0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
debriyajda sorun olabilir.hb sahibi arkadaşlar size daha detaylı bilgi verirler.saygılar
Mesut bey verdiğiniz detaylı cevap için teşekkürler, bizimde aklımıza ilk gelen frenlerdi,en kısa zamanda servise götürmemde fayda var, güvenlik konusunda da çok haklısınız nedesem boş, ayrıca diğer arkadaşlar sizinde ilginiz için teşekkür ederim.
Benimki 2004 ben ilk defa senden duydum benim aracımda böle bi sorun yokk..Yokuş aşagı nasıl kendi kendini yavaşlatıyor ilginç..
eger yakıt tasarrufu için vitesi boşa atıyorsanız daha fazla yakarsanız isterseniz test edin bir rampayı boşa atarak inin ve yol bilgisayarında anlı tüketimi takip edin aynı rampayı birde viteste inin göreceksinizki 0 yakacak aracınızvitese geçmeme olayıda bence motor devri ile vitesin devrinin uyuşmadığındandır normal bence
Debriyajda bir sorun yok Burakçım,Alper bey 2005 HB Sport kasa bendede var avatarımda görüldüğü üzere şimdi, sorularınızı yanıtliyim, birincisi aracı o süratlerde boşa atmak oldukça tehlikeli, sadece o süratlerde değil süratiniz ne olursa olsun tehlikeli, çünkü bizim araçlarımızda debriyaj hidrolik, direksiyon hidrolik frenler hidroluk ve abs li yani aracınız birçok araca göre daha çok hidrolik basıncına ihtiyaç duyar ve motor bu basıncı boşta iken karşılıyamıyabilir,ikinci olarak ise benim aracımdada 100 le bile vitesi boşa atsam ve tekrar 5 e takmaya çalışsam vitese geçmiyor bende bunu farkettim hatta baskı balatayı değiştirmeye kara verdim ama baskı balatada hiçbirsorun çıkmadı, vitese atarken ara gaz verin ve oyle vitese atın rahatlıkla vitese giricektir,üçüncü olarak patinaj konusunda benim aracımda aynısını yapıyor , sanırım antipatinaj sistemi olsa gerek, bugüne kadar hiçbir sıkınt yaşatmadı bana serviste normal olduğunu söyledi,son olarak hızınızın yavaşlamasına gelirsek, el freninize bi baktırın sanırım telinde veya kaliper palatasında bi sorun var hatta hidroliğinde bile sorun olabilir, eski araçlarımdan birtanesinde olmuştu bu olay fren teli kilitlenmiş ve arka el freni pabuçlarını ve yağlı pistonlarını (ismi aklıma gelemdi) bırakmadiği için araç giderken hafif zorlanıyordu ve boşta iken yavaşlıyordu,umarım yardımcı olmuşumdurSelamlar
Bilgiler için teşekkür ederim Mesut abi. Bunları öğrendiğim iyi oldum.