Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799408 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6580 : Kasım 10, 2022, 11:48:40 »
Selman hocam nedenmi kesinlikle,
1. 5w30 vizkozite ulaşılabilirliği kolay olduğu için ve genel kullanım yağı olduğu için herkes tarafından kullanılır oldu ve kimse araç gereksinimini araştırmadan basıyor motora o yağı,
2. Aracınız valfmatik motora sahip ve sistemin yağ ile temas eden dişlisi var uzun süreli 5w30 kullanımlarında o dişli kalın yağ ile çalıştıkça zorluyor ve ısınıyor,bir zaman sonra sistem tamamıyla kilitliyor ve dünyanın masrafı çıkıyor,
3. Yakıt sarfiyatı anında 1 lt artıyor 10 bin km'de 100 lt'ye denk gelir, 100*10=1000 TL gaz sarfiyatı demektir,
Şimdi kim kâr'da ?
Accord da kullandığınız yağ doğru vizkozite ama Corolla yeni nesil ve gereksinimleri farklı.

Ümit hocam dün Temoto ile whatsapp üzerinden yazıştım. Kendileri LPGli araç için sizin de belirtiğiniz gibi 0w40 önerdiler. Pahalı olması nedeniyle kendilerine başka hangi yağı koyabilirim dediğimde haliyle başka yağ önermiyoruz diye yinelediler. Ama ben tekrar en az zararla hangi yağı tavsiye edersiniz dediğimde bana 5w30 koyabileceğimi ama uzun vadeli tavsiye etmediklerini söylediler. Buraya kadar her şey tamam.

Şimdi sizin söylediklerinizle Temotodaki arkadaşların(kendilerine işlerindeki özveriden dolayı güvenim tam) söyledikleri birbiriyle çelişiyor. Yetkili servise gitsem oda bana 5w30u öneriyor. Başka bir ustaya gitsem eminim ki oda başka bir şey diyecek. Ben bir kullanıcı olarak kime güvenip nasıl bir yol izlemeliyim haliyle kafam karışıyor(bu tek ben değilimdir eminim ki). Kendi adıma 0w40 koymayacağım orası kesin. Ama 0w20 ve 5w30 arasında sıkıştım kaldım. 0w20'nin daha ince ve soğuk havalarda daha iyi işler çıkardığını biliyorum ama yüksek sıcaklıkta nasıl bir reaksiyon gösterir bilemiyorum.
Son olarak merak ettiğim sırf 5w30 yağ kullandı diye 2. madde de bahsettiğiniz sorunla karşılaşan kaç kişiye rastladınız ve dünyanın masrafı dediğiniz şeyin gerçekten masrafı nedir?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6580 : Kasım 10, 2022, 11:48:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6581 : Kasım 10, 2022, 13:17:18 »
0w-16 kullandım. Üstelik bayırlarda yüklü bazen tam gaz bile çıktım. İnce mi geldi ? Bence sorun yoktu çünkü motor çok hassas aarlanmış. Soğuması gayet güzel, derhal ısıyı atabiliyor. Bu sadece yağ ile yapılmıyor tabiki.

Yağ kalın olursa motor sıcakken bir miktar daha korur diye düşünüyoruz. Aslında olay sadece bukadar değil. Bu işin basıncı, yağ kalitesi, motorun yapısı gibi faktörler de var. Yağ kalitesi olarak gelişim gayet güzel. Ben gördüğüm kadarı ile söyleyim; iki motor olsun. birinde 5 30 birinde 0 20 olsun. iki motorda ki yağ sıcaklığı 120 dereceye gelmiş olsun. Yağın kalitesi bu noktada ortaya çıkıyor. Çünkü kaliteli bir 0 20 yağ eski nesil 5 30 kadar 120 derece sıcaklıkda kalınlığını koruyor ve yağ yırtılması olmuyor. Bizim beklediğimiz kalınlık olayı da bu noktada çok önemli olmuyor.

Kısaca özetlersek eski 20 50 yağlar tere yağı gibi. oda sıcaklığında katı ama azcık sıcaklık görünce incecik kalıyor.
Yeni yağlarda sıcaklık duyarlılığı düşük ve daha yüksek sıcaklıklarda daha sağlam kalabiliyor.

Bunların haricinde start stop motorlar veya ilk çalışma anındaki yağ basıncı gecikmeleri ince yağlarda daha az oluyor. Böylece her çalıştırmada saniye saniye daha çabuk yağlayarak da, vvt sistemini çabuk doldurarak da, eksantriklere hemen yağı iletmede de iyiler.

En büyük avantajlarından birisi de ömürleri. Teknolojisi geliştikçe daha uzun süre çalışıp daha az yıpranıyorlar. Sözgelimi eski bir yağ 5000 km de belki su kıvamına gelecek ve koruma özelliği daha çok azalacaktır.

Bu sebeplerden diyorum ki üretici 0 20 diyorsa o motor 0w-8 yağ ile bile çalışır. Toyota sağlamlık imajını bir yağ nedeniyle çöpe atmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6582 : Kasım 10, 2022, 17:36:24 »
Ümit hocam dün Temoto ile whatsapp üzerinden yazıştım. Kendileri LPGli araç için sizin de belirtiğiniz gibi 0w40 önerdiler. Pahalı olması nedeniyle kendilerine başka hangi yağı koyabilirim dediğimde haliyle başka yağ önermiyoruz diye yinelediler. Ama ben tekrar en az zararla hangi yağı tavsiye edersiniz dediğimde bana 5w30 koyabileceğimi ama uzun vadeli tavsiye etmediklerini söylediler. Buraya kadar her şey tamam.

Şimdi sizin söylediklerinizle Temotodaki arkadaşların(kendilerine işlerindeki özveriden dolayı güvenim tam) söyledikleri birbiriyle çelişiyor. Yetkili servise gitsem oda bana 5w30u öneriyor. Başka bir ustaya gitsem eminim ki oda başka bir şey diyecek. Ben bir kullanıcı olarak kime güvenip nasıl bir yol izlemeliyim haliyle kafam karışıyor(bu tek ben değilimdir eminim ki). Kendi adıma 0w40 koymayacağım orası kesin. Ama 0w20 ve 5w30 arasında sıkıştım kaldım. 0w20'nin daha ince ve soğuk havalarda daha iyi işler çıkardığını biliyorum ama yüksek sıcaklıkta nasıl bir reaksiyon gösterir bilemiyorum.
Son olarak merak ettiğim sırf 5w30 yağ kullandı diye 2. madde de bahsettiğiniz sorunla karşılaşan kaç kişiye rastladınız ve dünyanın masrafı dediğiniz şeyin gerçekten masrafı nedir?
Merhabalar Anıl bey güzel açıklamış,Selman hocam tem oto herzaman en iyisini tavsiye etmek için uğraşırlar,çok ısrar eden müşteriye de yetkili servis önerisi yaparlar,ki sizde de öyle olmuş ve kitapçıktaki ibareyi aynen aktarmışlar "0w20 yerine 5w30 olabilir ama kısa süreli"
Kalın yağ nedeniyle valfmatik bozan motorlar E180 lerde oldu,210 kasa daha yeni olduğu için zaman içerisinde onlarda gelecektir yavaş yavaş,dünya masraf ne kadarmı geçen yıl çıkmadı 15 bin TL idi yenisini siz düşünün,bizdeki 2020 1.6 0w20 var ve LPG'li motor çok rahat çalışıyor devamlı şehit içi kullanıldığı halde 7.5 ortalama ile geziyor ve yer çok rampalı,uzun yolda Osmaniye,Mersin arası oluyor aynı şekilde Osmaniye Hatay arası,daha geçenlerde araç bendeydi çevre yolunda biraz ciğerini açtım çok iyi tepkiler veriyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6583 : Kasım 11, 2022, 09:55:10 »
Merhabalar Anıl bey güzel açıklamış,Selman hocam tem oto herzaman en iyisini tavsiye etmek için uğraşırlar,çok ısrar eden müşteriye de yetkili servis önerisi yaparlar,ki sizde de öyle olmuş ve kitapçıktaki ibareyi aynen aktarmışlar "0w20 yerine 5w30 olabilir ama kısa süreli"
Kalın yağ nedeniyle valfmatik bozan motorlar E180 lerde oldu,210 kasa daha yeni olduğu için zaman içerisinde onlarda gelecektir yavaş yavaş,dünya masraf ne kadarmı geçen yıl çıkmadı 15 bin TL idi yenisini siz düşünün,bizdeki 2020 1.6 0w20 var ve LPG'li motor çok rahat çalışıyor devamlı şehit içi kullanıldığı halde 7.5 ortalama ile geziyor ve yer çok rampalı,uzun yolda Osmaniye,Mersin arası oluyor aynı şekilde Osmaniye Hatay arası,daha geçenlerde araç bendeydi çevre yolunda biraz ciğerini açtım çok iyi tepkiler veriyor.

E180de bu arızayı veren aracın kmsi kaçtı Ümit bey? Valla açıkçası benimde gönlüm her zaman ince yağdan yana. 2004 accordumu aldığımda araca 10 40 koyuyorlardı, Erzurum soğuğunda araç ilk çalıştırmada zorlanıyordu bunu hissedebiliyordum, ben biraz araştırıp 5 30 koyacağımı söyleyince karşı çıkan çok usta oldu yağ eksiltir yağ yakar gibisinden. Ki dedikleri de oldu en nihayetinde 250bin kmdeki aracın, keçeleri contası haliyle deforme olmuştu. Kaçakları giderdikten sonra inanın çok mutluydum, çünkü araba daha bir hırçın olmuştu. Şuan zaten aracın ilk çalışmasından hiç memnun değilim, aşırı sesli çalışıyor hatta acaba egzozda bir sıkıntı mı var diye düşünüyorum egzozu elimde kapatıp deneme yaptım sıkıntı yok. Muhtemelen servisin koyduğu ne olduğu belirsiz yağdan kaynaklı diye düşünüyorum. Sizin bu cevabınızdan sonra, hele yakıt sarfiyatının daha da düştüğünü söyledikten sonra tercihimi 0 20den yana kullanmaya karar veriyorum :) Teoriden çok tecrübe beni her zaman daha çok etkilemiştir. O yüzden sizi bu konuda bunalttığım için hakkınızı helal edin. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6584 : Kasım 11, 2022, 10:41:12 »
İnternetten the car care nuts diye bir kanala aboneyim. Kendisi toyota orjinal servisinde çalışırken şimdi kendi dükkanını açtı.toyota teknisyeni olarak kendini tanımlıyor ama diğer araçlara da bakıyor.

söylediğiniz vvt sorunlarının bazı modellerde çok sık görüldüğünü anlatmıştı. Bu sorun bazen yağ kalitesi ile ilgili iken bazı modellerde ise vvt sistemi içindeki pin in kırıldığından bahsediyor. Motorlar ne kadar teknoloji içerirse okadar çok parçanın bozulma ihtimali oluyor ki vvt sistemi de bence hassas çalışan sık kullanılan ve bakıma duyarlı bir sistem. Yağlamanın çabuk yapılması zinciri yatakları eksantrikleri ve vvti sistemi için önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6585 : Kasım 11, 2022, 11:24:33 »
30.000 km bakımı için servise gideceğim?bir önceki bakımda 5-30 yağ koydurmuştum.bu bakımda 0-20 koyrurayım diyorum.yer sivas(soğuk).2020 1,6 vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 31 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6586 : Kasım 11, 2022, 13:57:05 »
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki motor yağını kullanan var mı? Fiyatı çok uygun, 345 TL.

Satıcı firmanın direk kendisi. Alsak kenara koysak mı acaba?

Texaco Havoline Prods V Sae 5W-30 4 Lt ( Üretim Yılı: 2022 )

https://www.hepsiburada.com/texaco-havoline-prods-v-sae-5w-30-4-lt-uretim-yili-2022-p-HBCV00001UZXZW

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitesinde yaptığım uyumluluk aramasında 2018 1.6 Corolla için aşağıdaki listede yağ çıktı sanırım uyumlu.

https://tr.texacolubricants.com/tr_tr/home/services/self-services/personal-rec-vehicles/chevron-products-selector.html?src-tab=services.html&src-tab=%C3%BCr%C3%BCnse%C3%A7i%CC%87ci%CC%87

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Birde aşağıdaki var.

Türkiye Petrolleri Oniks DPF Partiküllü 5W-30 4 Litre Motor Yağı ( Üretim Yılı :2022 ) 286 TL

Satıcı Türkiye Petrolleri

https://www.hepsiburada.com/turkiye-petrolleri-oniks-dpf-partikullu-5w-30-4-litre-motor-yagi-uretim-yili-2022-p-HBV000012OEI4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6587 : Kasım 11, 2022, 17:43:40 »
Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki motor yağını kullanan var mı? Fiyatı çok uygun, 345 TL.
Texaco Havoline Prods V Sae 5W-30 4 Lt ( Üretim Yılı: 2022 )

Türkiye Petrolleri Oniks DPF Partiküllü 5W-30 4 Litre Motor Yağı ( Üretim Yılı :2022 ) 286 TL

504,507 onaylı yağ bu fiyata :) Gerçekten bedava :) SN kalitesinde, resmi onayları da var. daha ne olsun. Siz kullanın birkaç yıl sonra birşey olmazsa bizde bakarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 31 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6588 : Kasım 11, 2022, 22:07:59 »
504,507 onaylı yağ bu fiyata :) Gerçekten bedava :) SN kalitesinde, resmi onayları da var. daha ne olsun. Siz kullanın birkaç yıl sonra birşey olmazsa bizde bakarız :)

Hocam hangisi Texaco Havoline mi yoksa  Oniks mi bahsettiğiniz.

