0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu japonları oldum olası çok severim...hayranlık duyduğum bir millettir...paylaşım için teşekkürler...
Ama arkadaş demeden geçemiyeceğim. Ya Japon dostlarımız bu sözüm size: Yapmayın, Etmeyin, Köpek balığı yüzgeci çorbası içmekten vazgeçin, içmeseniz ne olur ki! Altı üstü bir çorba. Ya bakın hazır 2010 u biz Japon Yılı yapmışken sizde Türk Yılı yapın, bizim caaanım Tarhana Çorbamızı keşfedin, hele bi Ezogelin Çorbamız var ki sıkacaksın limonu iç gitsin sıcak sıcak. Kıymayın köpek balıklarına. Haa bide balina avınız var meşhur... Yapmayın ya kıymayın şu canım yaratıklara bakın o kadar övgü yaptık aklımada bunlar da geldi şimdi, okuyan arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyecekler.
Aynı fikirdeyim
japonların çalışkanlığı sade yaşamları pek çok özelliklerini takdir ederim...ama farklı bakış açıları ve yapıları var...sürekli gülümseyen yüzlerinin yanısıra çok acımasız da olabilen bir millet gibi görüyorum onları...
o diilde "takdir" yazacağıma "tekdir" yazmışım ya ben kendime uyuz oldum....(çok özür dilerim görünce batıyor bana alıntı olunca değiştiremiyorda insan.... )
Güzel seyler yazilmis ama Japonlar bir cok konuda cok tutucu ve kapali bir milletmis. Bir tanidigimin esi japon. Son 3-4 senedir japonyadalardi. Ancak geri dönmeye karar vermisler.30 yil Japonya'da yasasanda, iclerine kabul edilmezsin diyor. Misafiri iyi agirlarlar ama hep misafirsin.Onun disinda ilginc seyler var. Tokyo'da sokak isimleri yokmus. Gidecegin yeri bilmen gerekiyormus. Biraz Türk usulü gibi de diyebiliriz. Tarifleri de bize benziyormus. Bir alman icin cok garip geliyordur eminim. Her seyin haritasina bakmaya alisik olduklari icin farkli geliyordur.
birde japoların en çok "geyşa" olayı hoşuma gidiyor
Adreslerini nasıl veriyorlar ki?
30 yil Japonya'da yasasanda, iclerine kabul edilmezsin diyor. Misafiri iyi agirlarlar ama hep misafirsin.Onun disinda ilginc seyler var. Tokyo'da sokak isimleri yokmus. Gidecegin yeri bilmen gerekiyormus. Biraz Türk usulü gibi de diyebiliriz. Tarifleri de bize benziyormus. Bir alman icin cok garip geliyordur eminim. Her seyin haritasina bakmaya alisik olduklari icin farkli geliyordur.