geçmiş olsun soner bey polisten birşey cıkmaz o camı yaptırmak sana kalacak
Çok geçmiş olsun soner bey Allah beterinden saklasın.
Geçmiş olsun.Ön camın 120 TL fiyatı olması lazım
Bunu yapan zaten insan değil. İnsan sıfatı o insanlara yakışmıyor. 1 ay önce benim arabamında sağ arka kapıyla stop lambasının arasında kalan kısma tekme atmışlardı. Bariz iyi bir gözük vardı. Stop lambasının kapağını çıkartıp elimde le düzelttim ama biraz izi kaldı. Tam bükülme noktasına vurmuş bide. En önemliside alarm var ve tekme atılan yer karakolun yaklaşık 75 m ilerisi. Karakola gittiğimde karşıda dükkanın tekinde bozuk alarm var her gece ötüyor, o alarmdır diye kimse bakmamıştır biz ne yapalım şimdi. Saracaktım polislere dedim sonra oraya park yapılmaz bilmem ne uğraştırırlar diye hiç bişey demeden döndüm çıktım. Zaten bişeyde ispat edemem kaskomda yok. Nasıl bi ülkede yaşıyorsak. Allaha havale ediyorum böyle insanları...
geçmiş olsun soner bey polisten birşey cıkmaz o camı yaptırmak sana kalacak
Polis bu konuda elbette bir şey yapamayacak yada yapmayacak.Polise tutanak tutturularak kayıt altına lınmasını istemek..Söz uçar gider yazı baki kalır mantığı çerçevesinde belirttim..
Geçmiş olsun.Ön camın 120 TL fiyatı olması lazım
Benim yaris'in ön camı serviste 800 küsüre değişti. Corolla camı daha pahalıdır diye tahmin ediyorum.
Geçmiş olsun. Kötü ve çok sinirlendirici bir olay ama "cana geleceğine mala gelsin" demekten başka bir şey kalmıyor. Eve yeni taşındık demişsiniz eğer en ufak da olsa tartıştığınız/ takıştığınız kişiler varsa dikkat edin. Ya da sizin orda olmanızdan rahatsızlık duyacak kişiler... Siz sorun etmemişsinizdir ama adam takıntı yapmıştır.
valla geçmiş olsun çocuk değilse hırsız olabılır .içeriden bi aksesuar alabılmek için.benım dıkız aynamı çalmıslardı gecen sene
ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler, işin aslı belli oldu gibi görünüyor.
Taşındığım mahalle, babamların bulunduğu mahalle, bu mahallede, cingene denilen bir gurup insan yaşıyor. babam evin önündeki parkın bakım - ağaç - yeşillik yetiştiriciliğini yapıyor. bu insanarın olduğu yerde, ne kadar mümkün siz düşünün, bundan bir ay evvel babamın yan komşusu ile kavga etmişler, o akşam babamların evin camlarını taşlayarak indirmişler. olayı duydum gittim, polis , çevik kuvvet, karşı komşunun bahçesinde çay içiyorlar, sözde olaya el attılar, halbuki bu insanlara hiç birşey yapamıyorlar, birini bile tutamamışlar.
buna benzer olaylar çok sık yaşanır,
neyse uzatmadan asıl konuya geleyim, camın kırıldığı akşam, bu sıfatı belli olmayan yaratıklar, parkta ateş yakmışlar, tabi babam olaya el atmış yakmayın burda ateş diye, polis çağırmış, dağılmışlar ama küfürler tehditler vs...
kendi aralarında konuşmalarını bizim birader duymuş, evlerinin camlarını kıralım, arabaların camlarını kıralım gibi konuşmalar geçmiş aralarında, benim ev babamların hemen arka tarafında, biraz daha tenha denilebilir.
Sabah da bahsettiğim gibi, benim arabanın, sağ ön cam tuz ile buz....
İşin kötü tarafı, polis bu mahluklara birşey yapamıyor. yukarıda bahsettiğim kavga günü, babamları karakola götürüyorlar ifadesi alınması için, komserin söylediği aynen şu; bunlara birşey yapamayız, yapacağınız tek şey, kıstırdığınız bir yerde, kesici alet tabanca kullanmadan el ve ayaklarında sağlam kemik kalmayacak şekle getirin bir daha size birşey yapamasınlar.
yorumları size bırakıyorum...
ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler, işin aslı belli oldu gibi görünüyor.
