38cm wooferımı besliyorum yetişememesi çooook normal
aynı bende seninki gibi hepsini tek amfi besliyor.acaba bass için ayrı amfi yapsak nasıl olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2009, 19:59:22 »
ben 30cm pionner 1 çift oval hop. bide 16cm comp. baglıyodum tık demiyodu şuan 16cm çıkardım sesi açıyorum sonuna kadar duruyo öyle ısınma felan yok bide koltugun arkasında
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2009, 20:03:22 »
tam model numaralarını alabilir miyim bas ve anfinin, anfi köprülü mü kullanılıyordu? Empedans uyuşmazlığı söz konusu olabilir. Ama anfi kesme yapmıyorsa sorun yoktur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2009, 20:06:14 »
Tek anfiye o kadar yük bağlarsanız ısnması gayet normal kavrulmadığına dua edin :). Rastgele değilde nominal değerlere riayet edip tesisatı bağlamak lazım, komponentlere ayrı, bagaj basına ayrı anfi lazım ancak o zaman kaliteli bir ses alabilirsiniz...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2009, 20:09:40 »
benim zaten woofer için ayrı mono amfi almam şart, bu sene ayarlıcam onu, amfim gümleyecek zaten yakındır :) çünkü amfiye komponentleri sürdüm bir de utanmadan tuttum wooferı köprülü sürdüm :) alperin mono amfisini alabilirim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2009, 20:11:57 »
tam model numaralarını alabilir miyim bas ve anfinin, anfi köprülü mü kullanılıyordu? Empedans uyuşmazlığı söz konusu olabilir. Ama anfi kesme yapmıyorsa sorun yoktur.
Kesme yapıyor desek
ayrıca amfi ve bass hediye olduğu için tam modelini bilmiyorum amfi 4+1 onu biliyorum ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2009, 22:12:55 »
şimdi bu basların iki farklı modeli var diye biliyorum, biri çift 2 ohm bobinli, diğeri çift 4 ohm bobinli. İkincisi ise ve bobinler paralel bağlanarak köprülü bir anfiye takılmış ise yanlış yapılmıştır. Köprülü olarak 4 ohm'dan aşağı düşmemek lazım, anfi için potansiyel risk yani.

İlanlar bölümüne eklediğim anfi oldukça iyi fiyatlı (sıfır olarak zamanında 500 liraya almıştım), mono anfi istiyorsanız bir bakın derim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2009, 22:30:54 »
ses sistemlerinden hiç anlamam. ama dikkatimi çekti, bu cihazın üzerinde niçin hiç havalandırma kanalı yok? içeride oluşan ısıyı dışarı nasıl atacak. içindeki tüm komponentler kasayı soğutma paneli olarak kullanıyor olsa da birkaç havalandırma kanalı olmalıydı diye düşünüyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2009, 23:08:03 »
Woofer büyük ihtimal 307 yada 308 serisi ve çift bobin .Voofer fazla güç çektiği için ısınma yapıyor olabilir.Anfinizin markasını bilmiyorum ama jameson usa 774 önerebilirim size anfi olarak.Aynı vooferdan bir tane daha bağlasnız bile ısınmaz kicker L7 yi kaldırıcak güçte bir anfi.Arkadaşımda var biz saatlerce dinlediğimiz halde ısınmıyor.Arkadaşımın tesisatı bu

Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2009, 23:47:24 »
http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-A6993S/specs.html

arka tarafa hoporlör koymamıştım bu nasıl bir tercih olur birde subwoofer ı GZ amfiden ayırsam onun yerine bunları bağlasam subwoofer da ayrı bir amfi alıp bağlasam nasıl olur.Nasıl bir kombinasyon yapmalıyım ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2009, 09:39:58 »
Taha, o anfi mono değil ki ;)

Senin de dediğin gibi bas büyük ihtimal 308 ama D2 mi D4 mü belli değil. D2 ise o anfi işe yarar, D4 ise yaramaz.

Ayrıca köprülü olarak 440Wx2 diyor, L7 boyuna göre 750W - 1000W arası kaldırabilen bir subwoofer ;)

Arkalara hoparlör koymak tercih etmediğim birşey, tecrübesi olanlar o konuda görüşlerini dile getirebilirler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2009, 11:12:22 »
ben de koymadım ama 6x9 düşünüyorum koymayı veya onun yerine arka kapılara bir çalışma da yapabilirim..arka cam altına koyunca ses cama çarpıp geldiği için yüksek ve değişik bir ses mi geliyor? basslar ve tizler doygun olmuyor mu? denemedim ama duyumlarım pek de iyi değil..tizler fazla basslar da boğuk oluyormuş sanırım