Gönderen Konu: arabam bağlandı :(  (Okunma sayısı 9518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam bağlandı :(
« Yanıtla #60 : Eylül 16, 2009, 20:44:25 »
Geçmiş olsun.

ön plakanız hiç mi yoktu ? o konuda polis haklı galiba ?
kanunen ön ve arkada plaka olması gerekmiyor mu?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 16, 2009, 20:44:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 16, 2009, 20:47:21 »
arkadaşlar az önce göztepe minibüs yolunda aracım cam filminden ve plakamın tamponda olmamasından bağlandı, 121 TL cam filmi cezası ve 60 TL de plakanın ön tamponda olmadığı için ceza kesildi,  dedim hemen burda ödiyim cezayı, ama illa otoparka çekicez diyip çektiler, nekadar konuşsamda çıkartamadım otoparktan :( artık yapılabilicek bişeyde kalmadı, benim sinir olduğum şey ise illa otoparka çekme zorunluluğumu var böyle bi durum karşısında, adam birde abart egzoz var diyor, ben yok diyorum o var diyor, dedim o sadece egzoz kafası, hemen onada kulp bulup görüntü kirliliği diye sökmen lazım diyor. nekadar saçma bi neden  >:(  >:(  

Gecmis olsun Mesut, ne desek bos. Polisler kendi kafalarina gore bireysel karar veriyorlar herhalde.Dunyanin her yerinde cam filmi kullanilir, tek sinirlamasi film derecesi.Var mi Turkiye'de bu isi duzenleyen bir kanun/yonetmelik maddesi, yoksa herkese farkli muamele mi? Cekememezlik de var isin icinde herhalde.Sen ne hakla aracini bu kadar guzellestirirsin der gibi....

Tekrar gecmis olsun, insallah bu ise kesin bir cozum bulunur, kimsenin basi agrimaz...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 16, 2009, 21:43:31 »
geçmiş olsun mesut. Genc ve tecrübesiz polis trafikte çok var.gecen sene bende temmuz ayında aracta zincir yok diye ceza yemiştim.bakalım daha neler göreceğiz

İsmail abi aracı çıkarma işlemiyle uğraşırken biri geldi bu aralar çok başladılar çevirmelere dedi özellikle, sanırım bütçede açık varda yükseklerden binin vatandaşın tepesine diyince yük bizim sırtımıza patlıyor,

Geçmiş olsun Mesut. Bence tipten falan gıcık kapmışlar birşeye...Çok anlamlı gelmedi bana yapılan...TÜV'den geçen arabayı nasıl çekiyorsun deseydin??

Umut abi demezmiyim hiç söz dinleyen yokki, hatta dedim ozaman film çeken ve fatura kesen yerleri yasaklayın , mesela fotokopicilere nüfus cüzdanını renkli çekmek yasak, aynısını bu filmcilerde yap, araba camına film çekmeleri yasak olsun aba binalara çeksinler mesela sadece, teşekkür ederim bu arada Umut abi sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 16, 2009, 21:44:59 »
..geçmiş olsun kardeşim.şu saçmalığa bak ya,akşam akşam fena canım sıkıldı bu işe.
  ülkemiz trafiğinde hurda bozuntusu sayısız araç,herkesin canını tehlikeye atarak rahatlıkla dolaşırken,aracına gözü gibi bakan ve hiç bir tehlikeli unsur içermeyen kişileri bulup (sırf gözüne battı diye) cezai işleme tabi tutmak kadar saçma bir uygulama olamaz.bir de yetmemiş gibi aracı,sahibinin gözü önünde parka çekmeleri bu cezai işlemin asıl maksadını anlamamıza yeterince yardımcı oluyor sanırım!neden mi;
  çünkü memur amcam olur olmaz cezalar kesince devlet kazanır.olmadı kendi kazanır çorbacının ocağı tüter.aracı parka çekince şöför kazanır,park işletmecisi kazanır.sonuçta tüm ocaklar bi şekilde tüter birileri kazanır.ama kaybeden hep zavallı vatandaş olur.neyse,sizde çalışın çabalayın bir cam filmi çektirin,ekonomiye can verin...böylesi bir uygulamaya ancak koca bir YUUUH !!! denir.
 bilmem anlatabildimmi.fena sinirlendim,daha fazla saçmalamadan tekrar geçmiş olsun Mesut kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Eylül 16, 2009, 21:51:32 »
Geçmiş olsun.

ön plakanız hiç mi yoktu ? o konuda polis haklı galiba ?
kanunen ön ve arkada plaka olması gerekmiyor mu?

Teşekkür ederim, aracın ön plakası vardı ama ön camdaydı tamponda değil, hatta foruma plakayı nereye takim diye bir anket açmıştım, uzun plakayı kare plakaya çevirmiştim ve montajı için bu hafta sonu malzeme tedarik edip takıcaktım, polise plakayı değiştirdiğime dağir resmi evrakı göstersemde umursamadı >:(

Gecmis olsun Mesut, ne desek bos. Polisler kendi kafalarina gore bireysel karar veriyorlar herhalde.Dunyanin her yerinde cam filmi kullanilir, tek sinirlamasi film derecesi.Var mi Turkiye'de bu isi duzenleyen bir kanun/yonetmelik maddesi, yoksa herkese farkli muamele mi? Cekememezlik de var isin icinde herhalde.Sen ne hakla aracini bu kadar guzellestirirsin der gibi....

Tekrar gecmis olsun, insallah bu ise kesin bir cozum bulunur, kimsenin basi agrimaz...

Ahmet abi bunun en büyük sorunu bence cehalet, kanunları düzenliyorlar ama biliyoruzki ilk okul mezunu adam mecliste Ceylan derisi koltuklara oturup bizim vergilerimizle maaş alıp, bilmedikleri konulardada doğru yada yanlış oy kullanıp kanun çıkartabiliyorlar sonuçta ve yine hatırlatıyorum burası Türkiye, boşuna dememişler bu lafı >:( çok teşekkür ederim Ahmet abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Eylül 16, 2009, 21:55:23 »
..geçmiş olsun kardeşim.şu saçmalığa bak ya,akşam akşam fena canım sıkıldı bu işe.
  ülkemiz trafiğinde hurda bozuntusu sayısız araç,herkesin canını tehlikeye atarak rahatlıkla dolaşırken,aracına gözü gibi bakan ve hiç bir tehlikeli unsur içermeyen kişileri bulup (sırf gözüne battı diye) cezai işleme tabi tutmak kadar saçma bir uygulama olamaz.bir de yetmemiş gibi aracı,sahibinin gözü önünde parka çekmeleri bu cezai işlemin asıl maksadını anlamamıza yeterince yardımcı oluyor sanırım!neden mi;
  çünkü memur amcam olur olmaz cezalar kesince devlet kazanır.olmadı kendi kazanır çorbacının ocağı tüter.aracı parka çekince şöför kazanır,park işletmecisi kazanır.sonuçta tüm ocaklar bi şekilde tüter birileri kazanır.ama kaybeden hep zavallı vatandaş olur.neyse,sizde çalışın çabalayın bir cam filmi çektirin,ekonomiye can verin...böylesi bir uygulamaya ancak koca bir YUUUH !!! denir.
 bilmem anlatabildimmi.fena sinirlendim,daha fazla saçmalamadan tekrar geçmiş olsun Mesut kardeşim...

Süraycım çok teşekkür ederim kardeşim, dediğin gibi bu ülkede okadar çok insanın canına kast eden araçlar varki yollarda her gördüğümde acıyorum halimize ama gel görki hiçbir kusuru olmayan sigortası, vergisi, trafik pulu, muayenesi tam zamanında ve eksiksiz olan aracı durdurup ceza kesiliyor bu memlekette, hatta cezamı yazın kesin hemen ödüycem dedim, illa otoparka çekicem dedi memur, ağzımı açıcamda forum kurallarımzıa karşı gelmek istemiyorum ki hele bir bölümün sorumlusu olduğum göz önünde bulundurursak bana yakışmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 16, 2009, 22:13:04 »
   Trafik mevzuatı ile ilgili bir kaç yazıya baktımda bir çoğu 1983-84 yıllarından,97-98 ve 60 lı yıllardan kalan kanunlar bile mevcut.Aşağıdaki örnekte Erhan ile ilgili bir kısım var.Alıntı yaptığım sitede ki bilgiler ne kadar güncel bilmiyorum ama aşağıdaki gibi

Araçlara ait trafik ayırım işaretleri ve diğer işaretler
            MADDE 26- Belirli  araçlarda,  çalışma   yerini   ve  şeklini, kapasite  ve  diğer  niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi ayırım işaretleri bulundurulması zorunludur.

Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerinin takılması,  yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulması ve izin verilmesine dair esas ve usuller ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığı’nca çıkarılacak yönetmelikte gösterilir (Değişik: 17.10.1996-4199/11 md.).

(Üçüncü fıkra mülga: 21.02.2001-4629/6-g)

Bu maddenin birinci fıkrası hükmüne uymayan sürücüler 45.800.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar. İkinci fıkrasına göre çıkarılacak yönetmelik hükümlerine aykırı davranan sürücüler de 45.800.000 lira para cezası ile cezalandırılır. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).

Ayırım işaretleri bulunmayan araçlar trafik zabıtasınca trafikten men edilir.                                                          

Yönetmelikte belirtilen şartlara aykırı olarak bulundurulanlarla, araçlara izin alınmadan yazılan yazılar sildirilir veya takılan donanımlar bütün giderler ve sorumluluk işletene ait olmak üzere söktürülür.

Mesut bu kısımda üstü kapalı olarak seni ilgilendiriyor.Her ne kadar yoruma açık olsada arabanın çekilmesine neden olan kanun bu :( :( :(

Araçların teknik şartlara uygunluğu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 45.800.000 lira para cezası (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),

b) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 92.400.000 lira para cezası (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Yada aşağıdaki linki bir inceleyin arkadaşlar.Verdiğim link yukarıda yazılanlara göre biraz daha güncel bilgilere sahip...
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/karayollari_trafik_yonetmeligi_s.aspx
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 16, 2009, 22:28:53 »
Mesut kardeş geçmiş olsun..Bayram öncesi gerçekten çok can sıkıcı bir durum..Meslege alıyorlar 20 li yaşlarda çoçukları sonra bunnlara ne vatandaş saygı gösteriyor nede kendileri vatandaşa..20 yaşındaki adamı egitmeden beline silah eline para verirsen polisegil kendini dizide oynayan artist sanıyor..Dünyayı ben yarattım havası içinde geziyorlar..Babam 28yıllık polis memuru..10 yılda istanbulda görev yaptı ozamanlar maslakta denetleme vardı şimdi varmı bilmiyorum ama hiç böyleşeylerle uğraşmazdı..Meslek hayatımda hiç geribanın canını yakmadım derdi.Çekilecegi yapılacagı kalmadı der hep..Doldurdular resmen nerde zibidi  varsa teşkilata..Hepsi güneş gözlügü gömlegin kolları sıvalı artist artist geziyorlar..Neyse mesut bu teşkilatı çok iyi bildigim için canını sıkma sen başının gözünün sadakası olsun..Sen bende bu arac yok bunda ne geziyor diyen kendini küçük gören birine gelmişsin polis memuru demek bile istemiyorum..ÇOk zor şartlar altında görev yapan çok degerli halden anlayan insanlara denk getirsin allah bunların eline düşürmesin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #68 : Eylül 16, 2009, 22:39:42 »
aramızda polis arkadaşlar vardır kesin buyk tepkilerde alırım kesin ama umrumda dahi değil,nefret ediyorum hepsinden ozellikle trafik polislerinden aracımın herhangi eksiği modifiyesi yok ama genel olarak mazoşist duygularım var kendilerine ne duşunurseniz bu yonde..herneyse bişekilde herkes doğruyu soyluyor lise doneminde polis olan cahillik yonleri,kendilerini bişi zannetmeleri v.s,ceplerine soktugum her 20 tl de her seferinde verdiğim para kadar kalaylıyorum..adam cep telefonu ile goruştugumu iddaa ediyor 60tl ceza kesiyor radarcı bozuntuları ekip durdruyor cep telle konuşuyorsun yoo diyorum telefonum ynımda değilki diyorum,ben oyle sanmışım diyor,ee nolacak dediğimde telsiz kaydı geçtim yazmak zorundayız diyor,suç benimmi sende diyorum ee bu seferlik beni idare et diyor bende seni bidahakine idare ederim ben hep bu mevkideyim yanıtını alıyorum..ve sonuç olarak nasıL aldıgı bilinmeyen ama tahmin edilen rayban gozlukleri gozune lens oldu,mahkeme v.s 2000tl tazminat odedim ama çok rahatladım helal olsun bana
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Eylül 16, 2009, 22:41:01 »
Özcan abi ben bu yazıda cam filmi ile alakalı bişey göremedim ! !

Mesut kardeş geçmiş olsun..Bayram öncesi gerçekten çok can sıkıcı bir durum..Meslege alıyorlar 20 li yaşlarda çoçukları sonra bunnlara ne vatandaş saygı gösteriyor nede kendileri vatandaşa..20 yaşındaki adamı egitmeden beline silah eline para verirsen polisegil kendini dizide oynayan artist sanıyor..Dünyayı ben yarattım havası içinde geziyorlar..Babam 28yıllık polis memuru..10 yılda istanbulda görev yaptı ozamanlar maslakta denetleme vardı şimdi varmı bilmiyorum ama hiç böyleşeylerle uğraşmazdı..Meslek hayatımda hiç geribanın canını yakmadım derdi.Çekilecegi yapılacagı kalmadı der hep..Doldurdular resmen nerde zibidi  varsa teşkilata..Hepsi güneş gözlügü gömlegin kolları sıvalı artist artist geziyorlar..Neyse mesut bu teşkilatı çok iyi bildigim için canını sıkma sen başının gözünün sadakası olsun..Sen bende bu arac yok bunda ne geziyor diyen kendini küçük gören birine gelmişsin polis memuru demek bile istemiyorum..ÇOk zor şartlar altında görev yapan çok degerli halden anlayan insanlara denk getirsin allah bunların eline düşürmesin.

Tuncay anlatmak istediğini çok iyi anladım ve çok teşekkür ederim ilgin için, daha mesleğine yeni atanmış birilerinin üstelik devletin verdiği rozetle artislik yapması ben buyum dercesine çok yanlış gerçekten, babanda anlatmıştır zaman zaman  bu işlerde dönen şeyleri, her yerde olduğu gibi bu meslektede işini laikıyla yapanda var baban gibi, yapmayanda var bugünkü süt çocukları gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Eylül 16, 2009, 22:45:39 »
aramızda polis arkadaşlar vardır kesin buyk tepkilerde alırım kesin ama umrumda dahi değil,nefret ediyorum hepsinden ozellikle trafik polislerinden aracımın herhangi eksiği modifiyesi yok ama genel olarak mazoşist duygularım var kendilerine ne duşunurseniz bu yonde..herneyse bişekilde herkes doğruyu soyluyor lise doneminde polis olan cahillik yonleri,kendilerini bişi zannetmeleri v.s,ceplerine soktugum her 20 tl de her seferinde verdiğim para kadar kalaylıyorum..adam cep telefonu ile goruştugumu iddaa ediyor 60tl ceza kesiyor radarcı bozuntuları ekip durdruyor cep telle konuşuyorsun yoo diyorum telefonum ynımda değilki diyorum,ben oyle sanmışım diyor,ee nolacak dediğimde telsiz kaydı geçtim yazmak zorundayız diyor,suç benimmi sende diyorum ee bu seferlik beni idare et diyor bende seni bidahakine idare ederim ben hep bu mevkideyim yanıtını alıyorum..ve sonuç olarak nasıL aldıgı bilinmeyen ama tahmin edilen rayban gozlukleri gozune lens oldu,mahkeme v.s 2000tl tazminat odedim ama çok rahatladım helal olsun bana

Özgür bey bu yazıdıklarınızda yapılan haksızlıkların ne boyutta olduğunu gösteriyor, benim derdim şu asıl vatandaşlık görevlerimin hepsini yapıyorum vergilerimi ödüyorum arabam herzaman bakımlı hiçbirzaman kusuru bulunmuyor ama gelin görünki trafikte araç denilmiyecek olan okadar çok araç varken neden gelipte herşeyi eksiksiz olan araçlarla uğraşıyorsunuz ? vergisini ödemiyeni aracının gece arka stopları yada farları çalışmıyanı durdursana ona ceza yazsana, neler görüyoruz yollarda ama demekki kolay olan daha tatlı geliyor bu memlekette

