0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok bişey beklemeyin, aracınızın kronik sorunu zaten yağ eksiltmek,makyaj sonrası çözdüler sorunu ama öncekilerde malesef bu sorun var,ilk yağ değişiminde pek bişey fark etmez ancak sonraki değişimlerde farkı anlayabilirsiniz,ilk değişimden itibaren belirli yağ filmi oluşacak sonrakilerde bu yağ cidarlı desteklenecek 2. Değişimde net alt yapı tamamlanacak ve sonrasında yağ eksiltme dediğiniz mevzunun azaldığına vakıf olacaksınız ama tamamen kesilmeyecek,bu yazdıklarında düşük km'li motorlarda geçerli olur,sizin aracın yılda 10 bin yaptığını farz edelim tam manasıyla fayda görebilmeniz için 30 bin km leri görmeniz gerekecek o zamanda araç 150 bini görmüş olacak daha farklı vizkozite ler isteyebilecek,bu şekilde temkinli olarak düzenli aralıklarla yağını kontrol ederek binin fazla sıkıştırmazsanız ve LPG varsa ayarları çok iyiyse sıkıntı çıkartmaz daha az eksiltir,eğer eksiltme 10 bin km'de 1.5 lt seviyesinde ise hiç boşuna uğraşmayın çünkü o kadar eksiltme sizin araç için gayet normal.
Anladım hocam ayrıntılı açıklama içinde çok teşekkür ederim.Aracımda LPG Yok ama eksiltme biraz fazla gibi geldi bakımını Ocak ayında yaptırdım 8 ay önce 5 bin km oldu olmadı 1 lt yağ ekledim eski seviyeye şimdi tekrar geldi. Alt çizginin hemen birazcık üstünde şuanda. Yağını değiştirip tekrar bı gözlemlemek istiyorum bunun için yağını 5w40 mi seçmeliyim arkadaşın dediği gibi. Bu araca hep farklı marka yağ 5w30 konulmuş PO, Shell, CASTROL gibi
Merhaba arkadaşlar, YouTube da böyle bir videoya rastladım. Siz ne düşünüyorsunuz?Motor yağı yerine ayçiçek yağı konulursa ne olur? Buyrun. (İçerik bu başlık altında uygun değilse taşıyınız)//www.youtube.com/watch?v=YLY_EGdg1nE
Merhaba iyi akşamlar.Corolla dizel aracımın 90b bakımı geldi. Daha önceki gönderilerde motul ve liqui moly öneriildiğini biliyorum. Fakat aklıma şöyle bir soru takıldı.- Aracım içim Motul 300v serisini kullansam herhangi bir zararı olur mu. Diğer yağlar ile arasında makas olarak 400 TL civarı var ve eğer zararı olmazsa bakım periyodu için çok düşük bir fark. Bu sebepten orjinal filtreler ile beraber 300v 5w-30 kullanmayı düşünüyorum. Kitapçıkta 0w-30 önerilse dahi bugüne kadar serviste sürekli olarak 5w-30 kullanıldığından ötürü.
Ne gerek var ? Her 4.000 veya 5.000 kmde bir yağ değişimi yapabilecek misiniz ?Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 06, 2022, 00:41:46300 V performans yağıdır,eğer aracı çok Redline yapmıyorsanız gereksiz masraf olur,daha çok büyük hacimli motorlar ve yarış motosikletleri için geliştirilmiş bir yağdır.Aracı genel olarak şehiriçinde kullanmakla beraber, şehirlerarasında da yasal hız limitlerinin sınırında kullanmaktayım. Aracın zorlanmasından ziyade malum yağ yakan bir motor, kmsi de 90bin oldu. Motor sağlığı ve kullanım ömrünü artırmak için böyle bir alternatif düşünmüştüm.4-5b de bir yağ değiştirme sanırım 300v nin bir gereksinimi doğru anladım değil mi ? ben diğer yağlar gibi 9-10b de bir değişir diye düşünmüştüm. Maddi kısımı değil fakat zaman/takip etme yönünden çok yorar bu durum.
300 V performans yağıdır,eğer aracı çok Redline yapmıyorsanız gereksiz masraf olur,daha çok büyük hacimli motorlar ve yarış motosikletleri için geliştirilmiş bir yağdır.
Yorumlar olumlu. Bilgisi olan var mı ?https://www.hepsiburada.com/doill-extreme-0w-20-4-litre-motor-yai--retim-yili-2022--p-HBV00000JD4A7?magaza=doill&url_src=and-product-detail
Sadece Hepsiburada değil tüm satış sitelerinde olumlu yorum yapılmış. Hepsiburada örnek link olarak gönderdim. Biraz araştırdım Kayseri merkezli firma imiş.
arkadaşlar 2014 model Toyota corolla 1.6 benzinli lpg li 147000 km de otomatik şanzumanlı aracım için opet 5 30 yağ uygun mudur? yağ eksiltmiş biraz ekleyeceğim?https://www.opetfuchs.com.tr/assets/uploads/product-detail/fullmax_5w_30_1l.png
Neden ekleme yapılmaz anlamadım? Ustam 5 30 ekleyebilirsin dedi. Bu arada yağ minimum seviyenin biraz üstünde 2000 km kaldı bakıma