0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil 1 serisi 6 7 bin mil. Süper seri 4 5 bin mil diye biliyorum.Bence piyasadaki en iyi yağ N standartındaki castrol edge fts 5 40
önerileriniz için teşekkür ederim bu konuda forumdan bir öneri gelmeyince bende mobilin tr tüketici hattını aradım onlarda aynı şeyi söyledifakat gittiğim bir mobil bayisi bana mobil süper 5000 5w-30 yağını önerdi yağı aracıma koydum ama bu yağ hakkında bilgi mobilin tr sitesinde yok usa sitesinde mevcut ve yağ ömrü olarak 5000 mil ömür vermişler ben bu yağı 8000km sonra değiştirmeli miyim buda usa sitesindeki yağın linki http://www.mobil.us/USA-English-LCW/carengineoils_products_mobil-super-5w30.aspx#
Aytaç bey merhaba DPF nedir bilgi verirseniz sevinirim
DPF,(dizel partikül filtresi) dizel motorların attığı yanmamış mikron dizel parçacıklarını toplayıp yakmaya yarayan filtre. Sizin araçta var mı hatırlamıyorum ama büyük ihtimal yok. Mobil esp dpfli araçlara özel üretilmiş yağ. ancak dpf olmayan araçlarda da kullanılabilir fiyatı biraz daha fazladır sadece.
O araçta DPF yok diye biliyorum Aytaç. Ahmet'te cumartesi bana söylemişti hatırlarsan 5-30 ESP Mobil kullan dedi..Arkadaşın aracının km çok yüksek değil yağ yakma,eksiltme vs yoksa 5-30 ESP Mobil tavsiye ederim.Ben bu bakımda 5-40 Castrol Edge aldım. Diğer bakımda Mobil 5/30 ESP deneyeceğim mutlaka..Arkadaşın opel CDTI için aldık bu yağı,arabası 235000km'de. Arabada motorda tık yok,ses gitti daha önce adam ne kullanmışsa ve yakıt tasarrufu sağlıyor abi dedi bana..
Hatırladım Bülent. O araçta dpf yoksa esp 5w-30 kullanmasına gerek yok zaten nedeni sadece biraz daha pahalı olması yoksa Mobil esp olsun veya olmasın zaten 10 numara yağ. Senin kullandığın castrol edge de iyi.
Aynen kardeşim dediğin gibi 5/40 Edge bile bu şartlarda işimizi görüyor Ben castrol Edge 5/40 yağı 70 TL aldım (4lt)Arkadaşıma Mobil 1 ESP 5/30 yağı geçen ay 80 TL aldık (4lt).. Biraz fiyat farkı sorun değil ise kullanılabilir mi
Atilla özdemir abi merhabalar 2008 model 100.000 km 1.4 dizel toyota corolla aracım var yağ değişimi yapacağım daha önce aracıma Mobil 1 New Life™ 0W-40 yağ koydurmuştum.Şimdi aşağıdaki yağlardan yada sizin önereceğiniz bir yağ varsa hangi yağı kullanmalıyım Mobil 1 New Life™ 0W-40 Mobil 1™ ESP 0W-40 Mobil 1™ ESP 5W-30 yoksa servisin önerdiği markasını bilmediğim 10w-40 yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim...