0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam atilla 1. kademe mi dedin senin kliman süper o zaman hatay da askerlik yaptım iyi bilirim oraların sıcagını..............
Atilla bey benim arkadaşın 1.3 toyota var benim 1.6 gibi süper soğutoytdu samayide klima kontrol dolum işi yapan yerler var aracın klima giriş ve çıkış muslukları var ona klima kontrol aletini bağlıyorlar 20 dakika içinde makina gazını yağını tamamlayıp işi bitiriyor 40-50 tl arası birşey tutuyor buz gibi biniyorsun aracına kesinlikle 1.4 lerin klimaları çok yiy çalışıyor .Gaz kış aylarında kilma düzenli kullanılmayınca(kışın 15 günde bir 5-10 dakika klimayı çalıştırmalısınız) soğutma özelliğini yitiriyor .malesef
klima yı yarım saat 3. ayarda çalıştırsamda arabanın içi tam serinlemiyor.klimaya elimi tuttuğumda biraz serinlik geliyor ama çok yetersiz. arabam 2001 1.4 corolla.
ikimizin aracıda heralde aynı senin araban kaç model ve km aziz abibenimkide fazla vermiyor seninkinin sorunundan olabilir
atilla maşaallah maşaallah diyorum ben konyada 2, kademe kullanıyorum klimayı ama bende film yok ayrıca benden önceki sahibi kış aylarında kaç sefer çalıştırdı klimayı meçhul......
murat bey böle bi bilgiye nerden ulaştınız merak ettim dogrusu?evlerimizdeki klimalarada gaz basılmıyormu?geçen gün evimizdeki buzdolobına gaz bastırdım keşke resmini çekseydim.peki gaz özelligini kaybetmiyorsa neden gaz basıldıktan sonra klimalarımız evdeki veya arabadaki daha iyi verimle çalışıyor onuda söylermisiniz ?
rica ederim.. senin sorunun tam ve net cevabı şudur: çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla evaparatörde toz birikmesinden kaynaklanıyor.Ülkemiz yol koşulları genelde tozlu olduğundan, varsa polen filtresinin zamanında değişitirilmemesi, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesine neden oluyor. Soğuyan hava, biriken tozun tıkadığı klima borularından rahat geçemediğinden, yeterince soğuma gerçekleşmiyor.