Benim de bakıma 8 ay daha var, alıp koysam diye düşündüm

Bir şey olmazsa bizde bakarız ne ya  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6589 : Kasım 11, 2022, 22:25:04 »
Teşekkür ederim Anıl, dün biraz araştırdım yorumlar beni ürküttü o yüzden siparişimi iptal ettim. Aldatanların çoğunlukta olduğu şu zamanda işini @Ufuk Sönmez (16363) gibi hakkaniyetle yapan kişilerle alışveriş yapmak lazım. Aynı yağın fiyatında 150-200 liralık fark olması o an için iç güdüsel olarak bizleri uygun olana yönlendirse de kafada soru işaretleri kalmaması adına güvenilir kişilerden alışveriş yapmak en güzeli.

Aslında Selman abi benim asla öneride bulunmayacağım yağ markası ve viskozitesi bunu herkes bilir fakat genel olarak " 0W20 ve 0W40 " a karşı  garip bir saçma şekilde karşı durma var. Hatta bir kısım ise " Temoto'nun tuttuğu adam mısınız da gibi kelimeler kullanımınca insanlara karşı açıklama yapmayı ve anlatmayı bıraktım kim ne kullanırsa kullansin hesabi diyerek.
Ben misal eco lite 5w30 kullanıyorum 97 binde aracım gerçekten de 0w20 daha iyi bir yag 5w30 gerçekten performansı negatif olarak etkiliyor.

Sana şöyle bir şey soyleyim 2013 model 1.6 valvematic avensis 120 binde 0 kimden beri 0W20 kullanılıyor ve LPG mevcut bugüne kadar 1 gram eksilme yok.
LPG de de 0W20 kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6590 : Kasım 15, 2022, 16:01:15 »
Aslında Selman abi benim asla öneride bulunmayacağım yağ markası ve viskozitesi bunu herkes bilir fakat genel olarak " 0W20 ve 0W40 " a karşı  garip bir saçma şekilde karşı durma var. Hatta bir kısım ise " Temoto'nun tuttuğu adam mısınız da gibi kelimeler kullanımınca insanlara karşı açıklama yapmayı ve anlatmayı bıraktım kim ne kullanırsa kullansin hesabi diyerek.
Ben misal eco lite 5w30 kullanıyorum 97 binde aracım gerçekten de 0w20 daha iyi bir yag 5w30 gerçekten performansı negatif olarak etkiliyor.

Sana şöyle bir şey soyleyim 2013 model 1.6 valvematic avensis 120 binde 0 kimden beri 0W20 kullanılıyor ve LPG mevcut bugüne kadar 1 gram eksilme yok.
LPG de de 0W20 kullanılır.

