Gönderen Konu: Termostat  (Okunma sayısı 2596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Termostat
« : Eylül 14, 2009, 11:44:09 »
Degerli Arkadaşlar;
1991 model toyota corolla 1.6 liftback  aracım var aracımda termostat'dan dolayı su kaynatıyordu.
Dışarıdan termostat alıp taktık yine kaynatmaya başladı. Bunun özel bir termostadımı var.
Birde şu dikkatimi çekti bunun termostadı motorun su girişi tarafında yani radyatrün alt tarafından geln horttuma baglı. genelde birçok arabanın çıkış tarafında olur. Ben kendimce şöyle düşündüm termostasa radyatörden geliş tarafında oldugu için termostadın bir tarafı devamlı soguk su olacagından açılması çok zor diye düşünüyorum. bu termostadı çıkış tarafına mı taktırmak daha mantıklı olur. Yoksa benim aldıgım termostadlardamı bir problem var. Servisdenmi almak gerekiyor.
termosdatı sıcak suyun içine koydum denemek için kaynayınca açıldı kaynamadan açılmıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum

Toyota Club Türkiye

Termostat
« : Eylül 14, 2009, 11:44:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Termostat
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 15:50:32 »
termostatı suyun içerisine koy yanına bir de termometre koyup suyu ısıt
termostat açıldığı andaki sıcaklığı tespit et
termostatların üzerinde kaç derecede açılacakları yazılıdır
tespit ettiğin değer buna uyuyorsa termostatın sağlamdır
termostatın yerini değiştirmek zor ve tehlikeli bir iş
sakın termostatı çıkarayım öyle kullanayım hararet sorunu yaşamayım motor geç ısınırsa ısınsın deme
toyotaların soğutma sistemi dizaynı biraz farklıdır termostatı çıkartırsan araç hararet yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 22:50:33 »
arkadaşım cevabın için teşekkür ederim termostadın üzerinde 82 derece yazıyor ben bunu sua koydum kaynamaya başlamadan açılmadı yanı suyun kaynaması 90 c olduguna göre sanırım bu 90 üzerinde açıldı.
Termostadı çıkarıncca araba niye hararet yapsın bunun sogutmasıdı diger arabalarla aynı termostadı sökünce hararet olayı bence çok saçma
yinede teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2009, 23:02:58 »
Ahmet kardes, termostattan dolayi demissin ama termostatta bir sorun olmayabilir, antifriz orani ne acaba? Yeteri kadar antifriz var mi radyatorde? Belki degismesi zamani gelmistir. Sizma olup olmadigini kontrol etmek de lazim.

Aracin motoru 4AF-E mi? (1991 TOYOTA COROLLA 1.6L 1587cc L4 MFI (A) [4AFE]) Oyle ise uyan termostatlardan ikisinin resmini yapistirdim asagiya:

Aldiginiz yeni termostat bunlar gibi mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2009, 00:57:20 »
Suyun kaynama ısısı 100 derecedir, ancak bunun da belirli şartlar altında olduğunu unutmamak lazım. Gözle yapılan ölçüm sadece termostatın çalıştığını gösterir, derecesi hakkında bilgi sahibi olmak zordur. Muhtememlen giriş ve çıkış noktaları ters bağlanmış olabilir. Ayrıca Ahmet beyinde belirttiği gibi su - antifiriz karışımının yenilenmeside gerekiyor olabilir.

### Hararet hakkkında daha yeni açılan bir konu, ayrıntılar için oraya bir bakabilirsiniz, daha ayrıntılı bir şekilde fikir sahibi olmanız için
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/motor-neden-hararet-yapar/?topicseen
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2009, 11:42:55 »
aracın su antifiriz oranını bilmiyorum. Şu anda araç burada değil. motora gelince 1.6 ama 16 valf karbiratörlü motor. motora göre termostat degişiyormu birde gösterde hararet ibresi nerede durmalı. Ben aracın orjinal termostadını söküp üst giriş tarafınan 73 derecelik reneult  termostadı taktırdım sorun çözüldü şu anda ama kendi orjinal hali ile neden olmadı bunu ögrenmek istiyorum.