0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar, 2000 Model 1.3 Benzinli Yaris, benzin ışığı yanıp sönmeye başladığında ortalama daha kaç km yol yapar..? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Selman, ortalama bir rakam söylemek çok zor. Ama forumda bu konuda daha önce açılan başlıklara bakarsan Yaris ve tüm Toyota modellerinde yakıt uyarı ışığı oldukça erken yanıyor. Toyota bu konuda oldukça tedbirli bir marka Ben 100 km yol yaptığımı biliyorum. Belki daha fazla yapanlar bile olabilir. Fakat hem içinizin rahat etmesi, hem de deponun dibindeki pisliklerin yakıt filtresine zarar vermemesi açısından aldığınız yakıdın fişine o anki km'yi not edip yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimini sıfırlayarak yapacağınız menzil hesabına göre aldığınız yakıdın bittiğinden emin olduktan sonra tekrar yakıt almanız daha doğru olacaktır.
Her üç depoda bir depoyu fullemeden önce bu deponun dibindeki pisliklerin yakıt yollarını tıkamaması için bir sıvı var ondan koydurtuyorum, ismi aklıma gelmedi şimdi, sizin önerdiğiniz başka bir malzeme var mı bu tıkanıklıkları halledecek motora daha rahat püskürtme yaptırtacak bişey.?
kesinlikle kullanıma göre değişiyordur. okulumla evim arası 35 km, önceki günden ışık yanıp sönmeye başlamıştı. inatla bp bulma çabasına girince tabii yanlışlıkla da yoldaki 2 istasyonu kaçırınca okula yakın yerden aldım. panik yapmadım desem yalan olur çünkü huyunu bilmiorum arabanın daha yeni ama bişi olmadı çok şükür. sizlerin söylediklerine bakılırsa bişi olacağıda yokmuş yine de 50 km falan bekleyemem herhalde çünkü trafiği bol bi güzergahım var
benzin ışığı yanınca bayıra cekiyorum sıfırlayınca range 60 km oluyor ve 50 km gittim