Gönderen Konu: arabam bağlandı :(  (Okunma sayısı 9521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam bağlandı :(
« Yanıtla #80 : Eylül 17, 2009, 00:03:49 »
Kardeş  seni kırarmıyım bişey dedigim yok sadece eleştri yi hepimiz yapıyor ama seviyeli kimsenin gururunu incetmeye hakkımız  yok..Tekrar geçmiş olsun kardes üzme çok fazla kendini..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 17, 2009, 00:03:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 17, 2009, 00:33:33 »
  Vallahi trafik mevzuatının tamamını okudum cam filmi gibi bir ibara göremedim.Bir çok konuda hep ucu açık her türlü yorumlanabilecek şeyler yazılıydı
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 17, 2009, 00:41:04 »
mesut geçmiş olsun..yazdıklarına bakılırsa söylemek istemiyorum ama polis biraz aranmış gibi, yani ne derler corba parası mı bayram harclıgımı sen getir artık.oyle bi durumda arac parka cekilmez çünkü ceza yazılır ki cezasınıda yazmış.o senden bi hamle yapmanı bekledi heralde.Neden o arabaya benzemeyen araclara izin veriyolar sorusunun cevabıda bu zaten.adamı durdursa yazacagı ceza araçtan daha pahalı olacak.en iyisi durdurmamak diye düşünüyolar ki şöföröde bakarsan harclık vercek tipte olmaz cogunda.
Bu nasıl bişeydir ki muayeneden gecen arac polisin kriterlerinden gecemiyor.Buda bizim ülkemizin sorunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #83 : Eylül 17, 2009, 01:19:18 »
arkadaşlar ve abilerim herkezin mesajını tek tek okudum herkeze fikirlerini paylaştığı için çok teşekkür ederim, aracı 189 TL ceza ödeyerek geçici trafiğe çıkardım Gürkan AKSOY arkadaşımızın belirtiği gibi aracın filmini söküp muayeneye girmem gerekiyormuş eski muayenem ne olucak şimdi ona okadar verdiğim para, bu konuda bilgisi olan varmı acaba ? sadece filmimi muayene edicekler yoksa yine sıfırdan muayenemi yapılıcak ?
Mesut bey, ben yaşadığım için yazıyorum,  muayene tekrarı deyip ve trafikten aldığınız yazı ile birlikte kayıt yaptırıyorsunuz sıra numaranız gelince (sakın yanlış anlamayın) Artık aracınızı  (TÜV) deki arkadaşların şefkatli ellerine bırakıyorsunuz, isterlerse sıfırdan muayene yapıyorlar, isterlerse sadece camlara bakıyorlar.  Umarım yardımcı olabilmişimdir. Benim şahsi düşüncen birdahamı ? (film) kesinlikle hayır. Herangi bir ücret alınmadı bilginiz olsun. (Aman ceza makbuzunuzun fotokopisinide vermeyi unutmayın)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 17, 2009, 01:41:08 »
   Mesut bunu bir incele derim.Önemli bilgiler var.Bu saate kadar üşenmedim ve araştırdım en mantıklı cevabıda buldum diye düşünüyorum.Olmazsa oarada yazılan gibi gidip tadilat işlemleri falan yaptırmak gerek.Herkese iyi geceler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #85 : Eylül 17, 2009, 02:37:51 »
mesut geçmiş olsun..yazdıklarına bakılırsa söylemek istemiyorum ama polis biraz aranmış gibi, yani ne derler corba parası mı bayram harclıgımı sen getir artık.oyle bi durumda arac parka cekilmez çünkü ceza yazılır ki cezasınıda yazmış.o senden bi hamle yapmanı bekledi heralde.Neden o arabaya benzemeyen araclara izin veriyolar sorusunun cevabıda bu zaten.adamı durdursa yazacagı ceza araçtan daha pahalı olacak.en iyisi durdurmamak diye düşünüyolar ki şöföröde bakarsan harclık vercek tipte olmaz cogunda.
Bu nasıl bişeydir ki muayeneden gecen arac polisin kriterlerinden gecemiyor.Buda bizim ülkemizin sorunu.

