Gönderen Konu: Yeni Yarıs mı Yeni Opel Corsa Mı ?  (Okunma sayısı 19148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '07
Yeni Yarıs mı Yeni Opel Corsa Mı ?
« : Kasım 15, 2006, 20:38:46 »
Arkadaşlar herkese selamlar.

97 Model 1,3 XL Corolla otomobilim var. Yenilemeyi düşünüyorum ancak yeni corolla alacak kadar maddi imkanım yok. Yeni Yarıs anca alabilirim.İnternette ve Tv lerde şu Opel Corsanın reklamlarına ve animasyonlarına baktım Yarısten çok daha üstün özelliklere sahip gibi siz ne dersiniz ?
53 AZ 145

Yavaş sürüş yolu değil ömrü uzatır...

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 15, 2006, 20:38:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2006, 22:22:00 »
Toyota.dan sonra Opel problemleri mide bulandırır, sinir yapar. Çok hoşuna gittiyse al tabi, ona bir şey denmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2006, 22:51:51 »
www.sikayetvar.com a da sorun, size biraz fikir versin.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2006, 00:01:33 »
Alıntı yapılan: Ahmet ARSLAN

97 Model 1,3 XL Corolla otomobilim var. Yenilemeyi düşünüyorum ancak yeni corolla alacak kadar maddi imkanım yok. Yeni Yarıs anca alabilirim.İnternette ve Tv lerde şu Opel Corsanın reklamlarına ve animasyonlarına baktım Yarısten çok daha üstün özelliklere sahip gibi siz ne dersiniz ?
[/quote]

Yeni Corsa herhalde 25 den ucuz degildir.
25 e de cok rahat 2002-2003 model az kullanilmis bir arac bulunur.
Hem üst sinif hem Toyota.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2006, 00:09:29 »
1- Ortalama yakıt tüketimleri (1.3 vvt-i Yaris - 1.4 16v Corsa) aynı görünü-yor teknik verilere göre. Opel'in motorunda değişiklikler varsa bilemem ama eskisi gibi ise bu değerler gerçek hayatta çok daha yüksek çıkacaktır.

2- 0-100 hızlanmada Yaris 0.8 sn kadar önde görünüyor.

3- Corsa Yaris'e göre daha geniş, büyük ve ağır görünüyor. Ama Corsa'nın iç dizaynını bilmediğim için şu daha geniş alana sahip, bu değil diyemem.

Model  -  Uzunluk - Genişlik - Yükseklik - Ağırlık
Yaris -   3750 mm - 1695 mm - 1530 mm - 1045 kg
Corsa - 3999 mm - 1737 mm - 1488 mm - 1088 kg

4- Donanım olarak birbirlerine yakın görünüyorlar.

5- Tip, zevk işidir. Bana sorarsanız ben Yaris'i tercih ederim. Herkesin zevki kendine ...

Alıntı yapılan: Murat Küden
Yeni Corsa herhalde 25 den ucuz degildir.
25 e de cok rahat 2002-2003 model az kullanilmis bir arac bulunur.
Hem üst sinif hem Toyota.
[/quote]

Geçen pazar DOD'a gitmiştim. 2004 model Corolla Sedan Sol un fiyatı 21-22,000 YTL civarıydı. Arabalar da temiz görünüyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2006, 01:08:54 »
valla hocam çok zor bir karşılaştırma.opel 1,3 75 ve 90 bg lik motor seçeneklerine sahip.ama sanırım sizin alacağınız veya düşündüğünüz 1.3 70 bg essentia modeli.arabada hiç bi özellik yok söyliyim.lastikleri jant kapakları sırıtıyor.düşük model olduğunu gösteriyor yani.yariste öyle bi görünüm yok.ayrıca yaris 1.4.arkadaşım da 2004 corsa var  çok memnun.120 bin filan yakıyor.ama sizin yerinizde olsam yaris alırım.çünkü toyotanın kalitesine çok ama çok güveniyorum.opelde kötü demiyorum ama.bir arkadaşın dediği gibi hangisinin tipi güzelse onu alın.hayırlı olsun şimdiden
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2006, 10:10:12 »
 ben sizin yerinizde olsam toyotayı tercih ederim çünkü bendede opel corsa vardı 1 yıl içinde 2000 ytl masraf ettim durduk yere sonra satıp corolla aldım kafam şuan çok rahat zaten internette görüldüğü gibi en çok şikayet OPEL den var ama sizin zevkinize kalmış bir durum    SAYGILAR....
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2006, 15:35:11 »
Her şekilde toyota daha mantıklı seçim olacaktır...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2006, 23:11:07 »
Alıntı yapılan: Ahmet ARSLAN

