Gönderen Konu: 3 Soru/2005 Corolla HB  (Okunma sayısı 3625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
3 Soru/2005 Corolla HB
« : Eylül 01, 2009, 15:05:00 »
öncelikle herkese merhaba . ben 2005 model corolla hb (sol) sahibiyim. dün ankara-istanbul otobanında aracı beşinci viteste 140-150 km hıza getirip boşa aldıktan sonra iki sıkıntı yaşadım. birincisi araçla bayır aşağıya inerken vitesi boşa aldım, eğimden dolayı biraz daha hız artışı beklerken arabam kendini 100-120 km hıza çekti. ikincisi bunun peşinden hız 100km'deyken tekrar beşinci vitese takıp bir daha denemek istedim bu seferde beşinci vitese geçmedi. vites üç defada zorla geçti. ayağımı debriyajdan kaldırmadan vitesi dörtten beşe geçirmeyi denediğimdeyse hiçbir sıkıntı olmadan beşinci vitese geçti. sizce bu hızdaki yavaşlama ve vites sorunu neden kaynaklanabilir.
üçüncüsü ise arabaya patinaj çektirmeye kalktığımda inanılmaz bir vuruntu ile kalkıyor, patinajda çekmiyor. araçta asr yok. bunun sebebi neden kaynaklanabilir.

(kendimi tanıtmadan hemen burada konu açmamdan ve hızda belirttiğim rakamlardan dolayı özür dilerim.)

Toyota Club Türkiye

3 Soru/2005 Corolla HB
« : Eylül 01, 2009, 15:05:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 Soru/2005 Corolla HB
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2009, 15:17:52 »
Benimki 2004 ben ilk defa senden duydum  benim aracımda böle bi sorun yokk..Yokuş aşagı nasıl kendi kendini yavaşlatıyor ilginç..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2009, 15:18:18 »
debriyajda sorun olabilir.hb sahibi arkadaşlar size daha detaylı bilgi verirler.saygılar
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2009, 15:23:13 »
DEbriyajda sorun olsun yokuş aşagı araç neden hız kessin..Vİtese girmeme olayı aracın devri yüksek ise siz düşük vitese girmek istiyorsanız zor olabilir..Aracınızın km kaçta..Balatalarınızı kontrol ettridinizmi..O vuruntu ise süspansiyonun sert olmasından kaynaklanıyor ilk aldıgımda ben 2 kere yaptım dediginiz aynı şekilde bendede oldu..Onun için sakin patinajsız kalkıslar en guvenli saglıklı olanı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2009, 15:27:11 »
debriyajda sorun olabilir.hb sahibi arkadaşlar size daha detaylı bilgi verirler.saygılar

Debriyajda bir sorun yok Burakçım,

Alper bey 2005 HB Sport kasa bendede var avatarımda görüldüğü üzere şimdi, sorularınızı yanıtliyim, birincisi aracı o süratlerde boşa atmak oldukça tehlikeli, sadece o süratlerde değil süratiniz ne olursa olsun tehlikeli, çünkü bizim araçlarımızda debriyaj hidrolik, direksiyon hidrolik frenler hidroluk ve abs li yani aracınız birçok araca göre daha çok hidrolik basıncına ihtiyaç duyar ve motor bu basıncı boşta iken karşılıyamıyabilir,

ikinci olarak ise benim aracımdada 100 le bile vitesi boşa atsam ve tekrar 5 e takmaya çalışsam vitese geçmiyor bende bunu farkettim hatta baskı balatayı değiştirmeye kara verdim ama baskı balatada hiçbirsorun çıkmadı, vitese atarken ara gaz verin ve oyle vitese atın rahatlıkla vitese giricektir,

üçüncü olarak patinaj konusunda benim aracımda aynısını yapıyor , sanırım antipatinaj sistemi olsa gerek, bugüne kadar hiçbir sıkınt yaşatmadı bana serviste normal olduğunu söyledi,

son olarak hızınızın yavaşlamasına gelirsek, el freninize bi baktırın sanırım telinde veya kaliper palatasında bi sorun var hatta hidroliğinde bile sorun olabilir, eski araçlarımdan birtanesinde olmuştu bu olay fren teli kilitlenmiş ve arka el freni pabuçlarını ve yağlı pistonlarını (ismi aklıma gelemdi) bırakmadiği için araç giderken hafif zorlanıyordu ve boşta iken yavaşlıyordu,

umarım yardımcı olmuşumdur

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2009, 15:58:54 »
Mesut bey verdiğiniz detaylı cevap için teşekkürler, bizimde aklımıza ilk gelen frenlerdi,en kısa zamanda servise götürmemde fayda var, güvenlik konusunda da çok haklısınız nedesem boş, ayrıca diğer arkadaşlar sizinde ilginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2009, 16:27:53 »
Mesut bey verdiğiniz detaylı cevap için teşekkürler, bizimde aklımıza ilk gelen frenlerdi,en kısa zamanda servise götürmemde fayda var, güvenlik konusunda da çok haklısınız nedesem boş, ayrıca diğer arkadaşlar sizinde ilginiz için teşekkür ederim.