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 16, 2009, 22:53:48 »
KArdeş seni çok iyi anlıyorum çok kızıyosun haklısında..Dedigim gibi babam meslegini doldurdugunda emekli oldu bir dakka bile giyemem bu üniformayı dedi.Resmen çoluk çocuk doldurdular..Valla ben hiç bir polise vey devlet memuruna diyeyim rüşveti yakıstıramıyorum..10 -20 lira için kendini aciz duruma düşüren ayaklar altına aldıran bu insanlarada yazık diyorum..Param ona geçeçegine 100 kati fazlasını öderim ama devletin kasasına girsin..Radardada görüntüyü kesinlikle isteyin arkadaşlar..Bazı kişiler cepten arayıp plakayı verıyor bu  usülsüz bir durum telsizden anons etmesi lazım aracı..MEsut kardeşim sen üzme kendini..
Valla sen çömezine denk gelmişssin onun gözlügü yapıstıysa senınde agzın burnun kan içinde kalırdı merak etme.Özgür 20 tl yi verip istedigim gibi kalaylıyorum demen üzücü..Aynı şekilde sanada 20 tl verip evire çevire kalaylarlar.Her meslek grubunda oldugu gibi Emniyettede çürük elmalar var onun için eleştirini seviyeli ve düzgün yapmaya özen göster..bu meslektede işini çok iyi yapıp bu paralara teneeüzr etmeyen binlerce insan var herkesi aynı kefede eleştirme
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 16, 2009, 22:59:38 »
  Mesut bey öncelikle çok çok geçmiş olsun, mesajları okurken inanın sinir küpüne döndüm... Söyleyecek birşey bulamıyorum, yani o 25 yaşlarındaki ve modifiyeli araba yakaladık diyen polisi '#£½#$£#$½{]]{#...
 Burham burham kıskançlık kokuyor valla, araba güzel, modifiyeli, ohh yakaladım rahatladım modunda biri bence. Herşeyi anladım garaja çekmek niye.
 Yolda kamyon gider tekeri fırlar insanları biçer, hurda araba burham burham yağ yakar ortalığı toza, dumana, kokuya kata kata gider, kiminin farları stopları yanmaz rahat rahat dolaşırlar, biz bi film çektik mi hemen ceza... neymiş kaza anında cam kırılmıyormuşmuş, hayati tehlike varmış. Sen önce adam gibi yol yap ondan sonra hayati tehlikeden bahset, 2 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir trafik polisi iş yerimden bir arkadaşa çarpıyordu nerdeyse, birde siren çalıyor hareket yapıyo, alacaksın sopayı..... offff acayip sinirliyim sövmeye başlamadan bitirim.
 Çok geçmiş olsun tekrardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 16, 2009, 23:14:44 »
Arkadaşlar, eleştirilerimizi daha sakin şekilde yapalım lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Eylül 16, 2009, 23:27:15 »
çok geçmiş olsun aynı kayseri de de durum böyle.Bağlamazlar ama iyi bir ceza yazarlar buranın polisleride böyle.Ne kadar gıcık olmuşunuzdur tahmin edebiliyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 16, 2009, 23:37:49 »
Kayseri bildiğim kadarı ile pilot bölge trafik uygulamasında, emniyet kemeri takmadığınızı bile görseler durduruyorlar diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 16, 2009, 23:43:14 »
  Mesut yoruma açık dediğim kısım siyah ile belirttiğim yer.Sadec orası ve kesinlikle yoruma açık bir yazı.Hani filmli cam kaza anında patlamıyor diye bazı yorumlar varya.Ona istinaden.Ama dediğim gibi ucu açık bir cümle var orada...
Kayseri bildiğim kadarı ile pilot bölge trafik uygulamasında, emniyet kemeri takmadığınızı bile görseler durduruyorlar diye biliyorum.
  Hadi ya  :o Madem pilot bölge Bingöl'e giderken çevre yolunu kullanayım.ÇEvre yolunda zeminde çok kötü ya  >:(  >:(  >:(  Sinir oluyorum oraya.Hem zemin çok kötü hemde arabada çok fazla gürültüye neden oluyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 16, 2009, 23:43:33 »
Geçmiş olsun Mesut.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 16, 2009, 23:46:16 »
   Hadi ya  :o Madem pilot bölge Bingöl'e giderken çevre yolunu kullanayım.ÇEvre yolunda zeminde çok kötü ya  >:(  >:(  >:(  Sinir oluyorum oraya.Hem zemin çok kötü hemde arabada çok fazla gürültüye neden oluyor

