0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
siz işte dediğim ilgili sahiplerdensiniz. 10 40 ın ömrü 8000 km buna katılıyorum. en iyisini istiyorsunuz. biliyorum benim gibi sizinde içiniz yanıyor soğuk motora marş basarken. bişey diyemiyorum ama istediğiniz kadar koruyun yine bir yerde bozulacak. bence 300 bin km yi performans kaybı olmadan görebilir.. 5 50 yi 100tl ye satanlar var. piyasada sahte satanlarda var. bilindik büyük bir siteden almanızı tavsiye ederim.bir yağ kadar önemli olan konuda yağ filtresi. manın bir filtresini aldım. kataloğa göre hakkaten çok iyi bir filtre. daha iyisini bulamadım. isterseniz seri numarasını verebilirim..
arkadaşlar herkese merhaba!2007 corolla hb 1.6 terra manuel vites araç sahibiyim. 115 bin km de aracım.güneydoğu bölgesi için (şanlıurfa-gaziantep) mobil 1 0w - 40 yağ sparişi verdim. kışın en düşük sıcaklıklar -5 / -10 gibi değişiyo. ara ara -15 gibi rakamları da görüyo nadiren. yazın 40-43 derece max 45-46şimdi şöyle bir bilgi edindim. yağın ilk değeri asıl kalınlığını gösteriyormuş. yani şöyle benim aldığım yağ 0w değil mi. değeri sıfır olunca hayliyle en düşük değer sıfır zaten bu da yağı oldukça ince yapar. benim arabanın km si de 100 bin i devirmiş malum. sıkıntı olmaz mı? yani bu yağın benim arabam için negatif yanları ne olur? pozitif yanları ne olur? aralığı geniş tutmanın bi sakıncası yoktur diye düşündüm. yağ kendi kalınlığını sıcaklığa göre kendisi ayarlar diye düşündüm. yanlış mı yaptım acaba??? sana söyleyen yanlış söylemiş, multigrade yağlarda esas viskozite büyük numaradır, senin yağ normal şartlarda 40 kışın çok soğukta bir kaç dakika 0 numaradır oda ilk çalıştırmada güzel ve kolay yağlama içindir, bu seçiminle iyi iş yapmışsın.
Merhabalar, Atilla Abinin tavsiyesi üzerine iki gün önce AE101'e serviste 40.000 bakımında Mobil 5w50 sentetik yağ koydurdum. Aslında ben 5w40 düşünmekteydim fakat her araç ve motor kendine has tecrübe gerektirir bu yüzden Atilla Abinin tecrübe ve tavsiyelerine uyarak 5w50'de karar kıldım. Mobil 5w50, 10w40'dan sonra daha kolay ve akışkan bir yağ hissiyatı verdi. Genel olarak ilk izlenimlerim olumlu. Toyota yetkili servis müdürü ise yağınızı biz koyardık aslında dedi ancak kendisinden Toyota'nın artık sadece 10w40, 15w40 ve 5w30 yağlarını kullandığını öğrendim. Ben ise aracın motorunu bu yağın ellerindeki yağlardan çok daha iyi koruyacağı bilgisini verdim. 40.000bakımında servisle ufak bir anlaşmazlığa düştüm onun içinse ayrı bir konu açarak belirteceğim.
Yağın fark etmesi güzel. Efsaneye ilaç gibi geldi anlaşıılan
İlk izlenimlerin gayet olumlu ve çok memnunum, bir sorun var diğer yağlardan çok daha pahalı. Güncel satış fiyatı 4lt. 145.00tl.
Nereden aldınız? fiyat fazlaymış hakikatten ama ender efsaneye değer bence.
Yok mu soruma yanit......
Atilla abi ve diger ustadlar aracim 2010 corolla dizel dpf yok diye biliyorum 40.000 bakımına giricem yaşadığım şehir Çanakkale genelde kış rahat gecer yağ tavsiyeniz nedir bu arada mevcut Içindeki 5, 30 castrol Teşekkürler
Peki şu meshur mobil1 esp formula alsam beniğm araçta olurmu malum DPF yok yoksa castrol devam mı edeyim....
Dpf yoksa ESP ye boşuna fazla para vermeyin. Mobil 0w-30,0w-40 veya 5w-30 işinizi rahatlıkla görür.
SATIŞA BAKTIGIMDA 0W-30 İLE ESP 5W-30 FİYATI AYNI....
5w-30 kullanmada sakınca yok ozaman DPF yoksa bile değil mi.....