bu sorun siyaset meydanına konu olan bir sorun,gümrükten egzost geçiyor ama takmak yasak,film yapan yerler vergi ödüyor fatura kesiyor ama cam filmi yasak hepsi muayneden geçiyor ama yasak,bide bilmenizi isterim önde plaka yoksa direk bağlarlar arabayı cezası yoktur,he abi düştü takıcam dersin halledicem dersin ''tamam güzel kardeşiim geeel bakalıım ohh ohh ne güzelde fiberlemişin plakalıgı oh oh benim bildigim vida deliği olur boşluk olur düşen plaka der vee gel bakalım'' der hepsi başımızdan geçti ama b.k atarkende  genelleme yapmamak lazım 10 numara polislerde var makarasını yapan harbi feci güzel olmuş araban diyen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 17, 2009, 03:16:04 »
Aga geçmiş olsun yaa.Sakınılan göze çöp batar derler ya aynı o hesap işte.
Polis belki de o otoparkla anlaşmaldır.Aracı direk çeker oraya hop otopark parası. ;)
Trafik hocamızdan biliyorum  anlatırdı hep. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 17, 2009, 07:54:58 »
  Çok geçmiş olsun Mesut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 17, 2009, 08:50:49 »
Kardeş  seni kırarmıyım bişey dedigim yok sadece eleştri yi hepimiz yapıyor ama seviyeli kimsenin gururunu incetmeye hakkımız  yok..Tekrar geçmiş olsun kardes üzme çok fazla kendini..

Saolasın Tuncay, olan oldu artık üzülmeyede gerek yok, birkere geliyoruz şu dünyaya, hala kalbim atıyorya o yeter :)

Vallahi trafik mevzuatının tamamını okudum cam filmi gibi bir ibara göremedim.Bir çok konuda hep ucu açık her türlü yorumlanabilecek şeyler yazılıydı
   Mesut bunu bir incele derim.Önemli bilgiler var.Bu saate kadar üşenmedim ve araştırdım en mantıklı cevabıda buldum diye düşünüyorum.Olmazsa oarada yazılan gibi gidip tadilat işlemleri falan yaptırmak gerek.Herkese iyi geceler

Özcan abi dediğim gibi trafik mevzuatında yazanlar tamamen kişilerin görüşlerine bırakılmış sanki, mesela bence modifiye görsel olarak güzel birşeyken abartmadıkça, bağzıları için hiç değil, sanırım bu düşünce aynasızlardada aynı !

Teşekkür ederim Serhat,  kaçdefa söyledim yaz cezayı filmleride çiz, ama beni bırakta gidim diye hiç oralı olmadı aklı kıt insan ya.

bu sorun siyaset meydanına konu olan bir sorun,gümrükten egzost geçiyor ama takmak yasak,film yapan yerler vergi ödüyor fatura kesiyor ama cam filmi yasak hepsi muayneden geçiyor ama yasak,bide bilmenizi isterim önde plaka yoksa direk bağlarlar arabayı cezası yoktur,he abi düştü takıcam dersin halledicem dersin ''tamam güzel kardeşiim geeel bakalıım ohh ohh ne güzelde fiberlemişin plakalıgı oh oh benim bildigim vida deliği olur boşluk olur düşen plaka der vee gel bakalım'' der hepsi başımızdan geçti ama b.k atarkende  genelleme yapmamak lazım 10 numara polislerde var makarasını yapan harbi feci güzel olmuş araban diyen.

Onur polse plakayı değiştirdiğime dağir resmi evrakları gösterdim tamponum yeni değişti dedim takıcam dedim dinlemedi, tampona montajı için yurtdışından parça sıparişi vermiştim onu bkliyordum.

Aga geçmiş olsun yaa.Sakınılan göze çöp batar derler ya aynı o hesap işte.
Polis belki de o otoparkla anlaşmaldır.Aracı direk çeker oraya hop otopark parası. ;)
Trafik hocamızdan biliyorum  anlatırdı hep. :)

Emre sağol kardeşim , dediğin gibi bu işte bi bit yeniği var, ben otoparktaki görevliden polisi ara arka plakanın aracın üzerinde olduğunu söyle dedim, bana yüksek sesle ben anlamam o işlerden antalyadan tatilden daha dün geldim diye abuk sabuk bi cevap verdi, neden acaba çok merak ettim !! nedeni belli işte açık açık söylememe gerek yok sanırım.