Taşındığım mahalle, babamların bulunduğu mahalle, bu mahallede, cingene denilen bir gurup insan yaşıyor. babam evin önündeki parkın bakım - ağaç - yeşillik yetiştiriciliğini yapıyor. bu insanarın olduğu yerde, ne kadar mümkün siz düşünün, bundan bir ay evvel babamın yan komşusu ile kavga etmişler, o akşam babamların evin camlarını taşlayarak indirmişler. olayı duydum gittim, polis , çevik kuvvet, karşı komşunun bahçesinde çay içiyorlar, sözde olaya el attılar, halbuki bu insanlara hiç birşey yapamıyorlar, birini bile tutamamışlar.
buna benzer olaylar çok sık yaşanır,
neyse uzatmadan asıl konuya geleyim, camın kırıldığı akşam, bu sıfatı belli olmayan yaratıklar, parkta ateş yakmışlar, tabi babam olaya el atmış yakmayın burda ateş diye, polis çağırmış, dağılmışlar ama küfürler tehditler vs...
kendi aralarında konuşmalarını bizim birader duymuş, evlerinin camlarını kıralım, arabaların camlarını kıralım gibi konuşmalar geçmiş aralarında, benim ev babamların hemen arka tarafında, biraz daha tenha denilebilir.
Sabah da bahsettiğim gibi, benim arabanın, sağ ön cam tuz ile buz....
İşin kötü tarafı, polis bu mahluklara birşey yapamıyor. yukarıda bahsettiğim kavga günü, babamları karakola götürüyorlar ifadesi alınması için, komserin söylediği aynen şu; bunlara birşey yapamayız, yapacağınız tek şey, kıstırdığınız bir yerde, kesici alet tabanca kullanmadan el ve ayaklarında sağlam kemik kalmayacak şekle getirin bir daha size birşey yapamasınlar.
yorumları size bırakıyorum...
çok geçmiş olsun bunlar heryerde var korkulur bunlardan.yaparlar herşeyi
soner gelmiş geçmiş olsunn,durumun aydınlandığına sevindım ama fazla da üzerine gidip uzatmayın cunku boyle serseriler yarın birgun daha farklı maddiyat olarak zarar acacaktır, bunların sonu yok.. tekrar böyle bir durumla karşılaşmaman dileğiylee.. .. .
soner gelmiş geçmiş olsunn,durumun aydınlandığına sevindım ama fazla da üzerine gidip uzatmayın cunku boyle serseriler yarın birgun daha farklı maddiyat olarak zarar acacaktır, bunların sonu yok.. tekrar böyle bir durumla karşılaşmaman dileğiylee.. .. .
teşekkürler.
bakalım, bugün yarın valiliğe dilekçe yazacağım..
Soner hocam, konuyu yeni gördüm. Çok geçmiş olsun.
Arkadaşlar bazı kavramları bir birinden ayıralım madem avrupa birliği için uğraşıyoruz...
Polisin ceza verme gibi bir yetkisi yoktur aksine ceza vermesi suçtur, adına işkence deniyor:)
Suçludan delile gitme yasak soruşturma yöntemidir ve mahallenin belili suçlularını bodruma toplayıp ıslatıp suçlu bulunamaz.
Maddi bir delil olmadıktan sonra sizin a şahsı yaptı demeniz a şahsını suçlu yapmıyor ve buna zaten polisin karar verme gibi bir yetkiside yok.
Mala karşı işlenen suçların cezalarını biraz araştırırsanız ne kadar komik olduklarını görürsünüz o yüzden ne yalan söyleyeyim böyle olaylara bakarken kendimizi havanda su dövüyormuş gibi hissetmemizi garipsemeyin.
Soner bey biraz geç olacak ama gene de geçmiş olsun.
Anladığım kadarıyla bu evden taşınma gibi bir seçeneğiniz yok. Bu gibi insanlarla aynı mahalle de yaşıyorsanız bu durum sürekli başınıza gelebilir. Bu durumda size tavsiye edeceğim şey bu işe niyetli (yani sizin aracınıza veya evinize zarar vermeye niyetli) kişileri caydırmak.
Bunun da en akıllıca yolu, evin dışını arabanın bulunduğu yere doğru kameraya kaydettiğinizi gösteren bir cihaz monte etmeniz. Bu cihazın kayıt yapıp yapmasının, hatta çalışıp çalışmamasının da önemi yok. Sadece dışarıdan bakanın görebileceği, hatta malallede reklamını da yapabilirsiniz, yapanı artık tespit edeceğinizi belirtebilirsiniz. Bu cihaz veya bu mantık sayesinde bu gibi vandalizm saldırılarından kurtulabilirsiniz umarım. Tekrar geçmiş olsun. Umarım tavsiyelerim işinize yarar.