0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir önceki bakımda 0-40 koyulmuştu. 1 hafta önce yaptırdığım son bakımda 5-30 koyuldu. Motorun çalışmasında, devrinde veya diğer tepkilerinde bir fark göremedim ben.Bir de 0-40 yağ için en az 15.000 km öngörülmüş olmasına rağmen ben 9.000'deyken yağı değiştirdim. Gerekli miydi, iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum.
0-40 ile 5-30 arasında çok belirgin fark yok, o yüzden tepkilerde fark görmemişsiniz. Günümüz tam sentetik yağları evet 15 bin gider. Yağın süresi de önemli 9 bin km olmasına rağmen 1 veya 1,5 yıl geçmişse yağ özelliğini kaybetmeye başlıyor.
Bir de tam sentetik yağlar için 15.000 km öngörülüyor ama kullanılan yağ filtresinin de "long life" diye tabir edilen uzun ömürlü filtrelerden olması gerekiyormuş. Yani 0-40 yağ alıp sanayiden 5 TL'lik filtre alıp kullanılırsa pek bir anlamı kalmıyor
merhabalar 2008 model 1,6 benzin/lpg'li aracımın 70.000 km bakımını yaptıracağım.önereceğiniz yağ ve viskositesi nedir acaba...teşekkürler...
diyarbakır'da son günler yeni memleket izmir.oraya göre tavsiyeniz...
Kış Diyarbakir gibi olsaydi ayni olurdu ama yazlari ayni, dolayisi ile 0 viskozitesine inmenize gerek yok ama tam sentetik olmak LPG sebebi ile kesin gerekli, 5W/40 yada 5W/30 kullanabilirsiniz.
castrol edge5w/30 nasıl?
0-40 ile 5-30 arasında çok belirgin fark yok, o yüzden tepkilerde fark görmemişsiniz.
Merhabalar araç motorunun içini temizlemek için benzinli bir araçta dizel araçlara konan yağ konsa sıkıntı olurmu ? Gerçi dizel araç yağları farklımı oluyor bilmiyorum ama deterjan katkısı fazla oluyormuş. Bu şekilde kullanılabilecek bir yağ marka ve model tavsiyesi alabilirmiyim? Yada bilgim komple yanlış ise başka bir tavsiye. Benim eski araçta vakti zamanında bir katkı kullanmıştım şimdi baktım da motora yağ konan yer resmen simsiyah durumda
Günümüz otomobillerinde benzinli ve dizel yağları fark etmiyor büyük motorlu otobüs ve kamyonlara konulan yağlar farklı. Yine mevcut olan yüksek teknoloji tam sentetik yağların içerisinde bahsettiğiniz koruyucu ve temizleyici katkılar zaten mevcut ekstra bir şeye gerek yok. 10 binde bir enjektör temizleyici kullanmak iyi çok yüksek km'lerde bor katkıları kullanılabiliyor ama faydaları da henüz kesinleşmiş değil.
enjektör temizleyici yağamı yakıta mı konuluyor du? Bende bi katkı koydurdum ama iyi etmemişim herhalde yağ yanmış gibi olmuş siyah kurumlugibi hatta sanki parçalar birikmiş gibi. Şimdi incesinden tam sentetik bi yağ koyup olanı bbiteni temizlemem lazım demek ki
Enjektör temizleyiciyi en az yarım depo yakıt var iken benzin deposuna boca ediyoruz. Eski yağı iyice süzdürüp sağlam bir tam sentetik yağa geç hocam bu arada ne katkısı kullandın merak ettim?
Mavi metal silindir şişede bener mi neydi adı motor katkısı diye kullanmıştım. Enjektör temizleyici marka varmı benziliklerde yada kolay bulunabilen bişi?