Çok geçmiş olsun Mesut.

Teşekkür ederim hakan abi çok sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #89 : Eylül 17, 2009, 09:05:46 »
Hakkı : Özgür Bey, mesajınızı küçük harflerle ve mümkünse biraz daha sakin bir şekilde yazar mısınız?

KArdeş seni çok iyi anlıyorum çok kızıyosun haklısında..Dedigim gibi babam meslegini doldurdugunda emekli oldu bir dakka bile giyemem bu üniformayı dedi.Resmen çoluk çocuk doldurdular..Valla ben hiç bir polise vey devlet memuruna diyeyim rüşveti yakıstıramıyorum..10 -20 lira için kendini aciz duruma düşüren ayaklar altına aldıran bu insanlarada yazık diyorum..Param ona geçeçegine 100 kati fazlasını öderim ama devletin kasasına girsin..Radardada görüntüyü kesinlikle isteyin arkadaşlar..Bazı kişiler cepten arayıp plakayı verıyor bu  usülsüz bir durum telsizden anons etmesi lazım aracı..MEsut kardeşim sen üzme kendini..Valla sen çömezine denk gelmişssin onun gözlügü yapıstıysa senınde agzın burnun kan içinde kalırdı merak etme.Özgür 20 tl yi verip istedigim gibi kalaylıyorum demen üzücü..Aynı şekilde sanada 20 tl verip evire çevire kalaylarlar.Her meslek grubunda oldugu gibi Emniyettede çürük elmalar var onun için eleştirini seviyeli ve düzgün yapmaya özen göster..bu meslektede işini çok iyi yapıp bu paralara teneeüzr etmeyen binlerce insan var herkesi aynı kefede eleştirme
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Eylül 17, 2009, 17:42:10 »
kişisel goruşume mudahale yorumumun silinmesi sakin olmam için bir sebeb değil..aksine agresif olmam için bir sebeb,buyuk harf için size katılıyorum ama duşunce ozgurlugu kısıtlanamaz kısıtlanamadıgı gibi toplumsal normlar dışında olmadıgı durumlarda usluba mudahalede edilmez,ama kişisel toplum ve uslub kuralları içerisinde benim yonetici oldugum forumum benim ulubum geçerli mantıgına varan bu tavrından dolayı yorumu silmen gayet doğal,evet bu mantıkla çok yerinde bir mudahale oldu..bayram sonrası adanaya geleceğim sinile goruşmekte isterim eğer musait olursanız bu konu hakkındaki duşunceleri eksiklikleri goruşmemiz açısından iyi olacagını duşunuyorum,ciddi anlamda duşunce ozgurlugu kısıtlanıyor forumda acı ama gerçek,.herkese saygılar..sadece hakkı beyin forumdaki kısıtlama zihniyetine yonelikti bu yorumum..
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Eylül 17, 2009, 17:58:19 »
Özgür hocam, biliyorsun bu benim şahsi forumum değil. Ben içerik yöneticisiyim ve bu görevi kabul etmekle mesajların üye olan herkesin uymakla mükellef olduğu forum kurallarına uygun olup olmadığını denetleme sorumluluğunu kabul etmiş durumdayım. Mesajları silerken kendi duygu ve düşümcelerimi değil, bu kuralları baz alıyorum. Düşünce özgürlüğü güzel bir şey ama her yaş ve eğitim grubundan insanların olduğu bu tür forumlarda belli bir çerçeve çizmediğiniz takdirde ipin ucunu kaçırmanız kaçınılmazdır. Konu ile ilgili bana özelden mesaj atabilirsiniz, konuyu bu mesajın içerisinde tartışmamız doğru olmaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 17, 2009, 18:22:26 »
  Mesut bey öncelikle çok çok geçmiş olsun, mesajları okurken inanın sinir küpüne döndüm... Söyleyecek birşey bulamıyorum, yani o 25 yaşlarındaki ve modifiyeli araba yakaladık diyen polisi '#£½#$£#$½{]]{#...
 Burham burham kıskançlık kokuyor valla, araba güzel, modifiyeli, ohh yakaladım rahatladım modunda biri bence. Herşeyi anladım garaja çekmek niye.
 Yolda kamyon gider tekeri fırlar insanları biçer, hurda araba burham burham yağ yakar ortalığı toza, dumana, kokuya kata kata gider, kiminin farları stopları yanmaz rahat rahat dolaşırlar, biz bi film çektik mi hemen ceza... neymiş kaza anında cam kırılmıyormuşmuş, hayati tehlike varmış. Sen önce adam gibi yol yap ondan sonra hayati tehlikeden bahset, 2 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir trafik polisi iş yerimden bir arkadaşa çarpıyordu nerdeyse, birde siren çalıyor hareket yapıyo, alacaksın sopayı..... offff acayip sinirliyim sövmeye başlamadan bitirim.
 Çok geçmiş olsun tekrardan.

