0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar az önce göztepe minibüs yolunda aracım cam filminden ve plakamın tamponda olmamasından bağlandı, 121 TL cam filmi cezası ve 60 TL de plakanın ön tamponda olmadığı için ceza kesildi, dedim hemen burda ödiyim cezayı, ama illa otoparka çekicez diyip çektiler, nekadar konuşsamda çıkartamadım otoparktan artık yapılabilicek bişeyde kalmadı, benim sinir olduğum şey ise illa otoparka çekme zorunluluğumu var böyle bi durum karşısında, adam birde abart egzoz var diyor, ben yok diyorum o var diyor, dedim o sadece egzoz kafası, hemen onada kulp bulup görüntü kirliliği diye sökmen lazım diyor. nekadar saçma bi neden
geçmiş olsun mesut. Genc ve tecrübesiz polis trafikte çok var.gecen sene bende temmuz ayında aracta zincir yok diye ceza yemiştim.bakalım daha neler göreceğiz
Geçmiş olsun Mesut. Bence tipten falan gıcık kapmışlar birşeye...Çok anlamlı gelmedi bana yapılan...TÜV'den geçen arabayı nasıl çekiyorsun deseydin??
Geçmiş olsun.ön plakanız hiç mi yoktu ? o konuda polis haklı galiba ?kanunen ön ve arkada plaka olması gerekmiyor mu?
Gecmis olsun Mesut, ne desek bos. Polisler kendi kafalarina gore bireysel karar veriyorlar herhalde.Dunyanin her yerinde cam filmi kullanilir, tek sinirlamasi film derecesi.Var mi Turkiye'de bu isi duzenleyen bir kanun/yonetmelik maddesi, yoksa herkese farkli muamele mi? Cekememezlik de var isin icinde herhalde.Sen ne hakla aracini bu kadar guzellestirirsin der gibi....Tekrar gecmis olsun, insallah bu ise kesin bir cozum bulunur, kimsenin basi agrimaz...
..geçmiş olsun kardeşim.şu saçmalığa bak ya,akşam akşam fena canım sıkıldı bu işe. ülkemiz trafiğinde hurda bozuntusu sayısız araç,herkesin canını tehlikeye atarak rahatlıkla dolaşırken,aracına gözü gibi bakan ve hiç bir tehlikeli unsur içermeyen kişileri bulup (sırf gözüne battı diye) cezai işleme tabi tutmak kadar saçma bir uygulama olamaz.bir de yetmemiş gibi aracı,sahibinin gözü önünde parka çekmeleri bu cezai işlemin asıl maksadını anlamamıza yeterince yardımcı oluyor sanırım!neden mi; çünkü memur amcam olur olmaz cezalar kesince devlet kazanır.olmadı kendi kazanır çorbacının ocağı tüter.aracı parka çekince şöför kazanır,park işletmecisi kazanır.sonuçta tüm ocaklar bi şekilde tüter birileri kazanır.ama kaybeden hep zavallı vatandaş olur.neyse,sizde çalışın çabalayın bir cam filmi çektirin,ekonomiye can verin...böylesi bir uygulamaya ancak koca bir YUUUH denir. bilmem anlatabildimmi.fena sinirlendim,daha fazla saçmalamadan tekrar geçmiş olsun Mesut kardeşim...
Mesut kardeş geçmiş olsun..Bayram öncesi gerçekten çok can sıkıcı bir durum..Meslege alıyorlar 20 li yaşlarda çoçukları sonra bunnlara ne vatandaş saygı gösteriyor nede kendileri vatandaşa..20 yaşındaki adamı egitmeden beline silah eline para verirsen polisegil kendini dizide oynayan artist sanıyor..Dünyayı ben yarattım havası içinde geziyorlar..Babam 28yıllık polis memuru..10 yılda istanbulda görev yaptı ozamanlar maslakta denetleme vardı şimdi varmı bilmiyorum ama hiç böyleşeylerle uğraşmazdı..Meslek hayatımda hiç geribanın canını yakmadım derdi.Çekilecegi yapılacagı kalmadı der hep..Doldurdular resmen nerde zibidi varsa teşkilata..Hepsi güneş gözlügü gömlegin kolları sıvalı artist artist geziyorlar..Neyse mesut bu teşkilatı çok iyi bildigim için canını sıkma sen başının gözünün sadakası olsun..Sen bende bu arac yok bunda ne geziyor diyen kendini küçük gören birine gelmişsin polis memuru demek bile istemiyorum..ÇOk zor şartlar altında görev yapan çok degerli halden anlayan insanlara denk getirsin allah bunların eline düşürmesin.