[/quote]

reklamlardan özellilerinin yaristen üstün olduğunu nasıl anladınız?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2006, 00:28:43 »
Ayberk arkadaşımıza katılıyorum. Bir toyota kullanıcısı olarak bunu nasıl anladınız bende hayret ettim. Eğer farkındaysanız iyi hatta kalite araçların fazla reklamı olmaz. İnsanlar onların bir kalite bir fark olduklarını bilirler. Örneğin mercedes gibi. Çok nadir reklamı vardır. (Türkiye için konuştum) toyotada öyledir.

Bana sorarasan sadece görüntüye aldanma. Git bi toyota bayisine dizel benzinli hangisi ise tercihiniz yarisleri test edin. sonra ordan opel bayisine gidip corsanın dizeli ve benzinlisini deneyin. ve işçiliklere çok dikkat edin. ve özelliklere. yaris güvenlik ödülü almış bi araçtır(Euro N Cup). bunuda unutmayın.

Ondan sonra hangi araçta rahat ettiyseniz onu alın. Bence toyota alacaksınız. varsa imkanınız dizel tercih edin. çok ekonomikler. fazla düşünmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2006, 14:00:51 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Kusura bakmayında Opel'in işçilik kalitesi Toyotayı aratmaz hatta bazı durumlarda Toyota Opel'i aratabilir...
[/quote]

Peki, Opel'in sorunsuzluğu da Toyota'yı aratmaz mı acaba?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2006, 21:40:42 »
arkadaşım ben olsam toyotayı tercih ederim neden diyeceksin soronsuz olduğundan. her araba sorun çıkara bilir allah yapısı değil kul yapısı ama bunun en az olması tapi biz toyota kullanıcılarını sevindiriyor.
forumumuzda bakarsan sorunlar çüzümler bilümüne anlarsın benzin güstergesine güvenmiyom ,
ne bileyim arka resistans ta kopuklar var gibi çoğunlukla böyle sorunlar tabi gercekten sorunu olan arkadaşlarımızda var ama azınlıkta tabiyki bide sorunları birdaha yaşanmıyacak şekilde çözülüyor opeli ben yerden yere vurmuyacam ama toyotanın işçilik kalitesinde değil. hem arabanın işçiliği özllikle sevisinin işçiliği TOYOTANIN KALİTESİ BENCE TARTIŞILMAZ benim de arabamı seçerken çok büyük etki olmuştu 1990 dan beri toyota tepesindeyim dedem sağ olsun  bu 2 cı toyotam 98 model canavar namuzsuz şeytan kulahına kurşun arabada sadece akü değiştiriyoz 2 senede bi masraf açmıyo yani yağ, filitre falan değişiyoz
işte okadar bakımı ablamda c max vardı geçen haftaya kadar 2005 model araba sorun açmadık yeri kalmadı arabanın ne hidrolik direksiyonu bozulmadı ne kliması kaç defa kilimanın kayışı koptu 2 ayda bi servisi özlüyordu bide arabasız kalmasıda cabası şimdi ablamıda toyatacı yaptık anlıyacan neyse arkadaşım benim fikrim i sorarsan toyotadan saşma derim. ben alacağım arabada benim istediğim model varsa gidipte başka araba aramam mesala bir tanede kangom var ticari aracım nabalım toyota o sınıfta aracı yok olsa dakkada deyiştirim . neyse kardeş başını ağrıtım kusura bakma .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2006, 13:59:35 »
Yaris'te yan camlar için buğu çözücü yok. Hadi bakalım buradan yakın. :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2006, 16:51:15 »
Sikayetvar da opel 1. sırada ondan daha da kötüsü problemli araçlar genelde corsa ben bunları gördükten sonra corsa alabilir miyim bilmiyorum. Bir dönem vectra cd vardı amcanda. 2 ayda bir kliması bozulurdu arabanın yolda giderken bir anda motor arıza ışığı yanardı d sınıfı araba ama illallah dedirtmişti. O yüzden alman olarak Bmw, Merdedes , Audi tanırım. Opel bunların arasında 5 para etmez benim fikrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2006, 19:07:32 »
eray arkadaşım müthiş yorum yapmış ona katılıyorum ...
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR........!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2006, 23:36:52 »
tasarım, iç mekan kalitesi için opel. diğer herşey için toyota.
Opel'i olup da servis ile tartışmamış kimseye rastlamadım ben.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy