0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi ben fanatik mobil 10w40 kullanicisiyim bu 10w60i biraz bana detayli anlatirsan sevinirim bu kmdeki arac icin mesala fazla kalin kaçar gibi geliyor bana.ikisi arasindaki farki avantaji dezavantaji anlatirsan cok sevinirim ona gorede onlemimi alırım gercekten ilerisi icin.Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 20:54:53Yuksel hic takilma ole birseye diyebilirim bindikce kendine gore şekil verdikçe arabaya bindigin arabanin toyotanin en özel corollalarindan birini anladiginda hic umursamiyorsun.sahsen ben bu durumu suan cok severek yapıyorum en yeni corollalarda senin kadar yag yakan var nisanlim bile bazen sahit oluyor yani o oturyor ben ekliyorum e12ye sahip olmakda ayri bir keyif.ozellikle bu yaşta ve sedan ise..sahsi görüşüm lutfen yanlış anlaşılmasın
bi saniye araba yeni mi ki yağ koymaya devam , o motor yağ koymakla bile bitmez. 2004 ise 2023 e kadar yolu var
E12 yağ mi yakiyomuş veya belli kmden sonra mi yakiyor
Bizim araba 85 binde babam yağ yakma gram yok diyodu ama oda okadar kontrol etmez yaği çok acaba yakiyo mu diye merak ettim bizim arabada sayili e12 lerden
ben aracı 85000de aldım ilk e12 2002 model.100000den bu yana yakıyor diyebilirim ondan önceki yakıyor sayılmaz..bir arabanın yag yakması sorundegil artık ülkemizde zaten çok abartılı olmadıkçaMesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 22:05:13tamamiyle mantık yürütüyorum yüksel ben 165binde 10w40 kullanıyorum seninki 295bine yaklaştı desek.motorun aralıkları seninki daha geniş benimkinden senin direk 10w60 dönmem zaten en mantıklısı gibi.ama atilla abiden şu aradaki farkı alıyımda olmadı bende dönücem.bu yaşta sedan e12 ayrı bir ayrıcalık benim gözümde şahsi görüşüm yolumuza devam sıkıntı yok
her motor yağ yakar. özelliklede kötü yağı yakar. subap boşluğundan yakar yada segmandan yakar. ama bir şekilde bir miktar yağ uçar gider. siz uzun yol yapmadıkça eksilttiğini bilmezsiniz. bana sorarsanız eski renault tofaş zamanından kalan bir takıntıdır. eskiden motorlar daha çabuk bittiği için motorun iyisi yağ yakmaz diyorlarmış.. şuanda sıfır araç alsan o bile eksiltiyor. eksiltmeside lazım. siz spor araçların daha fazla yağ eksilttiğini biliyormusunuz ? bu motorun sağlığı için gerekli. kurum yapmadıkça, buji yağlanmadıkça yağ eksiltmesi güzeldir birde lpg li aracınız varsa dua edin de bir miktar yağ yaksın motor. yanan yağ subaba yapışsın, piston üstüne yapışsın. lpg nin kuru sıcağından motor etkilenmesin.. ben ayda bir bildiğiniz mineral motor yağını vakum borularından birinden vererek bilerek yağ yaktırıyorum motora.. benim arabam 91 model. biraz yağ yakınca motor kedi gibi oluyo. inanmazsınız belki.. bunun için bir video hazırlayım koyayım.. yağ eksiltmesi iyidir iyi
yanlış anlama atilla abi maksat aradaki fark ne onu ögrenmek yoksa tecrubene sölicek sözüm yok zaten.peki atilla abi şöle soruyım 10w60 kullandım diyielim 20bin dedik ya şimdi.ben onu 18bin yaparım genede ama bu arada tahmini olarak yaklaşık bu yag nezaman eskicek motorda ben tahminen kaç kmden sonra ekleme yapıcam.yada yapacakmıyım.sordugum soru ütopik olabilir ben nerden biliyim diyebilirsin ama aklıma geldi sormak istedim sadece bilgin varsa.
Atilla Abi,Yukarıda açıkladığınız öneriler her motor için geçerli mi? VVT-i da farklı Valvematic te farklı gibi bişi varmı? Ben yetkili servise gittiğimde oradaki eleman valvematiclere zaten 10-40 koymuyoruz gibi bişi dedi. 5-30 koyuyorlarmış. Bunun gibi bir durum varmı yani kafama takıldı da
Murat yağın kalınlığını km belirler yeni motora 0w40 en güzelidir ama 200 bin km yapmışsa yağda eksiltiyorsa 5w50, fazla eksilme varsa ve 300 bin km ye yaklaşmışsa 10w60 koymalı.
arkadaşlar merhaba bütün forumu okudum ama soruma cevap bulamadımöncelikle aracımın 80.000km bakımı geldi yetkili serviste yaptıracağım yağı kendim götürmek istiyorum ama hangi yağ alacağıma karar veremedim Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30 yağı uygunmudur aracın kitapçığında aynen şöyle yazıyor "Dizel motorlar ACEA B1, API CF-4 yada CF sınıfı motor yağı kullanınız(API CE yada CD de kullanabilirsiniz) soğuk havalarda kolay çalıştırma ve iyi bir yakıt ekonomisi için en iyi seçim SAE 5W-30 yağıdır"fakat asıl sorun mobil yada diğer yağ üreticilerin teknik özelliklerinde bu değerler yazmıyor örneğin bu linkte olduğu gibi http://www.n11.com/mobil-super-3000-5w-30-4-1-5-litre-motor-yagi-P20893500şimdi ben hangi yağı almalıyım mobil tr yi aradım 5W-30 esp formula kullan dedi ama ondada DPF olan araçlar için yazıyor ve benim aracım için gereksiz pahalı gibide geldi banabu arada aracım yaris D4D dizel 80.000km de 2008 model
herkese tekrar merhaba forum çok faydalı hergün yeni birşeyler öğreniyorum yalnız bi sıkıntım var ve hala cevap bulamadım üstte yazdığım soruma cevap verecek kimse yokmu acaba gözdenmi kaçmıştır
Mobil 5W-30 un formula esp dpf li olmayan araçlarda da kullanılır sadece biraz fazla para vermiş olursunuz. Mobilin formula esp olmayan 5w-30 tam sentetiğini kullanabilirsiniz veya 0w-40 tam sentetik te olabilir. Atilla abi ne der bu konuda oda önemli tabi
Aytaç aynen dediğin gibi bence 5w40 castrol edge turbo dizel ve mobil1 0w40 ikiside gayet güzel olur.