0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2010 model corolla dizel aracım var.Bildiğim kadarıyla bizde DPF yok bu durumda yağ tavsiyenizi bekliyorum....
Dediğiniz yağa bakınca DPF li diye bir ibare var acaba bu zarar verir mi motora bizde DPF filtresi yokmuş....
olaya bak , adama doğrusunu diyoruz bide laf yiyoruz çok iyisiniz ya bildiğiniz gibi yapınız sayın beyefendi
Mobil 1™ ESP 0W-40 nasıl? kullanan var mı? mobil'in en yeni ürünü gibi.. Mobil 1 New Life™ 0W-40 kullanıyorum. Açıkçası memnunumda. Bununla birlikte, tavsiyeleriniz doğrultusunda 40 bin bakım için Mobil 1™ ESP 0W-40 kullanmayı düşünüyorum. Teşekkürler
2011 dizele 5-30 mu koymak iyidir önümüz yaz? Yetkili servis şu an ne koyuyor?
arabanızda dpf varsa espyi kullan ama yoksa newlife ile devam. Aynı yağ fakat dpf yi tıkamama özelliğine sahip.
Arkadaslar 2008 model 104000 kmde d4d dizel auris var elimde suan..bundan once hangi yaglar kullanildi nasil bakimlar yapildi araca bilmiyorum.. izmir sartlarini -yaz kis ortalama ustu sicaklik diyebiliriz- ve ilk defa kendim yag desimini yapcagimi dusunursek aracin gecmisini bilmeden bu km ve bu iklim sartlarinda dizel icin hangi yagi kullanmami onerirsiniz acaba..
Aracım toyota corona yağını kendim değiştirmek istiyorum. Kaç lt yağ koyuyoruz. Yağın içine herhangi bir katkı katıyor muyuz. Kitapçığında [u]yağ değiştirme[/u]filtreyle yağ soğutuculu :4.2ltyağ soğutucusuz:4.1ltfiltresizyağ soğutuculu :3.8ltyağ soğutucusuz:3.7ltbazı arabalarda yağı soğutmak için küçük bir radyatör kullanılır, bu radyatörün yağ boruları ekseri yağ filtresinin altından çıkar, bu radyatör varsa soğutuculudur. asla katkı kullanma, yağda eksiltme oluyorsa mobil1 10 w 60 yoksa mobil1 5w50 kullan yağ filltresini mümkünse servisten al .
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Nisan 19, 2014, 20:08:12bazı arabalarda yağı soğutmak için küçük bir radyatör kullanılır, bu radyatörün yağ boruları ekseri yağ filtresinin altından çıkar, bu radyatör varsa soğutuculudur. asla katkı kullanma, yağda eksiltme oluyorsa mobil1 10 w 60 yoksa mobil1 5w50 kullan yağ filltresini mümkünse servisten al .Teşekkürler Atilla Abi. Peki filtreli-filtresizin anlamı nedir. Filtre değiştiğinde ve değişmediğinde giren yağ miktarı mı acaba. Yağ filtresiz araç olmaz heralde.
bazı arabalarda yağı soğutmak için küçük bir radyatör kullanılır, bu radyatörün yağ boruları ekseri yağ filtresinin altından çıkar, bu radyatör varsa soğutuculudur. asla katkı kullanma, yağda eksiltme oluyorsa mobil1 10 w 60 yoksa mobil1 5w50 kullan yağ filltresini mümkünse servisten al .
Yağın bir kısmı filtrenin içerisinde kalacağından yağ miktarı hesabını ona göre vermiştir Atilla abi.