Gönderen Konu: hangi toyota corollayı almalıyım yardım lütfen ???  (Okunma sayısı 8520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir efsane corolla araştırıyorum. 1998 yada 1997 model hidrolik direksiyon ve klima önceliğim.Önceleri yakıt sarfiyatının düşük olması nedeni ile 1.3 düşünüyordum.Fakat arkadaşlarım 1.3 (tabii 1.3 lerin karbüratörlü olduğunu biliyorum) alırsam klimadan dolayı motor performansının çok düşük olacağını söylediler.Bende servisine gittim sordum.Servisteki yetkili klimanın performansın düşmesine çok fazla etkisi olmadığını söyledi.Nedenini sorduğumda ise bu otomobiller üretilirken 1.6 versiyonu ile 1.3 versiyonundaki klimaların farklı olduğunu yani motor gücüne göre klima konduğunu söyledi.

Ben bu aralar 1.6 lpg li corolla (98/97) bakıyorum fakat onlarında fiyatı yüksek.(Benim ise max 12 bin TL param var)

Sizlerden ricam 97/98 1.3 klimalı corollası olan yada kullananların bana bu konuda net bilgi vermesi.

Corolla klimalı 1.3 ile ilgili bana net bilgiler verirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim .
Erdinç

Efsane Limited

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi toyota corollayı almalıyım yardım lütfen ???
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2009, 23:42:19 »
  İlk defa böyle bir yardım isteği gördüm.Ah bilgi sahibi olsaydım da seve seve açıklasaydım.Peki ben size bir şey soracağım.Açık yüreklilikle cevap verirmisiniz.Avatar bilginizde "diğer marka" yazıyor.Sorularınıza cevap alınca ve aracınızıda alınca foruma aktif olarak devam edecekmisiniz acaba.Ben bunu merak ettim.Cevabı alan bir daha da foruma uğramıyor.Ve bu nedenle yeni üyelerin ihtiyaç sorularına biliyorsam bile yinede cevap vermiyorum.. :) İnşalla bu konuda bilgi sahibi olan biri var ise size yardımcı olur.Sevgi ve saygılarımla Erdinç bey (yaşınızı bilemediğim için)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2009, 23:47:45 »
evet abi malesef öyle oluyor cevabı alan uçuyor mesajına aynen katılıyorum özcan abi....... :alkis: :lol: :D :alkis:
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2009, 23:53:11 »
Özcan bey merhaba
 Öncelikle dürüstlüğün benim için herşeyden önce geldiğini söylemeliyim.Sorunuzun cevabına gelince tekrar foruma gelip gelmiyeceğim konusunda iş tempom ve finans bilgileri ile daha çok uğraştığım için foruma ne zaman uğrarım garanti edemem.Ama şöyle bir durum var toyota corolla aracımı aldığım  takdirde o bahsettiğiniz diğer kısmını değiştireceğim .Söz veriyorum.Ve bu foruma gelenler bana (corolla ile ilgili) soru sormak istedikleriñde bu soru mail adresime ulaşırsa foruma giriş yapıp soruyu yada soruları cevaplandırıp yardımcı olmaya çalışacağım .Bunun içinde söz verebilirim.

Saygı ve sevgilerimle

Bir Toyota hayranı
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2009, 23:58:44 »
  "diğer marka" bölümü o kadar önemli değil.Dikkat ettiyseniz bende de "diğer marka" yazıyor.mecburiyetten Corolla'mı sattım ve işim gereği artık VW Crafter kullanıcısıyım.İşleriniz gereği her daim aktif olamayabilirsiniz.Fırsat buldukça girersiniz ve insanlarda sizi tanımış olurlar.Güzel bir dostluk ve arkadaşlık ortamına dahil olmuş olursunuz.
   Dileğimiz daha çok insan,daha çok dostluk ve muhabbet.İnşallah sizde daimi dostlarımızdan olursunuz.Toyota'nız olmasa bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2009, 00:07:28 »
Özcan bey toyotam olacak ama ne zaman bende sıkıldım aramaktan çok yüksek fiyat koyuyorlar.Ve daha da ilginçi bu fiyatları koyanlar ,onlarda koydukları bu fiyattan dolayı araçlarını satamıyorlar.

Biraz daha makul olmak gerek.Bu fiyatlardan dolayı bende tekrardan 1.3 versiyonunu kullanıcılarına sormak istedim.

