Gönderen Konu: Akşamki olay  (Okunma sayısı 3142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Akşamki olay
« : Haziran 22, 2009, 22:28:43 »
Arkadaşlar bu akşam trafiğe yakalanmayım diye 7,5 gibi çıktım. Ankaralılar bilir Tunalı nın trafiğini. Neyse 8 gibi Altınpark'ın orda ilk ışığı geçtim ikinci ışıkta kırmızıya yakalandım. Yanıma bir tane Nissan Note durdu camlar açık içinde 20-25 yaşlarında bir insanımsı vardı. Müzik oldukça yüksekti (kulakları sağırdı galiba)  Benim iki araç arkama da Ae 101 durdu. Işık yeşil yandı. Ben en sol şeritteyim. oldukça da araç var tabi bizim şerit açıldı ve akmaya başladı. O zatı muhterem ae101 in sellektör ve kornalarına rağmen önüne kırdı ve geçti. ben dikizden görüyorum ve içimden de geçiti şimdi bu bana da sellektör yapar diye. Dedim ve yapmaya başladı.  Ben daha sağa geçemeden artist ya sağımdan geçip aniden önüme kırdı. Ben de tabi kornaya yüklendim ve gaza bastım yakalayıp haddini bildireyim diye. Son gaz gitmeye başladı makaslar atarak. Ben hemen plakasını alıp yazdım polise bildirmek için. Çok tehlikeli kullanıyordu.  Gözden kayboldu yaklaşık 3-4 dk sonra Hasköyün orda Fruko kavşağı var. Orda o insan olmadık direk orta refüjden karşı yola geçmiş yol toprak olmuş sayesinde ve aracın önü mahvolmuştu. Ön sağ teker dans eder gibi gidiyodu.  Aracın epey bir masrafı olacağı kesin. Hemen yoldan uzaklaşmaya çalıştı o haliyle. Allahtan içindekine birşey olmamıştı. Tek iyi tarafı oydu.

Şimdi düşünüyorum da o yolda birtek akıllı o muydu da o şekilde kullandı. Sonuçta adam gibi kullansaydı bunlar başına gelmeyebilirdi.

Tedbir bizden Takdir Allahtan.

Lütfen izin verilenin dışında sürat yapmayalım ve elimizden geldiğince de kurallara uyalım.   Herkes kendini düzeltirse bir toplum düzelir.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Akşamki olay
« : Haziran 22, 2009, 22:28:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Akşamki olay
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 22:36:05 »
Herkes ucarim kacarim saniyor.
Kaza olunca da araba kontrolden cikti diyorlar.
At mi bu da saha kalkip, kafasina göre gidecek.

Öyle cahil cüheyla tipler var ki, insan utaniyor onlarin adina.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 22:40:48 »
Hazım abi mağlesef bunlara trafik magandaları diyoruz halk arasında ve bunlar sanırım çoğunlukta :) biz azınlık olarak kendimizi bilelim bunlarada prim vermiyelim :)  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 22:46:40 »
Kazayı görünca bak şu Allahın işine dedim kendi kendime. Allahtan başkalarına zarar vermemiş.  Ben üniversitedeyken bir otobüs şoförü vardı. Ya arkadaş sendeki de göz bendeki de göz benim göremediğim birşeyi mi görüyosun da hızlı gidiyosun derdi. "Bişey olmaz" cılıktan vazgeçmediğimiz sürece ne ilk ne son olur bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2009, 22:47:29 »
ben kaza yapmış halini görünce durup döverdim :P şaka bir yana benim başımdan da geçti böyle bir olay, melekle geziyorduk, kırmızı bir hyundai tiburon(fx coupe) başladı beni taciz etmeye..ben de gaza geldim, biraz sidik yarışı yaptık anında vazgeçtim çünkü adam normal değil, hazım abinin anlattığı gibi kullanıyor aynen, meleğe döndüm, hayatta yarışmam bununla salak bu dedim, sonra çekmiş sağa beni bekliyor..yanına geldim bana artist artist pozlar veriyor, debriyaja basıp çekerek patinaj çektim, (lastiklerim çok kabaktı 3. viteste bile çekiyordu) sonra yavaş gitmeye başladım, kırmızı ışıklara yaklaştık bana artistlik yaparken önce bir dolmuşa çarptı, ondan sonra bir avensise..günü rezil oldu arabası rezil oldu..kazadan hemen 30 sn önce de meleğe "bu salak kaza yapar" dedim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2009, 23:09:28 »
aynen abi bugun akşamüstü türkayım bilir eryamanda meshur kavsak var orda arac takla attı :S akıllı sürmüyolarki ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2009, 23:23:56 »
aynen abi bugun akşamüstü türkayım bilir eryamanda meshur kavsak var orda arac takla attı :S akıllı sürmüyolarki ...
eryamanın hangi kavşağı o?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2009, 23:38:14 »
trafikde bazen öyleleri oluyorki, çıldırmamak elde değil...insanlar trafikde kapışmak için can atayım derken canından oluyor... geçenlerde trafikdeyiz yanımdaki araç içindekilerin benim araca baktıklarını hissettim, araçlarına ara gaz veriyorlar, bişeyler yapmaya çalışıyorlar,aslında bana yarış teklif ediyorlar...aracım spor model olduğu için kapışma istiyorlar heralde diye düşünüyorum... çok sakin arac kullanırım ama ilk zamanlar böyle bi gaza gelmiştim, makas atarken pejo partnera soldan öyle bi gömecektim ki sormayın,o an aklımdan hiç gitmez...o gün bu gün it kopukla uğraşmaya gelmez diyorum ve görmemezliğe geliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2009, 23:42:57 »

eryamanın hangi kavşağı o?

aslında hepsi :D kazasız kavşak yok eryamanda biri optimum tarafından girince göksuya dönen kavşak biride emiryamanın olduu cadde isim olarak bilmiyorum kusura bakma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2009, 23:49:52 »
ben eskiden doğakentte oturuyordum eryamanda..alt gecit yapılmadan önce 2 günde 1 kaza oluyordu..hepside kırmızı ışık yanmadan yetişeyim diye basanlar..Aslında hepimiz başımızdan gecen olaylardan,gördüklerimizden bişeyler cıkarıyoruz.ben o kazaları gördükten sonra kırmızı ışıkta gecmemeye karar verdim(delikanlılık zamanlarımızda geçiyorduk kırmızıya yakalanmayalım diye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2009, 23:52:30 »
ben eskiden doğakentte oturuyordum eryamanda..alt gecit yapılmadan önce 2 günde 1 kaza oluyordu..hepside kırmızı ışık yanmadan yetişeyim diye basanlar..Aslında hepimiz başımızdan gecen olaylardan,gördüklerimizden bişeyler cıkarıyoruz.ben o kazaları gördükten sonra kırmızı ışıkta gecmemeye karar verdim(delikanlılık zamanlarımızda geçiyorduk kırmızıya yakalanmayalım diye)

