1999 model toyota corolla 1.3 terra abs li aracım var.110 km de.aracımda ileri harekete geçtiğinde özellikle 2000 ve üstü devirlerde gaz pedalımda aşırı titreme var sanki ayak masajı gibi hızlı bir şekilde titriyor ve buda oldukça rahatsız edici,ustaya gösterdim bujilerden falan dedi ama salladı galiba diye düşünüyorum,4 ve 5 ci fiteste ise fitesede hafifi dokunduğunda titreme fitestede oluyor.fakat gazdaki daha kötü ya acaba bunun sorunu ne olabilir.yoksa bu ustaya götürürsem herhalde motoru indirecek:)
Faruk bey merhaba;
aynı araçlara sahibiz... sorun akslardan yada şanzımandan olabilir diye düşünüyorum... ama akslar daha kuvvetli ihtimal... onun dışında aracınızın balans ayarına mutlaka baktırın...
geçen sene 110 dan sonra benim aracımda hem viteste hem de direksiyonda titreme oluyordu balans ayarlarını yaptırdıktan sonra düzeldi...
Saygılar!...
Benim arabada sadece 5. vitese attığımda gaza hafif dokunduğum zaman viteste titreme oluyor. Masaj niyetine kullanıyorum
bence lastiklerini kontrol ettir.ogün benim kulladıgım şirket pikabında 100 felaket bi titreme oluyordu araba devrilecek gibi servise gittim lastiklerden dediler inanmadım ilk önce çünkü felaket bi titremeydi.4 tane mishelen takınca 160 diyor tık titreme yok.öncelikle bi balast ayarı yaptırman en mantıklısı ondan değilse bilya dagıtmış olabilir
Bence de sırası ile lastik ve jant balanslarını ve ardından motor kulaklarını kontrol etmekte fayda var.
arkadaşlar çok teşekkür ederim,fakat direksiyonda en ufak bir oynama titreme yok,bütün olay gaz pedalında,gaz pedalının titremesine ilk defa şahit oluyorum,lastiklerin ebatı 175-65-14 olması gerekirken ,185-65-14 takılmış,bunun sebebi olabilirmi acaba?arabayıda sanki biraz yoruyor gibi.başında durmazsanız işte lastikçi böyle kafasına göre takıyor,şu memlekette işini düzgün yapan insanlara rastlayamadık
Bence de sırası ile lastik ve jant balanslarını ve ardından motor kulaklarını kontrol etmekte fayda var.
faruk bey merhaba, benim şüphe ettiğim nokta sadece motor kulakları. çünkü balans ile kaynakllı titreme belli bir sürat aralığında kaynaklanır ve direksiyonda titreme olur. devir ile ilgili değildir. birde gaz pedalını tutan vidaları kontrol edin. aynı zamanda motordaki titremelerin nedeni çoğunlukla ateşleme sisteminden kaynaklanır. onlarıda kontrol ettirmekte fayda vardır. umarım yardımcı olur
Faruk bey merhaba, bende diğer arkadaşlar gibi balanstan ziyade ateşleme sisteminde problem olduğunu düşünüyorum. Tekerlekte balans olsa, yada ön takımlarda problem olsa daha ziyade direksiyonda hissedersiniz. Oysa siz pedalda titreme olduğunu söylüyorsunuz, pedalda bir civatayla şaseye bağlı diğer taraftan gaz teliyle motora yakıt veriyor. Gördüğünüz gibi ön takımlarla herhangi bir bağlantısı yok. Pedal titreşimi ya şaseden alacak yada motordan. Büyük bir ihtimalle motordan alıyor buda ateşlemede problem olduğunu gösteriyor. Birde Mehmet KAN beyin dediği gibi pedal civatalarını ve yayını kontrol edin.
++++1
Lastik veya benzeri bir problem olsa bunu direksiyondan hissetmeniz gerekirdi.Bencede yakıt sistemini bir kontrol ettirin
Balans problemini gaz pedalından çok direksiyonda hissedersiniz. Bu nedenle sizin sorununuz balans ile alakalı gibi görünmüyor. Ustanızda bujilerden olabilir dediğine göre bir doğruluk payı var gibi görünüyor.
kaç binde değiştirmiştiniz bujileri?fakat bujiden olsa araba 100 gelene kadar baya salama yapar bizim eski ford tanusun bi kez 3. ateşlemesinin disbüratöre giden kablosu çıkmıştı ben motor patladı sandım o kadar sürat yapamaz yani
Elektrik sisteminden olsa yüksek devirde sorun daha az belli olur. Düşük devirde daha sarsıntılı olru genelde. Bence tabiki.

Ama yinede distribütör kapağını, buji ve buji kablolarını da kontrol ettirmek gerekir. Yalnız distribütör kapağını işinin ehli birisi açıp kapaması lazım.
Abi ne ilginç şeyler var yaa
ne sandım erhan tecrübe bunlar kardeşim
arkadaşlar herkeze yorumları için teşekkür ederim.sorunu çözdüm,gaz teli kaput ile hava borusu arasına sıkıştığından araç yüksek devire çıktığında gaz pedalını titretiyormuş.gaz telini hava borusu altından geçirdim sorun çözüldü,inanın o kadar rahatladım ki,servise göre gaz telini ve gaz pedalının bastığı kelebek falan dedi onları değiştirmek gerekiyormuş:))servis işte..