0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç ruhsatında REHİNLİ yazısı var, fakat rehinin kaldırıldığına dair bankadan noter tastikli yazı var.Bu durumda ruhsat değişmeden araç satışı yapılabilir mi?Zaten satıştan sonra, isim değiştirmek için ruhsat değişecek, sadece bankadaki yazı yeterli değil mi satış için.Bir çok kişiye sordum, herkez farklı söylüyor, kimine göre gerek var kimine göre yok.Ruhsatta: İstanbul/Ümraniye diye geçiyor, ben Tekirdağ'dayım. Tekirdağ'da halledebilirmiyim. Ayrıca, ben şu anda satış için başkasına vekalet vereceğim. Nedir bu işin aslı bilen var mı?
Az önce bankayı aradım; dilekçe ile ruhsat sayfalarını fakslarsam belgeyi hazırlayıp kendilerinin Emniyet'e gönderdiklerini ve rehin kaldırmanın takibini internetten yapabileceğimi belirtti. Noter'e gitmeye de gerek kalmadı böylece
ali hocam yeni ruhsatı bitince nasıl alacaksınız veya alacağız?
Emniyete gidip başvurduğunda dosyanı çıkartacaklar ve orada rehin kaldırma işlemin olduğu için ruhsatı değiştirmende bir problem olmayacak.
Güzel yorumlar ve bilgiler için teşekkürler.Sonuçta farklı şehirlerde olunca, bu iş biraz zor gibi gözüküyor.
Levent bey o kadarda zor bir iş değil.Gözünüzde büyütmeyin bu kadar
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA SÜRÜNÜYORUZ ARKADAŞLAR.Ruhsatımın çıkarıldığı şubeyi (Ümraniye) telefonla aradım, Tekirdağ Trafik bölgede yaptırabilirsin dediler. Tekridağ trafik bölgeye gidiyorum, ordaki polis memur abiler beni ısrarla İstanbul'a gönderiyor. Olmaz böyle bir şey. Bir kabus bu resmen..... ...
verin bir takipçiye halletsin işlerinizi.izin alıp koşuşturmak yerine, sadece imza atmaya gidin.