0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
her yakıt aldığında yağ seviyesini kontrol eden kimseyi görmedim kusura bakmayın, ikincisi üretici konulması gereken miktarı laf olsun diye belirlemiyordur diye tahmin ediyorum, yani 4 lt yazıyorsa o kdar konur, 4,3 lt yazıyorsa o kadar konur, 300ml den ne çıkar diye saçma sapan laf mı olur, lütfen bilginiz varsa paylaşın
herkese merhabalar yaris 2010 manuel 1.33 aracımı servise götürdüm. 5w-30 yerine 10w 40 koymuşlar... hemen değiştirmem gerekir mi yoksa bi şey olmaz mı acaba...
merhaba,yaris'imin 10bin bakımına 1 ay kaldı. kitapçıkta SAE 0W-20 yağ kullanılır yazıyor.0W-20 yağı iki markada buldum.Auris için eneos kullanıyordum.1.6 valvematic1- eneos 0W20PRE4 PREMİUM ULTRA2- petrol ofisi Maxima 0W-20 bakıma giderken bu iki yağdan hangisini alıp götürmemi önerirsiniz?
merhaba,yaris'imin 10bin bakımına 1 ay kaldı. kitapçıkta SAE 0W-20 yağ kullanılır yazıyor.0W-20 yağı iki markada buldum.1- eneos 0W20PRE4 PREMİUM ULTRA2- petrol ofisi Maxima 0W-20 bakıma giderken bu iki yağdan hangisini alıp götürmemi önerirsiniz?
Atilla Abi, geçen gün ikinci el 1.5 lt Toyota motorlu bir arabaya bakıyordum. Yağ kapağını açınca buhar çıkmaya başladı. Yağ kontrol çubuğunu çıkardığımda oradan da buha çıkıyordu. Bu, yarım saatlik otoyol sürüşünden sonra. Normal mi acaba? Değilse sebebi ne olabilir?
Büyük ihtimal 0w-20,0w-30, veya 5w-30 dur.Kullanma kılavuzunda da yazar zaten. Ancak yetkili servisler tam sentetik yağ talep etmediğiniz müddetçe 10w-40 koyarlar. Çünkü servis bu yağı toplu alıyor. Bir sonraki yağ değişiminde 5w-30 tam sentetik öneririm. Şu anda 10w-40 olmasında çok sakınca da yok.
Kitapçığa biraz geç de olsa baktım. 0w-20,0w-30, 5w-30 kullanılabilir diye yazmış. 10W-40 yazmıyor bile ama servis bu yağı kullanıyor. Çok garip geldi bana şahsen. İlk değişimde 5w-30 tam sentetiğe geçeceğim. Araca yeni LPG taktırdığımdan dolayı inşallah bir eksiltme vs. problemi yaşamam.