0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar benim aracım 1995 model corolla xe. Aracımı alalı yaklaşık 2 yıl oldu. Ilk yağ değişiminde ustanın tavsiyesiyle castrol 20 50 koydum. Hiç iyi değildi. Ilk çalıştırmada zor çalışıyor ve aracın çekişi de baya düşmüştü. Daha sonraki yağ değişiminde castrol 10 40 yağ koydum. Arabanın çekişi de çalışması da düzeldi. Son yağ değişiminde Mobil 10 40 kullandım. Sanki Castrol'e göre daha iyi. Ancak arabanın yağ çubuğunda 5 30 yağ kullanılabileceği de yazıyor. Merak ettiğim, acaba 5 30 kullansam yararı ya da zararı olur mu? Teşekkürler.
valla abicim 95 model arabaya 5 30 yağ kullanmasan iyi edersin . o motoru biliyorum, zayıf bir motor olduğu için kalın yağ yüzünden performansından kaybediyor. 5 30 çok soğukta zorunlu hallerde kullanılabilir diye geçiyor. muhtemelen - 10 veya -17 derece gibi sıcaklıklarda kullanılıyor. ve hava sıcaklığı belli bir sıcaklığa çıktığında tavsiye edilmez. çünkü eksiltir.. sentetik yağlarda incelme gibi sorunlar daha az olsada 30 numara yağı bu kadar km yol yapmış motora koymasan iyi olur. çabuk çalışsın dersen 5 40 olabilir. castrol edge fts benim favori yağımdır. 15 40 ve 20 50 gibi yağlar 10 bin km dayanamaz. erken değişmesi gerekir. denemek isterseniz 5 30 sentetik yağı koysanız da motora bişey olmaz. sesli çalışır. hararet yaparsa ince gelir. ama normal koşullarda bişey olmaz. yinede 10 40 dan memnunsanız onunla devam edin derim. düzeltme.. kardeşim demişim, meğer ağbeyimmiş.. değiştirdim..
Forumda da reklamı olan Eneos yağını kullanan oldu mu hiç arkadaşlar?
0W-50 Eneos Sustina kullandım. Bir fark göremedim diğer sentetiklere göre.
Ahmet nerelerdesin kardeşim? foruma az mı giriyorsun yoksa ben mi göremiyorum?
Fırsat buldukça giriyorum abi. Günde 13-14 saat çalışıyorum, boş günlerimde ancak.Nasılsınız? Sizin Rav4 nasıl?Burada araba bakarken BMW'leri gördükçe sizi hatırlıyorum. Araştırınca internetten sayfalarca sorun çıkıyor. Asya arabalarıyla kıyaslanmayacak şekilde. Estetik harika, dayanıklılık, sorunsuzluk yok. 325,525 neyse hepsi aynı nedense...
mobil iyidir ama 2 mobil arasında ne fark var acaba ?
Mobil 1 Esp formula 5w-30