maalesef bir musibet bin nasihatten iyi işte... insan başına gelmeden anlamıyor çoğu şeyi... Buna sevinmelimiyim bilmiyorum sonuçta bazı insanların canına zara geliyor ama Allah bana hep bu tür olayları örnek olarak gösterdi.... Çok şükür çok sakin ve kuralcı araba kullarınım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2009, 00:07:59 »
ben çok yapıyorum onu :blink: bugün uzaktan yeşil yandığını gördüm 60la gidiyordum, öyle gitsem kırmızıda takılcaktım..2ye taktım redline ve ardından 3e attım sarıda geçtim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2009, 00:49:19 »
ben çok yapıyorum onu :blink: bugün uzaktan yeşil yandığını gördüm 60la gidiyordum, öyle gitsem kırmızıda takılcaktım..2ye taktım redline ve ardından 3e attım sarıda geçtim..
gazetede okumuştum bu sebepten dolayı konyada kazalar cogalınca sarı ışığın süresini 2 snden 4 saniyeyeye cıkarmıslar ve kaza oranı %50 civarında azalmış..aslında mantıklı geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2009, 00:52:33 »
  BEnim Doğakent'te oturdugum dönemde ışıkta yoktu.Hadi sıkıyorsa geç Ankara yönüne.Hazım arkadaşımızında belirttiği bu tarz insanlar kendileri ile beraber başkalarınında can ve mal zararına neden oluyorlar.Uzun zamandır her hangi bir bilgim yok ama Eskişehir yolunda hep gençlerin karıştığı genelde ölümle sonuçlanan kazalar meydana geliyordu.Hızlı ve güçlü,34 yada 35 plakalı,sürücüsününde 18-23 yaşları arasında olan araçlar bu kazalara neden oluyordu.Yaptıkları hatalar ile kendilerinden başka araçta bulunan arkadaşları ile beraber diğer insanlarında hayatlarına yada ömür boyu özürlü kalmalarına neden oluyorlar.
  Evet hız çok güzel bir duygu.Hemen hemen hızı sevmeyen yoktur aramızda.Güzel oldugu kadar tehlikelide bir duygu.Geri dönüşü olmayan,telafisi imkansız sonuçlar da doğurabiliyor.Bakın geçen gün Kızılcahamam-Çeltikçi gişeleri yakınında olan kazada söylenene göre sıkıştırılıp kaza yapan otobüsünde hızı fazlaymış.Otobüs sıkıştırılınca ve yüksekte bir hıza sahip olunca ister istemez bu kazaya da davetiye çıkarılmış oldu.Olan sadece 10 cana oldu.
  Crafter'ı alıncaya kadar bazı şeylerin farkında değildim.Mesela büyük araçlar ne kadar güvenlik donanımlarına sahip olsalarda frenleri otomobil gibi iyi tutmuyor.Gördüğüm çoğu MOBESE kayıtlı şehir içi trafik kazalarında,her ne kadar devrilme koruma sistemi ROm ve diğer yardımcı güvenlik sistemleri olan LAC-CBC-USC olsada küçücük bir kaza anında hemen devrilebiliyorlar.bu nedenle eskisine nazaran çok daha dikkatli kullanıyorum.Gelen-geçen,tali yollardan çıkanlara aşırı dikkat ediyorum.İzlediğim görüntüler sürekli aklımda çünkü...Yaptığımız bir hatada olan sadece bize oluyorsa sorun yok.Ama bu hatanın ucu başka insanlara da değiyorsa eğer işte en büyük problem de budur..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2009, 00:54:35 »
  O da birşey mi?İstanbul'da çoğu yerde sarıların yanmadığını,yeşilinde kırmızıya geçerken fasılalı yanmadığını gördüm.Işıkların direğine alt kısıma küçük lambalar koymuşlar ama sarı ve fasılalı yeşil faktörünü göz önünde bulundurmamışlar..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2009, 01:04:16 »
haketmiş
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2009, 01:05:48 »
Işıklara yaklaşınca aynaya bakıyorum eğer arkada araba yoksa, yada durabilecek mesafede ise hiç riske girmiyorum 1 sn yeşilde beklesem ne olacak ? Bana sarı yanarken diğer tarafada sarı yanıyor, bir keresinde şirketin arabasıyla kavşağın birinde Bir bayan sürücü benim kullandığım arabayı biçecekti, Allah kurtardı görmemle frene asılmam bir oldu. Ablamız yeşili kurtaracam diye son gazda geliyor... Işıklı kavşaklarda dikkat etmek lazım...1 dakika geç gitmekle pek bir kaybımız olmuyor aslında ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2009, 01:55:32 »
evet istanbulda bende şahit oldum o olaya coğu yerde sarı yanmıyordu.kırmızıdan direkt yeşil yanıyodu.hatta istanbullu bi arkadaşım vardı ona sormuştum o da 'bize sarı gerekmiyo biz her zaman kalkışa hazırız' demişti :D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2009, 09:49:58 »
Arkadaşlar gideceğimiz yere geç gitmet hiç gidememekten daha iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2009, 10:02:14 »
Hazım hocam, anlattığın olayın neredeyse aynısı benim ed başıma geldi. Yaklaşık 2 yıl önce, bir sabah işe gidiyordum Bir Pegueot 206 o yoğun trafikte inanılmaz tehlikeli manevralar yaparak ilerliyordu. İçimden, "Bu deli bu kafayla fazla gitmez!" dedim. Bunu dedikten yaklaşık 1 km sonra o aracı bir belediye otobüsüne arkadan bindirmiş olarak gördüm :D
Folgsamkeit macht frei...