0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şanslıymışsınız, güle güle kullanın,Ben yıllardır sürekli bir şeyler getirtiyorum, bir kere takıldı, o da üzerinde yazanı da, gerçekten ederi de 35$ olan bir ses kartıydı... Oysa 1000 dolar civarına video kartı falan hiç sorunsuz getirtebildim. Öğrendiğim ipucu şu oldu, asla iş adresi vermeyin, ev adresinizi verirseniz "bu benim şahsi malım" deme şansınız oluyor gümrüğe takılırsa...
Mutlaka PTT ile gönderilsin, gümrüğe takılsa bile çıkarması çok çok kolay ve son derece düşük masraflı çünkü kendi gümrük memurları var. Özel kurye ile gönderilirse ithalat yapmış oluyorsunuz, mevzuatı farklı oluyor (bürokrasi ve rüşvet üzerine kurulmuş bir mevzuat) ve komik durumlar oluşuyor (50 liralık mala 400-500 lira masraf çıkması gibi)
Biraz da şanslı olmak gerekiyor AlperBiz de bir laf vardır "Şansız deve, çölde kutup ayısıyla karşılaşırmış". Aslı biraz müstehcen olduğu için biraz değişime uğradı ama sanırım anlamışsındır
Aynı arabanın hatta tıpkısının tek kapısı bugün burdaydı. Bayramlaşmaya hazırla kendini. hıhıhıhı