Alper bey servise uğrayıp bi işlem yaptırırsanız bu konuda bizlerlede paylaşırsanız eğer daha sonra bu tarz sorun yaşayanların neler yapması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmuş olurlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2009, 17:00:15 »
Benimki 2004 ben ilk defa senden duydum  benim aracımda böle bi sorun yokk..Yokuş aşagı nasıl kendi kendini yavaşlatıyor ilginç..
el fren ayarı bozuk ise yapar diye düşünüyorum,bence en güzeli aracı tekerlekler boşa çıkacak şekilde kaldırıp elle çevirmek rahatmı dönüyor yoksa kasma sıkma varmı diye.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2009, 17:48:00 »
Arkadaşlar yokuş aşağı benim 2007 corolla sol da boşa alınca gittikçe yavaşlıyor ve ben bunu normal buluyordum çünkü bir yıl önce 2006 corolla solum vardı aynı durumu ondada yaşamıştım. oysaki aracım şu an 14 bin kmde açıkcası ben bunu toyotaya has bir durum zannediyordum. bu arada hemen belirteyim yokuş aşağı hiçbirzaman boşa atmam bir ara tesadüfen bu olaya şahit olduğum için denedim bu konuda bilgis olan varsa lütfen paylaşsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2009, 18:43:24 »
valla bence de çok tehlikeli bişey. o hızda boşa atılırmı araba. ne fren tutar ne bişey...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2009, 19:27:33 »
arabyı stop ettirmedigin sürece sorun yok ceyhun..Boşa al gitsin..Ben elazıg ilçe merkezınden kebana giderken 10 15 km bosta gittim ama hızım okadar yuksek degildi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2009, 01:59:15 »
olurmu tuncayım ya.  :blink:
onu alışkanlık haline getirme bence. boşta iken yaptığın fren bile balataları ve arabayı daha çok zorlar. doğru dürüst tutmaz frenlerin.
bunu herkes kabul eder bence. forumdakilerin hangisine sorarsan aynı şeyi söylerler
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2009, 02:08:01 »
eger yakıt tasarrufu için vitesi boşa atıyorsanız daha fazla yakarsanız isterseniz test edin bir rampayı boşa atarak inin ve yol bilgisayarında anlı tüketimi takip edin aynı rampayı birde viteste inin göreceksinizki 0 yakacak aracınız
vitese geçmeme olayıda bence motor devri ile vitesin devrinin uyuşmadığındandır normal bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2009, 02:08:28 »
Alper senin şanzıman ayvayı yemiş galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2009, 02:13:09 »
eger yakıt tasarrufu için vitesi boşa atıyorsanız daha fazla yakarsanız isterseniz test edin bir rampayı boşa atarak inin ve yol bilgisayarında anlı tüketimi takip edin aynı rampayı birde viteste inin göreceksinizki 0 yakacak aracınız
vitese geçmeme olayıda bence motor devri ile vitesin devrinin uyuşmadığındandır normal bence
+1
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2009, 17:05:02 »
Debriyajda bir sorun yok Burakçım,

Alper bey 2005 HB Sport kasa bendede var avatarımda görüldüğü üzere şimdi, sorularınızı yanıtliyim, birincisi aracı o süratlerde boşa atmak oldukça tehlikeli, sadece o süratlerde değil süratiniz ne olursa olsun tehlikeli, çünkü bizim araçlarımızda debriyaj hidrolik, direksiyon hidrolik frenler hidroluk ve abs li yani aracınız birçok araca göre daha çok hidrolik basıncına ihtiyaç duyar ve motor bu basıncı boşta iken karşılıyamıyabilir,

ikinci olarak ise benim aracımdada 100 le bile vitesi boşa atsam ve tekrar 5 e takmaya çalışsam vitese geçmiyor bende bunu farkettim hatta baskı balatayı değiştirmeye kara verdim ama baskı balatada hiçbirsorun çıkmadı, vitese atarken ara gaz verin ve oyle vitese atın rahatlıkla vitese giricektir,

üçüncü olarak patinaj konusunda benim aracımda aynısını yapıyor , sanırım antipatinaj sistemi olsa gerek, bugüne kadar hiçbir sıkınt yaşatmadı bana serviste normal olduğunu söyledi,

son olarak hızınızın yavaşlamasına gelirsek, el freninize bi baktırın sanırım telinde veya kaliper palatasında bi sorun var hatta hidroliğinde bile sorun olabilir, eski araçlarımdan birtanesinde olmuştu bu olay fren teli kilitlenmiş ve arka el freni pabuçlarını ve yağlı pistonlarını (ismi aklıma gelemdi) bırakmadiği için araç giderken hafif zorlanıyordu ve boşta iken yavaşlıyordu,

umarım yardımcı olmuşumdur

Selamlar

bunları öğrendiğim iyi oldu.bilgiler için sağol mesut abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2009, 17:25:15 »
Bilgiler için teşekkür ederim Mesut abi. Bunları öğrendiğim iyi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2009, 21:49:40 »
Bilgiler için teşekkür ederim Mesut abi. Bunları öğrendiğim iyi oldum.

öğrendiğim iyi oLdu dicektin herhalde ^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2009, 21:51:05 »
:) Hemen düzeltiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2009, 22:24:06 »
Hem otomatik viteste hem manuel viteste araç giderken boşa almak önerilmez.(Namı diğer peygamber vitesi :D ) Dikkat ederseniz araç boştayken gayet emniyetsiz ve havadaymış gibi gider...Sürtünmesiz ortamda boşa alsaydınız (Uzayda) araç hızlanmaya devam edebilirdi...
Ayrıca araç patinajla kalkmak üzere dizayn edilmemiştir:)))
Bence aracınızda herhangi bir sıkıntı yok, güle güle binin...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı