Gönderen Konu: Kocaoğlan Passat artık yola hazır ve nazır..Yolun açık olsun....  (Okunma sayısı 4568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Yarın gece 00:00 itibariyle,hayırlısı babam-annem ve abim memlekete,Bingöl'e doğru çıkacaklar.Bunun öncesinde yaptıklarımı müsadenizle sizlerle paylaşmak istiyorum.İlk önce 90 bin bakımını 2bin km önceden yaptırdım.SOnrada Şubat ayında yaşadığım o küçük ama talihsiz kazanın izlerini silmek için Dörtnal Toyota'nın kaporta ustası Burak ustanın yanında aldım soluğu..
   Bagaj kapağında ki göçük giderildi.

Daha sonra Solvent ile boya söküldü.

Robot yardımı ile son düzeltmeler ve zımpara yapıldı...

Daha sonra Ahmet ustanın ekibi astar ve boya aşamasına geçtiler.Ardından araba 300 derece kısık ateşte fırına verildi.:)

Boya-kaporta işleri bittikten sonra mekanik işlere geçildi.Öncelikle kaliteli bir o kadarda baş belası MTec Xenon ampuller değiştirildi.Artık önümü daha rahat görüyorum.Önümün aydınlık olmamasının sebebinin ön camdaki 3 numaralı filme bağlıyordum.Meğerse ampullerin ömrü dolmuş.Bu arada ampuller MTec ile değişmedi.Çoook pahalı :) ..Neyse sallanan ve gözüme hep batan sağ sis lambasının çerçevesini,sis lambasını söküp güzelce temizledim.Sallantıya neden olan kırık tırnak slikon ile dolduruldu ve sorun giderildi.Akabinde diğer sis ve ekipmanları söküldü,ampulleri temizlendi ve yerine takıldı.Burak ustanın tavsiyesi ile sis ampullerini de Xenon'a uysun diye beyaz yapacaktım ama 87 TL'lik (Philips ) fiyatı duyunca vaz geçtim.

Bu işide bitirdikten sonra boyanan yerin parlatılması ve rötüş işlemleri için arabayı yıkamacıya götürdüm (yıkamacılar beni bir daha görseler her halde dükkanı kapatıp giderler).Araba sünger ve şampuan ile tertemiz yıkandı.

Yıkama sonrası lastikler,tüm siyah kısımlar ve araç içindeki tüm plastik aksamlar,kompresör-tabanca yardımı ile güzelce süt'lendi(Slikonsuz)..

Boya parlatma işinden sonra sol arka kapıdaki hoparlörden kapı kapalıyken ses gelmiyordu.Ve sol kapı içi döşemeden tıkırtılar geliyordu.Sesin kesilmesine neden olan kapı içi soket yetkili servisten aldıgımız soket ile yenilendi ve sorun zorda olsa giderildi.Kapı tıkırtısına neden olan klipslerde yenileri ile değiştirildi.Bu arada döşeme arkası ekipmanlarıda ilk defa gördüm.Küçücük  ve anfiye benzeyen şey (adını tam bilmiyorum ve Passat'ın orjinal ekipmanı değil.Hoparlörlerde dahil) (Bknz üçüncü foto).Kaza anında ve ilginçtir kendi kendine içeri giren iki park sensörü yerine oturtuldu ve sabitlendi...Kirlenen ve kararan park ampulleri yeni ve temizleri ile değiştirildi.LED olanlardan alacaktım ama "ampul arıza lambası" olan araçlara takılamıyormuş.Hemen "patlak lamba" uyarısı veriyormuş sistem...

