0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar, birkaç ay önce 2007 corolla d4d sahibi olduk. Aracın eski sahibi yağı yeni değiştirdim castrol 10w40 koydum demişti. Yağın değişimine az bir süre kaldı şimdiden ön araştırma yapayım dedim Araç 180.000km de. Yağ tipi olarak ne önerirsiniz 10w40 a devam edelim mi?
Yağ yakma sorununuz yoksa Mobil esp 5w-30 tam sentetik tavsiye ederim.
teşekkür ederim aytaç abi. Yağ yakma sorunu yok çok şükür. Mobil esp 5w-30 yakıt tüketimini aşağıya çeker mi sizce? Ayrıca km fazla olduğu için bir sorun olmaz değil mi?
Tüm yorumları okudum sayılır ama her formcu gibi kafam oldu düdüklü tencere. 91 model xl corolla var 280.000 de şimdi 10 40 ince gelir ama 0 40 tam sentetik olursa iyi olur mantığı cıktı karşıma. Atilla abi görüşlerin herkes için önemli görünüyor. Aslında bujiler ve kablolar, fan ve hararet müşürleri, termostat, balatalar ve diskleri, yaglar, filitreler. Vb. Bunları araştırıyorum. Hangi marka ve numara yada özellikli olmalı. .... Bu bilğileri veren arkadaşlarla ve abilere şimdiden Allah razı olsun. ....Çok ihtiyacım var.
Atilla amcamobil 1 0w-30 4 lt yağ aldım bakmayı unutmusum eve geldim baktım üretim tarihi 25-10-11 yazıyor bir sakıncası varmı acaba?mobil sitesinde 5 yıl raf ömrü vermişinternette arıyorum 2 yıl 3 yıl 5 yıl 10 yıl gibi raf ömürleri var.
Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2014, 00:15:51 Kadirim ben zaten fiyat olarak ve motoru daha az korumasındaki farkı belirtmiştim, sen yine full sentetiğe dön.
Abi teşekkürler yağ tamam oldu. Bujiler ve kablolar, müşürler ve balatalar için marka ve öneriler varmı. Araç brc tüp var. Formdan bakıyorum ama link de verebilirsiniz. ...Buji kabloları cok kötü bugünbaktım benden önceki araç sahibi kobloları siyah bant ile bantlamış, bende bu neymiş diye dokununca elektirik çarptı.
Abi araba yeni aldım. 60 km yolda giderken hararet göstergesi bazen dibe vuruyor bazende ortalara yaklaşıyordu. Bende ustaya götürdüm termostat bozuk dediler ve markasını bilmiyorum bir tane taktılar yan sanayiymiş tabi ayar tutmadı sonra orjinal termostat taktılar ve sorun halloldu. 280 km yola cıktım ve bir sorun yoktu. Ancak aracını rölantide calıştırca su cok kaynadı ve radyotör alt kısmından suyu boşalttı ve hatta radyotör kapağından bile su cıkıyordu. Neyse. ...Biraz araştırdım fan calışmıyor ( onun için belki uzun yolda hararet yapmadı) ama motoru calışıyor yani müşürler bozuk diye düşünüyorum.
Atilla amca bana da yardımcı olursan çok sevinirim. Araç 180.000km de dizel 2007 corolla. eski sahibi castrol 10w40 yağ kullanmış. Forumda sağolsunlar Mobil1 esp 5w-30 tam sentetik tavsiye edildi, ancak km fazla olduğu için sorun çıkar mı? 0w40 ya da 5w40 nasıl olur?
Sinan 5w30 ince olur castrol edge turbo dizel 5w40 devamlı bir şekilde kullanabilirsin.
Atilla abicim 2013 auris 1.4 dizel araci mi 10000 bakıma goturcem yalnız motor yağı konusunda kafam çok karıştı her sorduğum farklı birşey öneriyor bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim hangi yağı kullanmaliyim şimdiden teşekkürler