0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim araç LPG'li ama ayarı çok iyi derecede Volkan öztokmak farkı ile afr ayarı yapıldı,pek fark çıkmaz,daha doğrusu lpg'nin yanma ısısı benzinden düşük ama yanma egzoz zamanına sarktığı için bir sonraki yakıt püskürtme zamanında hâlâ yanma yüksek oranda devam ediyor bu durum ayarsız kitler de daha fazla yakıt ile devam ettiği için sibob yakmaları veya katalizör erimesi oluşuyor,aklıma düşürdünüz 1 Mayıs'ta Volkan Hatay'da olacak daha detaylı bakarız ve video çekerim.
Yanma egzoz zamanına sarkıyorsa motorda vuruntu olur. Ya da güç azalması olur. Genel anlamda sorunlar olur yani. Elektronik ateşleme ve vuruntu sensörü bunun için var zaten. Sistem yanmayı öne çeker veya farklı metotlarla engeller. Volkan öztokmak bunları biliyor olması lazım
Evet bildiği için kendisini tercih ediyorum,afr ayarı nın gerekliliği zaten bahsetikleriniz için,egzoz zamanına sarkma ayarsız kitler de fazla oluşuyor,afr ayarı yapılmış olanlarda çok az bir sarkma oluyor o yüzden ısı yükseliyor,yağ soğutucu olmayan araçlarda ısıyı soğutma işlemi tamamen yağ ve dolaştığı yüzeylere kalıyor,ısı yükselince yağ daha akışkan oluyor sıcak çalışma vizkozitesi daha kalın yağa ihtiyaç duyuluyor,LPG'li araçlarda 5w30 vizkozitedeki yağ ısındığı zaman daha fazla stres oluşuyor,5w40 daha kararlı hareket ediyor.
Merhaba arkadaşlar 2015 corolla cvt 70 binde şanzıman yağını serviste değiştirmiştim şuan 120 bin kmde değiştirmek istiyorum tekrar servistemi değiştirsem dışarda mı karar veremedim daha önceki aracımda tüm bakımları serviste yaptırdığım için aracım auris dizeldi turbosunda 70 bin kmde iken arıza olmuştu önce ücret aldılar toyota türkiyeye mail atmıştım 1 hafta sonra iade etmişlerdi ücreti geri yani servis arkasında duruyo sanki ama yinede bilemedim sanayide özel serviste castrol cvt 1750 dediler serviste 2500 dedi sizce hangisi?
servisin kullandığı yağın daha iyi olduğuna nasıl kanaat getirdiniz.. gerekli spec i karşılıyorsa elbette Castrol eneos motul de kullanılır. Şanzıman Yağı değişim işlemi normal yağ değişiminden farksız uygulanıyor. Ben son bakımda 4 lt Castrol alıp bakım esnasında değiştirtmiştim. Bakıma nereye gidiyorsanız orada yaptırabilirsiniz
CVT şanzıman narin bir şanzıman arıza durumunda tamir imkanı çok zor ve çok maliyetli o yüzden arkasında duracak bir yerde yaptırmak daha garanti olur. Şahsen yetkili servisleri pek tercih etmem(motor yağı, balata değişimleri vs.), tork konvertörlü şanzıman olsa doğru yağ seçimi ile dışarıda yapılmasında mahsur yok ama CVT özel bir şanzıman o yüzden yetkili servis daha garantili olur.
Egemot'tan liqui moly 0w16 alan olmuş muydu? İnternetten ilk defa yağ alacağım için biraz gerildim açıkçası liqui moly yağlarının orijinalliğini nasıl kontrol edebiliriz. Egemot 0w16 special tech aa 0w16 ürünü Almanya'da dolumu yapılmış bir şekilde mi ithal ediyor.
Yağı aldım fakat sitede ilsac gf6-b yi karşılıyor göstermesine rağmen kutu üstünde api sn plus+rc ve ilsac için gf5 karsiladigini gösteren ibare var hangisine inanmalı.