Bir süredir efsane corolla araştırıyorum. 1998 yada 1997 model hidrolik direksiyon ve klima önceliğim.Önceleri yakıt sarfiyatının düşük olması nedeni ile 1.3 düşünüyordum.Fakat arkadaşlarım 1.3 (tabii 1.3 lerin karbüratörlü olduğunu biliyorum) alırsam klimadan dolayı motor performansının çok düşük olacağını söylediler.Bende servisine gittim sordum.Servisteki yetkili klimanın performansın düşmesine çok fazla etkisi olmadığını söyledi.Nedenini sorduğumda ise bu otomobiller üretilirken 1.6 versiyonu ile 1.3 versiyonundaki klimaların farklı olduğunu yani motor gücüne göre klima konduğunu söyledi.

Ben bu aralar 1.6 lpg li corolla (98/97) bakıyorum fakat onlarında fiyatı yüksek.(Benim ise max 12 bin TL param var)

Sizlerden ricam 97/98 1.3 klimalı corollası olan yada kullananların bana bu konuda net bilgi vermesi.

Corolla klimalı 1.3 ile ilgili bana net bilgiler verirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim .
Erdinç
Bir toyota hayranı
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2009, 10:10:44 »
Bence 1.6 xli modelini düşünebilirsin ben verim aracı diyecem sana ama klima yok  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2009, 11:01:20 »
1.3 XE Klimalı kullandım yaklaşık 1.5 yıl boyunca, beklentiniz (performans,yakıt vb.) tam olarak nedir bilemiyorum ama 12000 civarında alınabilecek güzel araçlardan biri. Hatta 2007 Ağustosunda 90 Tlye 1000 km yol yaptığımı hatırlıyorum :D (Tabi klima açık değil,araç LPGde ve 100km hızı hiç geçmeden, performans isteyince kmde 150-180 kuruşları da gördüğüm olmuştu daha önce)
 Yine de benim size tavsiyem klimasız bile olsa kesinlikle 1.6 alın, otobana çıkınca fark çok belli oluyor ve daha sorunsuz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2009, 11:17:47 »
Ben 1993 1.6 xl klimalı kullanıyorum, bir yakınımızda da sanırım 1997 1.3 klimasız modeli var, kaputu açınca 1.3 ün motor kısmı bomboş gibi geliyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2009, 19:00:31 »
Yaa arkadaşlar teşekkür ederim ama yazdıklarınız yeteri kadar açıklayıcı değil

1.3 klimalı 97-98  corolla nın performansı ??? Bu araç ile 140-160-180 yapacak değilim.Benim yapacağım en fazla hız  100- 110 olur.

Bazı arkadaşlar öyle anllattılar ki işte klimayı açınca arabayı kasar araba çok zorlanır çok fazla hissettirir gibi cümleler kurdular bende bunun için özellikle soruyorum.

Corolla servisine sordum, birde bizzat  97-98 corolla 1.3  klimalı araç sahibinden öğrenmek istedim.Araç sahibinin söyleyecekleri de önemli
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2009, 19:16:40 »
erdinç abi bizde 96 model corolla var.aile otomuz.yakıt durumlarına yorumumu söyleyeyim.eski sistem brc lpg kiti var aracımızda ve 140 145 kuruş yakıyor abicim :) ayrıca bir önerim daha olacak 1.3 yerine 1.6 almanız daha karlı olur sizin için.aldığınız zaman elinizden çıkarmak için
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2009, 19:42:56 »
Peki canım aracından bahsedermisin.

Tüm özelliklerinden  istersen özelden de yazabilirsin
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2009, 21:14:04 »
erdinç 1.3 motor güzel motordur 1.6 kadar performansı olmasada şuanki birçok aracı devirir 1993 model 1.3 arabamla erzuruma gittim geldim performansı sayesinde bir çok kazadan kurtuldum.önerim daha yeni olanlarına bakmandır fakat sen bilirsin
buyur bir kaç ilan
http://www.sahibinden.com/toyota_corolla-30WQQaXQQ15083446WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/temiz_ve_bayan_arabasidir-81WQQaXQQ14696966WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/cok_temiz_corolla-34WQQaXQQ10786215WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/99550_km_de_1997_model_klimali_toyoto_corolla-60WQQaXQQ10225094WQQpXQQdisplayitem
lpg önermem 1999 ve üzeri alırsan iyi olur benim bildiğim yeni kasa olanlar enjeksiyonlu diğer 1998 kadar olan 1.3 karburotörlü.karburotör sana sorun çıkarmaz fakat yeni motor herzaman iyidir.lpg alırsan kesinlikle sıralı sistemli al
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2009, 02:05:47 »
Peki canım aracından bahsedermisin.

Tüm özelliklerinden  istersen özelden de yazabilirsin
  Erdinç bey size en iyisi Sadık Yıldız adlı üyemiz yardımcı olacaktır.Kendisine özelden mail adresine mesaj atın.O size yardımcı olur.Selamımı ve forumdan yazdıgınızı hatırlatmayı unutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2009, 07:46:41 »
12500 e sw verelim size 1.6 inanın hiç pişman olmıycanız bi araç
http://www.toyotaclubtr.com/satilik-vasita/satilik-1-6-sw-xei-corolla/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2009, 10:02:59 »
Erdınç bey neden efsane kasa 1.3 almayı bu kadar kafanıza taktınız 12-13 arasına temiz 99-2000 kasa 1.6 motor Terra special (klima +ABS+2 hava yastığı) alsanız bence daha memnun kalırsınız hem güvenlik hemde daha yeni ve temiz bulabilirsiniz hemde 1.6 araca binersiniz ki bence daha mantıklı
Elbetteki karbüratörlü 1.3 motorda klima çekişi etkileyecektir bu sizin performans anlayışınızlada ilgili çok seri kullanmaktan çabuk ara hızlanmalardan hoşlanıyorsanız yeterli olmaz tabiki ama sakin bir kullanıcı için bir sıkıntı oluşturmaz bence
Ama siz  benim dediğimi de kulak ardı etmeyin bende var ve çok memnunum sorunsuz süper taş gibi otomobil tipi yüzünden fiyatlarıda uygun ama binen inmek istemiyor inanın efsaneyi hiç bir konuda aratmaz (tipi hariç)
Bu arada 99-2000 kasaların 1.3 enjeksiyonları da çok iyi aradaşımda vardı süper hızlanıyordu çokta memnundu avensisle değiştirdi :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2009, 12:17:05 »
12500 e sw verelim size 1.6 inanın hiç pişman olmıycanız bi araç
http://www.toyotaclubtr.com/satilik-vasita/satilik-1-6-sw-xei-corolla/
sizin araba temiz duruyo ben olsam düşünürdüm. ayrıca 1.3 sehir içi klima açıkken rampalarda filan kanser edebilir bence.Vede illaki 1.3 diye diretmeyin biraz daha bekleyin para biriktirmeyi deneyin 1.6 alın arkanıza bakmayın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 05, 2009, 14:11:40 »
Arkadaşlar teşekkür ederim.
Ben illa 1.3  diye diretmiyorum.Sadece daha ekonomik olduğu için yazdım.Yoksa bende 1.6  yı tercih ederim.Fakat 1.6 ların fiyatları da uçmuş.

Bir arkadaşım sw verelim diye yazmış  sağolsun  fakat ben sedan düşünüyorum.

Bu arada özcan beyin yazdığı arkadaşa da bir danışayım.Özcan bey teşekkür ederim
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 05, 2009, 15:18:28 »
1.3 xe kulladım 5yıl bizde kaldı araç 1.3lerin hangi modelinde klima var bilmiyorum (ben yok diye biliyorum).

Size tavsiyem 1.6 almanızdır.Biraz daha bekleyin 1.6 alın.Küçük motor az yakar diye bir kaide yok zaten.

Sizce 75 hp mi o kasayı(950-1050 kg) cekerken daha cok zorlanır ve yakıt harcar 105-114 hp mi?
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 05, 2009, 15:27:57 »
1.3 xe kulladım 5yıl bizde kaldı araç 1.3lerin hangi modelinde klima var bilmiyorum (ben yok diye biliyorum).

Size tavsiyem 1.6 almanızdır.Biraz daha bekleyin 1.6 alın.Küçük motor az yakar diye bir kaide yok zaten.

Sizce 75 hp mi o kasayı(950-1050 kg) cekerken daha cok zorlanır ve yakıt harcar 105-114 hp mi?
Coşkunum bende 98 XE vardı, orijinal klimalı ancak onda da hidrolik direksiyon yoktu :( Sanırım klima açıkken hidrolik direksiyonlusu yerinden kalkamaz diye koymamış fabrika :rofl:
Ayrıca son iki dediğine ısrarla katılıyorum,nihayet benimle aynı frekansta biri çıktı bu konuda :D O da kullandığın için tecrübeden kaynaklanıyor galiba ;)