0-20 candır. Tekrardan eneos 0-20 sipariş ettim bakalım söylenildiği gibi yakıtta etkisi olacak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6591 : Aralık 04, 2022, 04:01:03 »
Egemot'un Distribütörlüğün'de Eurol yağları getirilmekte, Hollanda asıllı sizce bu yağ nasıl bilgisi olan var mı deneyim sağlayan açıkçası Castrol gibi alt seviye mi yoksa kaliteli mi ?
Motul ve Liqui Moly harici yağ kullanmadım bugüne kadar.
https://egemot.com.tr/eurol.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6592 : Aralık 04, 2022, 09:53:39 »
Egemot'un Distribütörlüğün'de Eurol yağları getirilmekte, Hollanda asıllı sizce bu yağ nasıl bilgisi olan var mı deneyim sağlayan açıkçası Castrol gibi alt seviye mi yoksa kaliteli mi ?
Motul ve Liqui Moly harici yağ kullanmadım bugüne kadar.
https://egemot.com.tr/eurol.html
Mersin merkezli dolum tesisi olan bir yağ,hiç uğraşma kardeşim,mobil,Shell , liqui moly,motül gibi markalardan şaşma.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6593 : Aralık 14, 2022, 20:43:04 »
Herkese merhaba, 2005 2.0 benzin-lpg 165000 km otomatik Rav4 aracım için motor yağı kaç litre ve hangi marka model tercih etmeliyim aracı alalı 10000 km oldu ve aldığım gün hatırladığım kadarıyla 5w30 castrol gtx koyuldu yağ çubuğundan yaptığım kontrollerde  yağ eksiltmesi tespit etmedim. Şimdi ise yaptığım araştırmalarda 5w30 önerilmekte ancak marka konusunda pek bilgim yok bulunduğum yer çok küçük bir ilçe yağ  satıcısı hiç yok bu nedenle internetten alacağım üreticinin kendi sitesinden sipariş verilebilen liqui moly markasını gördüm ama 5w30 da çok çeşit var hangisi benim aracıma uyum sağlar veya başka marka tavsiye eder misiniz? Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6594 : Aralık 14, 2022, 22:21:23 »
liqui moly markasını gördüm ama 5w30 da çok çeşit var hangisi benim aracıma uyum sağlar veya başka marka tavsiye eder misiniz? Teşekkürler..

https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w30-motor-yagi-leichtlauf-hc7-5litre-8542

en ucuz liquimoly yağı dahi alsanız aracın standartını karşılıyor. Orjinal filtre gibi başka ayrıntılarda var. Bence en yakın güvenilir bakım merkezine gitmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6595 : Aralık 20, 2022, 19:34:03 »
yağ filtresi Mann W610/9 sipariş vermiştim ama ellerinde kalmamış onun yerine W610/1 olur mu bilgisi olan var mı ölçüleri bire bir aynı görünüyor ama bilemedim ya da hiç olmazsa Filtron OP 621 almayı düşünüyorum başka muadil filtre bulamadım önerisi olan varsa sevinirim bulunduğum yer itibariyle parçaları kendim alıp bir ustaya değiştirteceğim teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6596 : Aralık 21, 2022, 15:41:24 »
yağ filtresi Mann W610/9 sipariş vermiştim ama ellerinde kalmamış onun yerine W610/1 olur mu bilgisi olan var mı ölçüleri bire bir aynı görünüyor ama bilemedim ya da hiç olmazsa Filtron OP 621 almayı düşünüyorum başka muadil filtre bulamadım önerisi olan varsa sevinirim bulunduğum yer itibariyle parçaları kendim alıp bir ustaya değiştirteceğim teşekkürler.

Filtre grubunu ve diğer bütün parçaların en kalitelisini Tem Oto Ufuk Sönmezden temin edebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapın, hiç başınız ağrımaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6597 : Aralık 22, 2022, 10:14:10 »
Günaydın arkadaşlar, aracım profilimdeki 2020 model Corolla mds,henüz 16.000 km. bugüne kadar iki kez yetkili serviste bakım yapıldı,lugui moil 0-20 motor yağı konuldu.
sorum şu,Kayseride yaşıyorum.malum soğuk memleket, yazın aracı çalıştırıp hareket edeceğim zaman vitesi D konumuna aldığımda araç kendiliğinden hareket eder ve yola koyulurdum,kışın bu günlerde aracı D konumuna aldığımda neredeyse ilave gaz vermesem yerinden kalkmayacak gibi,ilk hareketten sonra verilen gazın aracı ivmelendirmeside zor oluyor, ne zamanki araç ısınıyor o zaman herşey normale biniyor, soğuktan şanzıman veya motor yağı bu kadar etkilenirmi? ilk çalıştırmada yerinde 30 saniye kadar çalıştırıyorum bu süreyi artırmalımıyım?veya.... ne yapmam gerekir,yorumlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6598 : Aralık 22, 2022, 13:36:19 »
Merhabalar Muhittin bey,
Sorunun motor yağı yada şanzıman yağı ile alakası yok akünüz zayıflamaya başlamış,marş anında bütün gücünü aktarıyor o yüzden araç çalıştıktan sonra alternatör gücünün  bütün hepsini akü çekiyor,yeni nesil araçlarda da birçok sistem 12 volt ile besleniyor düzenli akım gelmeyince sistem aksıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6599 : Aralık 22, 2022, 15:05:37 »
Benim fikrimce soğukta motor ve şanzumanı korumak adına güç çıkışı sınırlanıyor. Durumun yağ ısısı ile alakası yok.