Gönderen Konu: Corolla Gösterge  (Okunma sayısı 45341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Corolla Gösterge
« Yanıtla #60 : Ağustos 23, 2009, 19:45:58 »
Ona baktım son ayarda duruyo. Ama şöyle bişey var orayı azaltıp artırınca ışığın şiddetinde bi değişme olmuyo :wacko: Yeni ampulle alakalı bişey mi acaba.
onda bi gariplik var işte :D çünkü ben gösterge ampülünü  taktıgım gün denemiştim acaba azalıyomu diye azalmıstı benim ısıklar.Abi bi o dügmeye baktır belki ondan az yanıyo olabilir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 23, 2009, 19:45:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 23, 2009, 19:50:50 »
  Sendeki Led mi Erhan. Eğer konvansiyonel tip led ise ona potansiyometre (o çervirdiğin ve ışık şiddetini değiştiren düğme) ile Led in ışık şiddetini değiştiremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 23, 2009, 20:12:17 »
ben kırmızı ısıklı buldum bir tane

Resimi İnternetten buldum.Resim alıntıdır

selahattin sağol kardeşim resim için.bugün aldım kırmızı led lamba.yarın söküp yapıcaz bişiler.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #63 : Ağustos 23, 2009, 20:13:38 »
umarım güzel olur.Kolay gelsin simdiden :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 23, 2009, 20:33:41 »
umarım güzel olur.Kolay gelsin simdiden :D

saolasın bro :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 23, 2009, 20:49:11 »
onda bi gariplik var işte :D çünkü ben gösterge ampülünü  taktıgım gün denemiştim acaba azalıyomu diye azalmıstı benim ısıklar.Abi bi o dügmeye baktır belki ondan az yanıyo olabilir
Yok kardeşim düğmede sorun yok. Önceden gayet normal kullanıyodum o düğmeyi.
 Sendeki Led mi Erhan. Eğer konvansiyonel tip led ise ona potansiyometre (o çervirdiğin ve ışık şiddetini değiştiren düğme) ile Led in ışık şiddetini değiştiremezsin.
Led abi. Dediğin gibi o yüzden olmuyo.
Sorun değil zaten. Cayır cayır yanmasına gerek yok. Eskisinden iyi oldu en azından :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 23, 2009, 21:37:01 »
hadi ya, keşke söyleseydim led almayın diye, ledliler ile güzel verim alınmıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 23, 2009, 22:57:26 »
hadi ya, keşke söyleseydim led almayın diye, ledliler ile güzel verim alınmıyor

Öyle deme  Türkay,  ben gayet  güzel  verim  alıyorum  mavi ledlerle.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Ağustos 23, 2009, 23:18:09 »
yok osman abi hazır ledli dipsizlerden bahsediyorum ben, sen sanırım kendin döşemiştin değil mi ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ağustos 23, 2009, 23:22:43 »
yok osman abi hazır ledli dipsizlerden bahsediyorum ben, sen sanırım kendin döşemiştin değil mi ?

Evet o konuda  haklısın. Dediğin gibi hazır kendisinden  dirençli olan kesikbaşlı  ledlerden  verim  alamazsınız. O ledler 20 miliamperlik. Benim kullandıklarım ise 100 miliamperlik. Ne kadar akım  fazla  o kadar parlak ışık. Evet benimkiler tamamen el emeği göz nuru  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Ağustos 23, 2009, 23:56:33 »
Evet o konuda  haklısın. Dediğin gibi hazır kendisinden  dirençli olan kesikbaşlı  ledlerden  verim  alamazsınız. O ledler 20 miliamperlik. Benim kullandıklarım ise 100 miliamperlik. Ne kadar akım  fazla  o kadar parlak ışık. Evet benimkiler tamamen el emeği göz nuru  ;)
benim gözüm yemedi onlardan yapmayı :D aslında gözüme kesitirsem öyle yapmak istemiştim ama kolaya kaçtım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 30, 2009, 14:39:23 »
varmı kırmızı gösterge yapan :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ağustos 30, 2009, 23:28:19 »
Arkadaşlar aslında göstergelerin aydınlatmasını led ile  yapmak  aynı optrition mu deniyo  plazma mı  deniyor  öyle  bir  şey. Yani  zamanla  ampul  karardı  derdi  yok ömrü  dersen  normal  ampullere  oranla  kat  kat  fazla. Ama tabii ledlerde çeşit  çeşit. Dar açılı  olanları, geniş  açılı  olanları  var. Piyasada hazır  olarak araçlarda kullanılmak için 12 voltluk satılanların  en büyük  handikapı dar açılı  olmaları ve düşük ışık gücüne  sahip olmaları. Bir ledden fazla  ışık almanın faktörü  onun çektiği  akımla  alakalıdır. Yani basitçe anlatmak gerekirse 20ma lık  standart  led (elektronik cihazlarda, çakmaklarda kullanılan, tanesi 0,080 ile 0,150 kr  arasında satılan) 50 metreden  gözükürse, 100 ma lık  led 200 metreden, 350ma lık power led ise 500 metreden gözükür.(sadece örneklemedir) Haliyle daha uzaktan görülen led yakın mesafede daha fazla ışık yayacaktır. Onlarında daha  kuvvetli ışık  verenleri  varken  zayıf  verenleri de  mevcut. Mesela göstergeler için amaç  homojen  bir  ışık  dağılımı ve  en iyi parlaklık ise  yüksek lümen gücüne  sahip ve geniş  açılı bir  led  kullanmak  gerekiyor. Bunlar için  aslında 1 wattlık power ledler en  ideal  olanları. Aşağıdaki resim:

