Gönderen Konu: Kanıksama  (Okunma sayısı 1518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Kanıksama
« : Eylül 08, 2009, 21:08:41 »
  Selam.
 Kanıksama deyince ne anlıyorsunuz?
 Aslında duyulunca ya da farkedilince tepki gösterilmesi, derinden etkilenilmesi gereken bir olay ya da durum karşısında zaman içinde oluşan tepkisizlik olabilir mi?
 Malesef yine çok sayıda Şehidimiz var ve yine malesef gördüğüm kadarı ile bu gerek toplum, gerek medya da sadece alışılmış bir olay olarak yer buluyor. Basit bültenler ile geçiştiriliyor. Yani ateş yine düştüğü yeri yakıyor. Peki düşünülüyor mu acaba, bu ateş bu vatanı seven herkesin yanına düşüyor diye?
 Bunun dışında İstanbul'un göbeğinde dahi bazı olayların geliştiğini (Askere karşı) duyuyorum. Ancak işin en acı veren tarafı insanların, güya bu ülkeyi seven, bu ülke için çalışan vatandaşların duyarsızlığı. !!!

Toyota Club Türkiye

Kanıksama
« : Eylül 08, 2009, 21:08:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Kanıksama
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2009, 21:21:17 »
Hakan, son 7 yıldır yaşadıklarımız kanıksama fiilini fazlasıyla özetliyor sanırım :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2009, 21:25:26 »
  Acaba bazıları Kanıksama'yı Kanaksınama diyede algılıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2009, 00:20:59 »
Ben bunun biraz da medya nedeniyle oluştuğuna inanıyorum. Bazen gerçekten önemli konuları (enflasyon oranları, terör vs...) 10 saniyelik haber olarak geçip yayınlarken, bazen tamamiyle magazin haberi türündeki şeyler için (İbrahim tatlıses bunu söyledi, Yıldız Tilbe şunu yaptı, Hülya Avşar şuraya gitti vs...) haftalarca yayın yapabiliyorlar. Yada konu önemli bile olsa olayın özünden ziyade magazin boyutunu (Sn. Mete Işıkara ve seksilik gibi) değerlendiriyorlar. Bu ise vatandaşın herşeyi magazin haberi gibi algılamasına neden oluyor.

Belki bazı arkadaşlarımız, vatandaşlarımız duyarsızlaşmaya başladı diyecek ama, böyle bir olasılığa inanmak istemiyorum :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2009, 02:23:29 »
keşke asker askerliğini yapsada şu vatan hainlerinin hepsini bi meydanda ibret olsun diye sallandırsa o zaman bi tarafları tutuşacak :@ :@
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2009, 02:25:27 »
kimse beni yanlış anlamasın ben bu vatan için şehit olanları veya düşmanlarla savaşanlar için söylemiyorum üst makamları düşünürekten söylüyorum
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2009, 14:17:54 »
güzel bir konuymuş hakan bey....

devlet millet meseleleri dışında da kanıksadığımız çok şey var....

insanı insan yapan değerlerden uzaklaştığımızı kanıksadık...

insanın insana insanın hayvana insanın doğaya verdiği vermekte olduğu zararları kanıksadık....

sevginin saflığını yitirmesini kanıksadık....

gençlerin bilgisizliğini ve ilgisizliğini kanıksadık...

evsizlerin sokaklarda yatmasını çocukların sokaklarda yaşamasını kanıksadık....

annelerin çocuklarını para karşılığı satmasını kanıksadık.....

trafik kazalarını kanıksadık....

doğal afetleri kanıksadık.....

herşeyi kanıksadık biz......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2009, 14:22:50 »
Kurbaga örnegini herkes bilir
Vücüt sicakligini ortama göre ayarlar.
Sicak suya atarsan, ziplar ve kacar.
Ama soguk suya atip yavas yavas kaynatirsan, farketmez ve ölür.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2009, 14:48:32 »
  Teşekkürler Hande hanım. Malesef insani duygulardan, düşüncelerden git gide uzaklaşılıyor. Başkasının üzerine basıp yukarı çıkmaya çalışan o kadar çok kişi var ki. Bu gibi kişilere başarılı olmak yetmiyor, diğer insanları alta almak onlar için tatmin edici. Yine insanları muhtaç duruma getirip, onların alması gereken hakları göz ardı edip sonra insani gibi onlara, yine aslında onların olan haklarından yardımlar yapmak da bir moda.

Evet Murat, farkında değiliz ancak yavaş yavaş kaynamaya başlıyoruz malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2009, 21:32:50 »

insanın insana insanın hayvana insanın doğaya verdiği vermekte olduğu zararları kanıksadık....

Çok teşekürler Hande hanım, söyleyecek söz bırakmamışsınız....
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2009, 21:55:22 »
İsrail bile bir tek esir düşen askeri için dünyayı ayağa kaldırıyor, sınırları aşıyor.

Bizim idarecilerimiz onlarca kardeşimiz şehit düşerken ve yaralanırken hala diyolog diye tutturuyor.
Ben nasıl bir suç işlediğimde cezasını çekiyorsam baş kaldıranlar da cezasını çeksinler...
Devletimizin son zamanlarda düştüğü hal içler acısı sonumuzun ne olacağını hayal bile edemiyorum. 

Herkese biz açılıyoruz bir açılım bitmeden başka açılım başlıyor.... Başım döndü açılımları takip etmekten.
Kendi halime mi üzüleyim güzelim memleketimin düştüğü hale mi üzüleyim bilemiyorum....