Sabah boya koruma ve dataylı iç temizliğe gidecek.Akşamda 3M kaput filmi çekilecek.Eksiksiz olarak yola hazır olacak.
    Kendisini zorlu bir görev bekliyor artık.Ömründe ilk defa ama arka arkaya 5 gün arayla iki kez "Gelin arabası" olacak...(benden önce kuzenlere kısmet olacak).Bu zor görev içinde yol inşaatları ve memleketin bozuk yollarıda dahil olmak üzere 40 yanaklı lastik ile ne yapacak çok merak ediyorum..Hayırlısı sağ salim gider ve gelirler..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Emeğine sağlık Özcan hocam. Hayırlısıyla gidip, sağ salim dönerler inşallah.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Emeğine sağlık Özcan hocam. Hayırlısıyla gidip, sağ salim dönerler inşallah.
  İyi niyetlerin için teşekkürler Hakkı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Çalışmalar harika olmuş gerçektende, kapı içlerindeki bence komponenr hoparlörlerde olan filtredir, adı aklıma gelmedi şimdi. cross over olabilir. Bu arada araban bizim burdan geçmek zorunda biliyorsun değilmi :D. Yolları açık olsun, kazasız belasız gidip gelirler inş.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Çalışmalar harika olmuş gerçektende, kapı içlerindeki bence komponenr hoparlörlerde olan filtredir, adı aklıma gelmedi şimdi. cross over olabilir. Bu arada araban bizim burdan geçmek zorunda biliyorsun değilmi :D. Yolları açık olsun, kazasız belasız gidip gelirler inş.
  Eyüp teşekkürler kardeşim.Crossover değil de ama yaklaştında.Burak usta adını söyledi de unuttum yazdığın Komponer gibiydi.
  Evet araba Bingöl'e gidebilmek için Elaziz'den geçmek zorunda :) Müsaden varsa tabii ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
emeğinize sağlık hocam...gerçekten çok titiz bi çalışma olmuş...hayırlı yolculuklar dilerim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
  Eyüp teşekkürler kardeşim.Crossover değil de ama yaklaştında.Burak usta adını söyledi de unuttum yazdığın Komponer gibiydi.
  Evet araba Bingöl'e gidebilmek için Elaziz'den geçmek zorunda :) Müsaden varsa tabii ki :)
Ne demek abi, hatta sizinkiler şehre girmeden sen bana haber ver ben eskortluk yapayım :) tavana döner lamba iki tanede motorcu arkadaş ayarlarız şekil yaparız :D.Kavşaklarda polisler trafiği durduruyor, yanlarıdan geçerken selam veriyorlar....şaka bir yanada keşke sizde olsaydınız harputa çıkardık beraber...Her zaman beklerim abi.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
emeğinize sağlık hocam...gerçekten çok titiz bi çalışma olmuş...hayırlı yolculuklar dilerim... :)
   Teşekkürler Özer bey.Sağolasınız.
  tavana döner lamba
   Zaten arabada var.Onun düğmeyi bile yeniledim :) Düşünmüş olman,davet etmen bile yeterlidir kardeşim.Ayın 20'sinde yani ikinci düğüne anca gidebileceğim ama o da herhalde uçakla olur.Yoksa kesin uğrar öyle giderdim.Ama dönüşüm otobüs ile olursa tel açar otogarda buluşuruz 10 dakikada olsa görüşürüz.Hatta sen bana özelden tel mesaj at.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Çalışmalar güzel, emeğinize değmiş :) Kazasız belasız gidip gelirler inşallah. :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
baya bi uğraştırmış anlaşılan,elinize sağlık,10 numara yapmışsınız... temennimiz kazasız belasız gidip gelmeleri... gelin arabası olacak madem şimdden hayırlı olsun...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
emeğinize sağlık.... ankaradakiler dörtnal otoyu tercih ediyorlar anlaşılan.... kısmet olursa ben de bi gideceğim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Sen bu süpürgeyle dört nala ne diye gidecen. Ayağın yerden kesik :D :)

Emeğine sağlık Özcan bey kardeşim.. Hayırlı yolculuklar. Allah kaza bela vermesin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi

:rofl: ay süpürge modifikasyonu yapmıyolar mı?? :rofl:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
crossover abi, eyüp bildi ;)

komponent dediğin resimdeki hoparlör + tweeter + crossoverdan oluşur zaten.

Tweeterları da var galiba, çünkü bağlı gibi.

VW'lerin kapılarına hayranım bu arada. Çok güzel izole edilebiliyor, zaten hiç açıklık, delik vs de yok.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Hadi Allah kavuştursun Özcan:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
özcan abi hayırlı olsun paylaşım için teşekküler passatı iyi bakıma almışsınız
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun çok güzel bakımlamışsın aracı Özcan abi.İnş. kazasız belasız bir şekilde gidip gelirler.
Evlenen çiftlere de hayırlı olsun.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Hocam eline sağlık, sizinkiler sağ salim gidip gelirler inşallah.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Çok güzel, hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah...
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Çalışmalar güzel, emeğinize değmiş :) Kazasız belasız gidip gelirler inşallah. :)
baya bi uğraştırmış anlaşılan,elinize sağlık,10 numara yapmışsınız... temennimiz kazasız belasız gidip gelmeleri... gelin arabası olacak madem şimdden hayırlı olsun...:)
   Teşekkürler arkadaşlar.Tüm yapılanlara ve emeklere değdi...Güzel oldu.2005 değilde  2010 gibi duruyor :)
emeğinize sağlık.... ankaradakiler dörtnal otoyu tercih ediyorlar anlaşılan.... kısmet olursa ben de bi gideceğim...
  Gidin ama randevusuz olmasın.
   Emeğine sağlık Özcan bey kardeşim.. Hayırlı yolculuklar. Allah kaza bela vermesin....
  Gününün esprisi.Çok tuttum. :) Teşekkürler İsmail hocam...
:rofl: ay süpürge modifikasyonu yapmıyolar mı?? :rofl:
   Toyota'nın tüm otomobil ve süpürge modellerine her türlü kaporta-boya,mekanik ve modifiye uygulamaları yapıyorlar..Rahat rahat gidebilirsiniz Hande hanım
crossover abi, eyüp bildi ;)
komponent dediğin resimdeki hoparlör + tweeter + crossoverdan oluşur zaten.
Tweeterları da var galiba, çünkü bağlı gibi.
   Crafter'dan nasıl bir müzikal verim alabilirim soruma kendi kendime cevap buldum.Bass karakterli hoparlörü arkaya takmışlar.Önde gram Bass yok...Bende bundan hoşnut değilim tabii ki

Hadi Allah kavuştursun Özcan:))))
  Teşekkürler abim benim.Sağolasın.Malatya-Elaziz seferini tamamladın mı ?
özcan abi hayırlı olsun paylaşım için teşekküler passatı iyi bakıma almışsınız
Hayırlı olsun çok güzel bakımlamışsın aracı Özcan abi.İnş. kazasız belasız bir şekilde gidip gelirler.
Evlenen çiftlere de hayırlı olsun.
   TEşekkürler Atakan ve Emre kardeşlerim.Dediğin gibi EMre çok iyi bakımladım.Tabii ki de bu arada benimde hoşafım çıktı..Yarın rahat rahat dinlenirim.

Hocam eline sağlık, sizinkiler sağ salim gidip gelirler inşallah.
Çok güzel, hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah...
   İnşallah sağ-salim giderde gelirler..