0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2008 model 65 bin km'deki benzinli 1.3 Yaris'ime mobil esp 5w-30 almayı düşünüyordum ancak kitapçıkta "Yarı sentetik yağ kullanın, bulamazsanız mineral bazlı yağ da kullanabilirsiniz" diyor. Yani bu araçta tam sentetik yağ kullanmamalımıyım?
üstat 0w40'ın çok geniş bir aralığı var. İstanbul'da yaşadığım için aşırı sıcak ya da soğuk görmüyor araba. Zaten kitapçıkta ve firmaların yağ rehberlerinde de 5w30 öneriliyor. Velev ki 0w40 kullansam bile tam sentetik kullanabilirmiyim. Asıl merak ettiğim konu bu.
Mobilde iki farkli 0w40 yag var sanirim. Yanlis hatirlamiyorsam biri esp digeri new life. Benim araca hangisi daha uygun olur sizce
araban küçük motor olduğundan 1.6 lardan daha fazla zorlanır, senin için ideal yağdır 0w40 mobil1, tabi i ki ful sentetiği kullanabilirsin ben 75 model bmw ye bile kullanıyorum.
Atilla abi merhaba engin tecrübelerinizden dolayı size bir sorum olacakAracım 2008 corolla benzinli (1zr-fe motor) 115000 km de yağ olarak mobil esp 5w-30 iyi midir ya da hangi yağı koymalıyım sizce. Servis 10w 40 koyuyor diyorlar siz ne dersiniz (İstanbul'da yaşıyorum)Teşekkürler
Dizelse ve dpf varsa Esp, benzinliyse new life kullanabilirsiniz.
Selam arkadaşlar, daha önce forumda MOTUL deneyeceğimi söylemiştim. Motor 1.6 valvematic. 57000 km de bakım yaptırdım. Daha önce de sürekli tam sentetik 5-30 toyota'nın orjinal yağlarını kullanmıştım.Şimdi 2000 km'dir MOTUL Eco-Nergy kullanıyorum.Yakıt tüketimini çok hassas ölçmedim ama halen kış lastikleri ile ve 30bar basınçta(çankayanın bozuk yolları nedeniyle ) şehir içinde 7,5-8 lt civarında bir yakıt tüketimi var.İlk başta motorda ciddi bir değişiklik görmemiştim.Ama 500-600 km sonra rölantideki titreşimin azaldığını ve rölantide ibrenin hiç kıpırdamadığını fark ettim. Haziran, Temmuz döneminde , sıcakta ve yokuşlarda yağı zorlayacak devirlerde biraz kullandım.Kıvamına beyaz kağıt üzerinde baktım ve orjinal yağ (bu arada kutusu 5lt ve 0.8 L yağ arttı) ile neredeyse renk farkı yok.Yağın litre fiyatını Mobil1 ile aynı fiyata aldım. Şimdilik soranlara gönül rahatlığıyla öneriyorum. Yağ değişiminde tekrar yorum yaparım.Piyasamızı elinde tutan Mobil,Castrol gibi yağlara sözüm yok ama Liqui Moly veya MOTUL gibi yağları bilmedikleri için insanlar en güvenilir olarak direkt bunlara yöneliyor. Arcınız ve motorunuz çok kıymetliyse, çok fazla km yapıyorsanız Liqui Moly deneyin ve yorumlarınızı da paylaşın lütfen. Herkese hayırlı ramazanlar, tatile , uzun yola gidenlere iyi yolculuklar.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2014, 15:28:06Dizel ve DPF filtreliler için MOTUL'un Eco-Clean ürünü öneriliyor. Denemenizi tavsiye ediyorum piyasadan veya internetten bulunabiliyor. (Not: otomotiv sektörü ile yakından uzaktan ticari ilgim yok, tamamen kişisel tecrübe ve araştırmalarımla yorum yapıyorum)
selamun aleyküm arkadaşlar. yağ konularına çok baktım ama, karar veremedim, yani kafam karıştı, sizlere sormak istedim. aracım ae101 1999 xei km110.000 de. bunun kitapçığında: aynen yazıyorum (yağ sınıfı (API): SH sınıfı veya daha iyisi, eğer SH sınıfı yağ bulamıyorsanız SG sınıfı yağ kullanabilirsiniz. ) bunu diyor, ardındanda diyorki ( tavsiye edilen vizkozite (SAE). şimdi ben buraya kadar hiç bişey anlamadım. çünkü ne anlama geldiklerini bilmiyorum sanayi ustalarına soruyorum? 10/40 diyorlar, ama kitabında 10/40 göremedim. bilen abilerimden tavsiye rica ediyorum.