Anket

Hangi marka lastik kullandınız?

Bridgestone
488 (21.7%)
Continental
149 (6.6%)
Dunlop
129 (5.7%)
Falken
29 (1.3%)
Fulda
19 (0.8%)
Goodyear
212 (9.4%)
Hankook
45 (2%)
Kleber
6 (0.3%)
Kumho
62 (2.8%)
Lassa
154 (6.8%)
Marangoni
6 (0.3%)
Marshal
9 (0.4%)
Michelin
472 (20.9%)
Nexen
16 (0.7%)
Nokian
70 (3.1%)
Pirelli
94 (4.2%)
Sava
14 (0.6%)
Scudo
2 (0.1%)
Toyo
43 (1.9%)
Uniroyal
5 (0.2%)
Yokohama
115 (5.1%)
Maxxis
11 (0.5%)
Petlas
85 (3.8%)
Starmaxx
15 (0.7%)
BF Goodrich
4 (0.2%)

Toplam Oy Verenler: 1358

Gönderen Konu: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?  (Okunma sayısı 242749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Üyeler hangi marka lastik kullanıyor?
« Yanıtla #260 : Temmuz 18, 2010, 19:53:33 »
bende lastikleri yenilemem erekiypor muayeneye giricem. tavsiyelerinizi takip ediyorum..
92 corona gli 2000 136 hp brc emülatör

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Temmuz 18, 2010, 19:53:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Camry
« Yanıtla #261 : Temmuz 18, 2010, 20:29:57 »
yokohama desibel db 70 diye yazıyor üstünde sayın ahmet özkök. şöyle söylüyeyim, burada camry lerin acenta lastiği...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #262 : Temmuz 18, 2010, 20:33:54 »
evet mücahit bey genelde şehirler arası yapıyorum. şehir içi genelde kısa mesafeler yapıyorum ve tenha yollarda, bu yüzden uzun yol lastiyine önem vermem gerekiyor heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Temmuz 19, 2010, 23:06:27 »
yokohama desibel db 70 diye yazıyor üstünde sayın ahmet özkök. şöyle söylüyeyim, burada camry lerin acenta lastiği...

Fabrikadan gelen lastikten hayir gelmiyor, Ali Bey, en ucuzunu takiyorlar.Buyuk ihtimalle Cin malidir.

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/yokohama/decibel_e70b/index.html bir iki kullanicinin reytingi var, pek olumlu degil.

Su an kullandigim lastik Yokohama Avid TRZ, sukur, cok memnunum. 130,000 km garantisi var.
Sadece ben degil, lastikleri test eden Tirerack test uzmanlari ve sayisiz kullanici da memnun. ( http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Yokohama&tireModel=AVID+TRZ )
Dedigim gibi arabanin uzerinde gelen lastikler adi olur. Onlardan bir sey beklememek lazim.

Memnun kalinca esimin arabasina da 4 tane Yokohama Avid TRZ aldim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #264 : Temmuz 21, 2010, 02:54:40 »
evet arkadaslar baska nasihatı olan varmı, yani lastigin yumusak hamurlu olması daha cabuk aşınması anlamınamı geliyor. yoksa hem yumuşak hem uzun omurlu olabilirmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Temmuz 21, 2010, 09:01:00 »
evet arkadaslar baska nasihatı olan varmı, yani lastigin yumusak hamurlu olması daha cabuk aşınması anlamınamı geliyor. yoksa hem yumuşak hem uzun omurlu olabilirmi.
Bridgestone serttir ama 3 yıl sonra oda sesinden kendini kovduruyor. Michelin yumuşaktır 3 yıl sonra zedenediği için oda kovduruyor. Üst sınıf lastikleri daha kalitelidir muhakkak.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #266 : Temmuz 21, 2010, 15:14:23 »
üst sınıf lastik derken hangisi ustam. isim verebilirmisiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Temmuz 21, 2010, 15:21:04 »
Contınental tek geçerım gerisi fasa fiso emin olun..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Temmuz 21, 2010, 15:30:04 »
aracın üzerinde 4 adet bridgestone var ama durumları cort... iki tanede kışlık petlasım var ama onlar daha kullanılmamış çok güzel...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #269 : Temmuz 21, 2010, 15:44:14 »
kışlık babam ne kullanıyor bilmiyorm ancak şu an 4 tekerde Pirelli var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Temmuz 29, 2010, 22:11:36 »
vikink lastikler 195\65\15 peogeot 207 de kullandıl traktöre döndü araç ne yol tutuşu ne konfor ne sessizlik hiçbirşey yok lastikte bildiğin takoz kullanmayın tavsiyem kesinlikle yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Temmuz 31, 2010, 11:20:41 »
Şu anda ankette ilk 3 Bridgestone,Michelin ve Good Year.. Tercih yapacak olsam bir de bunların arasına yokohama ve continental ekler arasından öyle seçerdim..Gerisi traş bence..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #272 : Ağustos 09, 2010, 12:22:18 »
İstanbul içi bozuk olmayan yollarda kullanıyorum. Michelin Energy Saver 195 60 15..Tüketim olarak farketmedi ama konfor, sessizlik virajlarda tutunma ve yol tutuş olarak önceki kullandığım lastiklerden bariz çok daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Ağustos 14, 2010, 01:10:56 »
babam vakti zamanında lastik bulunmadığını söyledi ve hindistandan ithal getirilen dunlop marka lastik almış. diğer markalara göre 2 kat yol yapmış yol tutuşu da mükemmel diyor. tabi 1975-80 yıllarında kullanmış bi daha da bulamadım ondan dedi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #274 : Ağustos 14, 2010, 01:35:15 »
bir lastik imalatçısı olarak bize verilen eğitimlerde rakiplerimizden sadece continental en üst seviyede tabi bu seviyeyi biz kullanıcılar belirliyoruz.Müşteri memnuniyeti en fazla olan lastik .bana göre sıralama;
1-goodyear özellikle efficent grip orta seviye araçlarda 1 numara diyebilirim yol tutuş sessizlik ve konfor olarak
2-michelin sessiz ve konforlu
3-brigstone sert ve yol sesini alan bir lastik özellikle 2005 2006 arasında orjinal ekipman olarak takılıyordu toyotalara er300 modeli
4-pirelli kesinlikle kapıma koymam jantın üzerinde giderim genede almam kayınpederin arabada en ufak yağışta araba sizin kontrolünüzden çıkıp bireysel hareket ediyor.tek avantajı ne olursa olsun lastiği geri iade alıp yenisini vermeleri belirli şartlarda
5-continental hiç kullamadım ama yıkamacıda satış temsilcisiyle karşılaştım aracının üzerinde vardı sizce kaç km yapmıştır diye sordu bende yeni gözüktüğü için 5  10 bin yapmıştır dedim adam 50 küsür bin deyince ağzım açık kaldı .
bir de önemli not belki çoğunuz biliyorsunuzdur lastik alacağınız zaman üretim tarihini kontrol edin çünkü lastik hiç kullanılmadan 4 yıl rafta dursun özelliğini kaybediyor bayiler bunları ucuza satıp elinden çıkarıyor bilmeyende ucuza lastik aldım diye seviniyor halbuki o lastik zaten ömrünü rafta doldurmuş.lastiğin üzerinde kutu içerisinde 5008 gibi yazılar yazar.ilk iki hane üretildiği hafta son iki hane yılı yazar yani 2008 ini 50.haftası aralık 8-15 tarihleri arası mümkün olduğu kadar aldığınız tarihe yakın tarihte lastik seçin.en son aldığım lastik 2 haftalıktı.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Ağustos 14, 2010, 10:05:53 »
bir lastik imalatçısı olarak bize verilen eğitimlerde rakiplerimizden sadece continental en üst seviyede tabi bu seviyeyi biz kullanıcılar belirliyoruz.Müşteri memnuniyeti en fazla olan lastik .bana göre sıralama;
1-goodyear özellikle efficent grip orta seviye araçlarda 1 numara diyebilirim yol tutuş sessizlik ve konfor olarak
3-brigstone sert ve yol sesini alan bir lastik özellikle 2005 2006 arasında orjinal ekipman olarak takılıyordu toyotalara er300 modeli
4-pirelli kesinlikle kapıma koymam jantın üzerinde giderim genede almam kayınpederin arabada en ufak yağışta araba sizin kontrolünüzden çıkıp bireysel hareket ediyor.tek avantajı ne olursa olsun lastiği geri iade alıp yenisini vermeleri belirli şartlarda
5-continental hiç kullamadım ama yıkamacıda satış temsilcisiyle karşılaştım aracının üzerinde vardı sizce kaç km yapmıştır diye sordu bende yeni gözüktüğü için 5  10 bin yapmıştır dedim adam 50 küsür bin deyince ağzım açık kaldı .
bir de önemli not belki çoğunuz biliyorsunuzdur lastik alacağınız zaman üretim tarihini kontrol edin çünkü lastik hiç kullanılmadan 4 yıl rafta dursun özelliğini kaybediyor bayiler bunları ucuza satıp elinden çıkarıyor bilmeyende ucuza lastik aldım diye seviniyor halbuki o lastik zaten ömrünü rafta doldurmuş.lastiğin üzerinde kutu içerisinde 5008 gibi yazılar yazar.ilk iki hane üretildiği hafta son iki hane yılı yazar yani 2008 ini 50.haftası aralık 8-15 tarihleri arası mümkün olduğu kadar aldığınız tarihe yakın tarihte lastik seçin.en son aldığım lastik 2 haftalıktı.

