Anket

Siz olsanız plakayı nasıl takardınız arkadaşlar

Plaka Yerleşimi - 1
12 (26.1%)
Plaka Yerleşimi - 2
7 (15.2%)
Plaka Yerleşimi - 3
27 (58.7%)

Toplam Oy Verenler: 46

Oylama kapandı: Eylül 10, 2009, 21:34:40

Gönderen Konu: Kare Plaka yerleşim fikirleriniz ! ! !  (Okunma sayısı 16071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Kare Plaka yerleşim fikirleriniz ! ! !
« Yanıtla #40 : Eylül 04, 2009, 01:17:31 »
1. şekil bence ama o araca sadelik gider polis yönünden sıkıntı olmasa takmam öyle daha güzel duruyor :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 04, 2009, 01:17:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 04, 2009, 01:46:35 »
bence 3 numara ama plaka uzun olursa olmasada bir iyi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 04, 2009, 04:56:03 »
bence mesut tampona hiç elleme alt ızgaralığın içine sola doğru yap. radyatörün hava almasını engellemeyecek şekilde içe göm plakayı

gerçi phptpshoptan sonra biraz değişik geldi belki senin hoşuna gider. Amacım tamponu temiz bırakmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 04, 2009, 08:46:59 »
burlardayım abi ya foruma arada bi bakıyodumda mesaj falan yazmıyodum hiç işte artık başladıım mesaj falan yazmaya=)

eee artık mesaj yazmaya başla ozaman :) sen yazmazsan o yazmazsa kim yazacakya benmi yazıcam :D :D

Abi 4.şık olsa elleme böyle kalsın onu secerdim:) tampon daha guzel duruyor boyle ama illa yaptıracam diyosan sag diyorum cunku tsport amlemin solda...

4. şık olsa kesinlikle onu tercih ederim bende tabiki Alp'çim ama polis amcamlar o seçeneği sevmiyorlar :) :)

orjinal tamponun alt ızgarası plastik ve ızgara delikleri büyüktü. bu sebeple radyatöre sürekli sinek vs, ve yaprak türü cisimler yapışıyordu. hatta küçük taş izleri bile mevcuttu.
ben de bunu önlemek için nalburdan paslanmaz tel sineklik aldım. plastik ızgaranın arkasına geçirdim. şuan herşey ona takılıyor ve oto yıkama esnasında tertemiz oluyor. radyatörüm de korunmuş oluyor. benim de korkum vardı acaba hava akışına mani olur mu diye. hatta epey bir süre harareti kontrol ederek yolculuk yaptım. herhangi birşey olmadı çok şükür.

Aslında bende bahsettiğiniz gibi yaparsam eğer plaka yerleşimini mutlaka harareti kontrol ederek yol alırım :)

3 diyorum başkada bişey demiyorum 8-)

Şaban abi :) 3 bana pek hoş gelmiyor ama oylamada açık ara önde ya :)

1. şekil bence ama o araca sadelik gider polis yönünden sıkıntı olmasa takmam öyle daha güzel duruyor :D

Mustafa kesinlikle katılıyorum sana ama Polis amcalar insanı rahat bırakmıyorki sivri sinek gibi yapışıyorlar hemen :D

bence 3 numara ama plaka uzun olursa olmasada bir iyi duruyor

Uğurcum ben uzun plakadan sıkıldığım için zaten kare bastırttım 25 yıldır tüm araçlarımızın plakaları uzun :)

bence mesut tampona hiç elleme alt ızgaralığın içine sola doğru yap. radyatörün hava almasını engellemeyecek şekilde içe göm plakayı

gerçi phptpshoptan sonra biraz değişik geldi belki senin hoşuna gider. Amacım tamponu temiz bırakmak.

