Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799447 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #940 : Haziran 25, 2014, 20:59:22 »
Arkadaşlar 2008 model 65 bin km'deki benzinli 1.3 Yaris'ime mobil esp 5w-30 almayı düşünüyordum ancak kitapçıkta "Yarı sentetik yağ kullanın, bulamazsanız mineral bazlı yağ da kullanabilirsiniz" diyor. Yani bu araçta tam sentetik yağ kullanmamalımıyım?
mobil1 0w40 kullan mutlu ol.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #940 : Haziran 25, 2014, 20:59:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #941 : Haziran 25, 2014, 21:24:55 »
üstat 0w40'ın çok geniş bir aralığı var. İstanbul'da yaşadığım için aşırı sıcak ya da soğuk görmüyor araba. Zaten kitapçıkta ve firmaların yağ rehberlerinde de 5w30 öneriliyor. Velev ki 0w40 kullansam bile tam sentetik kullanabilirmiyim. Asıl merak ettiğim konu bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #942 : Haziran 25, 2014, 21:31:30 »
Yağ sitelerinde aracınızın marka modeline göre yağ seçenekleri sunuluyor oralara baktınız mı?

Sizin aracınızın motoru bu ise Engine (P) (2NZ -FE)   MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 (a) mobil bu nu öneriyor tam sentetik yani
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #943 : Haziran 25, 2014, 21:51:36 »
Arac 1.3 ise 2SZ-FE, 1.33 ise 1NR-FE'dir motor kodu.

Ancak ben yağ ureticilerinin sitelerinde ki datalara guvenmiyorum (ki bazi araclarda miktari bile yanlis veriyor). Aracin kilometresi, motor durumu, kullanilan yakit, kullanilan iklim sartlari vs. bilgiler alinmadan "al bunu kullan" olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #944 : Haziran 25, 2014, 21:53:58 »
düşünme mutlu ol :)

sentetik yağlar eski yeni her arabada kullanılır. yeterki motor sağlam olsun..  91 arabamda kullanıyorum. biraz eksiltme yapıyor..

bu yüzden diyorum ki , madem yağı değiştiriyorsun ozaman sorun yok. yani yarı sentetik veya sentetik koysanda 10 binde değişecek.
fazla para vermek istemezsen 10 40
iyi bişey olsun dersen 5 40
en iyisini istersen 0 40

ama ikinci numara bence 40 olması daha iyi olabilir..

en ucuz yağı koysan bile sorun olmaz. yeterki arada sırada değiştir :) bu benim görüşüm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #945 : Haziran 25, 2014, 22:50:06 »
üstat 0w40'ın çok geniş bir aralığı var. İstanbul'da yaşadığım için aşırı sıcak ya da soğuk görmüyor araba. Zaten kitapçıkta ve firmaların yağ rehberlerinde de 5w30 öneriliyor. Velev ki 0w40 kullansam bile tam sentetik kullanabilirmiyim. Asıl merak ettiğim konu bu.
araban küçük motor olduğundan 1.6 lardan daha fazla zorlanır, senin için ideal yağdır 0w40 mobil1, tabi i ki ful sentetiği kullanabilirsin ben 75 model bmw ye bile kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #946 : Haziran 27, 2014, 17:50:29 »
Mobilde iki farkli 0w40 yag var sanirim. Yanlis hatirlamiyorsam biri esp digeri new life. Benim araca hangisi daha uygun olur sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #947 : Haziran 27, 2014, 17:55:10 »
Mobilde iki farkli 0w40 yag var sanirim. Yanlis hatirlamiyorsam biri esp digeri new life. Benim araca hangisi daha uygun olur sizce

Dizelse ve dpf varsa Esp, benzinliyse new life kullanabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #948 : Haziran 28, 2014, 11:55:52 »
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #949 : Temmuz 09, 2014, 05:15:50 »
araban küçük motor olduğundan 1.6 lardan daha fazla zorlanır, senin için ideal yağdır 0w40 mobil1, tabi i ki ful sentetiği kullanabilirsin ben 75 model bmw ye bile kullanıyorum.
Atilla abi merhaba engin tecrübelerinizden dolayı size bir sorum olacak
Aracım 2008 corolla benzinli (1zr-fe motor) 115000 km de yağ olarak mobil esp 5w-30  iyi midir ya da hangi yağı koymalıyım sizce. Servis 10w 40 koyuyor diyorlar siz ne dersiniz (İstanbul'da yaşıyorum)
Teşekkürler
Lütfen direksiyonun sol alt kısmında bulunan ve "sinyal kolu" adı verilen aleti kullanalım
Kazasız,belasız,gerilimsiz yollar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #950 : Temmuz 09, 2014, 09:28:02 »
Atilla abi merhaba engin tecrübelerinizden dolayı size bir sorum olacak
Aracım 2008 corolla benzinli (1zr-fe motor) 115000 km de yağ olarak mobil esp 5w-30  iyi midir ya da hangi yağı koymalıyım sizce. Servis 10w 40 koyuyor diyorlar siz ne dersiniz (İstanbul'da yaşıyorum)
Teşekkürler

Atilla abiden önce ben bir tavsiyede bulunayım, yağ eksiltme sorununuz yoksa esp 5w-30 veya normal 5w-30 kullanmanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #951 : Temmuz 09, 2014, 15:24:23 »
Selam arkadaşlar, daha önce forumda  MOTUL deneyeceğimi söylemiştim. Motor 1.6 valvematic.
 57000 km de bakım yaptırdım. Daha önce de sürekli tam sentetik 5-30 toyota'nın orjinal yağlarını kullanmıştım.
Şimdi 2000 km'dir MOTUL Eco-Nergy kullanıyorum.
Yakıt tüketimini çok hassas ölçmedim ama halen kış lastikleri ile ve 30bar basınçta(çankayanın bozuk yolları nedeniyle ) şehir içinde 7,5-8 lt civarında bir yakıt tüketimi var.
İlk başta motorda ciddi bir değişiklik görmemiştim.
Ama 500-600 km sonra  rölantideki titreşimin azaldığını ve rölantide ibrenin hiç kıpırdamadığını fark ettim. Haziran, Temmuz döneminde , sıcakta ve yokuşlarda yağı zorlayacak devirlerde biraz kullandım.
Kıvamına beyaz kağıt üzerinde baktım ve orjinal yağ (bu arada kutusu 5lt ve 0.8 L yağ arttı)  ile neredeyse renk farkı yok.
Yağın litre fiyatını Mobil1 ile aynı fiyata aldım. Şimdilik soranlara gönül rahatlığıyla öneriyorum. Yağ değişiminde tekrar yorum yaparım.
Piyasamızı elinde tutan Mobil,Castrol gibi yağlara sözüm yok ama Liqui Moly  veya MOTUL gibi yağları bilmedikleri için insanlar en güvenilir olarak direkt bunlara yöneliyor. Arcınız ve motorunuz çok kıymetliyse, çok fazla km yapıyorsanız Liqui Moly deneyin ve yorumlarınızı da paylaşın lütfen.  Herkese hayırlı ramazanlar, tatile , uzun yola gidenlere iyi yolculuklar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2014, 15:28:06
Dizelse ve dpf varsa Esp, benzinliyse new life kullanabilirsiniz.

Dizel ve DPF filtreliler için MOTUL'un Eco-Clean ürünü öneriliyor. Denemenizi tavsiye ediyorum piyasadan veya internetten bulunabiliyor.
(Not: otomotiv sektörü ile yakından uzaktan ticari ilgim yok, tamamen kişisel tecrübe ve araştırmalarımla yorum yapıyorum)
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #952 : Temmuz 09, 2014, 15:29:22 »
Selam arkadaşlar, daha önce forumda  MOTUL deneyeceğimi söylemiştim. Motor 1.6 valvematic.
 57000 km de bakım yaptırdım. Daha önce de sürekli tam sentetik 5-30 toyota'nın orjinal yağlarını kullanmıştım.
Şimdi 2000 km'dir MOTUL Eco-Nergy kullanıyorum.
Yakıt tüketimini çok hassas ölçmedim ama halen kış lastikleri ile ve 30bar basınçta(çankayanın bozuk yolları nedeniyle ) şehir içinde 7,5-8 lt civarında bir yakıt tüketimi var.
İlk başta motorda ciddi bir değişiklik görmemiştim.
Ama 500-600 km sonra  rölantideki titreşimin azaldığını ve rölantide ibrenin hiç kıpırdamadığını fark ettim. Haziran, Temmuz döneminde , sıcakta ve yokuşlarda yağı zorlayacak devirlerde biraz kullandım.
Kıvamına beyaz kağıt üzerinde baktım ve orjinal yağ (bu arada kutusu 5lt ve 0.8 L yağ arttı)  ile neredeyse renk farkı yok.
Yağın litre fiyatını Mobil1 ile aynı fiyata aldım. Şimdilik soranlara gönül rahatlığıyla öneriyorum. Yağ değişiminde tekrar yorum yaparım.
Piyasamızı elinde tutan Mobil,Castrol gibi yağlara sözüm yok ama Liqui Moly  veya MOTUL gibi yağları bilmedikleri için insanlar en güvenilir olarak direkt bunlara yöneliyor. Arcınız ve motorunuz çok kıymetliyse, çok fazla km yapıyorsanız Liqui Moly deneyin ve yorumlarınızı da paylaşın lütfen.  Herkese hayırlı ramazanlar, tatile , uzun yola gidenlere iyi yolculuklar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2014, 15:28:06
Dizel ve DPF filtreliler için MOTUL'un Eco-Clean ürünü öneriliyor. Denemenizi tavsiye ediyorum piyasadan veya internetten bulunabiliyor.
(Not: otomotiv sektörü ile yakından uzaktan ticari ilgim yok, tamamen kişisel tecrübe ve araştırmalarımla yorum yapıyorum)