AÇıkçası onlarca ışıkta durmaktansa, gürültülü yolu tercih ederdim abi ben :) Arada Sİvas'a giderim, çevre yolu açıldığından beri hiç kayseriye girmedim, hemen zaman, hem benzin sarfiyatı hem kaza riski azalıyor :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Eylül 16, 2009, 23:53:27 »
KArdeş seni çok iyi anlıyorum çok kızıyosun haklısında..Dedigim gibi babam meslegini doldurdugunda emekli oldu bir dakka bile giyemem bu üniformayı dedi.Resmen çoluk çocuk doldurdular..Valla ben hiç bir polise vey devlet memuruna diyeyim rüşveti yakıstıramıyorum..10 -20 lira için kendini aciz duruma düşüren ayaklar altına aldıran bu insanlarada yazık diyorum..Param ona geçeçegine 100 kati fazlasını öderim ama devletin kasasına girsin..Radardada görüntüyü kesinlikle isteyin arkadaşlar..Bazı kişiler cepten arayıp plakayı verıyor bu  usülsüz bir durum telsizden anons etmesi lazım aracı..MEsut kardeşim sen üzme kendini..Valla sen çömezine denk gelmişssin onun gözlügü yapıstıysa senınde agzın burnun kan içinde kalırdı merak etme.Özgür 20 tl yi verip istedigim gibi kalaylıyorum demen üzücü..Aynı şekilde sanada 20 tl verip evire çevire kalaylarlar.Her meslek grubunda oldugu gibi Emniyettede çürük elmalar var onun için eleştirini seviyeli ve düzgün yapmaya özen göster..bu meslektede işini çok iyi yapıp bu paralara teneeüzr etmeyen binlerce insan var herkesi aynı kefede eleştirme

Tuncay değerli yorumlarını paylaştığın için teşekkür ederim, anlaşılan Özgür arkadaşımızda dolmuş, hepsi aynı demesi hatalı ama tartışma çıkarmıyalım ben ikinizin arasını yumuşatmış olayım olmazmı :)

Mesut bey öncelikle çok çok geçmiş olsun, mesajları okurken inanın sinir küpüne döndüm... Söyleyecek birşey bulamıyorum, yani o 25 yaşlarındaki ve modifiyeli araba yakaladık diyen polisi '#£½#$£#$½{]]{#...
 Burham burham kıskançlık kokuyor valla, araba güzel, modifiyeli, ohh yakaladım rahatladım modunda biri bence. Herşeyi anladım garaja çekmek niye.
 Yolda kamyon gider tekeri fırlar insanları biçer, hurda araba burham burham yağ yakar ortalığı toza, dumana, kokuya kata kata gider, kiminin farları stopları yanmaz rahat rahat dolaşırlar, biz bi film çektik mi hemen ceza... neymiş kaza anında cam kırılmıyormuşmuş, hayati tehlike varmış. Sen önce adam gibi yol yap ondan sonra hayati tehlikeden bahset, 2 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir trafik polisi iş yerimden bir arkadaşa çarpıyordu nerdeyse, birde siren çalıyor hareket yapıyo, alacaksın sopayı..... offff acayip sinirliyim sövmeye başlamadan bitirim.
 Çok geçmiş olsun tekrardan.

Gökmen bey haklısınız gerçekten, gördünüzmü konu tam 4 sayfa oldu ve herkesin derdi aynı, neden hep düzgün araçlar durdurulup ceza kesiliyor anlamış değilim, farkındaysanız herkezde aynı şeyleri söylüyor ve bu dikkatimi çekti,

çok geçmiş olsun aynı kayseri de de durum böyle.Bağlamazlar ama iyi bir ceza yazarlar buranın polisleride böyle.Ne kadar gıcık olmuşunuzdur tahmin edebiliyorum.

Mustafa teşekkür ederim öncelikle, sizin oralarda farı yanmıyan yada stopu yanmayan araçlarda rahat rahat tarfikte dolanabiliyormu acaba ? yani türkiyenin genelinde çatlak patlak araçlar rahat rahat dolanabiliyor gibi geldide bana, düzgün araçlardada bunlarda para vardır mantığıylamı nedir artık nedense hep durduruluyor.

Geçmiş olsun Mesut.

Ali abi çok teşekkür ederim.

Özcan abi o kısımdan bende herşeyi çıkartırım valla, aracın orjinal görüntüsünü değiştiren şeyler yasaktır yazmıyor mesela, ama polis bana egzoz kafası var diyor ee diyorum olmaz görüntü kirliliğidir oda diyor >:( ayrıca en alttaki siyah yazıda ise anlatılmak istenen şey aracın dikiz aynasına, CD anahtarlık vs asmayın diyor resmen. ayrıntılı bir yasak tanımı yokki orda, herşeye açık yani bu yasak istediğin yere çek, polis amcalarda istediği yere sakız gibi uzatıyor bunu anladığım kadarı ile .