Hasan abi şimdi bridgeston b330 evo ilk alındığı zaman nasıldır biz aldığımızdan beri onu kullanıyoruz oyüzden kesin bişi diyemiyorum şuanda baya ses alıyor içeriye. Bide 50 küsür bin gitmiş lastik ama bizimkilerde yaklaşık okadardır arabayı aldığımızda 100 000'di şimdi 132 000'e az kaldı ki bunun daha önceside vardır.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Ağustos 14, 2010, 10:25:24 »

hasan bey ben yokohama kullanıyorum sizin katagoriye bile girememiş soğumaya başladım lastikten :(
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Ağustos 14, 2010, 18:34:53 »

Motrio

Bugün tosunumun ayakkabılarını değiştirdim. (2510)
Renault servisinde taktırdım.
Zaten renonun 4 yaş üstü araçları için kendisinin ürettiği bir marka motrio.
Yanlış anlaşılmasın benim bundan bi kazancım yok.
Continental tarafından reno için üretiliyormuş.
Deseni de gayet başarılı.
Araç içine fazla ses gelmiyor.
Yol tutuşu güzel.
((Fiyat da 70 tl.)))
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Ağustos 14, 2010, 23:05:27 »

Motrio

Bugün tosunumun ayakkabılarını değiştirdim. (2510)
Renault servisinde taktırdım.
Zaten renonun 4 yaş üstü araçları için kendisinin ürettiği bir marka motrio.
Yanlış anlaşılmasın benim bundan bi kazancım yok.
Continental tarafından reno için üretiliyormuş.
Deseni de gayet başarılı.
Araç içine fazla ses gelmiyor.
Yol tutuşu güzel.
((Fiyat da 70 tl.)))

Ee hadi hayırlı olsun ama biraz ucuz üretim tarihi nezamanki?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Ağustos 15, 2010, 10:53:40 »
Sağol Ercüment
Ucuz ama eski lastik olduğu için değil...
Sanırım fark edemedin (2510) yazmıştım mesajımda.. ( 25. hafta 2010 )
Üzerindeki lastiklerin 4 yıllık olduğunu düşününce insan tabi seviniyor.
Servis garantili lastik...
Kullandıkça izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım...
Pirelli'den iyi olsa bile yeter
ve
iyi olduğunu düşünüyorum...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^