Gönderen Konu: klimam az soğutuyor  (Okunma sayısı 5616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: klimam az soğutuyor
« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2009, 08:42:30 »
Atilla bey benim arkadaşın 1.3 toyota  var benim 1.6 gibi süper soğutoytdu samayide klima kontrol dolum işi yapan yerler var aracın klima giriş ve çıkış muslukları var ona klima kontrol aletini bağlıyorlar 20 dakika içinde makina gazını yağını tamamlayıp işi bitiriyor 40-50 tl arası birşey tutuyor buz gibi biniyorsun aracına kesinlikle 1.4 lerin klimaları çok yiy çalışıyor .Gaz kış aylarında kilma düzenli kullanılmayınca(kışın 15 günde bir 5-10 dakika klimayı çalıştırmalısınız) soğutma özelliğini yitiriyor .malesef
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2009, 08:42:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2009, 09:49:31 »
İstanbul, Topkapı veya Şirinevler civarında klima gazı kontrolü ve ihtiyaç varsa basma işlemini yaptırabileceğim adresler verebilir misiniz?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2009, 10:03:28 »
Mesajdan hemen sonra yetkili servisi aradım. Aracınızı getirin, önce kontrol edelim eğer gazla ilgili bir problem olursa müdahele ederiz, gazı temizler eksikse tamamlarız ücrette yaklaşık 60TL dir dediler. Bir problem yoksa ücret almayacaklarını beyan ettiler. Yarın için randevu aldım.(27.06.2009)
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2009, 18:08:01 »
selam  atilla 1. kademe mi dedin senin kliman süper o zaman hatay da  askerlik yaptım iyi bilirim oraların sıcagını..............
selam  kardeşim.daha dogrusu sıcak değil pürmüz acayip felaket bi sıcak iyiki film yaptırmışız yani.maşallah deyin yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2009, 18:10:12 »
Atilla bey benim arkadaşın 1.3 toyota  var benim 1.6 gibi süper soğutoytdu samayide klima kontrol dolum işi yapan yerler var aracın klima giriş ve çıkış muslukları var ona klima kontrol aletini bağlıyorlar 20 dakika içinde makina gazını yağını tamamlayıp işi bitiriyor 40-50 tl arası birşey tutuyor buz gibi biniyorsun aracına kesinlikle 1.4 lerin klimaları çok yiy çalışıyor .Gaz kış aylarında kilma düzenli kullanılmayınca(kışın 15 günde bir 5-10 dakika klimayı çalıştırmalısınız) soğutma özelliğini yitiriyor .malesef
abicim ben kışın her hafta bi kez çalıştırıyordum iyi oldu yani allaha şükürler olsun ki öle bi sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
« Yanıtla #25 : Haziran 28, 2009, 01:39:45 »
atilla maşaallah maşaallah diyorum  ben konyada 2, kademe kullanıyorum klimayı ama bende film yok ayrıca benden önceki sahibi kış aylarında kaç sefer çalıştırdı klimayı meçhul......
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 28, 2009, 02:43:05 »
klima yı yarım saat 3. ayarda çalıştırsamda arabanın içi tam serinlemiyor.klimaya elimi tuttuğumda biraz serinlik geliyor ama çok yetersiz. arabam 2001 1.4 corolla.
ikimizin aracıda heralde aynı senin araban kaç model ve km aziz abibenimkide fazla vermiyor seninkinin sorunundan olabilir