aramızda polis arkadaşlar vardır kesin buyk tepkilerde alırım kesin ama umrumda dahi değil,nefret ediyorum hepsinden ozellikle trafik polislerinden aracımın herhangi eksiği modifiyesi yok ama genel olarak mazoşist duygularım var kendilerine ne duşunurseniz bu yonde..herneyse bişekilde herkes doğruyu soyluyor lise doneminde polis olan cahillik yonleri,kendilerini bişi zannetmeleri v.s,ceplerine soktugum her 20 tl de her seferinde verdiğim para kadar kalaylıyorum..adam cep telefonu ile goruştugumu iddaa ediyor 60tl ceza kesiyor radarcı bozuntuları ekip durdruyor cep telle konuşuyorsun yoo diyorum telefonum ynımda değilki diyorum,ben oyle sanmışım diyor,ee nolacak dediğimde telsiz kaydı geçtim yazmak zorundayız diyor,suç benimmi sende diyorum ee bu seferlik beni idare et diyor bende seni bidahakine idare ederim ben hep bu mevkideyim yanıtını alıyorum..ve sonuç olarak nasıL aldıgı bilinmeyen ama tahmin edilen rayban gozlukleri gozune lens oldu,mahkeme v.s 2000tl tazminat odedim ama çok rahatladım helal olsun bana
Kayseri bildiğim kadarı ile pilot bölge trafik uygulamasında, emniyet kemeri takmadığınızı bile görseler durduruyorlar diye biliyorum.
Hadi ya Madem pilot bölge Bingöl'e giderken çevre yolunu kullanayım.ÇEvre yolunda zeminde çok kötü ya Sinir oluyorum oraya.Hem zemin çok kötü hemde arabada çok fazla gürültüye neden oluyor
KArdeş seni çok iyi anlıyorum çok kızıyosun haklısında..Dedigim gibi babam meslegini doldurdugunda emekli oldu bir dakka bile giyemem bu üniformayı dedi.Resmen çoluk çocuk doldurdular..Valla ben hiç bir polise vey devlet memuruna diyeyim rüşveti yakıstıramıyorum..10 -20 lira için kendini aciz duruma düşüren ayaklar altına aldıran bu insanlarada yazık diyorum..Param ona geçeçegine 100 kati fazlasını öderim ama devletin kasasına girsin..Radardada görüntüyü kesinlikle isteyin arkadaşlar..Bazı kişiler cepten arayıp plakayı verıyor bu usülsüz bir durum telsizden anons etmesi lazım aracı..MEsut kardeşim sen üzme kendini..Valla sen çömezine denk gelmişssin onun gözlügü yapıstıysa senınde agzın burnun kan içinde kalırdı merak etme.Özgür 20 tl yi verip istedigim gibi kalaylıyorum demen üzücü..Aynı şekilde sanada 20 tl verip evire çevire kalaylarlar.Her meslek grubunda oldugu gibi Emniyettede çürük elmalar var onun için eleştirini seviyeli ve düzgün yapmaya özen göster..bu meslektede işini çok iyi yapıp bu paralara teneeüzr etmeyen binlerce insan var herkesi aynı kefede eleştirme
Mesut bey öncelikle çok çok geçmiş olsun, mesajları okurken inanın sinir küpüne döndüm... Söyleyecek birşey bulamıyorum, yani o 25 yaşlarındaki ve modifiyeli araba yakaladık diyen polisi '#£½#$£#$½{]]{#... Burham burham kıskançlık kokuyor valla, araba güzel, modifiyeli, ohh yakaladım rahatladım modunda biri bence. Herşeyi anladım garaja çekmek niye. Yolda kamyon gider tekeri fırlar insanları biçer, hurda araba burham burham yağ yakar ortalığı toza, dumana, kokuya kata kata gider, kiminin farları stopları yanmaz rahat rahat dolaşırlar, biz bi film çektik mi hemen ceza... neymiş kaza anında cam kırılmıyormuşmuş, hayati tehlike varmış. Sen önce adam gibi yol yap ondan sonra hayati tehlikeden bahset, 2 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir trafik polisi iş yerimden bir arkadaşa çarpıyordu nerdeyse, birde siren çalıyor hareket yapıyo, alacaksın sopayı..... offff acayip sinirliyim sövmeye başlamadan bitirim. Çok geçmiş olsun tekrardan.
çok geçmiş olsun aynı kayseri de de durum böyle.Bağlamazlar ama iyi bir ceza yazarlar buranın polisleride böyle.Ne kadar gıcık olmuşunuzdur tahmin edebiliyorum.
Geçmiş olsun Mesut.