Kabarttınız yine Anarşist duygularımı söyleyecek çok şey var da ...... yeri burası değil...

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2009, 22:09:17 »
Bize verilen şehitlerimizn hesabını harcanan paranın hesabını vermeden yok olan halkımızın hesabını vermeden hainleri bağrımıza basmamız söyleniyor.asker dur emri veriliyor.şimdi soracak olursanız barışa karşımısın diye barışa karşı değilim.ben 'sıkılan kurşun süreci engellemez'deyip terör örgütüne git öldür diyen halkı sömüren kişilere karşıyım.barış istiyorlarsa indirsinler silahlarını.bu tamami ile bizi acı çekmeye dahada alıştırmaktır.şehit haberleri artık bizi etkilemez duruma geldi.nedir bu rahatlık.bu şehitler devam edecek ne için halkı barışa sürüklemek için.biz barışa varız ama vatan hainliğine asla.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2009, 22:26:20 »
Televizyonda şehit haberlerini görünce izleyemiyorum,etkileniyorum..Bu olaylar karşısında devletimiz oldukça taviz vermeye başladı..6 yıldır mardinde sağlık personeli olarak görev yapıyorum Ve olayları içinden en yakından takip edebiliyorsunuz..İnsanlarıda etnik kökeni ne olursa olsun aynı sınıfta yargılamayıda doğru bulmuyorum..Çok fazlada yorum yapmak istemiyorum..Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklarda verecek bir karış topragımız olmadıgı gibi,onların kanlarıyla propaganda yapan insanlarıda allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..Yattıkları yer nur mekanları cennet olsun şehitim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2009, 23:06:09 »
  Barış, ortada savaş varsa olur. Oysa ortada bazılarının çıkarları var.
 Bu arada bundan zarar gören, zorluklar çeken ve oralarda yaşayan vatandaşlarımızında acısını paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2009, 23:14:55 »
  Selam.
 Kanıksama deyince ne anlıyorsunuz?
 Aslında duyulunca ya da farkedilince tepki gösterilmesi, derinden etkilenilmesi gereken bir olay ya da durum karşısında zaman içinde oluşan tepkisizlik olabilir mi?
 Malesef yine çok sayıda Şehidimiz var ve yine malesef gördüğüm kadarı ile bu gerek toplum, gerek medya da sadece alışılmış bir olay olarak yer buluyor. Basit bültenler ile geçiştiriliyor. Yani ateş yine düştüğü yeri yakıyor. Peki düşünülüyor mu acaba, bu ateş bu vatanı seven herkesin yanına düşüyor diye?
 Bunun dışında İstanbul'un göbeğinde dahi bazı olayların geliştiğini (Askere karşı) duyuyorum. Ancak işin en acı veren tarafı insanların, güya bu ülkeyi seven, bu ülke için çalışan vatandaşların duyarsızlığı. !!!
..ne yazıkki haklısın Hakan abi.her şehidimizin peşinden sadece ''vatan sağolsun'' demeye alıştık-alıştırıldık biz.evet elbette vatan sağolsun lakin,lafla peynir gemisinin yürümediğini de göremez olduk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2009, 23:23:24 »
 Bu arada bundan zarar gören, zorluklar çeken ve oralarda yaşayan vatandaşlarımızında acısını paylaşıyorum.
Hakan abi seni alkışlıyorum..:Kaybettigimiz tek nokta etnik kökenlerine göre insanları yorumlamamız..Burada yaşam kolay olmuyor..Çok acı çekmiş insanlar var..Bunların içinde eğitim seviyesi çok yüksek insanlarda var..Herşey medyadan veya batıdan gözüktügü gibi değil..Ama herkes aynı kefede de değil..İnsanların arasına bazı hassas noktaları kullanarak nifak sokmak isteyen ve kendi menfaattlerini kullanan insanlara dikkat etmek gerekiyor.Yaratılanı sev yaradan dan ötürü..
Kültürümüzü benliğimizi kaybediyoruz gün geçtikçe..Bir tarafta insanalr can derdinde digerleri porselen tabak peşinde..11 Şehidim var haber bültenlerinde ayrılan süre okadar azki..Bir yandanda o şerefsizleri sevindirmemek için sürede çok uzun olsun istemiyorum..o anamın gözyaşının bir damlasına canımı kanımı seve seve veririm...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2009, 23:29:44 »

Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum  :alkis:

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2009, 23:31:42 »
cenaze törenlerinde geride kalanların söyledikleri 'şehitler ölmez vatan bölünmez'--ama ciğerlerimiz yanıyor şehit haberi duyunca biliyorum ki birçok yurttaşımız seve seve canını feda eder bu uğurda. Ama işin diğer bir yönü dağdakiler inerse iş ve konaklama imkanı vereceklermiş.Benim vatansever binlerce arkadaşım canını dişine katsın okusun fakülte bitirsin iş bulamasın dağdan inip hoop..al sana iş yeter ki dağa çıkma.Hayır efendim bu ülkede yaşıyorsan ihanet etmeyeceksin. dağa çıkacaksa çıksın ve gelsin karşımıza teker teker indirelim aşağı sorun değil..dağdakilere değil önce vatanına bayrağına toprağına ihanet etmeyenlere bakacaksınız. iş verecek ekmek sahibi yapacaksınız.....tek Türkiye var başka yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2009, 11:10:52 »
  Çok doğru bir yaklaşım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Eylül 14, 2009, 20:21:51 »

evet bunları kanıksadık ne yazık ki..ve neredeyse vurdumduymaz bir millet olduk