Bu  ledler 1, 3, 5, 10, 20 watt olarak değişik  güçlerde üretiliyorlar. Ancak şu da  unutulmaması  gereken  bir  gerçek de;  bir  ledden  bu kadar fazla  ışık  alırsanız  ısınacağını ve önlem  alınmazsa fazla  ısıdan  dolayı bozulacağıdır. İşte bunun içindir ki power led  kullanımlarında standart  ledlerden  farklı  olarak sabit akım verebilen  led sürücüler  kullanılmaktadır. Bu sürücülerin  amacı  ledin çekebileceği maksimum  akımı  sınırlayarak ledin fazla  akım  çekmesini  önlemek, bu sayede de aşırı  akımdan dolayı  ısınarak bozulmasını önlemektir.

Led sürücüler

Gelelim sadede;

Yukarıda bahsettiğim gibi  göstergeler için en ideal led 1 wattlık power  ledler. Bu ledler 120 derece ışık akısına sahipler ve  gerçekten son derece parlaklar. 1 wattlık olanlar  bahsettiğim şekilde led sürücü ile kullanılırsa çok  fazla  ısınmazlar. Ama her ne kadar fazla ısınmasa da güvenliği açısından  bu ledi arkasındaki kar tanesi şeklindeki pcb  denilen aleminyum soğutuculu  kısmından ayırmamak  gerekiyor. Bu da bu şekilde o gösterge  duyuna  monte  edilmesini imkansız  kılıyor. İşte burada gereken biraz el  becerisi. Bu ledi duya  değil de göstergeyi açmışken göstergenin iç tarafına  sabitlenebilir. Yani tam duyun geleceği kısıma. Her ledin olduğu  gibi bunlarında  beyaz, mavi, kırmızı, sarı, yeşil renkleri  var. İstenilen renk kullanılabilir. Hatta RGB (red-green-blue) üç renkli  olanları  bile  var. Yani rgb tip led  kullanılırsa bir  swich anahtar  vasıtasıyla  göstergelerinizin  rengini keyfinize göre istediğiniz  zaman değiştirebilirsiniz. Bir gün  mavi, bir gün  yeşil,  bir gün kırmızı  ;)

Amacım sadece elimden  geldiğince bilgi sunmaktı. Umarım okurken sıkılmadınız.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 07, 2009, 16:49:54 »
konu hort oldu ama gösterge için alacağımız dipsizlerin kaç volt olmalı, ya da orjinali kaç volt.???
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Eylül 07, 2009, 22:56:44 »
Orjinali 12 volt 5 watt dipsiz park ampülü olarak da bilinen akkor flamanlı  lamba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 07, 2009, 23:44:07 »
Ben de yeni aldığımız corolla nın sönük yanan kadran ışıklarını değiştirmek istiyorum.
Beyaz yapmak istiyorum çünkü beyaz ışıkta ibrenin kırmızı olduğu daha açık seçik mavi de ise ibre de mavi görünüyor. Bu beyaz ışıklar hangi isimle satılıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Eylül 08, 2009, 00:02:37 »
Beyaz park ampülü diye  sorarsan kolayca bulabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 08, 2009, 10:54:34 »
Orjinali 12 volt 5 watt dipsiz park ampülü olarak da bilinen akkor flamanlı  lamba.

teşekkürler Osman abi, aracım lacivert  ışıkları mavi yapayım diyodum ama ibre sönük kalıyor biraz, o yüzden beyaz takacam ama bulabilirsem buz beyazı takayım diyorum bilmem nasıl olur?
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 08, 2009, 21:21:06 »
Bu gün beyaz ledlerden taktım eskisine göre iyi ama ışık homojen dağılmıyor bazı yerler baskın bir de ışık şiddet ayarı iş görmüyor. Başka alternatif var mı?

Edit: Toyota corolla orijinal de sarı mı yoksa mavi mi benim söktüğüm ampüllerin mavi şapkası vardı. Ampuller ilk ampülleri (toshiba).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 09, 2009, 01:43:14 »
erhan abi k.bakma senin şeye cevap veriorum ama :D .Bende mavi park ampülü taktım o ışık şiddetini ayarlayan çalışmadı Hakan abinin dediği gibi
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN