Gönderen Konu: Yaris'e Park Sensörü ve Uzaktan Kilitleme Kiti  (Okunma sayısı 5949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
Yaris'e Park Sensörü ve Uzaktan Kilitleme Kiti
« : Temmuz 03, 2009, 23:17:20 »
Herkese selamlar;
Abilerim sizin bilgilerinize tekrardan ihtiyacım var izninizle.Toyota yaris aracıma park sensörü ve uzaktan kumanda ile kilitleme kiti taktırmak istiyorum malum annemde aracı kullanıyor bu yüzden özellikle park sensörüne ihtiyaç duyuyor.Bugün Bursa'da toyota servisini aradım park sensörü için 2 adet fiyat aldım biri 100 ytl standart bişey servisteki beyefendinin sölediğine göre diğeri ise 150 ytl bunun farkı kamera ile aracın arkasını göstermesi ve bu fiyata lcd ekranda dahil dedi.Ve sensör montajı için 50 ytl istediler.Aynı zamanda uzaktan kumanda ile kilitleme kitini de sordum alarmlı olanı olduğunu söylediler ona da 150 ytl dediler yine montaj için 50 ytl istediler ve montajın 3-4 saat süreceğini dile getirdiler.Sensör takmak için ise yarım ila 1 saat arası süreceğini söylediler.Benim anlamadığım olay biri 3-4 saat süren bir işlem diğeri ise maksimum 1 saatlik bir işlem ve ikisine de 50'şer ytl servis istemesi garip geldi.Size asıl sormak istediğim toyota servisindeki lcd ekranlı park sensörü ve alarmlı kumanda kiti nedir ne değildir ne markadır?Önerilerinizi,dileklerinizi ve düşüncelerinizi dile getirirseniz çok sevinirim.Herkese şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Yaris'e Park Sensörü ve Uzaktan Kilitleme Kiti
« : Temmuz 03, 2009, 23:17:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris'e Park Sensörü ve Uzaktan Kilitleme Kiti
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2009, 11:54:26 »
Park sensörünü ben de taktırdım Beykoz Toyota Plaza'da LCD ekranlı olandan Cenmax marka. Mayıs ayında montaj dahil 150 TLye maloldu, ayrıca istenirse kredi kartına (Axess ve Maximum) taksit imkanları da vardı. Arabayı anneniz de kullanacaksa şart :P Ben hanıma vermek zorunda kalıcam arabayı, sırf o yüzden taktırdım :D Ekrandan hangi sensörün sinyal verdiğini, mesafesini görebiliyorsunuz. Hatta aradaki mesafe 1 metrenin altına inince deli gibi bağırıyor :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2009, 22:39:27 »
Ahmet hocam, servisin verdiği rakamlar normal. Ama dışarda da bildiğin bir yer varsa biraz daha uygun rakamlara rahatlıkla yaptırabilirsin. Park sensörünün işçiliği normal. Uzaktan kumanda ile kilitleme kitinin işçiliğini daha fazla alsalar piyasa ile aralarında uçurum oluşabilir bu nedenle aynı rakamı telaffuz etmiş olabilirler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2009, 23:04:29 »
Açıkçası benim aklıma asıl takılan servis bana sensöre 150 ytl dedi ve arkada kamerasıda var dedi bende özellikle sordum sensörle birlikte birde kamerası mı var dedim evet dedi.Eğer o şekilde 150 ytl ise ciddi anlamda ucuz geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2009, 23:22:01 »
Kamera mı :wacko: Bence onlar daha yaptıkları işten bihaberler :D LCD göstergeli olarak adlandırılan sensörlerde LCD ekranda aracın temsili resmi ve sensörlerin algılama messfesi var sadece ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2009, 01:35:17 »
Park sensörü için lcd ekranlı olanlara boşun afazla para vermeyin. Zaten geri giderken öndeki ekrana bakacak halde olunmuyor. Benim Yaris'teki park sensörü en basit, sadece sesli uyarı verenlerden. bip biplerin sıklığına göre mesafe anlaşılıyor, yaklaşık 10-15cm kaldığında da ses sürekli ötmeye başlıyor. Bu şekilde kullanımı oldukça rahat. Benim arabanın eski sahibi aracı Toyota bayiinden alırken taktırmış ama markası cenmaxmış, sensör gözlerinden biri yerinde yoktu, taktırmak için cenmax'ın yerine gittim taktırdım. Orada başka arabalarda diğer tip park sensörlerine de baktım ama ekranlı olanlar ön panelde sonradan takıldığı çok belli oluyor, güzel durmuyor, gerek yok.

Park sensörünün amacı park ederken arkada gel gel gel hooop dur diyen birinin yerine geçmektir, sadece sesli olanlar da aynı işi görüyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2009, 21:55:46 »
Ben bugun bakima verdim ve sensor taktirmak istedigimi soyledim normal park sensorune verdikleri fiat 275 di.Indirim falan yaptilar 220 tl ye takiyorlar.Umarim hayrini gorurum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2009, 23:35:33 »
İlginiz için teşekkürler Ezgi hanım bende bugün park sensörlerini taktırdım.Umarım sizin dediğiniz gibi hayrını görürüz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2009, 18:13:10 »
       arkadaşalr bugün toyota servisi beni aradı extra garanti için ancak bende uzun süredir park sensörü taktırmayı düşünüyordum fiyatları sordum kampanya olduğunu LCD göstergeli ile   Buzerli dedikleri (sesli)iki çeşit park sensörü olduğunu belirtti fiyatlarında 150 tl olduğunu gelirsen sana 120 tl takarız dedi.
          şimdi arkadaşlar ben aslında buzerli olanı düşünüyordum mademki fiyatları aynı acaba lcd göstergeli olanımı tercih etsem ancak lcd göstergelininde montaj yerini beğenmiyorum nedersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2009, 18:23:29 »
LCD göstergeli olanda zaten geri giderken arkaya bakıyor olacağınız için çok kullanılacak bir özellik değil. Buzzerli olanda bip bip seslerinin sıklığına göre ne kadar uzaklık kaldığı gayet rahat anlaşılıyor, hem aracın ön panelinde fazlalık birşey olmuyor. Buzzerli olanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2009, 18:46:56 »
LCD göstergeli olanı tavsiye ederim, LCD ekrana bakmanız arada bir aynadan arkayı kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Eskiden olduğu gibi eli arkaya atıp geriye bakmanıza gerek kalmaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2009, 13:43:51 »
arkadaşlar corollama sesli park sensörü taktırmaya karar verdim cenmax marka çünkü daha önce kullandığım araçlarda çok memnun kalmıştım , size sormak istedğim toyota servisinde (toyotada cenmax kullanıyor) 120 tl takacağını belirtti, cenmax bayiside 100tl takıyor sizce servisimi yoksa cenmax bayisindenmi taktırsam nedersiniz. aslında serviste taktırmak isterim ama daha önceki aracıma serviste taktırdığımda orjinal diye farklı bir marka taktırmıştı servis bende hiç memnun kalmamıştım çünkü geç algılıyordu kavga gürültü bir hafta sonra zorla değiştirmiştim. korkum servis acaba bunu birdaha yaparmı nedersiniz şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim selamalr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2009, 14:20:48 »
arkadaşlar corollama sesli park sensörü taktırmaya karar verdim cenmax marka çünkü daha önce kullandığım araçlarda çok memnun kalmıştım , size sormak istedğim toyota servisinde (toyotada cenmax kullanıyor) 120 tl takacağını belirtti, cenmax bayiside 100tl takıyor sizce servisimi yoksa cenmax bayisindenmi taktırsam nedersiniz. aslında serviste taktırmak isterim ama daha önceki aracıma serviste taktırdığımda orjinal diye farklı bir marka taktırmıştı servis bende hiç memnun kalmamıştım çünkü geç algılıyordu kavga gürültü bir hafta sonra zorla değiştirmiştim. korkum servis acaba bunu birdaha yaparmı nedersiniz şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim selamalr

Serviste taktırırsanız sensörleri serviste tampon rengine boyarlar ama cenmax takarsa aynı renge boyamaları gibi bir durum yok çünkü boya işi yapmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #13 : Ağustos 29, 2009, 14:33:36 »
Primera da arka taraf yüksek olduğu için oldukça işe yarıyor geri görüş kamerası.. Sadece ayna ve ekrana bakarak çok rahat park edebiliyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2009, 01:55:07 »
arkadaşlar kolay gelsin.ben m-tech park sensörü aldım ve babamla beraber taktık.sanayide 40-60 tl arası bi şey istediler babam takınca işçiliğim 20 tl yi geçmemesi gerektiğini anladım oda en kral usta için çünki çok basit ve kısa sürüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 14, 2009, 23:18:36 »
Kardeşimle beraber tamponu delip taktık sadece 50TL
LCD ekran ve ses uyarılı
çok basit bi işciliği var aslında.
sadece geri vites pozitif (+) ucu ve saseyi alıp tamponu del ve kablo çek o kadar.
Kesinlikle tavsiye ederim

;-))
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2009, 12:48:24 »
Merhaba,
Ben de internetten kablosuz, LCD ekranlı park sensörü aldım. Niyeti bozdum kendim takacağım. İlk denemeleri masa üstünde yaptım. Alet düzgün ölçüyor. Ana ünite kapalı olduğu zaman (yani geri viteste değilseniz), ön taraftaki ünite bunu anlıyor ve LCD ekranı kapatıyor.
Sormak istediğim bir kaç konu var:
1- Ön tarafta en kolay (fazla kesip biçmeden, çakmak adaptörü hariç) nereden elektrik alabilirim?
2- Ana ünite geri vitese takılınca elektrik alıyor, onun dışında tamamen kapalı. Ön taraftaki ünite için de aynı şeyi yapabilir miyim diye düşünüyorum. Ön tarafta bir yerde, mesela sigorta kutusunun oralarda geri vites lambası için herhangi bir bağlantı bulabilir miyim?
3- Sensörleri bagajın içine almak zor olmayacak gibi. LPG takılırken zaten delik açılmıştı, oraları kullanırım diye düşünüyorum. Ancak tampon hakkında bir bilgim yok. Tamponun içi boşmudur, ön taraftan delmek yeterli midir? Bazı forumlarda içinde sünger gibi bir malzeme olduğunu duydum.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri