0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar ve abilerim herkezin mesajını tek tek okudum herkeze fikirlerini paylaştığı için çok teşekkür ederim, aracı 189 TL ceza ödeyerek geçici trafiğe çıkardım Gürkan AKSOY arkadaşımızın belirtiği gibi aracın filmini söküp muayeneye girmem gerekiyormuş eski muayenem ne olucak şimdi ona okadar verdiğim para, bu konuda bilgisi olan varmı acaba ? sadece filmimi muayene edicekler yoksa yine sıfırdan muayenemi yapılıcak ?
mesut geçmiş olsun..yazdıklarına bakılırsa söylemek istemiyorum ama polis biraz aranmış gibi, yani ne derler corba parası mı bayram harclıgımı sen getir artık.oyle bi durumda arac parka cekilmez çünkü ceza yazılır ki cezasınıda yazmış.o senden bi hamle yapmanı bekledi heralde.Neden o arabaya benzemeyen araclara izin veriyolar sorusunun cevabıda bu zaten.adamı durdursa yazacagı ceza araçtan daha pahalı olacak.en iyisi durdurmamak diye düşünüyolar ki şöföröde bakarsan harclık vercek tipte olmaz cogunda.Bu nasıl bişeydir ki muayeneden gecen arac polisin kriterlerinden gecemiyor.Buda bizim ülkemizin sorunu.
Kardeş seni kırarmıyım bişey dedigim yok sadece eleştri yi hepimiz yapıyor ama seviyeli kimsenin gururunu incetmeye hakkımız yok..Tekrar geçmiş olsun kardes üzme çok fazla kendini..
Vallahi trafik mevzuatının tamamını okudum cam filmi gibi bir ibara göremedim.Bir çok konuda hep ucu açık her türlü yorumlanabilecek şeyler yazılıydı
Mesut bunu bir incele derim.Önemli bilgiler var.Bu saate kadar üşenmedim ve araştırdım en mantıklı cevabıda buldum diye düşünüyorum.Olmazsa oarada yazılan gibi gidip tadilat işlemleri falan yaptırmak gerek.Herkese iyi geceler
bu sorun siyaset meydanına konu olan bir sorun,gümrükten egzost geçiyor ama takmak yasak,film yapan yerler vergi ödüyor fatura kesiyor ama cam filmi yasak hepsi muayneden geçiyor ama yasak,bide bilmenizi isterim önde plaka yoksa direk bağlarlar arabayı cezası yoktur,he abi düştü takıcam dersin halledicem dersin ''tamam güzel kardeşiim geeel bakalıım ohh ohh ne güzelde fiberlemişin plakalıgı oh oh benim bildigim vida deliği olur boşluk olur düşen plaka der vee gel bakalım'' der hepsi başımızdan geçti ama b.k atarkende genelleme yapmamak lazım 10 numara polislerde var makarasını yapan harbi feci güzel olmuş araban diyen.
Aga geçmiş olsun yaa.Sakınılan göze çöp batar derler ya aynı o hesap işte.Polis belki de o otoparkla anlaşmaldır.Aracı direk çeker oraya hop otopark parası. Trafik hocamızdan biliyorum anlatırdı hep.
Çok geçmiş olsun Mesut.
