0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence yağ eksiltme vb durum olmadikca, araçta kullanılan yağın markası bile degistirilmemeli (motor parçalarının zamanla kullanılan yağa alistigini düşünüyorum). Bu itibarla, bir önceki bakımda kullandığınız yağ ile aynı vizkozitede bir yağ ile dvm etmenizi tavsiye ederim.
forumda 0w20 ile 5w30 arasında hangisi olması konusunda çok tartışıldı, ben şahsen 5w30 için karar kıldım ama hangi 5w30 olmalı bunu bilmiyorum. şöyle bir düşüncem var ILSAC GF-5 özelliği olan 5w30 kullanmak. bu özellikli çok yağ yok.
KULLANIM YERİLUKOIL GENESIS ARMORTECH JP 5W-30 , API SN, SN- RC ve/veya ILSAC GF-5 performans derecelerine ve SAE 5W-30 viskozite seviyesine sahip yağlar gerektiren Japon ve Koreli üreticilerin otomobillerinin benzinli motorlarında dört mevsim kullanılmak üzere tavsiye edilir.
Servisin ne kullandığını bilmiyorum ya.Aşağıdaki yağ uygun mudur bilemedim. https://www.lukoilonline.com/products/view/lukoil-genesis-armortech-jp/115Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2022, 14:19:15Aşağıdaki lukoil uygun gözüküyor. Üstelik fiyatıda uygunhttps://www.lukoilonline.com/products/view/lukoil-genesis-armortech-jp/115
LUKOİL SİTESİNDEKİ BİLGİ , KULLANIM YERİLUKOIL GENESIS ARMORTECH JP 5W-30 , API SN, SN- RC ve/veya ILSAC GF-5 performans derecelerine ve SAE 5W-30 viskozite seviyesine sahip yağlar gerektiren Japon ve Koreli üreticilerin otomobillerinin benzinli motorlarında dört mevsim kullanılmak üzere tavsiye edili
Yağ sınıfı:0W-20, 5W-30 ve 10W-30:API sınıfı SL “Energy-Conserving”, SM “Energy-Conserving” ya daSN "Resource-Conserving" veya ILSAC çok sınıflı motor yağıÖnerilen viskozite (SAE): SAE 5W-30 yağ tavsiyeedilmektedir
LukoilMadeniYağlar satıcısının cevabı46 dakika içinde cevaplandı.Merhabalar, Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler.Bu araçlarda öncelikli OEM tavsiyesi 0W-20 viskoziteli yağ kullanımıdır ve API SL, SM ya da SN ile ILSAC performansları aranmaktadır. LUKOIL GENESIS HYBRID JP 0W-20 kullanımını önerebiliriz. Bu viskozitede yağ temin edilememe durumunda ise 5W-30 kullanılabilir, LUKOIL GENESIS ARMORTECH 5W-30 yine OEM tavsiyelerini karşılamaktadır, kullanıma uygundur. Bilginize, İyi haftalar, Lukoil Madeni Yağlar
Herkese merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Toyotanın yanlış yağ meselesi malum. 0w16 ya da 0w20 konulması gereken araçlara 5w30 koyuyorlar. Biz de bu durumu bakımlarda değiştirmeye çalışıyoruz ancak kafama şu takıldı. Toyota türkiye, türkiyedeki mühendislerimiz 5w30 öneriyor diyor. Bu araçlar türkiyede üretiliyor, üretim esnasında motor monte edildikten sonra 5w30 koymuş olabilirler mi?
merhaba, 2020 1.6 corollam var. 40 bin bakımını servis dışında yaptırmayı düşünüyorum. 0w20 eneos ve mann filtre takımı ile. uzun süredir corolla kullanıcısı olanlar bu konuda ne düşünüyor. 5w30 viskositeye devam mı etmeli.
Merhabalar, tekraren ben de bugünün şartlarında sorayım izninizle;2014, 1.6 LPG'li 95 binde manuel Corolla aracım için hangi yağı önerirsiniz? Bir önceki bakımda hangi yağ kullanıldı bilmiyorum. Teşekkürler.
Bir çok marka geri dönüşüm yağı kullanıyor dünyada sayılı markalar var yeni üretim yapan bunlardan biride kroonoil markası yalnız bu markada polytech ürünü haricinde %12 geri dönüşüm yağı kullanıyormuş sadece polytech serisinde tamamen yeni üretim yapıyormuş,Hollanda menşeili kullananlar çok memnun ama fiyatı biraz pahalı,yetkili satıcısı Alacan otomotiv olarak gözükmekte,bende yeni aldığım aracın 1000 km sonra fabrika dolum yağını döküp bu yağı koyacam,deneme yapmak için çok merak ettim gerçekten dedikleri kadar varmıymış.
Bendix marka yağ hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı arkadaşlar, bu yağ uluslararası bilinir bir markanın ama kendileri mi üretiyor yoksa fason mu bilmiyorum. Bu bakımda arkadaşın dükkandan bunu alıp kullandım. Onlar kendi araçlarında kullanıyorlar, arkadaşlarımız da kullanıyor sorun yok. Tanınırlığı pek yok gibi. https://www.asistoto.com.tr/motor-yaglari/
Merhabalar 2012 Yaris 1.33 otomatik aracım var 125000 km de yetkili servis bakımlı. Servis hep farklı marka 5w30 yağ koymus araca. Ben 122 binde aldım araci ve yağ eksiltme sorunum var. Şuan bu araca hangi yaği önerirsiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Tam sentetik 5w-40 yağa geçebilirsiniz.
Teşekkür ederim Evet araştırdım baya yazan olmuş 5w40 Castrol edge galiba ona geçiş yapacağım inşallah eksiltmeye çözüm olur