Sinancım oraya sığmaz aklıma geldi benimde ama dün baktımda oraya sığacak gib değil :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 04, 2009, 10:02:10 »
bana göre plakanın sağda veya solda olması senin tamponunun albenisini götürüyor,plakanın kare şeklinde olması ve tamponun önünde olması araça daha bi tok hava veriyor... yani 3 diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Eylül 04, 2009, 10:08:55 »
bana göre plakanın sağda veya solda olması senin tamponunun albenisini götürüyor,plakanın kare şeklinde olması ve tamponun önünde olması araça daha bi tok hava veriyor... yani 3 diyorum

muhammet abi zaten 3 aldı başını yürüdü :D sanırım 3 ü yapıcaz :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Eylül 04, 2009, 10:19:41 »
muhammet abi zaten 3 aldı başını yürüdü :D sanırım 3 ü yapıcaz :) :)

bildiğim kadarıyla sende orta tarafda istemiyorsun,sıkılmışsın :) yalnız bu şekilde ortaya dikdörtgen plaka koyacak olsan daha bi çirkin olurdu,sen değişiklik olsun diyorsun ama plakanın kare olup yine ortada olmasınında aracın için bir değişiklik olduğunu unutma :)  sıkıldıkca altdaki bantı söker söker yer değiştirirsin... gerçi senin aklına nasıl yatıyora o şekilde koy derim, bu tür düzenlemelerde foto üzerinden görme ile canlı olarak görmek çok farkediyor... bence iftar yemeğine kadar bekle derim :) yemekde karar verirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 04, 2009, 11:25:00 »
Mesut, klasik uzun plakayı tamponun en alt kısmındaki ortadaki boşluğa bile sığdırabilirsin :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Eylül 04, 2009, 11:36:54 »
Mesut, klasik uzun plakayı tamponun en alt kısmındaki ortadaki boşluğa bile sığdırabilirsin :)

abi onu yapmasına yaparda bu sefer 2 masraf çıkacak; hararet için radyatöre fan ilavesi yapmak durumunda :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 04, 2009, 11:47:18 »
Mesut oyumu 3 için kullandım. Tamponun sağında yada solunda bana göre simetrik durmuyo, emanet olduğu belli yani. Ortada gayet güzel duruyor. Tabi bu benim fikrim. Anketten ne çıkarsa çıksın sen gene gönlündekini yap. Sonuçta bu değişiklikleri kendin için yapıyorsun. Hoşuna hangisi gidiyorsa onu yap. Sonuçta bu zevk meselesi. Zevkler ve renkler tartışılmaz, tartışılsa da sonuç çıkmaz. :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 04, 2009, 11:48:56 »
bildiğim kadarıyla sende orta tarafda istemiyorsun,sıkılmışsın :) yalnız bu şekilde ortaya dikdörtgen plaka koyacak olsan daha bi çirkin olurdu,sen değişiklik olsun diyorsun ama plakanın kare olup yine ortada olmasınında aracın için bir değişiklik olduğunu unutma :)  sıkıldıkca altdaki bantı söker söker yer değiştirirsin... gerçi senin aklına nasıl yatıyora o şekilde koy derim, bu tür düzenlemelerde foto üzerinden görme ile canlı olarak görmek çok farkediyor... bence iftar yemeğine kadar bekle derim :) yemekde karar verirsiniz

Muhammet abi iftara kadar bekliyim ama ya çevirmeye denk gelirsem o esnada :)

Hakkı abi öyle yapıcaksam plakayı kare ile değiştirmeme gerek yoktu 70TL para verdim muameleciye bu plaka için ben :D şimdi çöpe atmıyalım o parayı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 04, 2009, 11:50:57 »
Mesut oyumu 3 için kullandım. Tamponun sağında yada solunda bana göre simetrik durmuyo, emanet olduğu belli yani. Ortada gayet güzel duruyor. Tabi bu benim fikrim. Anketten ne çıkarsa çıksın sen gene gönlündekini yap. Sonuçta bu değişiklikleri kendin için yapıyorsun. Hoşuna hangisi gidiyorsa onu yap. Sonuçta bu zevk meselesi. Zevkler ve renkler tartışılmaz, tartışılsa da sonuç çıkmaz. :)

