Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 17:00:31
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu:
Şaşkınım. Sorun acaba bende mi yoksa kader deyip geçeyim mi?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Şaşkınım. Sorun acaba bende mi yoksa kader deyip geçeyim mi? (Okunma sayısı 1459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
1 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 19, 2009, 16:18:58 »
Külübe üye olduğum zaman tanışma kısmına da belirttiğim üzere bundan bir ay evvel bir kaza yapmıştım (
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/herkese-selam-olsun/
). Akabinde toyota ya geçiş yaptım. İnanamıyorum, şaşkınım, ebleh ebleh etrafa bakmaktayım, iyice salaklaştım çünkü siz sağolun toyotanın da hakkından geldim
Babam kızmakla beraber dalga geçer oldu. "Bizim oğlan ayda bir araba değiştiriyor" diye. İkinci kazayı annem yaptı fakat babamın korkusundan ben üstlenmek zorunda kaldım. Vel hasıl-ı kelam bir ayda iki kaza yaptım. Birinci kazanın kasko prosedürleri devam ediyor. Şimdilik maddi açıdan bir sıkıntı yok inşallah ileride de olmaz. Araç pert oldu ve parasını alacağız inşallah. İkinci kaza ise daha vahim bir durumda aracın noter satışını aldım ama tescil işlemleri devam ediyor. Kasko yok, trafik sigortası mevcut. Aslında toyota da çok ciddi bir hasar yok (çok tehlikeli bir kaza olmasına rağmen hamd olsun yok) ama yine de gönül ister ki sıfıra yakın masrafla çıkalım. Bu konuda sizlere şöyle bir sorum olacak zannediyorum aramızda konuya çok daha vakıf olan arkadaşlar mevcut. Kaza tek taraflı oldu. Normal şartlarda tek taraflı kazalarda trafik sigortası herhangi bir ödeme yapmaz. Fakat bu kazada polis tarafından tutulan tutanakta arka sol lastik patlak olarak belirtildi daha doğrusu arka sol lastiğin patlaması sonucu kaza oldu şeklinde tutanak tutuldu. Şimdi bu durumda trafik sigortası bize masraflar için bir ödeme yapar mı? Şayet yaparsa izlenmesi gereken prosedür nedir? Şimdiden teşekkürler.
Hayat üç buçuk ile dört arasındadır. Ya üç buçuk üç buçuk yaşarsın ya da dört dörtlük.
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 19, 2009, 16:18:58 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
Ynt: Şaşkınım. Sorun acaba bende mi yoksa kader deyip geçeyim mi?
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 19, 2009, 17:16:37 »
Cok gecmis olsun. Allah korumus.
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 19, 2009, 17:20:01 »
Gecmiş olsun .
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
Kan Grubu: B-
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 19, 2009, 17:55:31 »
Çok geçmiş olsun. Ancak malesef hayır trafik sigortası hiçbir durumda kendi hasarınızı karşılamaz, trafik sigortası 3. kişilere verdiğiniz zararı karşılar. Ancak kaza sebebi olarak kesin şu kusurdan dolayı lastik patladı ve kazaya neden oldu şeklinde bir deliliniz var ise o kusur sahibinden mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 19, 2009, 18:29:28 »
Çok çok geçmiş olsun.Sigorta sadece karşı tarafa verilen zararlara için ödeme yapar.Atıyorum lastiğinizi sıfır aldınız ve yarıldı.Yada yolda işaretsiz uyarısız bir çukura düştünüz ve kaza oldu.Bu durumda olay anı fotoğrafları ve trafik zabıtasına tutturacağınız rapor doğrultusunda sorumlular hakkında dava açma hakkınızı kullanabilirdiniz..Ancak sizin yaşadığınız bu durum için sigortadan umudunuzu kesin derim.Tekrar geçmiş olsun Allah daha beterinden saklasın...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 19, 2009, 18:32:33 »
Geçmiş olsun.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 19, 2009, 19:09:33 »
çok geçmiş olsun...yüce rabbim beterinden korusun hepimizi...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
13 kere teşekkür etti
15 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 19, 2009, 19:15:46 »
Çok geçmiş olsun...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Temmuz 19, 2009, 23:12:28 »
Herkese teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın. Daha önce dediğim gibi zaten çok ciddi bir hasar yok hamdolsun. En fazla 5000 tl bir masraf çıkar diye düşünüyorum. Ama yine de bu miktarı da alabilsek sigortadan iyi olur. Aslında trafik sigortasının benim masrafımı bu durumda karşılamayacağını biliyordum ama bildiğim kadarıyla 2005 veya 2006 yılınıda çıkan bir yasa ile (sigorta garanti fonu gibi bişeydi) benim durumumdaki kazalar bu fondan yararlanabiliyor. Bunu biraz daha araştıracağım. Zaten benim dediğim gibiyse bile, çok çetrefilli bi iş olduğundan hak etsem bile bu parayı almak 5 yıl mı sürer 10 yıl mı sürer bilmiyorum
aslında çok ta uğraşmayacağım fakat bu konuyu araştırıp sizleri de buradan bilgilendireceğim. Tekrar herkese teşekkür ediyor, kandilinizi kutluyorum. Saygılar.
Hayat üç buçuk ile dört arasındadır. Ya üç buçuk üç buçuk yaşarsın ya da dört dörtlük.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil Dışı
»
Konu: