0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi benim aracım 2009 model corolla 1.6 elegant lpg'li.Bakın zamanı yaklaşıyor ve servise gideceğim.Serviste hangi yağ koyuyorlar.Ben aracım için 0w-40 tam sentetik yağ düşünüyorum.Senin önerin ne olur?
aracım 2002 corolla e12.170000 i devirdi ve 10w40 kullanıyorum ankarada lpg li araç.yag azalması çok fazla olmasada var ama km olarak düşündügümde sanki 5w50 ye geçilsemi diye düşünüyorum.
çok iyi yaparsın, lpg motoru zorladığından ,yanma odası sıcaklığı çok fazla olduğundan ful sentetik vede 5w50 mobil1 arabanın ilacıdır.
Erdem kardeşim aynen mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 ikiside iyidir.
Merhaba benim corolla 90.000' e dayandı. Şimdiye kadar serviste motoryağı olarak 10W-40 kullanıldığını hepimiz tecrübe ettik. Benim sorum ise bu saatten sonra yağ değişimi yapsam bir sıkıntı çıkar mı? Yani Castrol bayisi ile görüştüm. Oradaki arkadaş 5W-30 EDGE serisini önerdi. 90.000 km 10W-40 a kullanılmış motor sert yağa alışmıştır dedi. O nedenle tam sentetik değilde yarı sentetik yağ 5W-30 u önerdi. Sizce ne yapayım?not; araç modeli 2008 1.4 d-4d
castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 kullanmanı öneririm.
Efendim 3 saat süren şehirler arası otobüs yolculuğunda bu konudaki tüm mesajları tek tek okudum. Edindiğim izlenime göre Atilla Özdemir abimizin yönlendirmeleri önemli bulunmuş. Bende bir özet çıkardım ve Atilla abimize sormak isterim. Araç 2004 model 101Bin km lpg+benzin (lpg 90bin km de takıldı) Ankara aracıdır. Standart bir çok kişi gibi 10w-40 yağ kullanılmıştır.Okuduğum mesajlara göre Atilla Abimiz bu araç gibi Km si düşük olanlara Mobil1 New Life 0w-40 veya Castrol Edge 5w-40 önermiş.Ancak bir kaç mesajında da lpgli araçlar için Mobil1 Peak Life 5w-50 yağı önerdiğini yazmış. Sayın abim sözün kısası benim kmsi düşük ama LPG li aracım için 0w-40 mı 5w-50 mi uygundur. Teşekkür ederim.
Abi emin olmak için soruyorum kusura bakmayınMobil 1 0w-40 ya da castrol edge 5w-40 mı kullan diyorsunuz. ( bu arada araçta lpg yok 2008 corolla 1.6)
kardeşim lpg de ısının yüksek olması dan dolayı motoru koruma amaçlı 5w50 yi öneriyorum yoksa ber zaman favorim 0w40 ve edge 5w40 tır
Abilerim kardeslerim benimde tavsiyenize ihtiyacim olacak. Aracim 2012 corolla otm lpg li 30.000 bakim yapacam servise girmicem castrol edge 5w-30 ile mobil 1 0w-40 arasinda kaldim ama oneriniz varsa seve seve dinlerim. Ustam artik 5w-30 kullaniliyor cogu aracta dedi. Iyi gunler
Her ikisi de olabilir. Kayseri'de ikamet ediyorsanız ve araç lpgli olduğuna göre 0w-40 daha uygun gibi.
Aytaça katılıyorum, castrol edge 5w40 ta kullanabilirsin.
Selamlar Atilla Abi,Aracın egzosundan su damlaması neyin gostergesi sizce?