evet aynı şeyden bende şikayetçiyim , bu nedenle klimanın yağını ve gazını toyanda kontrol ettirip , gerek olmadığını söylemelerine rağmen polen filtresini değiştirttim. ancak yinede diğer aracımız(albea) kadar verim alamadım , sıcak hava olarak bir problem yok , ancak soğukta 1.ve2. kademede yeterince soğuk hava vermiyor , 3. ve 4. kademedeyse aşırı çok ses yapıyor (yine gereği kadar soğuk hava vermiyor). doğrusu ben klimayı uzun yol haricinde kullanmıyorum , çünkü çok geç soğutuyor ve çok ses yapıyor. ama 2002 sonrası kasaların kliması gayet güzel , arkadaşımdaki 2005 modelden biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #27 : Haziran 28, 2009, 12:11:47 »
atilla maşaallah maşaallah diyorum  ben konyada 2, kademe kullanıyorum klimayı ama bende film yok ayrıca benden önceki sahibi kış aylarında kaç sefer çalıştırdı klimayı meçhul......
vallahi ben 5 haziranda konyaya gelmiştim sadece bi 15 dakka çalıştırıp kapatıyordum güzel oluyordu arabanın içi konya gene serin bizim buralara göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 28, 2009, 13:14:00 »
arkadaşlar benim sorunumda arabada klima çalışırken hareket etmiyorken arabanın motorunun sesinin değişmesi motorı zorluyor bu neden oluyor hiç sevmediğim bacanağın arabasına bindim hyundai 1.3 onun 1.3 olmasına rağmen 4.kademede arabanın motoruunun sesi değişmiyor  harket halindeykende soğutma bazen 1 .kademede çok soğuk oluyor yükselttinmi azalıyor soğuğu bide ben uşakta ikamet etmekteyim burda servis sorunum var bildiğiniz bir yer varmı arabayı gösterebilcğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 28, 2009, 19:38:16 »
Klimanın gazı ile alakalı yada klima kompresörü ile ilgili bir problem olabilir. Klima gazı ise 50 TL ye çoğu yerlerde dolum yapıyorlar. Fakat kompressör motoru ise pahalıya patlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #30 : Haziran 28, 2009, 20:30:18 »
klima gazı asla özelliğini kaybetmez eğer öyle olsa buzdolapları yıllarca yiyeceklerimizi soğutmazdı klima gazı özelliğini kaybetmiş yalanına kanmayın ve 50 60 tlnizi boşuna vermeyin fırsatçılara...klima gazı seviyesinin düşmesinin sebebi büyük bir ihtimalle kaçak vardır boruları kontrol ettirip kaçağı bulmadan klima gazı koydurmayın....serin bir yaz diliyorum herkese....
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #31 : Haziran 28, 2009, 20:47:27 »
murat bey böle bi bilgiye nerden ulaştınız merak ettim dogrusu?evlerimizdeki klimalarada gaz basılmıyormu?geçen gün evimizdeki buzdolobına gaz bastırdım keşke resmini çekseydim.peki gaz özelligini kaybetmiyorsa neden gaz basıldıktan sonra klimalarımız evdeki veya arabadaki daha iyi verimle çalışıyor onuda söylermisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Haziran 28, 2009, 21:02:40 »
murat bey böle bi bilgiye nerden ulaştınız merak ettim dogrusu?evlerimizdeki klimalarada gaz basılmıyormu?geçen gün evimizdeki buzdolobına gaz bastırdım keşke resmini çekseydim.peki gaz özelligini kaybetmiyorsa neden gaz basıldıktan sonra klimalarımız evdeki veya arabadaki daha iyi verimle çalışıyor onuda söylermisiniz ?
Kış mevsimi boyunca unutulan klima, yaz geldiğinde sürücülerin otomobilde en çok ihtiyaç duyduğu donanımların başında geliyor. Ancak kış boyunca ihmal edilmiş, bakımı yapılmamış klima sistemi, sürekli kullanılmaya başladığında sorun çıkartabilir.

