0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet bey yer olarak wisconsin yazmışsınız abağlantınız nedir? Ben de orda yüksek lisansımı tamamladım.
Aile vs dolayısıyla buraya yerleştik yaklaşık 9 sene önce. Yüksek lisansınızı UWM'de mi yaptınız Demirhan Bey?
Ben Milwaukee'ye yakınım, Madison çok liberal bir şehir. Tam öğrenci kenti. Kışları özlemiyorsunuzdur herhalde. Bu sene -50f'yi de gördük.
Mobil Fe olan yarı sentetik, ESP formula olan dizeller için geliştirilmiş tam sentetik olması lazım.
Atilla abi toyotanin 5w30 yağı ile mobil 1Esp formula 5w30 motor yağı arasındaki fark nedir? Bu yağlar aynı değerdemi yoksa biri diğerinden daha mi üst seviyede
toyotanin kendi ozel yag fabrikasi yok, isine geldigi yerden alir, mobil sentetik yaglarda bir numaradir.
Murat çubuğun yağlanması mühim değil, işaretlerin olduğu kısım yassı olduğundan yağı üzerinde rahatça görmen lazım, karterde yağa giren kısmın hem önünde hemde arkasında yağ olur. önü ve arkası bol yağlı olan aynı hizadaki yağ seviyeyi gösterir.
Atilla Abi,Geçen sefer bu işlem için sormuştum, bu hafta memlekete gidince tekrardan bakayım dedim, gene aynı gene aynı.... Arkasına da baktım önüne de baktım neredeyse hem arkası hemde önü aynı şekilde yağlıydı hemde LİMİT çentiklerinden neredeyse 15 cm yukarda başlıyordu yağlanma Valla bu eğrilebilen çubukla yağını düzgünce kontrol edebilen helal olsun. Ben beceremedim.
Çubuk sarı renkli plastik mi?
herkese selamlar,aynı konuyu başka yerde de açtım ama bir de burada özellikle atilla abi ve diğer tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. 1.4 2013 corolla comfort aracın bakımını geçtiğimiz cumartesi yaptırdım fakat kafamı kurcalayan bir sorun var paylaşmak istiyorum...ben motor yağını kendim götürdüm ve bagajda 4+1 lt olarak duruyordu. aracı bakıma götürdüler, bakımdan gelince bagaja baktım 1lt lik bidon hiç ellenmemiş, ben görmediklerini düşünerek servis kabuldeki arkadaşa durumu aktardım, servistekiler bizden tamamlamışlardır dedi fakat faturada belirtilen bişey yoktu, e tabi özel servis de böyle bir kıyak yapmaz, neyse ben bişey demedim ve ayrıldım, bugün müşteri memnuniyeti için aradılar ve puan vermemi istediler, ben bakım için 5 üzerinden 4 puan verince konuştuğum bayan epey bozuldu, ona da durumu anlattım, faturayı inceledi ve yağ eklenmemiş, eklenmiş olsa faturada görünürdü dedi ama emin olmak için beni bakımı yapan ustayla görüştürdü, İŞİN ÖZÜ ŞİMDİ GELİYOR : bu usta bana dizel partiküllü araçlara 4 lt den fazla yağın konmayacağını, yağın buharlaşacağını vs bişeyler anlattı, açıkçası ben yağ miktarının dışında söylediklerinden bişey anlamadım, kitapçıkta 4,3 lt konması gerekiyor dedim ama o ısrarla dizel partiküllü araçlara bu kadar koyuyoruz dedi, anlıyacağınız kafam çok karıştı,1- ustanın dediği doğru mu?2- eğer eksik koydularsa 300 ml. eksiklik sıkıntı çıkarır mı?3- yağ koyup koymadıklarını nasıl anlayabilirim? çünkü eklemedilerse bendeki 1 lt den eklemek istiyorum ama ekleyip de eklemedik diyorlarsa ve ben de eklersem sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum.şimdiden teşekkürler...
Öncelikle merhabalar. Aracımı 2 ay önce aldım ve yetkili serviste yağ değişimi yapıldığından henüz yağ değişimi yaptırmadım. Ancak kafamı karıştıran bir konu var, aracım 2011 Corolla benzinli bu arada. Konya yetkili servis kağıdında 10/40 değişimi yapılmış görünüyor. Bu araçların fabrikasyon tavsiye edilen yağı nedir? 10/40 şaşırttı beni açıkçası.
Yahu 3 litre yağ konulsa ne olur sanki ? Zaten her yakıt aldığınızda yağ miktarına bakacaksınız.. eksik olursa eklersiniz. Fazla yağ koymayın. 4 litre zaten tam miktarıdır.4 litre yağ ile yağ çubuğu max noktasını görür. 300 gr dan ne çıkar..