KArdeş seni çok iyi anlıyorum çok kızıyosun haklısında..Dedigim gibi babam meslegini doldurdugunda emekli oldu bir dakka bile giyemem bu üniformayı dedi.Resmen çoluk çocuk doldurdular..Valla ben hiç bir polise vey devlet memuruna diyeyim rüşveti yakıstıramıyorum..10 -20 lira için kendini aciz duruma düşüren ayaklar altına aldıran bu insanlarada yazık diyorum..Param ona geçeçegine 100 kati fazlasını öderim ama devletin kasasına girsin..Radardada görüntüyü kesinlikle isteyin arkadaşlar..Bazı kişiler cepten arayıp plakayı verıyor bu usülsüz bir durum telsizden anons etmesi lazım aracı..MEsut kardeşim sen üzme kendini..Valla sen çömezine denk gelmişssin onun gözlügü yapıstıysa senınde agzın burnun kan içinde kalırdı merak etme.Özgür 20 tl yi verip istedigim gibi kalaylıyorum demen üzücü..Aynı şekilde sanada 20 tl verip evire çevire kalaylarlar.Her meslek grubunda oldugu gibi Emniyettede çürük elmalar var onun için eleştirini seviyeli ve düzgün yapmaya özen göster..bu meslektede işini çok iyi yapıp bu paralara teneeüzr etmeyen binlerce insan var herkesi aynı kefede eleştirme
Mesut bey öncelikle çok çok geçmiş olsun, mesajları okurken inanın sinir küpüne döndüm... Söyleyecek birşey bulamıyorum, yani o 25 yaşlarındaki ve modifiyeli araba yakaladık diyen polisi '#£½#$£#$½{]]{#... Burham burham kıskançlık kokuyor valla, araba güzel, modifiyeli, ohh yakaladım rahatladım modunda biri bence. Herşeyi anladım garaja çekmek niye. Yolda kamyon gider tekeri fırlar insanları biçer, hurda araba burham burham yağ yakar ortalığı toza, dumana, kokuya kata kata gider, kiminin farları stopları yanmaz rahat rahat dolaşırlar, biz bi film çektik mi hemen ceza... neymiş kaza anında cam kırılmıyormuşmuş, hayati tehlike varmış. Sen önce adam gibi yol yap ondan sonra hayati tehlikeden bahset, 2 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir trafik polisi iş yerimden bir arkadaşa çarpıyordu nerdeyse, birde siren çalıyor hareket yapıyo, alacaksın sopayı..... offff acayip sinirliyim sövmeye başlamadan bitirim. Çok geçmiş olsun tekrardan.
kişisel goruşume mudahale yorumumun silinmesi sakin olmam için bir sebeb değil..aksine agresif olmam için bir sebeb,buyuk harf için size katılıyorum ama duşunce ozgurlugu kısıtlanamaz kısıtlanamadıgı gibi toplumsal normlar dışında olmadıgı durumlarda usluba mudahalede edilmez,ama kişisel toplum ve uslub kuralları içerisinde benim yonetici oldugum forumum benim ulubum geçerli mantıgına varan bu tavrından dolayı yorumu silmen gayet doğal,evet bu mantıkla çok yerinde bir mudahale oldu..bayram sonrası adanaya geleceğim sinile goruşmekte isterim eğer musait olursanız bu konu hakkındaki duşunceleri eksiklikleri goruşmemiz açısından iyi olacagını duşunuyorum,ciddi anlamda duşunce ozgurlugu kısıtlanıyor forumda acı ama gerçek,.herkese saygılar..sadece hakkı beyin forumdaki kısıtlama zihniyetine yonelikti bu yorumum..
Gokmen, Istanbul'da sel oldugu zaman Ikitelli'de mi bir yerde bir servis aracinin fotograflarini gordum. Isci tasiyormus. Minibus degil, kapali kasa kamyonet. Kasada seyahat edecek yolcular sele kapilip vefat etmisler. Trafik polisleri bunlari gorup, bunlari trafikten men etmeli asil.
Aynen abi, bu da diğer bir örnek olarak verilebilir. 7 kişinin canını alan bir örnek...
bazı arkadaşlar TÜV den geçmek için, emanet lastik ya da trafik seti alıyor. Xenon ampülleri söküyor. muayeneden geçemeyeceğini bildiği aksesuarları söküyor. muayeneden geçtikten sonra tekrar takıp trafikte dolaşıyor. TÜV raporunda araç üzerindeki tüm modifiye işlemleri belirtilmeli ve kusur derecesi ne ise yazılmalı. trafik kontrolünde polis arkadaş TÜV raporundaki yazılanlar ile araçta farklılık varsa cezai işlem uygulamalı.kuzenim almanya'da yaşıyor ve passat ı için yanılmıyorsam ikinci el 17 jant almıştı. fellik fellik bu jantların araca uygunluk belgesini arıyordu. bulduktan sonra da gidip TÜV de aracına işletmişti. böyle bir işlemden sonra kimse ona bu araçta niçin 17 jant var diyemez.