Gönderen Konu: DAHA 2 YILLIK COROLLADAKİ OLAYA BİR BAKIN ARKADAŞLAR  (Okunma sayısı 5901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
öncelikle herkese merhaba . sitenin yeni bir üyesiyim. tanışma bölümünede kaydoldum.. ismim çağlar yaş 28 ankara

2007 model 1.6 comfort m/mt vitesli corolla sahibiyim.. aracı 13.000 km de iken istanbuldan satın aldım.  şu anda da 17.000 km de
alır almaz lovato sıralı sistem lpg taktırdım. yaklaşık olarak 2 aydır lpg li kullanmaktayım..

aracı kullanmaya başladığımdan beri 2 sorun yaşadım..
1. si lpg montajından sonra lpg deposundaki gaz az kaldığı zamanlarda özellikle yokuş aşşağı yollarda uzun süre ilerleyip durmaya kalktığım anda araba bir anda hızlıca stop ediyor.. lpg ci nin uzun süren araştırmalarından sonra sistemde en ufak bir sıkıntının olmadığını söylediler.. sadece yokuş aşşağı yollarda yapmasınıda ilginç buldular..

önemli olan 2. sorunum..

daha dün aracımla ankara şehir içinde istanbulyolu trafiğinde ortalam 70-80km/sa hızla seyrederken aniden şanzıman ikaz işareti yandı arac kendini N konumuna attı. vites kolu hareketli olmasına rağmen arac bir türlü E ye veya geri vitese geçmedi. çekici hizmeti ile aracı ankara TOYAN yetkili srvisine çektirdim.. çekici ile aracı toyana indirdikten sonra tekrar kontrol etmek istediğimde normale döndüğünü gördüm..

servis aracı incelemeye aldıktan sonra bana bildirdiği arıza şu oldu:
balata bitmiş.. şanzıman ecu su bozolmuş. set halinde değişmesi gerektiğini ve ecu nun japonyadan 10-15 gün içinde ancak gelebileceğini ortalama masrafında 3.000 tl civarında bir şey olacaklarını söylediler.

mm-t şanzıman hakkında profesyonel düzeyde olmasada yeterli bilgiye sahip bir insanım.. bu araçların kullanımına özen gösterilmesi gereken inceliklerini neler olduğunu biliyorum..  

bende servise şu şekilde birşey söyledim..

17.000 km de ki bir toyota ne şanzımana sahip olursa olsun bbalata yemesi normalmi. şanzıman ecu sunun garantiden değişmesi geremkmezmi?? diye soru ilettim

gelen yanıt ise şöyle oldu. bu araçlar normal şanzıman üzerine kurulu beyinli sistemler olduğu için balata yiyebilir.. aracınızada lpg taktırmış olduğunuz için garanti kapsamına alınmaya bilir dediler..

şimdi arkadaşlar lpg sistemi takılan garantili bir aracın şanzıman sistemindeki hata sizce garanti kapsamından değişmezmi.. lpg sisteminin şanzıman la uzaktan yakından alakası yok.. bana diyorlarki siz araca lpg taktırdığınızda aracın ağırlığı orjinalleri aştığı için garanti kapsamına girmeyebilir diye saçma cümlelerle karşılaşıyorum.. bu konu hakkındaki, prosedür ve aracımdaki sıkıntılarla ilgili beni aydınlatacak dostlarıma şimdiden teşekkürlerim sunarım

Düzletme: t

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: DAHA 2 YILLIK COROLLADAKİ OLAYA BİR BAKIN ARKADAŞLAR
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2009, 21:27:47 »
çağlar bey çok geçmiş olsun. konuyu daha öz bir şekilde yazarsanız çok daha ilgili cevaplar bulabileceğinize eminim. Bu konuda servisi sıkıştırın bence öyle hemen araçta lpg var garanti bitti diye bir şey olduğunu zannetmiyorum. Sonuçta lpg motor aksamıyla ilgili şanzımada direk ne gibi bir etkisi olabilir ki?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2009, 21:31:24 »
Lpg ile şanzımanın hiç bir alakası olmamasına rağmen Lpg uygulaması net olarak aracı garanti kapsamından çıkarır bildiğim kadarı ile...Ve bu durumda iyi niyet garantisi falan uygulayacaklarını sanmam.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2009, 21:38:42 »
Gecmis olsun.

LPG'nin sanzumanla bir alakasi yok. Toyota, bu MMT denen illetten musterilerini kurtarsin bir an once.

LPG olsun olmasin sorun garantiden giderilir. Sizden de bes kurus para alamazlar. Hakkinizi arayin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2009, 22:09:16 »
daha önce başımdan geçen bir olayla başlamak istiyorum konuya, aracımda 17 jant ve lastik var, sol amortisörümden ses gelmeye başlamıştı garanti kapsamındayken ve amortisörün değişmesini talep ettim ancak jant lastik değiştirmişsiniz standart ölçülerin dışında ve garanti kapsamı dışına çıkar araç değiştiremeyiz dediler, bende modifiye sayfanızda daha büyüğüne bile izin veriliyor dedim, çeneniz iyiyse ve ısrarcı olursanız benim gibi, garanti dışı falan hikaye, hemen sorununuzu hallederler, benimkini halletiler ve garanti kapsamı laflarınıda birdaha açmadılar, önemli olan bilgili olduğunuzu ve ısrarcı olduğunuzu göstermek, bence zaten toyota MMT şanzımandan hep şikayet alıyor sizde ısrarcı olun, hata sizden değil bu şanzumanı toyotaya takma kararı veren insanlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2009, 15:54:03 »
zaten yeni çıkan benzinli corollalarda mmt şanzımanı bıraktılar. otomtik şanzımana geçtiler. başlarındaki belanın heralde kendileride farkındalar. fakat bu belayı müşteriye yüklemeye çakışıyorlar.toyotadan beklenmeyecek bir şanzıman ve tutumdur bu bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2009, 18:16:53 »
olayı katakulleye getirmek istiyor servis bence...
arkadaşında dediği gibi servisi sıkıştırın bence. olmazsa toyotasa yı arayıp konuyu onlara da açın.
yazık günah ya 3000 lira az mı Allah aşkına...
inşallah bu işten hayırlısıyla en az zararla çıkarsınız.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2009, 18:58:32 »
lpg ile mmt bence bir noktada bulusabilir.
gaz - motor devri - sanzıman vites degistirme zamanı arasında bir sıkıntıya sebep olablir gibi geliyor lpg.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2009, 19:01:08 »
Tabii, arabanin icinde bulusabiliyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2009, 20:31:54 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/sifir-corolla'da-abs-problemi-daha-ilk-gunden-arabadan-sogudum/

yukarıdaki konuyu okursanız doğru şekilde bastırınca haklarınızı nasıl elde edebileceğinizi görürsünüz. Öncelikle konu hakkında haklarınızın neler olduğunu, böyle aracın komple garanti kapsamından çıkarılamayacağına örnek kararlar varsa bulmanızı, sonrasında bilgili bir şekilde bastırmanız daha mantıklı olacaktır...
Buradan bizleride bilgilendirirseniz benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da bir faydanız olur. Çok geçmiş olsun.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2009, 00:35:06 »
Geçmiş olsun Çağlar bey sizin için çok üzüldüm umarım kısa sürede halledersiniz.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2009, 01:57:43 »
öncelikle gecmiş olsun.
bendede dizel mmt vites var 2007..3500 km de ecu yandı.otoparktan cıkarken arac stop etti vites kilitlendi vites r de kaldığı için itemedikte otoparkın ortasında bekledim.yol yardım geldi bulamadı cekiciyle servise götürdük orda çözdüler.fakat garantiden değiştirdim.ama servise iyi fırça atmıştım ozaman.sakın bi daha reklamlarınızda toyota yolda kalmaz sloganını kullanmayın dedim :D ilk defa başımıza geliyor falan filan demişlerdi :D yani itiraz edin balatayı bilemem ama ecu beynini siz nasıl yakabilirsiniz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2009, 12:07:54 »
Israrcı olun LPG ile şanzumanın ne alakası varmış MMT lerde bu tür sorunları sıkça duyuyoruz .
MMT lerde bu sorunlar var deyin
LPG ile ne alakası var bir çok marka LPG li satıyor araçlarını diyerek bastırın :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2009, 12:22:59 »
Yine Toyotasa'nın iyi niyetinin sorgulanacağı bir vaka ile karşı karşıyayız sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2009, 13:03:27 »
daha önce başımdan geçen bir olayla başlamak istiyorum konuya, aracımda 17 jant ve lastik var, sol amortisörümden ses gelmeye başlamıştı garanti kapsamındayken ve amortisörün değişmesini talep ettim ancak jant lastik değiştirmişsiniz standart ölçülerin dışında ve garanti kapsamı dışına çıkar araç değiştiremeyiz dediler, bende modifiye sayfanızda daha büyüğüne bile izin veriliyor dedim, çeneniz iyiyse ve ısrarcı olursanız benim gibi, garanti dışı falan hikaye, hemen sorununuzu hallederler, benimkini halletiler ve garanti kapsamı laflarınıda birdaha açmadılar, önemli olan bilgili olduğunuzu ve ısrarcı olduğunuzu göstermek, bence zaten toyota MMT şanzımandan hep şikayet alıyor sizde ısrarcı olun, hata sizden değil bu şanzumanı toyotaya takma kararı veren insanlarda.

abicim sana sonsuz katılıyorum.bir toyota en iyi manuel'de sürülür.gerçek anlamda toyota'yı hissedersin.bu mmt falan gerçekten boş şeyler.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 07, 2009, 13:21:40 »

Jant-lastik orjinalde olsa amortisör garanti kapsamına girmez.Size yaptıkları Toyotanın müşteri memnuniyeti için yaptığı jestlerden birisi.Benim babamda patlayan ampulleri ledleri bedavaya almıştı ama normalde ampulde garantiye girmez.Aracın kullanım kılavuzunda da yazar.

Şanzıman 19.000'de gayet rahatça balata yiyebilir.Eğer rampada gaza frene basmadan aa ne güzel duruyor diye düz otomatikleri bırakanların araçları 19000'de debriyaj yer.Çağlar bey,siz  kullanmayı biliyor olabilirsiniz ama sizden önceki sahibinin bildiğini nereden biliyorsunuz?

Ben şahsen dizel ve MMT tarzı otomatikleri ikinci elde 5-6bin ucuz olmadıktan sonra tercih etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Temmuz 07, 2009, 13:34:51 »
geçmiş olsun arkadaşım.En kısa zamanda istediğiniz olur.
sevgi emekmiş emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 08, 2009, 19:03:12 »
gecmis olsun, umarım garantiden degisir
Benim gorusum LPG oldugu icin rahatlikla red edilecegi yonunde
ki bence de bu durumda yapilacak bir sey yok
LPG montaji tamamen farkli ve riskli bir is, bir kere bu isin nasil ve ne sekilde yapildigina kimse garanti veremez
Ve istedigi kadar garantili olsun bir sekilde arabayi olumsuz etkiliyor
Sizin sorununuz ayrica MMT den kaynaklaniyor
Zaten forumda çokça tartisildi
Bu viteste baski balata kolayca bitebiliyor, cunku cogu kisi bu vitesi cok kotu kullaniyor
El frenini cekmeme, yokuslarda siyirma vs., BAski balata kesinlikle garanti disinda
Ayrica bende LPG dusundum ama sirf garanti disinda kalmasin diye yaptirmadim
Cunku bana soylenen garanti disinda kalacagiydi
Ki zaten sonra arabaya kiyipta mudahale ettiremeyecegime karar verdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 08, 2009, 19:49:26 »
yeni kasa corollaya lpg takmak bence arabaya ayıp etmek oluyor.
az yaksın istiyorsanız dizelini alın.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Temmuz 08, 2009, 20:19:02 »
şanzıman sorununun lpg ile alakası yok,sıkıştırırsanız garantiden hallederler bunu sonuçta  2 yıl olmuş daha ve sizden kaynaklanan bir sorunada benzemiyor