Hasan abi bu yorum için çok teşekkür ederim :) gönlümde hep 1 var, az önce aracın yanına inip ortada nasıl durduğuna baktım hakikaten dişlek gibi duruyor araç ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 04, 2009, 11:51:27 »
Uğurcum ben uzun plakadan sıkıldığım için zaten kare bastırttım 25 yıldır tüm araçlarımızın plakaları uzun :)
Abicim bende sırf bu yüzden birde bizim araçların ön tarafına uygun plakanın kare olduğunu düşünerek kare plaka çıkarttırdım. Sen bi plakayı tak seninkine bakarım nasıl duuryo sonra da ben takarım. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Eylül 04, 2009, 11:52:11 »
Muhammet abi iftara kadar bekliyim ama ya çevirmeye denk gelirsem o esnada :)

yaaa bak görüyormusun eksik yazmışım ve yanlış anlaşıldım galiba, ben iftar derken akşamki iftarı kastedmemiştim 12 eylül iftar yemeği ve görüş yapabilecek 15-20 arkadaş demek istemiştim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 04, 2009, 12:00:35 »
arkadaşlar ben plakayı plakalıksız olarak monte etmek istiyorum ama yapıştırmamı yapmama lazım yoksa çakma mı? hangisi daha sağlam olur. plakanın görüntüsünü bozmayacak aynı zamanda. ne tavsiye ediyorsunuz? plaka ile ilgili konu açıldı ya. yeri gelmişken sorayım dedim. konuyu açan arkadaşın da affına sığınarak
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #55 : Eylül 04, 2009, 12:20:00 »
bende 3 yapıcaktım abi herkes(kız arkadaşım dahil)tamponu öldürüyor dedi,sıradan bi araba gibi durur kenarda dursun hiç yoktan farklılığı göze çarpsın diye ısrar etti herkes.bende 2 den yana kullanıyorum solda olursa radar yada çevirmede polis göremiorum die kıllık yapar sağa yapılmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 04, 2009, 12:22:31 »
Aslında öne plaka zorunluluğunun kaldırılması lazım. Ülke boyutunda düşünürsek oldukça fazla yakıt tasarrufu sağlanır. Kanada'nın birçok eyaletinde ön tarafa plaka zorunlu değil mesela.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Eylül 04, 2009, 12:24:45 »
arkadaşlar ben plakayı plakalıksız olarak monte etmek istiyorum ama yapıştırmamı yapmama lazım yoksa çakma mı? hangisi daha sağlam olur. plakanın görüntüsünü bozmayacak aynı zamanda. ne tavsiye ediyorsunuz? plaka ile ilgili konu açıldı ya. yeri gelmişken sorayım dedim. konuyu açan arkadaşın da affına sığınarak

çifttaraflı sağlam bantlar(3m markalı olanlar biraz pahalı ama iyi iş görüyor 15 tl civarı) var onunla yapıştırısan sorun kalmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Eylül 04, 2009, 13:39:06 »
Abicim bende sırf bu yüzden birde bizim araçların ön tarafına uygun plakanın kare olduğunu düşünerek kare plaka çıkarttırdım. Sen bi plakayı tak seninkine bakarım nasıl duuryo sonra da ben takarım. :D

sen tak önce ben sonra takıcam :D :D :D

yaaa bak görüyormusun eksik yazmışım ve yanlış anlaşıldım galiba, ben iftar derken akşamki iftarı kastedmemiştim 12 eylül iftar yemeği ve görüş yapabilecek 15-20 arkadaş demek istemiştim :)

yok abi yanlış anlaşılmadın :D :D bende onu diyorum zaten iftara kadar derken toplantıyı kastettim daha önümüzde çok günler var o günlerde çevirmeye denk gelirsem demek istedim :D :D

Ceyhun ben daha önce çift taraflı bantla yapmıştım şu etli olanlardan çok sağlam tutuyor :)

bende 3 yapıcaktım abi herkes(kız arkadaşım dahil)tamponu öldürüyor dedi,sıradan bi araba gibi durur kenarda dursun hiç yoktan farklılığı göze çarpsın diye ısrar etti herkes.bende 2 den yana kullanıyorum solda olursa radar yada çevirmede polis göremiorum die kıllık yapar sağa yapılmalı

Onyrcum bende tam onu düşündüm bugün ya, çevirmede polis sağda oluyorya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Eylül 04, 2009, 13:41:37 »
Aslında öne plaka zorunluluğunun kaldırılması lazım. Ülke boyutunda düşünürsek oldukça fazla yakıt tasarrufu sağlanır. Kanada'nın birçok eyaletinde ön tarafa plaka zorunlu değil mesela.

Alper bunun sebebi aerodinamic yüzündenmi acaba ?