Klima sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için yılda üç kez kontrol edilmesi öneriliyor. Klima radyatörünün taş, çarpma gibi darbelerden etkiIenip içindeki gazın boşalması sıkça karşılaşılan arızalar olarak dikkat çekiyor. Uzun süre gazsız kalan ya da eksik gazla çalışan klima görevini yeterince yapmadığı gibi, hasarın daha da büyümesine ve onarım maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor. Kış aylarında uzun süre çalıştırılmayan klima sisteminde gaz oturması ya da gaz sızması da sık karşılaşılan sorunlar arasında gösteriliyor. Hiç çalışmayan klimaIarda sorun büyük ölçüde elektrik arızasından kaynaklanırken, çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla evaparatörde toz birikmesinden kaynaklanıyor.Ülkemiz yol koşulları genelde tozlu olduğundan, varsa polen filtresinin zamanında değişitirilmemesi, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesine neden oluyor. Soğuyan hava, biriken tozun tıkadığı klima borularından rahat geçemediğinden, yeterince soğuma gerçekleşmiyor.

Klima sisteminde soğutmamın oluştuğu nemli bir bölge olan evaparatöre toz zerreciklerinin sızması, zamanla bakterilerin oluşmasına da neden oluyor. Biriken bakteriler, bünyesi alerjiye karşı hassas olan sürücüleri rahatsız ediyor. Evaparatörde biriken bakterileri yok etmek üzere, bu iş için geliştirilmiş antibakteriyel sprey kullanılması öneriliyor. Klima dezenfektasyon spreyi; çimIenme, bakteri, mantar ve küfü önlediği gibi mikro organizmaların yol açabileceği sorunları da çözüyor. Klimalarda RI2 ve R 134a olmak üzere iki tip gaz kullanılıyor. Ozon tabakasına zarar veren R 12 gazının 1995 yılından bu yana Avrupa'da satılan otomobillerde kullanılması yasaklanmış durumda.Bunun yerine, ozon tabakasına zararsız R 134a klima gazı kulIanılıyor. Eski model otomobil klimalarında, kompresörde büyük arızaya yol açtığından yeni tip gazın kullanılması mümkün değil. Ozon tabakasına zarar vermeyen gazın kullanılabilmesi için, klima kompresörünün değiştirilmesi gerekiyor. Ancak yüksek maliyeti yüzünden bu işlem fazla tercih edilmiyor. Otomobilde hangi tip klima gazının kullanılacağıysa, klima kompresörünün üzerinde belirtiliyor.Klima kompresöründe kullanılan yağın da klima gazının niteliğine uygun olması gerekiyor. Yanlış yağ seçimi de kompresörde arızalara neden olabiliyor.
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #33 : Haziran 28, 2009, 21:06:02 »
ya bişiye anlamadım yani bu adamlar gaz basıyor diye bize kazık mı atıyor anlamadım yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #34 : Haziran 28, 2009, 21:07:03 »
peki gaz basıldıktan sonra sogutmasının mantıgı ne

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Haziran 28, 2009, 21:09:06 »
dostum hava arabanın içine girerken gectiği yolları toz tıkıyor benim arabamda da aynı sorun var temizlettim şimdi çok rahat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 28, 2009, 21:12:12 »
atilla kardeşim dediğim gibi klima gazı özelliğini kaybetmiyor sadece darbelerden dolayı kaçaklar oluşabilir. ikinci düşmanı da toz yukarıda belirtildiği gibi eğer bakımları zamanında yapılırsa neden gaz bastırasın ki..
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #37 : Haziran 28, 2009, 21:15:08 »
anladım teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Haziran 28, 2009, 21:25:11 »
rica ederim.. senin sorunun tam ve net cevabı şudur: çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla evaparatörde toz birikmesinden kaynaklanıyor.Ülkemiz yol koşulları genelde tozlu olduğundan, varsa polen filtresinin zamanında değişitirilmemesi, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesine neden oluyor. Soğuyan hava, biriken tozun tıkadığı klima borularından rahat geçemediğinden, yeterince soğuma gerçekleşmiyor.

yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #39 : Haziran 28, 2009, 21:29:01 »
rica ederim.. senin sorunun tam ve net cevabı şudur: çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla evaparatörde toz birikmesinden kaynaklanıyor.Ülkemiz yol koşulları genelde tozlu olduğundan, varsa polen filtresinin zamanında değişitirilmemesi, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesine neden oluyor. Soğuyan hava, biriken tozun tıkadığı klima borularından rahat geçemediğinden, yeterince soğuma gerçekleşmiyor.

yemin ederim ki kuran çarpsın anladım