Bu yağı biliyorum hatta sabah motul yağ konusu açılmıştı, vw kullanan arkadaşlardan da bu yağa geçenler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #953 : Temmuz 09, 2014, 16:31:54 »
Genellikle avrupa araç kullananlar biliyor MOTUL'u , Subaru servisleri de sanırım MOTUL kullanıyormuş. Aslında performans yağları konusunda uzman MOTUL.  motorsiklet , motorsporları ve performanslı araçlar kullananlar camiasında daha çok bilinen bir marka.
Son kullanıcılar için yaygınlaşmasını ve güvenilir yerlerden alınabilmesini umuyorum. Lakin yağ dolandırıcılığı gerçeği var.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #954 : Temmuz 09, 2014, 22:10:52 »
Motul'de Eneos ile benzer kadere sahip, reklamsizlik.Her ikiside bilindik markalardan asagi kalir taraflari olmamasi, hatta bazi urunlerinde cok daha ustun yapida olmalarina ragmen ulkemizde bilinirlikleri cok az maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #955 : Temmuz 10, 2014, 00:39:43 »
motorcular hep Motul kullanir , performans araclari icin urettikleri yaglar gercekten ustun , aromali yaglari bile var cilekli bogurtlenli falan :D  ama memleketimizde bikinmiyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #956 : Temmuz 10, 2014, 18:02:02 »
Motul da Eneos da ceşit çeşit yağ üretiyor. Sentetik de var, mineral de. Sadece adı Motul ya da Eneos diye almamak lazım.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #957 : Temmuz 15, 2014, 02:01:21 »
selamun aleyküm arkadaşlar. yağ konularına çok baktım ama, karar veremedim, yani kafam karıştı, sizlere sormak istedim. aracım ae101 1999 xei km110.000 de. bunun kitapçığında: aynen yazıyorum (yağ sınıfı (API): SH sınıfı veya daha iyisi, eğer SH sınıfı yağ bulamıyorsanız SG sınıfı yağ kullanabilirsiniz. ) bunu diyor, ardındanda diyorki ( tavsiye edilen vizkozite (SAE). şimdi ben buraya kadar hiç bişey anlamadım. :) çünkü ne anlama geldiklerini bilmiyorum  !!! sanayi ustalarına soruyorum? 10/40 diyorlar, ama kitabında 10/40 göremedim. bilen abilerimden tavsiye rica ediyorum.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #958 : Temmuz 15, 2014, 02:12:12 »
selamun aleyküm arkadaşlar. yağ konularına çok baktım ama, karar veremedim, yani kafam karıştı, sizlere sormak istedim. aracım ae101 1999 xei km110.000 de. bunun kitapçığında: aynen yazıyorum (yağ sınıfı (API): SH sınıfı veya daha iyisi, eğer SH sınıfı yağ bulamıyorsanız SG sınıfı yağ kullanabilirsiniz. ) bunu diyor, ardındanda diyorki ( tavsiye edilen vizkozite (SAE). şimdi ben buraya kadar hiç bişey anlamadım. :) çünkü ne anlama geldiklerini bilmiyorum  !!! sanayi ustalarına soruyorum? 10/40 diyorlar, ama kitabında 10/40 göremedim. bilen abilerimden tavsiye rica ediyorum.
yağ eksiltmesi yoksa mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 edge full sentetik yağları kullan, motorun daha uzun ömürlü olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #959 : Temmuz 15, 2014, 02:14:32 »
Ve aleykum selam,

Mobil 1 5W-50 Peak Life 4 Lt  :tamam:

Ooooo Atilla Abinin lafının üstüne laf etmişim.  :saygi: Pardon abi  :tamam: Eski mesajlarınızdan yola çıkarak PEAK life diye düşünmüştüm. :tamam:

THE END