Gokmen, Istanbul'da sel oldugu zaman Ikitelli'de mi bir yerde bir servis aracinin fotograflarini gordum. Isci tasiyormus. Minibus degil, kapali kasa kamyonet. Kasada seyahat edecek yolcular sele kapilip vefat etmisler. Trafik polisleri bunlari gorup, bunlari trafikten men etmeli asil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 17, 2009, 18:33:05 »
kişisel goruşume mudahale yorumumun silinmesi sakin olmam için bir sebeb değil..aksine agresif olmam için bir sebeb,buyuk harf için size katılıyorum ama duşunce ozgurlugu kısıtlanamaz kısıtlanamadıgı gibi toplumsal normlar dışında olmadıgı durumlarda usluba mudahalede edilmez,ama kişisel toplum ve uslub kuralları içerisinde benim yonetici oldugum forumum benim ulubum geçerli mantıgına varan bu tavrından dolayı yorumu silmen gayet doğal,evet bu mantıkla çok yerinde bir mudahale oldu..bayram sonrası adanaya geleceğim sinile goruşmekte isterim eğer musait olursanız bu konu hakkındaki duşunceleri eksiklikleri goruşmemiz açısından iyi olacagını duşunuyorum,ciddi anlamda duşunce ozgurlugu kısıtlanıyor forumda acı ama gerçek,.herkese saygılar..sadece hakkı beyin forumdaki kısıtlama zihniyetine yonelikti bu yorumum..

Özgür Bey,

Forumda düsünce özgürlügü kisitlanmiyor. Istediginizi düsünmekte serbestsiniz.
Ama foruma yazarken biraz kendimizi frenlememiz gerekiyor. Sonucta bir gazetenin sikayet kösesi degiliz.
Bu forum bir aile olarak yasiyor ve icinde de polis memuru olan üyelerimiz var. Demokrasi baskalarini incitmedigimiz sürece isler.

Bir meslek grubunun tamami kötüdür veya iyidir nasil diyebiliriz ki. Tüm memurlarla teker teker tanisip da yorum yapilmis da degil. O yüzden genelleme yaparken dikkatli olmak gerekiyor.

Olayi kisisellestirmenin ne size, ne de foruma yarari var. Biri cikip Özgür isimli tüm insanlara küfür etse, bizde bu düsüncedir deyip o küfürü önümüzdeki 5 yil yayinlasak hos mu olur? Tabiki icerik yönetici arkadaslar duruma müdahale edecekler.

Icerik yöneticimiz kurallar dahilinde görevini yapmis. Kendisine tesekkür ederiz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 17, 2009, 20:18:33 »
Gokmen, Istanbul'da sel oldugu zaman Ikitelli'de mi bir yerde bir servis aracinin fotograflarini gordum. Isci tasiyormus. Minibus degil, kapali kasa kamyonet. Kasada seyahat edecek yolcular sele kapilip vefat etmisler. Trafik polisleri bunlari gorup, bunlari trafikten men etmeli asil.
Aynen abi, bu da diğer bir örnek olarak verilebilir. 7 kişinin canını alan bir örnek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #95 : Eylül 18, 2009, 00:16:14 »
Ülkemiz öyle bir yer oldu ki oyunu kuralına göre oynamak gerekiyo.Bi yerlerde amcan dayın olunca bu işler hemen çözülüyo.Şahsi olarak polislerin en iyisini sevmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Eylül 18, 2009, 00:17:47 »
mesut çok geçmiş olsun. hukuki yolun açık gibi gözüküyor. avukat bir arkadaşın var ise görüş.

Aynen abi, bu da diğer bir örnek olarak verilebilir. 7 kişinin canını alan bir örnek...

8 e çıktı. hastanedeki yaralı bir kişi de vefat etmiş.

bu işin hukuki yolu yok mu? yani TÜV müsade ediyor. emniyet kabul etmiyor.
şuan için denetlemede tek yetkili merci TÜV. emniyet muayene raporuna bakar. rapordakinden farklı bir durum varsa bağlar.

bazı arkadaşlar TÜV den geçmek için, emanet lastik ya da trafik seti alıyor. Xenon ampülleri söküyor. muayeneden geçemeyeceğini bildiği aksesuarları söküyor. muayeneden geçtikten sonra tekrar takıp trafikte dolaşıyor. TÜV raporunda araç üzerindeki tüm modifiye işlemleri belirtilmeli ve kusur derecesi ne ise yazılmalı. trafik kontrolünde polis arkadaş TÜV raporundaki yazılanlar ile araçta farklılık varsa cezai işlem uygulamalı.

kuzenim almanya'da yaşıyor ve passat ı için yanılmıyorsam ikinci el  17 jant almıştı. fellik fellik bu jantların araca uygunluk belgesini arıyordu. bulduktan sonra da gidip TÜV de aracına işletmişti. böyle bir işlemden sonra kimse ona bu araçta niçin 17 jant var diyemez.

TR de de benzer şekilde sen raporu filmden dolayı az kusurlu diye düzenleyip aynı zamanda da kişiye ceza kesemezsin. az kusurlu ibaresi ile aslında siz film işlemini tasdikletmiş ve yasal olarak kullanıyor oluyorsunuz. bence bu işlemin hukuki yolu açıktır. ama türkiye'de hukuksal işlemler uzun ve maliyetli sürdüğü için kimse yanaşmıyor.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Eylül 18, 2009, 05:33:12 »

bazı arkadaşlar TÜV den geçmek için, emanet lastik ya da trafik seti alıyor. Xenon ampülleri söküyor. muayeneden geçemeyeceğini bildiği aksesuarları söküyor. muayeneden geçtikten sonra tekrar takıp trafikte dolaşıyor. TÜV raporunda araç üzerindeki tüm modifiye işlemleri belirtilmeli ve kusur derecesi ne ise yazılmalı. trafik kontrolünde polis arkadaş TÜV raporundaki yazılanlar ile araçta farklılık varsa cezai işlem uygulamalı.

kuzenim almanya'da yaşıyor ve passat ı için yanılmıyorsam ikinci el  17 jant almıştı. fellik fellik bu jantların araca uygunluk belgesini arıyordu. bulduktan sonra da gidip TÜV de aracına işletmişti. böyle bir işlemden sonra kimse ona bu araçta niçin 17 jant var diyemez.

Evet Murat abi aslında çok güzel bir fikir bencede.Muayene sırasında rapora muayenede çekilen 3 yönden fotoğraf eklenirse, çevirmede trafik kontrol de hem rahatlık olur hemde denetim rahat olur.Hem kullanan için hemde kurallar için.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Eylül 18, 2009, 10:46:35 »
TüvTürk'de de özel muayene diye bir secenek var.
Modifiyeli araclar icin sanirim. Takilan parcanin araca uygunlugu kanitlanirsa, problem cikarmiyorlar.

Benim Alfa'yi Ocak ayinda muayeneye soktum ve üstünde özel bir fren sistemi var.
Adam garip garip frenlere bakti, laf edecekken, ben Alman TÜV icin buldugum belgeleri cikardim.
Parcalar araca uygundur diye; ABE diye bir belge. O zaman seslerini cikarmadilar.

Ama tabiki görsel anlamda olan parcalar biraz arada kaliyor. Ve cogu kisi aslinda yaya icin tehlikeli de olabilen fiber vs tarzi malzemeleri kullaniyor. Bunlar standart parcalar olmadigi icin sökün vs denebiliyor.

Cam filmi icin eskiden de doktor raporunuz varsa problem yapmiyorlardi. Günese gelemiyorum vs tarzi bir rapor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Eylül 18, 2009, 12:08:51 »
Forumda kısıtlamanın çok fazla olduğunu düşünüyorum. Birçok şeye gereksiz yere müdahale edilip editleniyor. Bu da insanları soğutuyor haliyle.
Opel Astra GTC