0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selman hocam nedenmi kesinlikle,1. 5w30 vizkozite ulaşılabilirliği kolay olduğu için ve genel kullanım yağı olduğu için herkes tarafından kullanılır oldu ve kimse araç gereksinimini araştırmadan basıyor motora o yağı,2. Aracınız valfmatik motora sahip ve sistemin yağ ile temas eden dişlisi var uzun süreli 5w30 kullanımlarında o dişli kalın yağ ile çalıştıkça zorluyor ve ısınıyor,bir zaman sonra sistem tamamıyla kilitliyor ve dünyanın masrafı çıkıyor,3. Yakıt sarfiyatı anında 1 lt artıyor 10 bin km'de 100 lt'ye denk gelir, 100*10=1000 TL gaz sarfiyatı demektir,Şimdi kim kâr'da ?Accord da kullandığınız yağ doğru vizkozite ama Corolla yeni nesil ve gereksinimleri farklı.
Ümit hocam dün Temoto ile whatsapp üzerinden yazıştım. Kendileri LPGli araç için sizin de belirtiğiniz gibi 0w40 önerdiler. Pahalı olması nedeniyle kendilerine başka hangi yağı koyabilirim dediğimde haliyle başka yağ önermiyoruz diye yinelediler. Ama ben tekrar en az zararla hangi yağı tavsiye edersiniz dediğimde bana 5w30 koyabileceğimi ama uzun vadeli tavsiye etmediklerini söylediler. Buraya kadar her şey tamam.Şimdi sizin söylediklerinizle Temotodaki arkadaşların(kendilerine işlerindeki özveriden dolayı güvenim tam) söyledikleri birbiriyle çelişiyor. Yetkili servise gitsem oda bana 5w30u öneriyor. Başka bir ustaya gitsem eminim ki oda başka bir şey diyecek. Ben bir kullanıcı olarak kime güvenip nasıl bir yol izlemeliyim haliyle kafam karışıyor(bu tek ben değilimdir eminim ki). Kendi adıma 0w40 koymayacağım orası kesin. Ama 0w20 ve 5w30 arasında sıkıştım kaldım. 0w20'nin daha ince ve soğuk havalarda daha iyi işler çıkardığını biliyorum ama yüksek sıcaklıkta nasıl bir reaksiyon gösterir bilemiyorum.Son olarak merak ettiğim sırf 5w30 yağ kullandı diye 2. madde de bahsettiğiniz sorunla karşılaşan kaç kişiye rastladınız ve dünyanın masrafı dediğiniz şeyin gerçekten masrafı nedir?
Merhabalar Anıl bey güzel açıklamış,Selman hocam tem oto herzaman en iyisini tavsiye etmek için uğraşırlar,çok ısrar eden müşteriye de yetkili servis önerisi yaparlar,ki sizde de öyle olmuş ve kitapçıktaki ibareyi aynen aktarmışlar "0w20 yerine 5w30 olabilir ama kısa süreli"Kalın yağ nedeniyle valfmatik bozan motorlar E180 lerde oldu,210 kasa daha yeni olduğu için zaman içerisinde onlarda gelecektir yavaş yavaş,dünya masraf ne kadarmı geçen yıl çıkmadı 15 bin TL idi yenisini siz düşünün,bizdeki 2020 1.6 0w20 var ve LPG'li motor çok rahat çalışıyor devamlı şehit içi kullanıldığı halde 7.5 ortalama ile geziyor ve yer çok rampalı,uzun yolda Osmaniye,Mersin arası oluyor aynı şekilde Osmaniye Hatay arası,daha geçenlerde araç bendeydi çevre yolunda biraz ciğerini açtım çok iyi tepkiler veriyor.
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki motor yağını kullanan var mı? Fiyatı çok uygun, 345 TL.Texaco Havoline Prods V Sae 5W-30 4 Lt ( Üretim Yılı: 2022 ) Türkiye Petrolleri Oniks DPF Partiküllü 5W-30 4 Litre Motor Yağı ( Üretim Yılı :2022 ) 286 TL
504,507 onaylı yağ bu fiyata Gerçekten bedava SN kalitesinde, resmi onayları da var. daha ne olsun. Siz kullanın birkaç yıl sonra birşey olmazsa bizde bakarız
Teşekkür ederim Anıl, dün biraz araştırdım yorumlar beni ürküttü o yüzden siparişimi iptal ettim. Aldatanların çoğunlukta olduğu şu zamanda işini @Ufuk Sönmez (16363) gibi hakkaniyetle yapan kişilerle alışveriş yapmak lazım. Aynı yağın fiyatında 150-200 liralık fark olması o an için iç güdüsel olarak bizleri uygun olana yönlendirse de kafada soru işaretleri kalmaması adına güvenilir kişilerden alışveriş yapmak en güzeli.
Aslında Selman abi benim asla öneride bulunmayacağım yağ markası ve viskozitesi bunu herkes bilir fakat genel olarak " 0W20 ve 0W40 " a karşı garip bir saçma şekilde karşı durma var. Hatta bir kısım ise " Temoto'nun tuttuğu adam mısınız da gibi kelimeler kullanımınca insanlara karşı açıklama yapmayı ve anlatmayı bıraktım kim ne kullanırsa kullansin hesabi diyerek.Ben misal eco lite 5w30 kullanıyorum 97 binde aracım gerçekten de 0w20 daha iyi bir yag 5w30 gerçekten performansı negatif olarak etkiliyor.Sana şöyle bir şey soyleyim 2013 model 1.6 valvematic avensis 120 binde 0 kimden beri 0W20 kullanılıyor ve LPG mevcut bugüne kadar 1 gram eksilme yok.LPG de de 0W20 kullanılır.
Egemot'un Distribütörlüğün'de Eurol yağları getirilmekte, Hollanda asıllı sizce bu yağ nasıl bilgisi olan var mı deneyim sağlayan açıkçası Castrol gibi alt seviye mi yoksa kaliteli mi ? Motul ve Liqui Moly harici yağ kullanmadım bugüne kadar.https://egemot.com.tr/eurol.html
liqui moly markasını gördüm ama 5w30 da çok çeşit var hangisi benim aracıma uyum sağlar veya başka marka tavsiye eder misiniz? Teşekkürler..
yağ filtresi Mann W610/9 sipariş vermiştim ama ellerinde kalmamış onun yerine W610/1 olur mu bilgisi olan var mı ölçüleri bire bir aynı görünüyor ama bilemedim ya da hiç olmazsa Filtron OP 621 almayı düşünüyorum başka muadil filtre bulamadım önerisi olan varsa sevinirim bulunduğum yer itibariyle parçaları kendim alıp bir ustaya değiştirteceğim teşekkürler.