0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce hangi yağın kullanıldığını bilmiyorsanız farklı olabilecek bu yağı kullanmayın,ilk defa bu bahsettiğiniz yağa geçeceksiniz,motor iç temizleme yapıp öyle koyabilirsiniz,bu durumda erken yağ değişiminde fayda olur,ancak farzedin uzun yolda motor yağı en alt düzeye kadar indi,o zaman 5w/30 hangi yağ olursa konur,ilk bakım yerine ulaşıncaya kadar görüşündeyim.
96 1.6 gli aracıma uzun süredir castrol magnatech yağ koyduruyordum. Yalnız motor biraz gürültülü çalışıyor. Tavsiyeler üzerine ekteki liqui moly koydurmaya karar verdim. Motor yağ temizliği yaptırmalı mıyım yağ bakımı yaptırırken, bir de sizce farkı hisseder miyim? 10.000 km de 700ml kadar yağ eksiltme mevcut.
350 bin km'de aracım. castrol 10w40 kullanıyordum daha önce. LPG var.
Motor temizliği yaptırmanızı gerek yok, yüksek km'li araçlarda engine flush yapmak bazen zararlı olabiliyor,sekmanlar ve valfler etrafında oluşan karbon birikintilerini çözebiliyor ve motorda oluşan alınmaları dolduran karbonlar çözüldüğü zaman yağ yakmalar vs çoğalabilr o yüzden kaliteli 10w40 yağ ile devam edebilirsiniz,ayrıca LPG'li ve 350 bindeki araç için 700 ml eksiltme hiç bişey değil 1,5 lt ye kadar normal görülebilir,ilk yağ değişiminde bir miktar eksiltme görülebilir kaliteli yağlarda temizlik olayı olabilir.
kaliteli yağlarda temizlik olayı olabilir derken .. anlayamadım orayı hocam. engine flush kullanabilir miyim, kullanamaz mıyım? Kaliteli yağların motor temizleme özelliği olanları var ilk yağ değişiminde motordaki kalıntıları söküp yeni yağ filmi oluşturuyor o yüzden eksiltme bir tık fazla olabilir,engine flush kesinlikle kullanmayın yukarıda sebebini açıkladım,yıllar içerisinde motorda aşınmalar oluşur motor kendi kendine yağ içerisindeki karbon birikimiyle boşlukları alınmaları doldurur engine flush yaparsanız da bu dolgular çözülür ve kompresör kayıpları oluşur açılan boşluklardan yağ yapnma odasına geçer ve eksiltme fazlalaşır valfler düzgün basmazsa bu seferde rolanti dalgalanması gibi sorunlar ortaya çıkar o yüzden yüksek km'li araçlarda engine flush önerilmezbir de bu yağ uygundur değil mi? kısmi sentetik yazıyor.Baktığınız yağ uygundur zaten bu zamana kadar kullandığınız yağlarda yarı sentetik yağ,10w40 vizkozite yağlar hepsi yarı sentetiktir tam sentetik olanları var ama onlar yüksek performanslı motorlar içindir ve değişim aralığı 4 bin km gibi düşüktür,baktığınız yağdaki "kısmi sentetik" ibaresi tamamen pazarlama stratejisi dir,mealen yarı sentetik demektir,Castrol 10w40 serisi en düşük kalite yağdır ve malesef piayada orjinalini bulmak denk gelmek neredeyse imkansız gibi bişey,ancak gerçek Distribütör bulunup alınmalı,diğer markalarında yarı sentetik yağları öyle uzay teknolojisi ile üretilmiyor çünkü artık eski nesil motorlarda yarı sentetik yağ kullanıldığı için pek ar-ge yapılmıyor,hangi markayı alırsanız alın gerçek Distribütör den almaya özen gösterin ve aracınızın yağını değiştirmek için 10 bin periyodunu beklemeyin 8 binlerde değiştirin daha sağlıklı olur. https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-10w40-motor-yagi-kismi-sentetik-mos2li-leichtlauf-4-litre-6948
Arkadaşlar selamlar 2010 corolla benzin/lpg li araca şu yağ kullanımını önerir misiniz? Araç 125 bin km de https://www.hepsiburada.com/petrol-ofisi-maxima-fm-5w-30-10-5-litre-motor-yagi-uretim-yili-2022-p-HBV00000PDN23
Bu yağı kullanan yok mu dostlar?
Mehmet hocam bence kullanabilirsiniz. Düzenli değişim yaparsanız sorunda yaşamazsınız. Fakat bir kişiye herhangi marka model yağı önermek kolay değil. Ben burada yazdım diye kullanırsınız, ileride sorun yaşarsanız mesuliyet kabul etmeyiz Çünkü araba bizim değil, çıkacak para bizden değil..
Selman hocam mağaza güvenirliğinden önce yağ vizkozitesi daha önemli,5w30 yağı aracınıza kesinlikle koymayın Castrol edge serisi güzeldir ama vizkozite kesinlikle 5w30 olmasın şimdi sorun yaşamasanızda ileride yaşarsınız,0w40 pahalı ama kaliteli bir yağdır, zaten değiştirince farkı daha iyi anlarsınız aracın sesi gidişi yakıtı çok değişir, sizin aracın aynısı 2020 flame x pack paket bizde var şuanda LPG'li ve 0w20 kullanıyoruz şimdilik sıkıntı çıkmadı ama 0w40 olsa daha güzel olacak,dediğiniz gibi pahalı olduğu için koymuyoruz,sizde 0w20 alabilirsiniz.
https://www.toptanyagmarket.com/magaza/castrol-edge-5w-30-ll-dpf-4-litre-2022-uretim/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Feed&utm_medium=cpc&utm_term=27496&gclid=CjwKCAiA9qKbBhAzEiwAS4yeDWrSeGi4iBKO5OWN2q2q8L8SIUzdpgPZpxrNi44pdAykfgGfGAxFbhoCCiUQAvD_BwEBu mağazanın güvenirliği konusunda bilgisi olan var mı?
Castrol EDGE 5W-30 M Tam Sentetik DPF Motor Yağı 4 L 763,00 TL yerine 724,85 TLhttps://www.n11.com/urun/castrol-edge-5w-30-m-tam-sentetik-dpf-motor-yagi-4-l-2424828?magaza=castrolCastrol'ün mağazası mevcut oradan alabilsin abi.
Hocam şu kesinlikle koymayın olayına ayrı bir şekilde kafam takılıyor. Neden kesinlikle. Ben 240 bindeki accord aracımda 10 40 kullanılırken 5 30 a geçiş yaptım ve 400bin kmye kadar aynı yağ ile kullanıldı. 2016 E180 corollası olan büro arkadaşımın aracı 100binde ilk sahibi ve aracı aldığından beri hem LPGli hemde hep 5 30 kullandığını söyledi. Ve sorunsuz kullanmaya devam ediyor. 0 20 eneos dün indirimdeydi kararsız kaldım almamıştım, şuan castrol edgeyi 375 liraya aldım