Gönderen Konu: 2002 - 2007 Toyota Corolla 1.6 vvt-i Bakımlar  (Okunma sayısı 7889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2002 - 2007 Toyota Corolla 1.6 vvt-i Bakımlar
« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2009, 15:39:03 »
Parçaları servisten orjinal alıp, dışarıda yaptırmak daha mantıklı. Yan sanayi ürünler orjinalleri kadar kaliteli olamaz.

Servisteki orjinal parça fiyatları;
Yağ filitresi pul dahil 17 TL.
Polen filitresi           60 TL.
Hava filitresi            35 TL
Buji                       32 TL/4Adet

Yağı da aldığınız yer ücretsiz değiştiriyor. Eliniz anahtar/tornavida tutuyorsa diğerlerinide kendiniz yaparak işçilik parası ödemiyorsunuz. Böylece işçiliğe vereceğiniz parayı orjinal parça almadaki farka ödersiniz.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 01, 2009, 15:39:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 01, 2009, 15:52:39 »
teşekkürler ahmet kardeş, ama araştırmakta öğrenmekte fayda var. görüşmek üzere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2009, 01:23:59 »
vectra'nın orijinal polen filtresi 30 ytl gibi iken toyotanın bu filtreyi 60 ytl'ye müşterisine satması ayıptır.

32 ytl'ye verdikleri buji takımı internet mağazalarında,sanayilerde 20 ytl'lere satılıyor.

Araç satışından çok parça satışından kasayı dolduroyor yetkili servisler.Avrupa'da amerikada insanlar otomobillerine kendi garajlarında bakım yapıyorlar,ya bizim halkın gelir düzeyi oradakilerden daha yüksek ya da biz işi bilmiyoruz,sizce ???
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2009, 01:35:18 »
   Yıldırım bey eskiden bayilerin araç satışından elde ettikleri kar oranı yüksekti.Ve o dönemlerde böyle servisler pahalı diye bir sorun yoktu.Bayi kar marjları düştüğünden beri böyle.Zaten en büyük gelirlerini servisten elde ediyorlar.Ben 50 TL kâr ile araba sattığımı bilirim.
   Siz Vectra'yada pahaı alıyomuşsunuz.Benim yeni kasa Passat'ın polen filtresi KDV dahil 21,51 TL :) Amerikadaki insanlarında kendi garajlarında tamir yapmalarının nedeni ise bakım rakamlarının çok yüksek olması.Ahmet ÖZKÖK arkadaşımızı online gördüğünüzdeAmerika ile ilgili istediğinizi kendisine özelden mesaj atabilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Ekim 05, 2009, 08:27:37 »
Özcan bey, Passatın filitresi servisten aldığınız orjinal filitre midir? eğer öyleyse gerçekten çok ucuzmuş. Toyota parçaları hakikaten pahalı.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 05, 2009, 21:58:00 »
Yildirim kardesim, haklisin.Turkiye'de bakim iscilik fiyatlari ne kadar yukselse de yine de makul duzeylerde.Yetkili servisler disinda. Yetkili servisler aynen burada oldugu gibi yuksek iscilik ucreti talep ediyorlar.Zamanimiz varsa, el yatkinligimiz varsa, ya da ogrenme azmimiz varsa rutin bakimlari kendimiz yapabiliriz. Garaja da ihtiyacimiz yok, olsa cok iyi olur ama olmadiginda acik bir alan da yeter.

Turkiye'de iken tiras olmak icin hep berbere giderdim.Sadece sac kestirmek icin degil, sohbet icin de giderdim.Her gittigimde Izmit'teki berber agabeye ugrarim.3 Lira-5 Lira. Ama burada 20 dolardan basliyor en basit sac trasi.Arti bahsis. Bahsis de mecburi.Asgari yuzde yirmi. Simdi ne yapiyorum ben? Makina, makas takimi alip hem kendi trasimi,hem iki oglumun sac trasini kendim yapiyorum.Cok zamanimi almiyor, hem de para vermiyorum.

Tercih bize kalmis, zaman-para hangisi agir basiyorsa ona gore ya kendimiz yapiyoruz, ya da ucretini odeyip yaptiriyoruz.

Bu gidisle daha cok meslek ogrenecegiz :D

Ozcan sizin orada sac trasi ne kadara geliyor? Ortalama bir berber ucreti...
Fe... :-)